Mario Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Witam Przyszła kolej na mój kolejny eksterior z serii „Cyprus” Jest to małe osiedle domków wypoczynkowych. Tym razem dodałem troszkę seksu w wizkę żeby nie była tak jak poprzednia „że cos tam brakowało” mam nadzieje że dodane laseczki ożywiają scenę. Do tego projektu przygotowałem też małą animację w której chciałem pokazać cały domek ze wszystkich stron plus otoczenie. Czas renderowania to około 10 dni (jeden komp) bo w miedzy czasie musiałem też wykonywać inne zlecenia. Średni czas na klatkę to 5 do 10 min na AMD x2 4400 + 4GBRam. Stile to szybka piłka od 30min do 1 godz.. Cała scena ma 3.5 miliona poly + proxy. Soft Max, Vray, PS, Premiere. Wszelkie Wasze opinie mile widziane linki do animacji Mario3D-SummerHouses - wmv 120MB http://www.sprintshare.com/en/file/5211/Mario3D-SummerHouses-wmv-wmv.html http://depositfiles.com/files/776612 Mario3D-SummerHouses - mov 159MB http://www.sprintshare.com/en/file/5246/Mario3D-SummerHouses-mov-mov.html http://depositfiles.com/files/777121 Mario3D-SummerHouses - avi 120MB DVIX http://www.megaupload.com/?d=BOXTWMC2 http://www.uploading.com/files/CER04UGW/Mario3D_SummerHouses.avi.html Pozdro Mario
chveti Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Domek zarówno jak renderki przyjemny. Śmieszne są natomiast te manekiny :) Pozdrawiam.
MaGuu Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Wszyscy na Cyprze mają baseny za domem? Kurde ależ tam musi być ciepło :) Super dobre czyste technicznie wizki :)
arev Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Dałeś ciała, samochód nie ma numerów rejestracyjnych :d A tak serio to świetnie, jak zwykle. Ładna trawka, ładne drzewka (xfrog?), ładne wszystko. Projekt domku może trochę PRLowskimi klockami zajeżdża, ale to już nie twoja wina. Wykonanie pierwsza klasa, chociaż animacji chyba na razie nie zobaczę... cudowne serwerki wybrałeś :p Nie więcej niż 9KBps mam i to nie wina mojego łącza :( Pozdrawiam.
siwy Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 wszystko super poza ludzikami. brakuje krawężnika na ulicy. ogólnie jak zwykle bajer
Master Kiełbaster Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Laska przy drabince odstawia trening izometryczny barków? Jakaś dziwna ta poza... I miniaturka za nisko kadrowana :P
Touch Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Oświetlenie, kolory, materiały, to po prostu coś pięknego;) Z laseczkami przesadziłeś, hehe, chciałeś dobrze... nie wyszło;P Powiesz coś o oświetleniu?;)
SimonM Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Nie no Extra:) Jeśli się do czegoś czepić to podłóż jakiś ręcznik pod laseczkę, bo wilka załapie. Zmieniłbym też materiał dachu, bo z góry wygląda jak klocek lego a że zajmuje sporą powierzchnię, to rzuca się w oczy. Ale poza tym super, jest co oglądać i podziwiać. Pozdro
SimonM Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 A i jeszcze co mi się rzuciło w oczy na nocnym renderze. Wszystkie pokoje są oświetlone i do tego identycznym światłem i mają identyczne zasłony:) Pozdro
Lukx Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 spoks mario, dobrze jest, nikt widac nie docenil ze dachowki to geometria :)
Mirkowaty Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 ja doceniam geometrie w dachówkach ukrytą :) ale laseczki to tez nie nie displacement ?? haha Pozdro
ReflectVision Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 2 ostatnie najlepsze imo :) ponownie najwyzszy poziom Mario :)
jaras Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 fajnie się tam macie chłopaki na tym Cyprze ;)
Gość Raffaello Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 mario fajny cypryjski klimat! i znowu tym basenem mnie szczujesz ;-))) jak zawsze pierwsza klasa! pozdro
krzyhhh Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 daje radę ;) grejt widzę wizkowy ład próbujesz zakłócić wywalaniem krzeseł :> aha i kobieta sztucznie leży.. tak się szybko zmęczy pozdrawiam
Marek G Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 no ladnie Mario, fajnie zlożona animacja no i ladne donice masz :-)pozdr z Polski
Por@szek Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Hejka:) Wlasnie ostatnio sie zastanawialem czy juz nic nie robisz dla siebie czy moze jednak i tutaj masz, sie pojawiasz ;) Jedyna rzecz to te nieszczesne krawezniki ;) Calosc bardzo sympatyczna. A i tak, widze ze dachowka na meshu :D Jeszcze jedno. Drzwi. Te fotkowe drzwi troche mi nie pasuja do calosci, szczegolnie "specular" gdzie jest cien. Ale to drobiazg, tyle co bys zwrocil wieksza uwage na to przy nastepnym projekcie. Pozdrawiam i powodzenia ;)
peterr Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Wszystko b. ładnie wygląda ,jak wspomniano wcześniej te laski hmm ta leżąca mi nie pasuje ,ta druga jest ok... no i krawężnik:P gratki pozdrawiam
gregorjan Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Wg. mnie brakuje ,ałej falki w tym basenie gdzie dziewczyna macza nogi;) Świetnie oddałeś wysokość tak jak i całą prackę zresztą
pionix Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Bardzo fajna profesjonalna komercyjna wizka :) Wesja nocna rules:)
Mario Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Witam chveti, SimonM, qba, Radzisz, dzięki za opinie MaGuu:: nie we wszystkich domkach są baseny, raczej w tych zamożniejszych. arevulopapo:: drzewa i palmy pochodzą z onyxa. Jak wybierałem serverki do pilików to u mnie leciało 100 kilo nawet z tego słabo idzie? http://www.sprintshare.com/en/file/5...s-wmv-wmv.html siwy:: miałem do dyspozycji tylko takie modele nie są aż tak tragiczne. Lepiej dać takie niż nic :P Master Kiełbaster:: miniaturka to specjalnie taka aby widz chwilkę zastanawiał się co tam jest. Touch:: jednym laseczki mogą się podobać drugim nie rzecz gustu :) Oświetlenie to: VRaySun, VRaySky, Irr+LC, VrayPhysicalCamera Lukx:: masz racje co do dachówek modelowane i ręcznie układane haha Pozdro Mirkowaty:: fajnie że doceniasz Na ciebie można zawsze liczyć. Pewne części u laseczki to displacement zgadnij jakie hahaha jaras:: fajnie by było mieć taki domek na własność To by było coś Raffaello:: nie chciałem ciebie denerwować takim basenem ale powiem Ci że uwielbiam baseny Tutaj kilka fotek na ochłodę. Może Ci się spodobają krzyhhh:: wydaje mi się że fajniej wizka wygląda jak jest troszkę bałaganu jak coś się dzieje. Marek G:: dzięki Marek chwilkę posiedziałem nad składaniem animacji. Teraz to bym troszkę inaczej zrobił ale to tak zawsze jest jak się siedzi i patrzy na to samo przez kilka dni. Donice cypryjskie, modelowane ze zdjęcia. Pozdrawiam Por@szek:: od czasu do czasu cos tam sobie dłubie po pracy takie hobby Dzięki za rady na pewno się przydadzą. Życzę powodzenia w pracy Pozdro gregorjan:: falki są ale bardzo małe na animacji może lepiej to widać pionix:: początkowo nie miało być nocnej wizki a gdy składałem animacje pomyślałem sobie że nocne ujęcie się przyda i tak na szybko zrobiona. Nie przykładałem się nawet do niej. Dzięki
chudy Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 bardzo ładnie. jak zawsze. aż mi sie zachciało na cypr :P. nie szukacie kogoś do pracy?? moge nawet kawe robić. :P
Mario Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 To są baseny z takiego jednego hotelu. Ostatnio tam bylem, a umieściłem je jak by komuś było za gorąco to może się schłodzić. Żadna fota nie odda tego co się widzi na własne oczka
Pionier Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 mi się podoba, postacie poza drugim renderem wygladaja nieco sztucznie, ale to nic. Jako calosc prezentuje sie bardzo dobrze, trzymasz poziom jak zwykle, brawo serdecznosci pionier
Bobby_digital Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Czesc Mario2 :) domki bardzo przyjemnie wyszly, swietnie uchwyciles charakterystyczne dla cypru ostre slonce, wszechobecne piekne dupeczki z wielkimi cyckami i niekonczace sie przyjemnosci :) tak.. tak wlasnie wyglada zycie na tej wyspie :) musze juz konczyc bo czekaja na mnie laseczki w jakuzzi...
Marek G Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Witam chveti, SimonM, qba, Radzisz, dzięki za opinie MaGuu:: nie we wszystkich domkach są baseny, raczej w tych zamożniejszych. arevulopapo:: drzewa i palmy pochodzą z onyxa. Jak wybierałem serverki do pilików to u mnie leciało 100 kilo nawet z tego słabo idzie? http://www.sprintshare.com/en/file/5...s-wmv-wmv.html siwy:: miałem do dyspozycji tylko takie modele nie są aż tak tragiczne. Lepiej dać takie niż nic :P Master Kiełbaster:: miniaturka to specjalnie taka aby widz chwilkę zastanawiał się co tam jest. Touch:: jednym laseczki mogą się podobać drugim nie rzecz gustu :) Oświetlenie to: VRaySun, VRaySky, Irr+LC, VrayPhysicalCamera Lukx:: masz racje co do dachówek modelowane i ręcznie układane haha Pozdro Mirkowaty:: fajnie że doceniasz Na ciebie można zawsze liczyć. Pewne części u laseczki to displacement zgadnij jakie hahaha jaras:: fajnie by było mieć taki domek na własność To by było coś Raffaello:: nie chciałem ciebie denerwować takim basenem ale powiem Ci że uwielbiam baseny Tutaj kilka fotek na ochłodę. Może Ci się spodobają krzyhhh:: wydaje mi się że fajniej wizka wygląda jak jest troszkę bałaganu jak coś się dzieje. Marek G:: dzięki Marek chwilkę posiedziałem nad składaniem animacji. Teraz to bym troszkę inaczej zrobił ale to tak zawsze jest jak się siedzi i patrzy na to samo przez kilka dni. Donice cypryjskie, modelowane ze zdjęcia. Pozdrawiam Por@szek:: od czasu do czasu cos tam sobie dłubie po pracy takie hobby Dzięki za rady na pewno się przydadzą. Życzę powodzenia w pracy Pozdro gregorjan:: falki są ale bardzo małe na animacji może lepiej to widać pionix:: początkowo nie miało być nocnej wizki a gdy składałem animacje pomyślałem sobie że nocne ujęcie się przyda i tak na szybko zrobiona. Nie przykładałem się nawet do niej. Dzięki Ja tez tam bylem - rewelacyjny hotel .Mario nastepnym razem zabieraj recznik i sru do baseniku , z nami juz niestety tego nie zdążyłeś zrobić :-) heheheh.pozdr
carlosss Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Bardzo ładnie :) tylko ta pani na 2 ma straszny celulit przydał by jej się gliskur czy jak to się tam nazywa :D :P
mrkrzysiek Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 bardzo przyjemne rendery i modele szczególnie rośliności
Mario Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 mrkrzysiek, Pionier – dzięki Panowie Bobby_digital:: Jaki Mario2? To ty jesteś Mario2 albo MarioCwaj Ja to jestem oryginalny Mario. Za dużo nie cwaniakuj bo dołożę Ci tyle pracy że będziesz siedział całą sobotę a nawet niedziele i nici z laseczek w jakuzzi hahaha - To taki żarcik Marek G:: będziemy tam się wybierać w przyszłym tygodniu Dam znać jak było. Pozdro carlosss:: nawet tutaj nie ma idealnych laseczek, zawsze coś musi być nie tak :)
makbol Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Mario = viz.killer :) Wizki wymiatają, zarówno ta jaki i te w portfolio. Gratuluje warsztatu.
Gość spokojny Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Nie no robi wrażenie :) PIKNIE ;) PS Wreszcie ktoś z Przemyśla ;) Może jak wrócisz z Cypru to udzielisz kilka kursów doszkalających (żeby nie powiedzieć od podstaw :P ) w 3d - oK :)
hkropinski Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 ladnie, ladnie tylko te autka jakies nieladne:P pozdr
pecet Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 wizka ładna, panie strasznie spięte, chyba nie lubią pozować ;) samochodzik też nie najlepszy (wiem to sie mało liczy) aha i przypomina mi to gre GTA: VC ;) PS. 4 renderek od dołu sobie zachowam, będe miał referkę to renderu ferrari, będzie pasował w takich klimatach :D
powelt Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 Pozamiatane, genialne i wogóle. Animacja jest gr8!
Rekomendowane odpowiedzi