Zbychowaty Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 heheheh jak zrobisz jednego takiego goscia w np drewnie lub kamieniu to jestes dla mnie mistrzem;) Modele ładne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Dla mnie już jesteś mistrzem.Model piekny jak zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Niezły z Ciebie Madafaka się zrobił :D Genialne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 świetny model jedyne co mi podpadło to brwi trochę dziwne, ma jakby podwójny komplet brwi jeden pod drugim, i w środku pomiędzy prawą a lewą brwią powina być dodatkowa fałdka skóry (nie powinny się ze sobą stykać), tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 moze to głupio zabrzmi ale powiem ci to co ty mi kiedys :D w kazdej postaci twojej ( prawie ) widze ten sam nos , i głównie dolna czesci twarzy tez przypomina mi juz nie jedna twą postac , takie mam wrarzenie :) i uszy tez cos mi nie pasują. Powodzenia dalej :) ps. jedziesz na tablecie czy myszka wszystko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 wszystko bardzo ladnie sie zapowiada, ale ucho cos chyba spasciles ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 wizz-moze to głupio zabrzmi ale powiem ci to co ty mi kiedys :D w kazdej postaci twojej ( prawie ) widze ten sam nos , i głównie dolna czesci twarzy tez przypomina mi juz nie jedna twą postac , takie mam wrarzenie :) i uszy tez cos mi nie pasują. Powodzenia dalej :) Przyłączam się do tej opini ,większość twoich postaci posiada te dwie charakterystyczne wypukłości pod dolną wargą ,mocny wpływ Kolby Jukes-a i o ile Kolby tą manierę stosuje najczęsciej w postaciach komiksowych,i to się sprawdza bo nadaje twarzy mocno przerysowany buntowniczy grymas, to wpychanie tej miny w każdą postać mija się z celem bo wygląda dziwnie przy postaciach realistycznych lub statycznej mimice twarzy. Modele robisz świetne i widać że masz do nich rękę i tylko tak dalej-powodzenia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 oczy za male :) usta za male :) choc w sumie moga byc :) dlonie panie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 chyba się zakochałem - piękny ten koleś - fantastycznie wykonany model - och yeah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 No no .. dlonie przefajne .. no ale pare rzeczy jeszcze moglbys poprawic.. wyzej wspomniane oczy, oczodoly sa za daleko rozstawione i minimalnie oczka za male, ucho zbyt regularne takie okraglutkie - nie fajniutkie. Poraz kolejny widze u ciebie fatalny blad z tym udem i nogami (proporcje) .. no ale skoro to jeszcze do poprawy to czekam na kolejne wersje i sie nie czepiam poki co narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 głęba super ja bym nic nie zmieniał, nie zawsze proporcje muszą być idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 OKO--> ekhm dlonie przefajne ? jak dla mnie wygladaja jakbym mial palce polamane :) briz--> idealne wiadomo ze nie ale tez nie moga byc za bardzo "zle" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 To nie chodzi o to, zeby byl to michal aniol, tylko o odbior. Jezeli ma byc cos przerysowane, to postac musi oddawac owy charaker chociaz troche. Nie ma za bardzo uzasadnienia, ze oczka mogly by byc takie rozsuniete, wiec biore to za blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Świetny modeling - jedynie ta klamerka przy pasku rzuca sie w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Zapowiada sie ciekawie, nie będę sie powtarzał po innych, popraw trochę anatomie i będzie git. Btw. Oteksturujesz coś kiedyś i wyrenderujesz? fajnie by było:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 1 Październik 2007 Autor Share Napisano 1 Październik 2007 Dzięki za cenne rady i uwagi, poprawiłem to co zdołałem z reszta jeszcze walczę. Może kiedyś zrobię jakąś teksturę się obaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 wygląda świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 super model jak zawsze trochę kolana mi nie pasują są za bardzo wystające ale nie znam się aż tak na anatomii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Listopad 2007 Autor Share Napisano 6 Listopad 2007 Dawno nic nie wrzucałem, to teraz zapodam, może nie sa to postacie ale zawsze coś. Taki dłuższy speed sculpting: oraz zbrushowany frankie :) i skończona głowa poprzedniego modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Franki ma zeza ?? Bardzo fajny modeling zauważyłem parę dziwnie ostrych krawędzi np na nosie diabła ale to szczegóły. Ogólnie za*****te modele robisz. Czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Listopad 2007 Autor Share Napisano 6 Listopad 2007 Franki ma zeza ?? Bardzo fajny modeling zauważyłem parę dziwnie ostrych krawędzi np na nosie diabła ale to szczegóły. Ogólnie za*****te modele robisz. Czekam na wiecej Te ostre krawędzie to pinch z premedytacją pojechany :) Ta zez jak nic :) to jeszcze zapodam początek nowej zabawy, zobaczymy co wyjdzie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Ostatnia najlepsza (chodzi o poprzedni post). Lubie jak sa czasem ostrzejsze wglebienia a czasem lagodniejsze przejscia i nie kazdy miesien jest podkreslony jakby byl ekstremalnie napiety. Pierwsza tez fajna ale pod broda to juz przegiales :) Franek slabszy porownojac z tymi dwiema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 nom piekne te modeliki piekne, ale brakuje mi troche w tych postaciach charakteru i Twojego stylu, nie wiem kurcze... jestem marudny ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 nom piekne te modeliki piekne, ale brakuje mi troche w tych postaciach charakteru i Twojego stylu, nie wiem kurcze... jestem marudny ? :D Sam czuje ze ostatnio nie mogę sie rozwinąć i trwam w miejscu, ciekawe czy uda sie ruszyć do przodu. Dzięki za cenne spostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 To wszystko przez ta cholerna listopadowa depreche ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 A ja mam pytanko czy robisz te modele z jaki konceptów czy są one twojego projektu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 A ja mam pytanko czy robisz te modele z jaki konceptów czy są one twojego projektu?? Odpowiem tak, głównie ze łba robie, przynajmniej te ostatnie co pokazałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 Dajesz do pieca _kuba_:) Modeliki są super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 fajne fajne ale nie podoba mi się ten robiony na siłę, tak myślę że na siłę detal jak na szyi tej postaci z posta 169 no i na franki'm też trochę na siłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 no bardzo fajna ta ostatnia glowka jest, mam nadzieje ze bedziesz jescze do tego robil jakis detal ? jak mozesz to wrzuc tez baze z maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 8 Listopad 2007 Autor Share Napisano 8 Listopad 2007 Proszę: i jeszcze, się staram wyciągnąć coś więcej ze starego modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 Ile on ma sutkow? Moze to suczka ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 baza fajna, z ta mordka w tym drugim stworku to troche przekombinowalas, tak mi sie wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 11 Listopad 2007 Autor Share Napisano 11 Listopad 2007 Zrobiłem to wrzucam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Podziwiam cierpliwości w dodawaniu detalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Wymiata, szczególnie podobają mi sie te buty... takie orkowskie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Zawsze jak odwiedzam ten wątek to zachodzę w głowę jak Ty to robisz, chodzi mi o scupult, że tak nautralnie to wszsytko wygląda ? Dlatego prędko uciekam co by sobie we łba nie palnąć z dwururki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 uda ze strony wewnetrznej za chude :) reszta miazdzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 gdzies musi chowac swoj sprzet, moze nie tylko sutkow ma 2 pary ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 woow wszystko kozak, ostatni model troche mi sie nie podoba, ale wizualnie bo technicznie jest bardzo okey. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 14 Listopad 2007 Autor Share Napisano 14 Listopad 2007 Hehe, dzięki za komentarze, wszystkie :). Co do tego wyżej, to już nie będę go już ruszał, zostanie taki jaki jest. Hehe , dwa interesy, dobre. Co do butków to taki krój jest teraz ponoć bardzo modny :) don Mario czy ja wiem czy tak naturalnie, ja uważam ze muszę jeszcze ostro pracować nad szlifowanie techniki sculptowania. A ty ciąg dalszy główki która zacząłem wcześniej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 no bardzo fajnie, moze tylko te zmarsczki na kosci policzkowej sa zbyt rownomierne, ale tak to spoko, ciekaw jestem jak bedzie wygladal jak skonczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 fajne modele jak zawsze, w tym ostatnim szyja fajnie wygląda i ucho, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Jak zwykle na wysokim poziomie bardzo fajny detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 no i kolejna extra głowa, eh..., mam pytanie widze ze te wszsytkie fałdki\zmarszki są ostre niemal jak brzytwa, z ilu milionów składa sie ta głowa, ciekaw jestem tez liczb odnosnie wczesniejszych postaci, pytam tak z ciekawosci poniewaz ja nie potrafie tego uzyskac i nie wiem czy za malo jeszcze poly czy co :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 z tego co sie orientuje, to miliardow poly nie trzeba, duzo pincha i lazy mouse, do tego mozna dodac jeszcze gravity , mam racje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 14 Listopad 2007 Autor Share Napisano 14 Listopad 2007 Dzięki za komentarze. ttaaddeek prawie trafiłeś, co do techniki to jutro rozpisze szerzej, ide spac jutro rano wstać trzeba :/. Mój komp to pentium 4, 1gb ramu i gf7300, więc ferrari to to nie jest :) Poza tym bez tabletu, jakąś kichową optyczna myszkę mam i z tymi fałdkami sie schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Ta fajnie ze ty to mycha dlubiesz :| ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 No mycha jest wysłużona już trochę. Ta głowa ma około 1800000 poly. Pincha staram sie nie naduzywać. Raczej bardziej bawię się bruszami, zmieniam alfę i rodzaj brusza, także siłę miedzy 15 a 25 czasem więcej. Smootha ustawiam na 50%. Magnifi tool bardzo przydatne jest. Wszystkie parametry można łatwo przestawić. Jeszcze zgęszczenie siatki w badzie, na czaszce najmniej poly jest, na twarzy najwięcej. dla mnie mistrzem w robieniu zmarszczek jest Alex Olivier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 dla mnie mistrzem w robieniu zmarszczek jest Alex Olivier :) pokaz link do jego modeli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi