ManiakS Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 (edytowane) Hej ho! Podoba mi się pomysł teczek i postanowiłem, że założę własną. Postaram się wrzucać tylko aktualne pracki, żeby nie zaśmiecać starociami świeżutkiej teczki :) Komentarze i krytyka mile widziane (nie muszą być konstruktywne ;)) --- Narazie kilka prac, mniej lub bardziej ukończonych. Wszystkie to komercha więc tematyka narzucona. Edytowane 20 Maj 2011 przez ManiakS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 Tematyka tematyką (komercha cięzkim chlebem jest :/) ale tylko w jednaj pracce jest to coś...te góry :D śliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 Czesc juz znana z CA czesc jeszcze nie - wszystko cacy :] Bardzo ladnie poslugujesz sie kolorami i budujesz bryly. I co najwazniejsze wyglada jakby ci to bardzo latwo przychodzilo... to mnie najbardziej denerwuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 Jak to kolega Jm... powiedzial, brak tego czegos... ale technicznie odjazd :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 dla mnie ten latający czołg wymiata, robisz jakieś wozy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 nr. 1 .... po prostu świetny. Pięknie dopracowany.Reszta też... Chciałbym więcej widzieć takiej "komerchy". Front page musiiii być !. Pzdr. acha, byłbym wdzięczny (i pewnie nie tylko ja) za jakiś mini (lub jeszcze lepiej maxi) "tutorialik" albo step by step czy coś z obrazka nr 1....:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 Ukłony dla mistrza! Prace świetne jak zwykle...chciał bym tak lekko budować ruch...oj...bardzo. :) Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 super...gory zwlaszcza i ten mech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Dobrze, ze mozna komentowac niekonstruktywnie, bo chcialem powiedziec, ze wypasik na maksika! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 zgadzam sie z poprzednikami - prace na wysokim poziomie - fajna klimatyka jak i podział kadrów. Kolorki również zacne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 prace przyciagaja wzrok, naprawde fajne, widac ze masz w lapie potencjal :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Bardzo mi się podobają Twoje pracki. Widać, że zawodowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Swietne pracki. Daja kopa do roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 no bez kity, robi wrażenie- szczegolnie ten ostatni i te mechaniczne. Pamietam jeszcze sprzed 2 lat taki portet faceta z krzywym nosem w czerwonej marynarce- ogromny progres zrobiles:] teraz to na swiatowym poziomie, rzeczywiscie dają kopa do roboty:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Na CA juz Ci pisalem ze sa swietne, wiec tylko powtorze :) Moglbys moze wrzucic ostatni w nieco wiekszej rozdzialce ? Tak w ogole to w jakiej rozdzielczosci oryginalnej pracujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 JmTm00: dzięki, akurat te góry to z refki, ale ważne, że zostało to coś OmeN2501: no skoro Ty mówisz, że kolor i bryłki są ok to pewnie tak jest, dzięki; niestety nie zawsze przychodzi to łatwo, często mnie krew zalewa jak próbuję namalować coś wiarygodnego albo jak sobie klient wymyśli jakąś mega skomplikowaną scenkę ... w którymś tam temacie pokazałeś jak sobie z tym radzić (scenka z medykiem, marinsem i panienką: super efekt); niestety w 3d jestem noga :/ LISEK: czego? :| Stachu: thx, no jak trzeba to robię, nawet lubię, chociaż często brakuje mi pomysłów przy vehiclach; trzeba by trochę postudiować Belus: dzięki, no musi! ;) jak tylko będzie warto coś pokazać w stepbystep to zrobię, na razie mój proces wygląda tak samo jak większości; nic nowego JakkaS: heh, oj wydaje Ci się, uważam, że moje pracki są raczej sztywniackie ale wciąż staram się żeby było w nich więcej ruchu, życia; niestety jeszcze nie wiem za bardzo jak. maciekG: thx, hehe dopiero po chwili skumałem, o jaki mech Ci chodzi (przecież w tych górach nic nie rośnie :/) leander, weedlog, giorgione, Grudzien, Tortur: thx kolegaalek: heh, ta pracka to był przełom w moim digitalu, byłem z niej dumny jak paw; dzięki thirdeye: hej hej pencilmasta, dzięki; zależy do czego robię, najczęsciej to coś 4000x4000pxl 300dpi, zawsze można zmniejszyć :D Ech ale mi nasłodziliście, normalnie mam ochotę walnąć sie na kanapę i napawać się moją wielkością ;P niestety zdaję sobie sprawę ile jeszcze przede mną ... to nie do końca moje, w dużej częsci overpaint: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Pracki super. smieszniawe jest ze ten popsuty wizard ma naprzemienne zepsute kończyny ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 bardzo fajne pracki, nie wiem o co chodzi z tym sharpenem na niektorych przesadzonym, troche to kluje w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Praca z górami bardzo przyjemna od strony waloru i koloru, ale jakoś nie czuję tej odległości pomiędzy górami a postaciami... i góry wydają się małe. Chyba że postaci idą po jakiejś wyżynie i za nimi jest wielka dolina - ale możnaby to wyraźnie zaznaczyć. Warsztatowo wszystko super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Hej, świetne prace czyli dokładnie tak jak na autora przystało Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 o ..... mać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 ej to poka jakieś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 hehe-wypasik na maxika-podoba się ;D a w ogóle komercha to ekchm...nic złego...tylko pozytywnie-i kasa i pasja...choć to drugie czasem przez to szwankuje... a ja też coś w tym stylu mam zlecone,więc tutek by się przydał Mistrzu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 wypas wypas wypas. bardzo sie ciesze ze załozyłes teczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2007 misiekhc: czasami używam zbyt miękkich pędzli, wtedy sharpen pomaga; widać zdarza się, że z nim przesadzam; SzU: masz rację, prackę można by jeszcze pomęczyć ale pewnie już do niej nie wrócę, bo zaklepana; PAINbringer: dzięki :) WWWoj: thx, też się cieszę, że w końcu mam czas na takie rzeczy maronski: gdzie!?; Stachu, purple: jak tylko będzie z czego ... tu minimini stepbystep :D, niedlugo postaram się wrzucić coś bardziej treściwego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 hmmm...nie lubię Cię :) Pierwsza bardzo ,,,bardzo...lubię takie klimaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 drugie Zabija :O i te superowe swiatelko na kazdej Twojej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 hej, bo zawyżasz poziom i trzeba się bardziej starać, żeby zabłysnąć... :> Świetne kolory i "plastyczność" obrazków. Twarz marine nie bardzo jak dla mnie - jakaś taka wymęczona i nieprawdziwa. Cyber-wizard też mi nie pasuje, bo ma zaburzone proporcje. Reszta cymes, a zwłaszcza ten ogr z miniaturki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 No wlasnie tez zauwazylem, za twoje kolorki i bryly to bym nerke sprzedal ale anatomia konczyn ci miejscami ucieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Omen-anatomia konczyn to chyba kazdemu ucieka, tym bardziej jezeli robi sie to na szybko-dla mnie to i tak pro jezeli chodzi o konczyny,tym bardziej ze to ostatnia rzecz o jakiej chyba myslal maniak. ja nic nowego nie napisze,dla mnie juz od dobrych kilku miechow nie ma kozaka na ciebie;] dynamika,kolor i plastycznosc o ktorej wszyscy pisza, po prostu masta! pracka z ta panna- kurde wspaniala,nie jest wymuskana,nie jest tez speedem,pol na pol,ale nic bym nie zmienil- kocham takie klimaty-przypominaja mi sie gierki-rpg glownie(szczegolnie diablo i sacred;]) ahoj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Pracki pikne :), kolorki również, przyłączam się do słów Jakkasa ;), Czy jakieś szkice na papiórze trzaskasz czy też od razu działasz w kompie ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Masz kurcze wyczucie koloru i swiatła :) Pozazdroscic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o r o Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 obrazki Twe mają bardzo dużą siłe przekazu, dzięki tak dobremu warsztatowi i wyczuciu, nawet te fantastyczne mają moc przekazu równą zdjęciom reporterskim... szkoda tylko, że komercha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 ladne, nawet bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 JakkaS: ja nie lubię Cię chyba bardziej za te marne concepty ;P DaRoZ: dzięki; Morbid Karbid: co do twarzy żołnierza to się zgodzę, wyszła bardzo kiepsko, i ogólnie pracka mi się nie podoba :D wymęczona i plastikowa - mam jeszcze z tym problem, że zamęczam prace, zabijając w nich "energię" jaką mają w fazie szkicu :/ OmeN2501: thx; ano ucieka; niestety czasami tak się zamotam z jakimś rzutem, albo wymyślę taką pozę, że ni ch... nie idzie mi dopracować anatomii; po prostu braki w wiedzy :D nicponim: dzięki! też lubię takie klimaty :) .. a ten obrazek akurat był do karcianki; miriam: hej, dzięki; na papierze rysuję sobie czasami dla zabawy; jeżeli robię na kompie, to od początku do końca. thirdeye: dzięki o r o: thx Grudzien: thx Poniższe pracki malowane z jakiś fotek z neta, w ramach ćwiczeń, których robię zdecydowanie za mało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 czwiczenia z fotek to dobra sprawa (oczywiscie nie mam na mysli malowania po focie), widoczek z księdzem na górze ma niezłe światło i przestrzeń , podoba mi sie też sposób namalowania śniegu (nieskomplikowany i efektywny), sam ksiądz chyba zbyt płasko i umownie potrakowany (chyba ze to zamierzony efekt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 mam jedno pytanie- wzorujesz sie na jakis referkach? np. ostatnia pracka-wszystko z banki,czy w niektorych miejscach musiales posluzyc sie fotka? dzieki za odpowiedz;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 mam jedno pytanie- wzorujesz sie na jakis referkach? np. ostatnia pracka-wszystko z banki,czy w niektorych miejscach musiales posluzyc sie fotka? dzieki za odpowiedz;] ale Maniaks napisal ze sie poslugiwal pisze jak byk nad obrazkami :P co do nowego updejtu b.mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Taaa....marność nad marnościami...tzn referowałem do twojej wypowiedzi...a propos moich konceptów :D Ptaki Ciernistych Krzewów??? Moja kochana babcia to wciągała namiętnie :D Ale kompozycja, atmosfera i światełko na wypasie - jak zwykle. Co do ćwiczeń...kurde wiele dają..ale ni to śmieszne, ni zabawne. Mam ten sam problem. Poza tym nie cykaj tego po 2-3 obrazki. Mógł byś rozpętać tu jakąś orgię i rzucić z 10 prac...bo tak zanim się podniecę to już koniec zabawy :D hehe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 zima FANTASTYCZNA! Dosłownie czuję, że tam jestem. Głębia i kolorki bardzo żywe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Maniaks, a gdzie step by step ;). Obiecałeś :D . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Szacun.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 ale Maniaks napisal ze sie poslugiwal pisze jak byk nad obrazkami :P co do nowego updejtu b.mi sie podoba :) kurde ale chodzi mi o pracki typu-zima,laska w papirusem itp... umiem czytac kurde nie?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o r o Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 tak na szybko: obrazek z ksiendzu, bardzo fajnie i klimatycznie wyszedł, ciekawie komiksowo zarysowana postać, o reszcie nie moge złego słowa napisać, uznając, że skupiałeś się na wycieniowaniu facjat ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 fajne prace... w czeczególności podoba mi się praca do prawdopodobnie Call of Cthulhu >>ta z ryboludźmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 Azakiel: ano, w ogóle ćwiczenia to świetna sprawa, z fotek, z natury; dla mnie to teraz bardzo ważne, bo przywykłem pracować "z głowy", a w głowie nie mam za wiele :D zauważyłem, że wszystkie postacie, twarze itp. rysuję bardzo podobne, przez co moje pracki zaczynają wiać nudą. Trzeba częściej wzbogacać swoją "bibliotekę wizualną" :D nicponim: te dwie ostatnie są z fotek; jak na razie nie jestem w stanie wysmarować takich charakterystycznych i realistycznych facjat; aaa, teraz doczytałem ... przy tych z zimą itp. to często korzystam z jakiś fotek ale nie na zasadzie kalki, tylko żeby podejrzeć jak rozkładają się kolorki, teksturki, co jest charakterystyczne dla widoczku, atmosfery itp. itd. Ogólnie staram się zrozumieć co i dlaczego tak wygląda, i korzystać z tych zasad. To przy okazji jest świetne ćwiczenie. DaRoZ: dzięki; JakkaS: no można ćwiczenia sobie uatrakcyjniać, robić z kolesia jakiegoś potworka, z mordki ogra itp. ... ale i tak nie jest to takie zabawne jak robienie z głowy :/ Co do update'ów to 10 nie wrzucę, bo tyle nie trzaskam, niestety. Poza tym przyjemności trzeba dozować :P Morbid Karbid: dzięki! miriam: no wrzuciłem wcześniej 2 stpy ;) dzisiaj wrzucam jeszcze jeden ale jeszcze bez finishu; Reanimator: dzięki! o r o: thx! designboot: dzięki; też wolę pracki niewydziubdziane ale niestety takich nikt (prawie) nie kupuje; dlatego tych ryboludzi wrzucam wykończonych (prawie :)) (dobrze zgadłeś - to ma być okładka do gry planszowej bazowanej na opowiadaniu Lovecrafta "The Shadow over Insmouth") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 No nie - ja przestaje rysowac ;( Zaje...fajny update. Z moim zboczeniem na punkcie szkicowosci najbardziej podoba mi sie ten ostatni z czerwonymi lapkami, no i laska - ale to juz temat na dyskusje o innych zboczeniach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Dobre rzeczy! Dzięki za step by step - motywuje! Bardzo dobre kolory wszystkiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Rewelacyjny update..... chylę czoła przed warsztatem (po raz kolejny) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 rewelacja. Tylko to przychodzi mi na myśl. Zajebiście wszechstronny artysta z tego Maniaka:) Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi