routee Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 ... szczęka mi sie nie domyka ale co tam ;D na animacji widać suna jako czarne kółko pamiętaj żeby zaznaczyć jako `invisible` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 imo ładniejsza niż w orginale widać tu roboty huk. miałem się nią zająć ale stwierdziłem że za dużo roboty i w pół roku tego nie zrobie ;) a tu widze większość już gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Ostatnia aktualizacja przed teksturowaniem. Pozostało jeszcze kilka detalików ale to już dorobię przy teksturowaniu. Poszukuję tekstury blachy miedzianej (zielonej) na dach katedry - nie ma może ktoś czegoś ładnego na zbyciu? ;) i nie mogłem się oprzeć pokusie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 red ver. rządzi a jak chcesz tą blache to będę tam blisko jutro to Ci moge oryginał podesłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Ta czerwona wersja świetna ;) Co do blachy to podlecę jutro swoim prywatnym helikopterem, zgarnę cię i sam sobie zrobisz teksturki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 DraB - wybawco!!!;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=1060 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Marcin_ps - dzieki wielkie przyda się i to ale chodziło mi bardziej o jakąś bitmapę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 to bedzie wielki projekt. Fantastyczna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 http://farm1.static.flickr.com/27/38604544_81da50e9fb_o.jpg wytniesz co ci potrzeba w photoshopie i moze sie nadda chociaz lepsza bylaby wersja z tamtego shadera do vraya dorobilbys mape tych wygiec/laczen jako disp i wyszlo by swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Marcin_ps - dzięki, najprawdopodobniej się przyda, chociaż chyba nie ominie mnie zrobienie jednak kilku fotek katedry a zwłaszcze jej zadaszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Tak wygląda katedra z teksturkami - oczywiście jeszcze nad nimi pracuje, zwłaszcza jasne wejścia trzeba trochę "pobrudzić":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 swietne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Mmmmm... miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Piękne !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniotek Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 cud miod i malinki :P swietnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 loo pierwszy renderek abrdzo ladnie wyglada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 wowawiła ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 takie małe uzupełnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 takie małe uzupełnienie wygląda świetnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 widać w końcu cegłę jest piękana może nawet za piękna, jest super ale trochę brudu nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 nad "brudkiem" będę jeszcze pracował bo zdecydowanie wygląda to tak jakby katedra z myjni dopiero co wyjechała:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 piękny detal ,piękny model,piękne texturki;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 piękne dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 wymiatasz :) to najladniejszy budynek jaki widzialem na tym forum :) najbardziej mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 łoooooooooogieńńńńńń :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 łoooooooooogieńńńńńń :D o_0 ? cegły proceduralne czy texturka ? narazie wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Bomba:) Czym swieciłeś?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 ttaaddeekk - cegły to teksturka Zbychowaty - VRaySky z nisko ustawionym słońcem ale wyłączonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Wow! Dla mnie super ;) Cudo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 super praca jak jeszcze dasz do tego jakiś klimatyczny re4nder będzie ideał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 fajnie, brakuje trochę brudu, i myślę że tynk odrobinę za jasny, przez to całość ma taki wyblakły wygląd. wydaje mi się że dolne kamienie powinny się zaczynać równo z asfaltem, a nie tak jak teraz gdzieś pod nim. tak czy owak świetnie ci idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 super, bardzo fajna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Dzieki wszystkim za przychylne komentarze:) Aniu - nad brudkiem pracuje bo go rzeczywiście brak, jasny tynk/kamień też jaszcze wymaga poprawek chociaż po odnowieniu wygląda właśnie jakoś tak "biało" przykład: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3a2edef234a2076c Co się tyczy kamienia na dole to katedra docelowo będzie "włożona" w teren ze spadkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 a rynny :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 Ażeby nie było że mój zapał minął i wątek umarł - ostatnia drobna i częściowa aktualizacja przed galerią finished :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 nie no stary teraz przegioles :) jest genialnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Super, świetnie to wygląda. zazdroszcze zapału który nie minął :) z ciekawosci zapytam, uzywałes dirta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 cieszy mnie, że się podoba :) co do dirta to użyłem VRayDirt miksowany z materiałem przez VRayCompTex z operatorem: Multiply Także miałem dirta w jednym renderze. Nie chciało mi się renderować osobno samego dirta a potem komponować w Photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 jeszcze konieczine flagi na tych masztach!! dodadzą zdecydowanie smaczku ;] ogólnie genialnie no genialnie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 swietne poprostu,dawno nie widzilem exteriora na takim poziomie :) woda mogla by byc troche przezroczysta bo narazie wyglada jak rtec, ja zrobiles te strugi wody ? i na milosc boska nie dodawaj do tego 2d ludzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 nad wodą jeszcze posiedzę, ludzików 2D na 150% nie wrzucę - skąd ten pomysł Ci się urodził? ;) Strugi wody to particle array z typem particli: MetaParticle i rozmyte troche w Photoshopie. Te "fontanny" są animowane;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Piękna sprawa, z niecierpliwością czekam na finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Bardzo ładne. Ile w sumie czasu już na to poświęciłeś (w przybliżeniu oczywiście)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 4 Październik 2007 Autor Share Napisano 4 Październik 2007 Tylko w przybliżeniu mogę podać bo robione to było wszystko etapami. Najpierw był plac, którego tu właściwie nie prezentuje (będzie w finalnej wersji), po jakimś czasie robiłem katedrę też z przerwami bo termin nie gonił a i inne roboty miałem. Katedrę z placem już zleceniodawcy oddałem i dopieszczam ją tylko dla siebie w celu podciągnięcia skilla w niektórych aspektach - zwłaszcza teksturowanie. Są też plany stworzenia animacji prezentującej cały projekt - ale to jak już UE sypnie groszem ;) Także jak się podliczy łączny czas poświęcony temu projektowi to ze dwa miesiące się uzbiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 świetna pracka, gratuluje zapału. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 Jestem pełen podziwu dla Twojej cierpliwości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 Pionix na prezydenta!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Październik 2007 Autor Share Napisano 5 Październik 2007 Zbychowaty - się mocno uśmiałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 Swietny modeling :) z checia bym przez maxwella to przepuscil ;D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi