Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

... szczęka mi sie nie domyka ale co tam ;D na animacji widać suna jako czarne kółko pamiętaj żeby zaznaczyć jako `invisible`

• Odpowiedzi 113
  • Wyświetleń 30,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

imo ładniejsza niż w orginale

widać tu roboty huk. miałem się nią zająć ale stwierdziłem że za dużo roboty i w pół roku tego nie zrobie ;) a tu widze większość już gotowa

Napisano
  • Autor

Ostatnia aktualizacja przed teksturowaniem.

Pozostało jeszcze kilka detalików ale to już dorobię przy teksturowaniu.

Poszukuję tekstury blachy miedzianej (zielonej) na dach katedry - nie ma może ktoś czegoś ładnego na zbyciu? ;)

6e7cc3d6fd165abd.jpg

01c83cf6188eab0a.jpg

0ee1fafce34243de.jpg

33a094ea3c837f6a.jpg

i nie mogłem się oprzeć pokusie :p

3a72ceb9a52e2d63.jpg

Napisano

red ver. rządzi a jak chcesz tą blache to będę tam blisko jutro to Ci moge oryginał podesłać

Napisano

Ta czerwona wersja świetna ;)

Co do blachy to podlecę jutro swoim prywatnym helikopterem, zgarnę cię i sam sobie zrobisz teksturki ;)

Napisano
  • Autor

Marcin_ps - dzieki wielkie przyda się i to ale chodziło mi bardziej o jakąś bitmapę:)

Napisano
  • Autor

Marcin_ps - dzięki, najprawdopodobniej się przyda, chociaż chyba nie ominie mnie zrobienie jednak kilku fotek katedry a zwłaszcze jej zadaszeniu.

Napisano
  • Autor

Tak wygląda katedra z teksturkami - oczywiście jeszcze nad nimi pracuje, zwłaszcza jasne wejścia trzeba trochę "pobrudzić":)

d9238eba653a8625.jpg

de19c92b222a18c0.jpg

f32727cae0face32.jpg

Napisano

widać w końcu cegłę jest piękana może nawet za piękna, jest super ale trochę brudu nie zaszkodzi

Napisano
  • Autor

nad "brudkiem" będę jeszcze pracował bo zdecydowanie wygląda to tak jakby katedra z myjni dopiero co wyjechała:)

Napisano

wymiatasz :) to najladniejszy budynek jaki widzialem na tym forum :) najbardziej mi sie podoba :)

Napisano
  • Autor

ttaaddeekk - cegły to teksturka

Zbychowaty - VRaySky z nisko ustawionym słońcem ale wyłączonym

Napisano

Wow! Dla mnie super ;) Cudo :D

Napisano

fajnie, brakuje trochę brudu, i myślę że tynk odrobinę za jasny, przez to całość ma taki wyblakły wygląd.

wydaje mi się że dolne kamienie powinny się zaczynać równo z asfaltem, a nie tak jak teraz gdzieś pod nim.

tak czy owak świetnie ci idzie.

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za przychylne komentarze:)

Aniu - nad brudkiem pracuje bo go rzeczywiście brak, jasny tynk/kamień też jaszcze wymaga poprawek chociaż po odnowieniu wygląda właśnie jakoś tak "biało" przykład:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3a2edef234a2076c

Co się tyczy kamienia na dole to katedra docelowo będzie "włożona" w teren ze spadkiem

Napisano
  • Autor

Ażeby nie było że mój zapał minął i wątek umarł - ostatnia drobna i częściowa aktualizacja przed galerią finished :)

13238667caea0c41.jpg

df93c2f9c236c11c.jpg

6174e4862ba4b802.jpg

Napisano
  • Autor

cieszy mnie, że się podoba :)

co do dirta to użyłem VRayDirt miksowany z materiałem przez VRayCompTex z operatorem: Multiply

Także miałem dirta w jednym renderze. Nie chciało mi się renderować osobno samego dirta a potem komponować w Photoshopie

Napisano

jeszcze konieczine flagi na tych masztach!! dodadzą zdecydowanie smaczku ;]

ogólnie genialnie no genialnie!!!!

Napisano

swietne poprostu,dawno nie widzilem exteriora na takim poziomie :) woda mogla by byc troche przezroczysta bo narazie wyglada jak rtec, ja zrobiles te strugi wody ? i na milosc boska nie dodawaj do tego 2d ludzi ;)

Napisano
  • Autor

nad wodą jeszcze posiedzę, ludzików 2D na 150% nie wrzucę - skąd ten pomysł Ci się urodził? ;)

Strugi wody to particle array z typem particli: MetaParticle i rozmyte troche w Photoshopie.

Te "fontanny" są animowane;)

Napisano

Bardzo ładne. Ile w sumie czasu już na to poświęciłeś (w przybliżeniu oczywiście)?

Napisano
  • Autor

Tylko w przybliżeniu mogę podać bo robione to było wszystko etapami. Najpierw był plac, którego tu właściwie nie prezentuje (będzie w finalnej wersji), po jakimś czasie robiłem katedrę też z przerwami bo termin nie gonił a i inne roboty miałem. Katedrę z placem już zleceniodawcy oddałem i dopieszczam ją tylko dla siebie w celu podciągnięcia skilla w niektórych aspektach - zwłaszcza teksturowanie. Są też plany stworzenia animacji prezentującej cały projekt - ale to jak już UE sypnie groszem ;)

Także jak się podliczy łączny czas poświęcony temu projektowi to ze dwa miesiące się uzbiera.