prrrszalony Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 (edytowane) Nadszedł czas na moją teczkę xD Jednak w moim przypadku nie będzie służyła ona do prezentacji skończonych prac, nad którymi inni będą mogli ochać i achać, a do pokazania bazgrołów, w trakcie rysowania których starał się będę czegokolwiek nauczyć, więc krytykujcie do woli, i tak nie zrozumiem :) Dzisiejszy, nieskończony bazgroł ołówki + czas ciągle walczę ze skanerem, mam go dopiero kilka dni, skany mogą wyglądać źle :/ pozdrawiam, ps. wczoraj skończyłem (Albo zacząłem, gubię się w tym) 21 lat ... umieram :| Edytowane 23 Maj 2010 przez prrrszalony 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 ok dla mnie bardzo super "och ach" :) edit : wszystkiego najlepszego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 bardzo ładny, nie dokończony bazgroł- brałeś udział w minibitwie "retro robot"? ps: co do urodzinek to...:http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=593483#post593483 ps2: pozdrawiam ;) edit: poprawiam się- ładny szkicik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 hehe swietne te koty na glowie robota :D dobry klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 trochę szkiców ode mnie (skończone rysunki znikają mi z domu bardzo szybko i zostały mi ze starszych tylko szkice, więc nie mam za bardzo czym skończonym się pochwalić) standardowo ołowek + czas dorwałem książkę Ken'a Hultgren'a The Art of Animal drawing, to szkice na bazie tych z książki: tu jeden szkic podkolorowałem kredkami akwarelowymi (pierwszy raz je w rękach miałem, cieszyłem sie nimi jak dziecko :) ) jakiś-tam maz twarzy: motyw z domowego przedszkola, szybki rys z natury ołówkiem, później digital perspektyw stosowania poczatki zdjęcia ludzi z Etiopii znalezione na google akwarelka (zacząłem ją bez pomysłu i tak też wygląda xD ale malowało/rysowało się to fajnie) "portret" mojego dziadka (w naturze to ledwie widoczny szkic, ale ps mi tak to podkoksał, że wygląda bardzo intensywnie, do tego jeszcze wrócę :] ) wie ktoś może, co zrobić by szkice nie miały niebieskiego zabarwienia? Po dodaniu autocontrast w ps'ie niebieski staje się jeszcze bardziej widoczny i ołówek wygląda jak niebieska kredka, muszę po skanie zmieniać na greyscale by wróciły ołówkowe kolory, a przez to szkice stają się jakieś sztuczne, ma ktoś jakiś myk na to? scaner to canon lide 30. Z góry dzięki. ...spadam ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 robocik wypasik, fajne koniki i te male w perspektywie . co do skanowania to skanuj w grayscale ... co do skanera to przymierzam sie do kupna i juz wiem czego nie brac ;) pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 chyba pogodziłem się ze skanerem :) dalsze prace i nauka żabka (to na plecach to miały być kryształki, nie wiem czemu? :)) oczy ... usta ... dokończyłem, ile dałem rade robota, dalej już mi się nie chce :) dopiero po zeskanowaniu zobaczyłem te wszystkie błędy w proporcjach ... ślepnę xD skorpionek Loomisowe człowieki chyba cofam się w rozwoju ... uhmm, trzeba jeszcze więcej pracy ... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Poprawiony robocik rządzi, a ten ludzik z kijem świetny, mi tam się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 robocik jest świetny, żabo-smok też-choć jeszcze chyba niedokończony... co do szkiców, to jakoś mi proporcje jednak w facecie nie pasują-np kolana powinny być pod trzecią kreską od dołu, a są prawie już przy stopie-widzisz teraz? No i pups jakiś mały;) babeczka juz lepiej, ale tez lekko wyżej kolana i o pół centymetra niższy pempek;) pozdrawiam:) edit: dziadzia fioletowego przebarw i dokończ- może być naprawdę dobry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 mi najbardziej leżą szkice ust, oczu nosów itp. świetne ćwiczenie, i fajna krecha ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 fajnie, że coś z tego się podoba :) purple skrytykowałaś faceta i go usunęli na photobucket, był zbyt zboczony xD porównanie z Loomisem (oby nie usunęli za szybko :)) fatalnie wygląda przy loomisowych :/ , widać, że się nie postarałem,ale pokazuje, że niewiele się pomyliłem (chyba ;p) ... ciągle problem z szerokością :( Zna ktoś innego hosta jak photobucket (by można było założyć sobie konto i tam pakować obrazki) gdzie nie usuwają prac, gdy te zawierają coś, co choć trochę przypomina penisa? Podrysowałem dziadka, jeszcze go dopracuje w nocy (szczególnie kontury muszę osłabić) i może potem digitalik na nim strzele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 fajny ten dziadek-naprawdę! Ale ja bym widziała, dla niego bardziej taką brodę: jeśli można:) to jest tylko szybkie ścięcie białym kolorem, więc Twoja wyglądałaby szykowniej, jak ją przerysujesz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2007 purple, Ty z kolei za bardzo ucięłaś ;p to jest mój dziadek i on posiada właśnie taką dosyć pokaźną brodę, ogólnie ma ciekawą twarz imho, stąd też ten rysunek, nie mogłem go nie narysować :) dzisiaj skromnie, jeden z konceptów do http://ddonline.pl/ (podkoksana wersja wcześniej pokazanego http://i229.photobucket.com/albums/ee170/prrrszalony/wygnanieccopy-1.jpg )do poprawienia jeszcze gęba (to nieszczęsne ucho, ciągle o nim zapominam xD), nogi, no i do lekkiej korekty cała reszta, komentujcie do woli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Ciekawy koleś, takie połączenie KwasiModo z Elfiatesem :P ...Ogólnie fajnie, w oryginalnym stylu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 QbisieQ, dzięki za komentarz, ciężko tu o nie :) Szkice na digartową bitwę, poprawię ich jakość, jak już wstanę :] będzie ciężko z kolorem, bo idzie mi strasznie :D ... a oto dowód: domęczony wcześniejszy digital, ale zostało jeszcze sporo do dorobienia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eve-jank Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Szkice naprawdę ekstra.Jestem pod wrażeniem. Ciekawa jestem ?Ty tak od 21 lat umierasz i rysujesz? To chyba nie możliwe.Takich szkiców trzeba robić naprawde dużo i wszędzie. Kiedyś tak robiłam. Życzę Ci dalej takiego zapału...Co do prac malarskich to niezbyt Ci to wychodzi, ale cóż rysunek w końcu to podstawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 28 Październik 2007 Autor Share Napisano 28 Październik 2007 eve-jank z tym umieraniem to mam tak od urodzenia ... kilka tworów z ostatnich dni mniej lub bardziej nieskończonych ... i z eliminatora ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eve-jank Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Rysunek to Ty naprawde masz świetny i do tego dużą wyobraźnie. Ja tu chyba nigdy nic nie wystawie, bo mam coraz wieksze opory. Pozdrawiam i nie umieraj proszę szkoda by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Namir Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Ogólnie bardzo mi sie podoba : ) Hah zawsze starałem sie narysować gobilna nigdy tak dobrze mi sie nie udało może zrobisz w kolorze? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Marzec 2008 Autor Share Napisano 2 Marzec 2008 hell... oł dawno tu byłem mazania z wykładów i insze takie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 23 Marzec 2008 Autor Share Napisano 23 Marzec 2008 taka tam kobiecinka z foty ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 fajnie. skoncz ja, bo bardzo przyjemnie ten ryjek wychodzi. moze troche wiecej swiatla rzuc bo na razie jeszcze dosc plasko :) pozdr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 lordbiernac ruszać już tego nie będę, wolę zacząć coś nowego niż babrać się w starych błędach, choć przydałoby się coś wreszcie dokończyć ;) kilka niedokończonych rysunków ;) sztyleciki do Esenthel: ...i debiut z fotografią: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2008 kilka co ładniejszych szkiców w ramach ćwiczenia podstaw poniższe z Atlas of Human Anatomy for the Artist Stephena Rogersa Pecka... chyba i czacha z Anatomy for the Artist Sarah Simblet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 bardzo fajne cwiczonka. najlepsze te z oczami:) aha i skonczyles ta twarz z pierwszego posta na tej stronie...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość yon Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 hej. fajne, fajne. ale jesli moge cos sugerowac to cwicz co tylko sie da z 'natury' (czyli w tym przypadku do oczek mogles spokojnie odstawic ksiazke). To zupelnie cos innego niz przerysowywanie z ksiazek. Bedziesz sie uczyl czuc bryle, a nie przerysowywac. Bardzo Ci to potem pomoze (np w sensownym oswietlaniu). pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Witam Pana:) Zadziwiająca galeria, naprawde baaaaaardzo mi się podobuje:) Dajesz rade chłopie miło że załozyłes Swoją teczuszkę;) Bede zgdlądał! Bardzo mi sie podobają szkice zwierzatek i zabawa z anatomią i wszystko co z człowiekiem zwiazadne, ta brama jest też swietna, wogóle wymiatasz:) pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2008 (edytowane) Miło, że się podoba, pani nie będę dokańczał, w ogóle nie lubię męczyć czegoś do robienie czego już się "wypaliłem". yon z natury cały czas coś marzę :) Poczułem nieodpartą potrzebę by podzielić się tu też starszymi pracami, drzewko z przed chyba nawet kilkunastu lat, reszta tak ok. 3 ... i kilka nowszych golem do Esenthel, ale się nie przyjął xD inspirowane/przerysowywane od loish to takie nowe nie jest, ma z roczek, dwa... wieczorem jeszcze tu nawciskam czegoś... Edytowane 26 Czerwiec 2008 przez prrrszalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 To przedostatnie z panienką bardzo fajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 dwa goście tuż przed Esenthelem dobre :) tylko światło na głowie dziwnie leży wcześniej jakoś nie trafiłem na twoją teczkę... tymczasem syrena z poprzedniej strony jest genialna. nietypowe podejście do typowej postaci pokaż więcej takich z 'inną' perspektywą, jak dziadek z fireballem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Fajna kreska ale w digitalu mdło. Przydałoby się też trochę pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2008 (edytowane) Miło, że coś się podoba. Digital ssie, bo wcale go nie ćwiczę. Czasami zdarzy się, że coś maznę, ale ciągle muszę ćwiczyć podstawy i póki co na nich skupiam moją uwagę bo na digital będzie jeszcze czas :) Z "pomysłem" podobnie. Staram się trzymać wszystko jak najbardziej "zwyczajne". Nie wiem czy to dobra droga, ale imho lepsza, niż, jak to ma miejsce u innych początkujących, tworzenie nie wiadomo jak wydumanych scen bez posiadania odpowiednich umiejętności na stworzenie choć drobnego z nich elementu, co powoduje grzebanie się ze wszystkim z i tak marnym efektem końcowym. Esenthelowe domki, tak w ramach odskoczni od rysowania ludzi: ps. na skanie z czachą pojawił się gościnnie jakiś robaczek :D Edytowane 3 Lipiec 2008 przez prrrszalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Dobre chałupy ... po krytykowałbym je z chęcią ale nie widzę niczego do czego można by się przyczepić, fajnie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Bardzo fajne szkice, jedynie brakuje trochę cienia - np. pod daszkiem jakąś płaszczyzną polecieć (to już tak jakby szukać jakichś sugestii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Cieni nie dałem, żeby zbytnio nie komplikować (btw już jest tego model :D fajna sprawa :) ) Maroński napisał, że szuka ludzi do jakichś baśniowych kartunów i jakoś mnie to zachęciło do porysowania takowych, jak widać mało bajkowy jestem :D Bazowałem na focie Maji :) Skan pokazał mi dużo błędów, ale już nie chce mi się poprawiać... może kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDAStudio Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Świetne rysunki. Też muszę się w końcu zabrać za przerabianie The Art of Animal drawing tylko nigdy czasu nie ma. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert B. Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 No widzę że sie nareszcie przełamałeś ;) i wstawiasz kolejne pracki :) szkoda że nie jest dokończona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 Dzięki. Przez kilka ostatnich dni dumałem, czy nie lepiej zająć się czymś innym i olać rysowanie, z racji braku efektów i takie tam... ale jak widać przeszło mi :) Oficjalnie wypowiadam wojnę lenistwu! HA :D Za sprawką Farvus'a, chwiejnie i z lusterka, nie wiem czy będę w stanie gapić się tyle na swoją gębę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Szalony czyś ty oszalał? Wypowiadasz wojne lenistwu a to najgorsza wojna jaka moze być ;P. I ty mi senseji marudzisz że nic nie rysuje a sam chciałeś z tym skończyć. Powiem że ładne starczy Ci a teraz ide skończyć się pakowac i czeka mnie 8 godzin jazdy pociągiem i też wypowiem wojne lenistwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert B. Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 8 godzin a gdzież to jedziesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Jaki grzeczny miś na obrazku a avatar z kolei bardzo denerwujący... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Witam. Ciekawa robota, ładna gratka na początku. Ta twarz bardzo miękko poprowadzona-najlepsza. Reszta odstaje. Może z natury więcej i mniej skupienia. czasem trzeba tego lekkiego pociągnięcia piórkiem- jak po pośladku kobiety. Czasem trzeba walnąć toporem. Zwiększ rozpiętość gestu i będzie ok. Cheers, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 rysuneczki tradycyjne bardzo ok :) w digitalu brakje mi konkretnych pociagniec pedzla... wzbogacenia koloru itd.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDAStudio Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Do legitymacji jak znalazł ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 maronski, no taki cherubinkowy wyszedłem, nie wiem czemu :D miałem niezły ubaw przy dodawaniu zarostu xD ale szybko z tego zrezygnowałem, bo zupełnie nie pasował :D btw, ktoś Ci chyba ocenzurował wypowiedź :P Lacedemon, dzięki, to właśnie największa moja bolączka, jestem strasznie dokładny i pedantyczny przy rysowaniu, lubię dłubać i tym samym psuć prace, nie potrafię do końca "odpuścić", choć coraz więcej luzu jest w moich rysunkach... leszek_lenia, dzięki, digitali mam ledwie kilka na koncie, nie do końca czuję się w nim pewnie, jeszcze przyjdzie czas na kolor i digital, na razie podstawy, ołówek, natura, proporcje, bryła, tony :) Elvans, Robert B., MDAStudio, :P kolejny budyneczek do Esenthel (zdecydowanie potrzeba nam kogoś lepszego do budynków, jacyś chętni? xP) niby speed portret, jeszcze go dziabnę niedługo, muszę tylko mniej bajeranckie brusze dorwać (czyt. robić) bo te z neta zbytnio mnie rozpraszają, jakieś wzorki i inne duperele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 gdzie jakis maszkaron?, pokaz maszkarona, poka maszkarona... heheh czekam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 Fajnie rysujesz ołówkiem :) W digital paintingu sam jestem początkujący ale muszę ci powiedzieć że w moim odczuciu nie warto na samym początku używać egzotycznych brushy najlepiej na samym początku spisują się zwykłe brushe w kształcicie koła i spłaszczonego koła w kreseczkę, przekrzywionego pod kątem 45 stopni. Pmiętaj by zmniejszyć ich krycie w sofcie często ta obcja nazywa się opacity najlepiej między 50 a 100%. Sam wiem jak cieżko przeżucić się na kolor pracując od zawsze tylko ołówkiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 16 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2008 (edytowane) dekiel, maszkaronów jeszcze długo nie będzie :P n-pigeon,spoko, wszystko to mam obcykane w PS o czym piszesz i nie używałem żadnych egzotycznych brushy tam. Chodziło mi o to, że nie mam takich fajnych, a mimo to prostych, które miałem wcześniej etc. Dziwnie czyta się takie rady, ale dzięki! :P Wczoraj w nocy postanowiłem pobawić się inkscape'm... wyniki: - Próba przejścia z grafiki rastrowej (umieściłem go tu wcześniej) do wektorowej Strasznie wciąga, nawet nie zauważyłem kiedy mi dzień minął... Dla porządku wrzucę jeszcze rysunki z przedszkola, Drzewoludek z natury, po kilka minut na jednego :) Edytowane 16 Sierpień 2008 przez prrrszalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 bam bam bam... jedziemy dalej Vilppu, Peck... - - - - - - - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Widzę mały progres drogi uczniu oby tak dalej a dam Ci 2 DAN xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi