Mruk Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 (edytowane) Troche na zasadzie "wszyscy mają teczkę, mam i ja!" Na początek pare rysunków koncepcyjnych jakie wykonałem dla Aazero: Nowsze prace: Wszelka konstruktywna krytyka bardzo mile widziana. Edytowane 8 Październik 2008 przez Mruk
Gość obo Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Dziadzio na kamyczkach i rycerz najbardziej mi się podobają ;) Niektóre koncepty pojazdów też niezłe, tylko szkoda że takie małe ;)
masz)rum Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 ha rozśmieszyły mnie te leśne ludki i żołądź ale pozytywnie, w ogóle masz styl bardzo ciekawy zwłaszcza na tych pojazdach miniaturkach ;]
purple Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Tak! zgadzam się, są odpałowe te rysuneczki:D Że też ci się chciało te stateczki robić to podziwiam-to już normalnie hurt:D pytanie moje-wszyscy muszą mieć zachwiane proporcje? wilk też? Bo jemu jakoś nie pasuje...
veri_jr Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Sympatyczne masz te rysunki. Klimatem jakoś mi Muminki przypominają ;)
nicponim Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 nie wiem czy tylkoja widze ostra inspiracje w conajmniej dwoch obrazkach-lesni straznik-twarz yody z SW jak nic;],lesni dziecko- w muminkach byla taka dziewczynka z b.podoba twarza;] z wszystkich rycesz najbardziej sie podoba, bo te wczesniejsze jakies proporcje dziwne maja-o duzo za duze glowy;/ strasznie dziwnie i nie realnie to wyglada;/ a pozatym to fajnie fajnie;] pozdro!
Mruk Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 obo: Dzięki. One w rzeczywistości nie były duże. Maksymalnie jakieś 4cm na 4cm. masz)rum: Dzięki. Niedługo postaram się wrzucić więcej takich konceptów. purple: A jakoś mi się zachciało. Nie było dużo roboty. Po pare minut na każdy. Miało to być ćwiczenie na wyobraźnię - jak dużo jestem w stanie różnych pojazdów wymyślić. Co do leśnych - ich wygląd był określony opisem jaki dostałem. Co do wilkołaka - masz na myśli długie ręce i troche dużą głowę? Bo to było specjalnie tak narysowane, jeśli coś innego to już mój błąd. veri_jr: Dzięki nicponim: Nie inspirowałem się świadomie tymi postaciami, ale możliwe że zostały mi takie obrazy w podświadomości ;) Co do głów postaci - takie miały być - ja tu tylko rysuję. WWWojDzięki Wrzucam jeszcze jeden rysunek(przepraszam za słabą jakość zdjęcia. Jak do tej pory wszelkie moje wysiłki dobrego przeniesienia ołówkowego rysunku do komputera okazały się bezowocne). Miało być więcej ale nie zdążyłem skończyć. Niedługo postaram się jeszcze coś tu wkleić.
Gość obo Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Fajny starszy palacz ;) Dziwnie tylko jakoś ten papieros wygląda, mianowicie jego perspektywa... Może to i głupie ale jakoś strasznie mnie to razi w tym rysunku. Rysowałeś pewnie z referki, też tam taki jest ten fajek?
Gość obo Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Aha. Dzięki :) Całkiem dobrze Ci wyszło. Ale papierosa faktycznie zrobiłeś za wąskiego w ustach i dlatego to wygląda tak a nie inaczej. Ale to szczegół. Ogólnie wyszło Ci to bardzo fajnie ;)
Siegmar Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Fajne ... btw - ja też robie za długie nosy :) Poprzednie koncepty też zacne :)
Lacedemon Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Podoba mi się rycerz. Chyba wiadomo dlaczego :D
Mruk Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Napisano 21 Wrzesień 2007 obo : rzeczywiście - trochę za duży zbieg. Może następny pecik lepiej wyjdzie ;) Siegmar : za duży, owszem - twarz przez to trochę się wydłużyła. Zorientowałem się w momencie jak było już za dużo roboty ze zmienianiem, a że jestem leniwy... Lacedemon hmmmm... hmmm... ciekawe dlaczego ;) Ostatnio mam przesyt tych wszystkich klimatów fantastycznych. Mam zamiar poćwiczyć ze zdjęć i może jakieś historyczne scenki pomazać. Dzięki za komentarze. Postaram się niedługo coś jeszcze wrzucić
Por@szek Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Tego ostatniego to nie widzialem. Bardzo fajne. Tej wez wrzuc kappe :) I skoncz go wreszcie XD Nie licz na to ze skoncze zila przed toba, narazie musze dobic lvl 90 moim healerem XD
Mr Kostek Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Wyczyść nieco z linii pomocniczych, pogrub główne linie bo traci na czytelności. A sam pojazd niezły, taki Mad Maxowy. Lubimy takie. Dokończ tylne koło.
Mruk Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Napisano 24 Wrzesień 2007 Porasz : widzę że nie odpuścisz kappie ;) A co do Zila to się nie wykręcisz tak łatwo. QbisieQ : Dzięki. Owszem całkowicie z głowy, aczkolwiek poprzeglądałem wcześniej trochę konceptów pojazdów żeby wejść w klimat ;) Mr Kostek : Fajnie że się podoba. Linie pomocnicze to skrzywienie ze studiów, tak samo odpuszczenie dalszego koła. Dzięki za komentarze.
masz)rum Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 bardzo fajnie linearny samochodzik, i mnie tam linie pomocnicze nie przeszkadzaja , maja swoj klimat przy tych grubszych, elegancko ;]
Mruk Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 Porasz, doczekałeś się ;) Wrzucam kappę: Brak mi już pomysłów co z tym dalej zrobic. Jakieś rady?
Mruk Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 Trochę odkurzę wątek. Ćwiczenia ze zdjęć - mam zamiar się nauczyć mazać tabletem. speed: bardziej dopracowane: Rady jak zwykle mile widziane.
Por@szek Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Bah myslalem ze cos nowego wrzocisz :) Oprocz panieny to to zabytki dla mnie :D Ale przynajmniej cos robisz nie tak jak ja :O
RaVirr Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 Azjata bardzo mi się podoba, przedostatnia panna z resztą też:)
Mruk Napisano 4 Październik 2008 Autor Napisano 4 Październik 2008 RaVirr - dzięki Marduk - Postanowiłem zastosować się do Twojej rady i częściej szkicować. Wrzucam efekty. Wieczorne ćwiczenia ze zdjęć, mniej więcej pół godziny na każde: Jak zwykle wszelkie rady bardzo mile widziane.
Marduk Napisano 6 Październik 2008 Napisano 6 Październik 2008 Fajnie, że zabrałeś się za takie szkice. Z każdym następnym na pewno będzie coraz lepiej ;).
Zuczus Napisano 6 Październik 2008 Napisano 6 Październik 2008 druga pani bardzo mi się podoba, tylko coś trochę jej nos zjechał :)
Mruk Napisano 8 Październik 2008 Autor Napisano 8 Październik 2008 Marduk - mam taką nadzieję, chciałbym się nauczyć malować tabletem Zuczus - dzięki! no niestety klej nie wytrzymał... kolejna seria - również ze zdjęć:
Marduk Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Portret kobietki w lewym dolnym rogu najlepszy. Bardzo fajnie złapane światło. Czekam na więcej ;).
Mruk Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 Ostatnio sporo się leniłem, pora nadrobić i wziąć się znowu za naukę. Wrzucam najnowsze ćwiczenia. Dwa pierwsze z natury, ostatnie ze zdjęcia. Porady jak zwykle mile widziane.
serio Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 Dobre masz tu rzeczy. Twarze ładnie Ci wychodzą. Kolory też czasem niezłe. W ostatnich rzeźba najlepsza. W żarówce i jabłku za mocny kontur dałeś.
Mruk Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 serio - dzięki, nad rzeźbą pewnie jeszcze posiedzę. Dzisiejszy rysunek - normański tarczownik:
Coyote Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 fajny dawaj kolor :D martwa tez spoko ostatnio sam męczę...
Mruk Napisano 15 Listopad 2008 Autor Napisano 15 Listopad 2008 Drakula - Dzięki Coyote - Dzięki, z kolorem jeszcze sobie nie radzę do końca, ale spróbuję. Dzisiejsze ćwiczenie ze zdjęcia (ale kolory wymyślone przeze mnie):
Marduk Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 Monochromatycznie wyszło, ale ogólnie wporządku. Ramie troche tak na siłe upchniete. Rozumiem, ze na zdjęciu mogło tak być, ale ja bym to i tak zmienił, żeby uwagi niepotrzebnie nie odciągało. Ten wojak ma bardzo fajny detal. Keep working ;).
rosikowski Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 stary... świetne te portrety ~!! zastanawiam się czy metodami tradycyjnymi też tak dobrze byś pojechał
serio Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Świetne kolorki uzyskujesz na skórze. Pani z czerwonymi oczami #1 best! Usta, nosek i lewe oko ;P. Dziewczyna z monochromu wygląda jak z "Ring-a", czy też "Widma". Niepokojąca panna utopiona w przekwitającym stawie..
PendraK Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Nieźle, włosy super na pierwszym portrecie. btw Nareszcie nie robisz takich kosmatych krawędzi, za to kształt oczu bym poprawił. Dajesz dalej :)
Mruk Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Napisano 14 Wrzesień 2009 Trochę ćwiczeń. Może nic specjalnego ale dawno nic tu nie wrzucałem: Jak zwykle rady i uwagi mile widziane.
CzAk1 Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Fajno, Fajno. Rozumiem, że to takie ćwiczonka tylko... Nie ma sie więc czego czepiać. Broń ładna...na jakims renderze?
Marduk Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Fajnie, że wreszcie wrzuciłeś jakiś update... szkoda tylko, że starocie? ;) Teraz powinieneś mieć chyba trochę czasu na malowanie... czy aż tak w studia wsiąkłeś, ze nie za bardzo jest kiedy malować?;)
OmeN2501 Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 No ladnie ladnie sie nam tu kolega rozwija. Portrety poprzednie sliczne, cwiczonka ostatnie tez konkretne, widac ze swiadomie tworzysz bryle i jakos "wiesz co malujesz". Jak nic nowe pokolenie masterow na forum nam rosnie ;]
Gość Wish69 Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Witam, pracki bardzo fajne, ale to już sam wiesz ;) Zacznę obserwować ten wątek :] Gratuluje progresów i czekam na dalsze arty
Coyote Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 szkoda że takie rzadkie wrzutki robisz chyba ze gdzieś jeszcze masz teczkę :P zbroja >all
Urbanboogie Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Jak dla mnie jednak zuk > all :D Swietne te pracki!
Rekomendowane odpowiedzi