polka dot Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 projekt wnętrza łazienki w apartamencie z oknami z widokiem na plaże Majami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 ooo coś innego niz standarty-plus. Drewnienko tez pasuje, choc z checia popatrzyłbym na wersje z czarnym kamieniem:) Całość mi troche sale operacyjna przypomina ale chcialbym miec taki eksperymentalny klop w domu. Renderki tradycyjnie ładne, zwlaszcza podłoga i biała okladzina przesuwanych drzwi. Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 cool praca ziioom :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 fajny kibel :) pzodrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Ja bym się dziwnie czuł w takim klopie ;) Ale technicznie bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 gdyby nie te drewno to powiedział bym że ipod:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Bardzo ładne. :) Drzwi od podłogi do sufitu, to super pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 dziękuję. ale drzwi nie są do sufitu. to sufit obniżył się do 230cm:D zamawiam: konstruktywną krytykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Żądasz niemożliwego. :) Co to jest na ścianach? To z różnym glossem. Ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 kurcze, serio ludzie "kupuja", "robia" takie lazienki ? ja bym oszalal a na kiblu to juz wogole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 całe szczęście że jest klamka w drzwiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 ładny kąt kamery ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masaj Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Bardzo efektowne wnętrze, ale jednocześnie wymagające sporej odwagi od inwestora (mi by chyba jej zabrakło :)). Nie do końca jestem przekonany do wybranej kolorystyki drewna. Rażą mnie trochę czarne węże w prysznicach (jeśli maja być w kontraście do armatury to może lepiej już białe). Może warto też rozważyć zmianę kolorystyki zasłony okiennej, na coś pod kolor użytego drewna. Zmodyfikowałbym też trochę koncepcję składanego zestawu umywalkowego. Umywalkę umieściłbym niżej, podnoszony blat zmodyfikował tak by miał przekrój w kształcie litery L, zmniejszył wysokość bocznej ścianki od strony baterii i obniżył baterię by kran wchodził przez tak powstała boczną szczelinę. Dobierając dodatkowo umywalkę o mniejszej szerokości niż zabudowa, z lewej jej strony można wygospodarować miejsce na przydatne akcesoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Bardzo efektowne wnętrze, ale jednocześnie wymagające sporej odwagi od inwestora (mi by chyba jej zabrakło :)). . jak dla mnie nie odwagi a glupoty :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peteRlo Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 "zamawiam: konstruktywną krytykę" Mówisz i masz: 1. Mocny kontrast, ostre światło są na pierwszy rzut oka bardzo efektowne, ale na dłuższą metę raczej męczące. 2. Nie wiem, czy ta uwaga powinna powędrować akurat w Twoją stronę, ale: mega słoje + patent na tę klapę nad umywalką, jak i to wycięci w tej klapie tak jakoś stylistycznie to raczej kojarzą mi się bardziej z kibelkami z serduszkiem w drzwiach (bez urazy). 3. Intrygują mnie także te "pajęczyny" na przegrodach. Poza tym, co wyżej, to w tej chwili nic innego nie przychodzi mi do głowy. No może jeszcze: nuda Panie, nuda!!! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 nielot, a jaka łazienka Ci się podoba?:) i to nie jest pajęczyna a woda basenowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 mi się również strasznie nie podoba taka łazienka, jest po prostu straszna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peteRlo Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 "i to nie jest pajęczyna a woda basenowa" Sorry. OK. Już łapię. Mój błąd w odczytaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Od strony technicznej wykonania - super, od strony projektowej.... znów maksymalny minimalizm w wydaniu luxury, co poniekąd w większości przypadków ratuje całość projektu, bo a to ładne drewno, a to fajnie się wszystko świeci, a to znowu coś nowego lub raczej u nas niespotykanego. Dla mnie jest to coś z serii 'Welcome to the future' i bardziej jak concept design, a nie jak projekt przeznaczony do realizacji, gdzie byłaby jakaś 'dusza' i rzeczywista funkcjonalność. Chwilami mam wrażenie, że zapatrzyliście się strasznie w nowoczesny, często gęsto studyjny dopiero design wielkich projektantów z branż 'wnętrzarskich' tworząc przez to 'pokazówki', a nie projekty dla ludzi. Ale rozumiem, że to może jednym się podobać, innym nie. U mnie pojawiają się dwie jakby sprzeczności. Tak - podoba mi się pod względem prezentacji i nie ma co ukrywać, także design co niektórych elementów wyposażenia, ale NIE - nie podoba mi się, jako projekt pod wykonanie i późniejsze użytkowanie. Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 lusterko przy otwieraniu walnie o kran :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 mi się łazienka podoba i chciałbym móc zaryzykować i taką sobie sprawić a "psychodeliczne" miejsce na kibelku jest całkiem intrygujące, myślę że przy tej ilości światła dobrze by się gazetę czytało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 dokładnie, kibelek i prysznic bardzo ładny, reszta taka sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redish Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 aż strach tam kupkę zrobić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Osom kome :-* Super biel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Piękne. Zmusza do celebrowania pozornie przyziemnych czynności jak rytuał. Bardzo metafizyczne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Październik 2007 Autor Share Napisano 2 Październik 2007 Sytuacja jest o tyle nudna i troche podobna do pozostałych,że zaraz zacznę myśleć,że nie potrafisz inaczej. Tą sytuację ratuje sposób funkcjonowania przegród do wc i prysznica.Coś tu drgnęło,i to na szczęście na korzyść. Projekt złudnie podobny do jednego z projektów pewnej warszawskiej pracowni. I tej pracowni się to podoba.Nie dziwi mnie to. Trochę rozwiązań,co do których mam wątpliwości. Straszne płytki na posadzce.Znajdź piękne proste - prawie idealnie białe płytki,z podobną satynowa powierzchnią szkliwa - i oceń je na żywo.Mogę się mylić...ale.... Pasek ''świetlny'' w suficie raczej nie daje plusów projektowi. Niezbyt rozsądnie zamontowany przycisk do geberitu. A tak poza tym - to bardzo ładnie sorki. następnym razem zrobię pozłacany burdel na chromowanych felgach 24" i wyrenderuję go z fioletowymi przepaleniami. jeśli poszczęści mi się, to może trafi do kategorii ,,BEST,,;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 ladny design , ale drazmi mnie ta zle zmapowana szafka (obudowa wanny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 szkoda by tam kupe robić żeby nie zaburzyć harmonii i sterylności tego wnętrza. Ogólnie wnętrze ciekawe ale nie za bardzo mi się podoba. mam mieszane odczucia. troche mi to przypomina stół operacyjny albo wnętrze labolatorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 zajebiste...taki minimalizm...miodzio...:D:D:D...cos z podloga jak bym sie moosiał czepnąć bym zrobil,ale tak w ogoole + :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 sorki. następnym razem zrobię pozłacany burdel na chromowanych felgach 24" i wyrenderuję go z fioletowymi przepaleniami. jeśli poszczęści mi się, to może trafi do kategorii ,,BEST,,;) Po co ta irytacja..szczere ..to szczere.;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 no to sobie krytyke zamowiles ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 a jak trzeba będzie pucowac tą łazienke zeby tym calym gównem nie obeszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 projekt nie przeszedł bo zapomniałem że to okno na taras:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 ? dowiadujesz sie czy projekt przeszedł po 5 miesiącach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 które "to"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cantor Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 super wizki, świetny i nietuzinkowy projekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mimoza Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Krytyka, a czy konstruktywna to się okaże (pomimo odrzucenia projektu): a. Utrzymanie tej sterylnosci wyklucza pojawienie się jakichkolwiek przedmiotow codziennego użytku (szampony, mydło itp., nie mówiąc o ręcznikach). b. Podłoga po zmoczeniu (a moze i przed) jest śliska, a więc przydałby się dywanik w okolicy prysznica i wanny (choc oczywiscie psuje to estetykę). c. Zastosowanie drzwi, które niemalze dotykają sufitu i podłogi ogranicza mozliwosc uzycia innego oświetlenia niż na licu z sufitem oraz niemoznosc połozenia dywaniku przy drzwiach uchylnych. d. Woda ze słuchawki prysznicowej nawannowe przy uzyciu będzie lac się dookoła, równiez na drewno, na którym z czasem będzie osadzać się kamien, a zawsze będą zasychać krople. e. Nie widzę wentylacji (jest ukryta?) f. Prowadnice są wbudowane w sufit, co w razie problemu będzie powodem do rozwalenia połowy sufitu, zeby się do nich dostać. g. Fajne drewno (fornir lub lite), wyrazisty wzór, ale nie wiem, jak będzie reagowac na ciągły kontakt z wodą. Podumowując: kolejny fajny projekt... na wizualizacji. Jeden z wielu projektów będących aktualnie w modzie, który pozbawiony jest jakiejkolwiek personalinazacji (co oczywiscie jest kwetią gustu i potrzeby), niemniej jednak zakładam, ze inwestor chciałby miec coś "tylko dla niego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomy_3d Napisano 5 Kwiecień 2008 Share Napisano 5 Kwiecień 2008 Zgadzam się z przedmówcą. Od siebie dodam ze bateria wanny do złudzenia przypomina mi stojak do pompowania kół na Orlenie. Sądzę ponadto że autor ma niewielkie doświadczenie w praktycznych realizacjach swoich obiektów. Rozumiem że to trudne dla autora, wysłuchiwać te krytyczne uwagi jednak im będziemy surowsi tym lepiej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi