mrkrzysiek Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 (edytowane) Taki sobie model, daje do krytyki. Edytowane 24 Czerwiec 2008 przez mrkrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 rzadzisz cfaniaku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Bumier super wyszedł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 To ten, co, co miesiąc od grafiki odchodzi ;] świetny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 ładnie idzie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Piękna robota. keep going Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 super :) btw. nie bylo Cie na zlocie tym razem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Ładny model trzymaj tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Piękna siateczka, bardzo przemyślana. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 cudny model, tylne lampy i zderzak wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Uwielbiam ten model. Świete wykonanie świetnej maszny. BRAWO! (mmm...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiris85 Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 dla mnie bomba:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 najwiekszy maruda na forum wkoncu cos pokazal i pokazal kto tu rzadzi :) standardowo awsome :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Jaaa jaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaa masz trokaty ;P heheh No a tak na powaznie to dobrze ze wypaliles na forum z tym projektem :) Ladna robota - czysciutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 no ładnie ładnie ;) a mam pytanie początkującego troszkę - jak zrobiłeś tą siatkę na dole? bo mi też coś takiego potrzebne jest do mojej s klassy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 kiedys cie zabije! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 ReflectVision staram się dogonić Ciebie _kuba_, hkropinski, Lis, artur728, pecet, Homa, osiris85 Dzięki wielkie za miłe slowa chveti nawet częściej, dzięki KLICEK dzięki, no niestety liczne problemy uniemożliwiły mi wyjazd ale następnym razem będę napewno, miło, że mnie pamiętasz :) Loozack Dzięki mistrzu, ale jeszcze do ciebie mi dużo brakuje nielot007 wątpię bym rządził jeszcze nie ten poziom, ale dziękuje ..:: 3D XTREME ::.. wybacz te trójkąty jeszcze nie potrafię bez nich Trosiek dzięki a tu tutek zrobiony kiedyś dla Patrego może trochę Ci to pomoże jak coś pytaj Siatka Do grilla Tutorial kliment woroszyłow nie krepuj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Październik 2007 Autor Share Napisano 5 Październik 2007 taka sobie felga, może ją wymienię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 pokaz z jakiegos innego ujecia bieznik :) Bo fajnie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftrampkach Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 sie nie znam za bardzo bo naprawiam fiaciory ale felga jest do diupfy - do wymiany znaczy mało wspólnego z oryginałem ma. i fizycznie chyba by nie dała rady :D za to skorupa beemki przeboska, jak z nurbsików ;) do roboty TRUTNIU. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 nio niestety troszkę z ftrampkachem muszę się zgodzić... felga nieco odbiega od oryginału (wstydziłbyś się!!!) - poprawiaj, bo model extra i taka fela nie przystoi :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 Ten co niby modelowac nie umie...... rewelacja bracie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 No felga do bani :P ale autko super :) Ponadto wydaje mi sie że opona ma zbyt kwadratowy profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 nie no przesadzacie chyba odrobine z tym " do bani"...rozumiem troche odbiega..czy co tam..ale do bani to jednak przesada..wymodelowana wiecej niz poprawnie a że sie nie podoba komus taka własnie to rzecz gustu raczej a nie konstruktywnej krytyki.. moim zdaniem jest Ok choc przyznaje sie bez bicia ze orginału nie widziałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 nie podoba mi sie jak ktos stwierdza ze jest cos do bani, tak jak mowi kliment modeling jest bardzo poprawny i mysle ze kazdy by chcial dojsc do takiego poziomu jaki sobie wyksztalcil krzysiek. Wiadomo ze poprzeczka jest stawiana z roku na rok coraz wyzej, ale Panowie .. nie mierzmy linijka i nie przescigajmy sie w wytykaniu na sile bledow bo to sie robi coraz bardziej niesmaczne. Idealnie wiadomo - nigdy nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 Z tą felgą to głównie mi chodzi o to że ma za wąskie ramiona i obręcz przez co wygląda jakby miała się rozpaść na pierwszej nierówności :P dla potwierdzenia foto: http://www.bmw2002.co.uk/images/news/M3%20V8%20Wing%20and%20Wheel.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 javor- ok, nie otwierając linka stwierdze tak: masz racje chłopie odbiega od orginału.... i gdybyś w poscie wyzej napisał jak w ostatnim nawet bym sie nie zajęknął..ale stwierdzenia do bani wg mnie sa nie na miejscu...i tylko to miałem na mysli. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 to co zaznaczylem popraw i minimalnie grubosc zeberek i bedzie bdb i jeszcze przy znaczku troche uwypulkij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 (...) i gdybym ja - amator - odbiegał tak od oryginału, to jeszcze ujdzie, ale mrkrzysiek hmm... tosz to nie przystoi. Dokładam do malowidła qby to, co mi od razu rzuciło się w oczy:TU pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Model auta jest ok bardzo mi się podoba ale co do felgi mam mam inne zdanie. Felga wygląda jak by była poskładana z paru elementów, szprychy za cienkie, bardzo ładnie ci pokazał ReflectVision co musisz poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 I o take krytyke mi chodziło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Październik 2007 Autor Share Napisano 9 Październik 2007 dzięki za krytykę i wytykanie błędów postaram się poprawić tą felgę w miarę moich możliwości Homa a czemu mi nie przystoi popełniać błędów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 mrkrzysiek nie pisałem, że nie przystoi Ci popełniać błędów - każdy je popełnia (!!!) "nie przystoi" takiemu gościowi jak Ty wykonać model tak starannie i pięknie - zrobić tak przemyślaną siatkę i dobry detal, a potem wydziergać felgę nie godną takiego modelu :-D Chyba się rozumiemy?! Jeśli już robisz tak fajny modelik, to nie dziw się, że ktoś potem wymaga aby felga została zrobiona w ten sam sposób (czyt. zgodnie z oryginałem)... Jestem pewny, że dasz radę - życzę powodzenia!!! Pozdrawiam serdecznie & czekamy na update ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 mały update Homa staram się ale moje umiejętności jeszcze nie są aż tak wysokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 O kurde, piękne! I weź przestań gadać, że nie masz umiejętności itd. bo Ty mógłbyś tu niejednego uczyć :] O, i kilka błędów które znalazłem: 1) U ciebie ta ostra linia zgina się pod koniec w kierunku koła, a powinna iść prosto (na zielono jak jest mniej więcej u ciebie, a na czerwono jak powinno być) 2) U ciebie jest za ostro 3) też za ostro :] 4) hmm... nie jestem pewny, ale czy tam nic nie faluje? :) Wiem, wiem... jesteś mistrzem, ale coś mi się wydaje, że tam coś jest nie tak... :) 5) tam powinno być gładko, u ciebie jest chyba jakiś chamfer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Uwielbiam ten pojazd... wrrr :-) Wreszcie doczekaliśmy się upka :-P Naprawdę dobrze Ci to idzie! Bardzo fajne ujęcie z przodu - nie mogę się doczekać aż go wyrenderzysz :-] Ale po kolei... Poza tym co patry zaznaczył, dojdzie jeszcze krawędź przy przednim reflektorze, na dole, od środka - jest niewystarczająco ostra (za łagodny łuk masz). Z tyłu łączenie słupka z karosą (w okolicach zawiasów do bagarznika :)) krzywawo - nie było tego widać na poprzednich renderach. Dawaj dalej - trzymam kciuki! Powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 ale sie czepiacie, ale wiadomo, konstruktywna krytyka, dążymy do doskonałości :D to i ja się przyczepie, do lamp, w oryginale są inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 pecet to wip w końcu! muszą się czepiać... lepiej teraz niż potem w finished mieliby się śmiać :-P mrkrzysiek to ja bym prosił o więcej ujęć jak można, naprawdę lubię to auto :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 dzięki za komentarze co do renderów to raczej nie prędko się pojawią a wielce prawdopodobne, że wcale ich nie będzie, patry co do 4 i 5 jest dobrze raczej, co do reszty to nie poprawie, Homa wiem, światła całe są złe, ale już zostanie tak jak jest, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 O weź... nie poznaję Cię... Ty, który zawsze wszystko mi kazał idealnie robić co do mm nie chce poprawiać? Ej, no przyłóż się! Co do 4, to faktycznie, jest git (poniosło mnie :/) ale 5... weź no masz fotkę i widać, że tam nie ma chamfera... a reszty dlaczego nie poprawisz? Nieładnie... Światła też poprawić trzeba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 szkoda, że nie chcesz robić renderów i jeszcze większa szkoda, że nie chcesz poprawiać modelu!!! nie jestem w stanie zrozumieć tego "trendu" umieszczania w wipie prac, których i tak nie ma się zamiaru poprawiać - po co sie je w takim razie zamieszcza?! w takich sytuacjach nie widzę sensu ich komentowania... choć nie znamy się "tak blisko", mam ochotę skopać Ci d***, bo modelik jest pierwsza klasa, więc szkoda Twojej włożonej w niego pracy - proponuję wziąść się za niego... piszę to po raz ostatni :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 "Homek" :p sie zdenerwował, i ma racje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 ale z drugiej strony jak sie siedzi nad jedna pierdolka kupe czasu i ma sie juz dosc, to w sumie sie nie dziwie mu ze nie chce mu sie juz poprawiac hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 brak renderów jest podyktowany brakiem kompa na którym mógł bym je zrobić, a co do modelu robiłem go raczej dla przypomnienia sobie jak to się robi, mało modelowałem przez ostatnich kilkanaście miesięcy (ponad rok) i dalej mało modeluje, poza tym od razu skopałem te rzeczy i tak jak pisze JohnZi już mi się nie chce ich poprawiać może kiedyś poprawie, ale wolę już od nowa zacząć modelować niż poprawiać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 oo! Jak ja mogłem nie zauważyć takiej fury w wipie i to na dodatek ziomka z miasta :) Krzychu ładny modelik, błędów nie będę wytykał bo sie nie znam. Jak dla mnie pierwsza klasa. Fajnie by było ujrzeć jakieś renderki. Długo tak wogóle ją dłubałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Nie martwcie sie tak...renderki bedą...wierze w krzysia..tak tylko ściemnia:) założycie sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 nikt sie nie chciał załozyc? szkoda..bo prosze...jest renderek! a nie mówiłem!:D PS. to wip wciąż więc nie krępujcie sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 ja bym go widzial w czarnym takim super kolorku :) czerwony chyba nie pasuje do tego auta ;) a tak to wszystko super no :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 klicek..czerwony to jeden ze standardowych kolorów tego auta podobno:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 kliment, kliment deceniam że ratujesz to autko, ale nie rób tego "na odwal", ;) rozumiem że to nie BMW z II WŚ, no ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi