Gość yon Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Domki robione do gry dla Moonrise Interactive. Czasu ok 1.5 dnia na domek. Byl limit do 2000 tri, ale uzywalem mniej. Textury - srednio 4 512x512 na obiekt, ale tez roznie. Konceptow nie mialem - freestyle ;) Obiekty troche oldskulowe. Sama warstwa tekstury kolor, sporadycznie alfa. W renderach dalem cienie ;) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 super, mi się bardzo podobają, koncepty twoje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 swietne, super domki, chcialbym tak umiec :) ps. skoro zostalo ci troche tri mogles pozaokraglac okragle elementy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 YOOOONNN!!!! ^^ Bardzo fajne, stary dobry oldschool ;) Widze ze czesciowo inspiracje brales z wladcy pierscieni :P Szczegolnie po drwalu to widac XD Bardzo fajne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 :O tosz to jest przepiekne :D gratsy naprawde bardzo fajnie wyszlo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Ekstra:) bardzo mi sie podoba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Bardzo fajnie pomyślane chatki. Wykonanie również super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Świetne budyneczk:) Nic dodać, nic ująć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Jak dla mnie rewelacja - kocham taki oldschool - bez normali ktore wszystko psuja :) - miodzio Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Pomysl i wykonanie bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość yon Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 wielkie dzieki za komentarze :) Koncepty moje. Jesli mozna to nazwac konceptami, bo nigdzie indziej poza glowa nie zostalo to utrwalone przed wymodelowaniem i poteksturowaniem. Nie wiem jak to jest z tymi Wladcami Pierscieni. Robiac domki o tym nie myslalem, z drugiej strony wszyscy jestesmy tym przesiaknieci, wiec kto wie ;) Jest troche niedorobek. Duzo rozbilo sie o brak czasu. Jak dla mnie za szybko musialem to robic niestety. Dlatego troche rzeczy nieprzemyslanych bylo (np. w normalnych warunkach sciany pod oknami bylyby inne niz w czystym miejscu). Z poligonami to tak ze czesto modelowalem w taki sposob ze np. robilem walec od razu z UV. Potem go cialem i modelowalem, ale robilem to w taki sposob zeby nie zepsuc mapowania. Wiec jesli po takim zabiegu wychodzilo ze domek ma np. 1600 poly to juz nie moglem robic tego od nowa i wykorzystac calego limitu (ktory zreszta i tak byl orientacyjny). pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 super sa te demki gratualcje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 dobre te domki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Piekne domki -> dla mnie takie w stylu Fable ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 no i jak zwykle ale nie często ładnie pozamiatałeś, śliczne domki, bardzo plasytczne , klorystyka i wogle całą oprawa oraz wykonanie bardzo dobre, widac ze to czujesz w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Bravo!!! dobra robota!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość yon Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 dzieki za komentarze (duzo ich naraz sie zrobilo) i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 strasznie mi sie podobaja te domki ... sa takie hmm basniowe :), ile ci zajelo zrobienie jednego od poczatku do konca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 koncepty bardzo ciekawe :d przypadły mi do gustu wykonanie też spoko - gdzie nie gdzie można zauważyć lekko rozmazana przeciągnięta teksturkę no ale to tylko miejscami - praktycznie niezauważalne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Nie wiem czy pisałem, ale super są te domki- koncepciki zwłaszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Chciałbym zamieszkać w takim domku. Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Moonrise Interactive ? hmmm.... skąd ja ich znam? ...chyba juz cos do nich robilem :) Ale wtedy chyba dopiero zaczynali jako grupka zapaleńców. Teraz widze, że chyba sie rozwijają.. i fajnie, powodzenia! Co do modeli to bardzo fajna koncepcja, wykonanie też dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 heh a mnie sie kojaza z World of Warcraft - taki kreskówko-fantasy styl :D (ale z 2 strony ostatnio duzo mi sie z WoW kojazy bo nie gralem juz dawno :P) bardzo ladne imo, moglbys pokazac siatke przykladowa (jesli to nie tajemnica) :) moj SETNY post :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość yon Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 ja wiem z ta grupka zapalencow ;) jesli tak to raczej w pozytywnym slowa znaczeniu - wlasnie gre skonczyli. Ja dla nich tylko te obiekty robilem. Bardzo mile zajecie, zwlaszcza z powodu dosc duzej dowolnosci co do designu :) Adek: jak wspominalem. na domek ok 1.5dnia lacznie z wymysleniem. pozdrawiam wszystkich ponownie :) edit, edit: to rowniez i moj setny post :DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 az chce sie grac co to za gra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonrise Interactive Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 az chce sie grac co to za gra? Witajcie!, Gra narazie jest aktualnie w fazie projektowania, więc za nim pokażemy coś konkretnego minie trochę czasu. Docelowo będzie to gra skierowana dla młodszych odbiorców. Chcemy przedstawić wciągającą historię bardzo młodej wojowniczki, która stawia czoła wielu wyzwaniom. W grze będą liczne zagadki, "questy", pomaganie innym mieszkańcom wioski, walki z "bossami" jak i oczywiście z mniejszymi przeciwnikami. Innymi słowy; chcemy powalczyć trochę z Nintendo w kwestii klimatu :) Pozdrawiamy, Zespół Moonrise Interactive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Czyli takie Kameo na wii czy ds? Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonrise Interactive Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Czyli takie Kameo na wii czy ds? Niestety, nie jest to projekt na żadną konsolę (czego srodze żałujemy), ponieważ nasze możliwośći jeszcze na to nie pozwalają. Narazie skupiamy się na rynku PC. Tworzenie gier na konsole jest nie zwykle ryzykowne i wymaga przede wszystkim super extra jakości A/V (mówimy oczywiście o next-genach), aby gra zyskała popularność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Czy ja wiem ... Wii wcale nie ma rzadnej kopiacej grafiki, ds tak samo, a konwersja z pc na ds czy wii nie powinna byc bardzo trudna. Dodatkowo na 360 jest przeciez live arcade, gdzie mozna dodac jakis blyszczacy shader oddalic kamere aby nie bylo widac nie dorobek i viola, gotowe :) Oczywiscie pc priorytet ale reszta przy okazji czemu nie :) W kazdym razie powodzenia z ciekawoscia bede wypatrywal progresu z waszej strony.# Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonrise Interactive Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Czy ja wiem ... Wii wcale nie ma rzadnej kopiacej grafiki, ds tak samo, a konwersja z pc na ds czy wii nie powinna byc bardzo trudna. Dodatkowo na 360 jest przeciez live arcade, gdzie mozna dodac jakis blyszczacy shader oddalic kamere aby nie bylo widac nie dorobek i viola, gotowe :) Oczywiscie pc priorytet ale reszta przy okazji czemu nie :) W kazdym razie powodzenia z ciekawoscia bede wypatrywal progresu z waszej strony.# Na konsole zawsze inaczej tworzy się grę niż na PC. Fakt - na Wii nie robi się gier zaawansowanych graficznie, bo konsola ta jest po prostu zasłaba, mimo to trzeba się wysilić niesamowicie pod względem innowacyjności w gameplayu. Innymi słowy trzeba zrobić coś zupełnie innego (w sensie dobrego), aby odnieść sukces. Jesteśmy jeszcze młodym studiem i musimy wypracować sobie renomę na jednym rynku, by skoczyć później do świata konsol. Kwestia naszej stronki: Narazie nie będzie aktualizowana, bo nie mamy na to czasu. Weźmiemy się za nią, gdy zamkniemy definitywnie rozdział naszego pierwszego projektu (Denis Adventure) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 A gdzie tak wogole miesci sie siedziba waszego studia- czy po prostu przez neta robicie giery? Pozdro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonrise Interactive Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Jesteśmy narazie jeszcze grupą internetową, ale przynajmniej możemy się już pochwalić pierwszym skończonym projektem :) grę robiliśmy ponad 1,5 roku i najważniejsze jest to, że została ukończona. Wkrótce trafi do sklepów i zobaczymy jak się przyjmie :) Poniżej przedstawiam dwa zdjęcia z niniejszego projektu: http://www.moonrise-interactive.com/denis/Denis00.jpg http://www.moonrise-interactive.com/denis/Denis01.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 no nie powiem, z checia sie przyjrze tej gierce jak ja gdzies na polce zobacze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 graficznie zdaje się być w porządku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 heh bajka świetne są te domki bardzo klimatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Moonrise Interactive zajefajny te denis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi