kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Czas sie zmierzyc z samolotem. II wś, dwupłat szturmowy luftwaffe, czyli to co tygryski lubia najbardziej. [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Kliment jak ogladam twoje modele uswiadamiam sobie gdzie jest moje miejsce... REWELKA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Bana klimentowi niech nie dobija ludzi;) Przecudnie. Piękny detal, model oraz materiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 wypasiony modelik:D podoba mi sie materiał na tym silniczku w srodku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Super, kliment! Jako freak awiacji lat trzydziestych, biorę popcorn, siadam w pierwszym rzędzie, zakładam okularki 3d i podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 rewelacja jak zawsze, szacunek, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 mój guru modelingu i detalu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Wciąż jeszcze jestem w szoku... SAMOLOT :O tak znienacka... kuuul... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Kliment normalnie cudnie to zaczyna wyglądać aż nie mogę się doczekać reszty modelu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Zaniemówiłem... co za detal, co za modeling (!!!) Brawo! Czekamy na więcej Mistrzu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Piękne, po prostu piękne. Jak już teraz wszyscy się zachwycamy to ciekawe co będzie jak kliment zrobi cały model :) Czekam na update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 super jak długo mniej więcej siedzisz nad takim elementem co pokazałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 na strazy sie nudzi to moze trzaskac modele ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 hehehehe tak tak, tu mnie złapałes qba:) Aniu, to co widac robiłem dwa dni, kalendarzowo...po pare godzin dziennie... nie wiem kilkanascie pewnie by sie uzbierało. Dzięki za miłe słowa wszystkim. Motywujace. Pozdrawiam, kliment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 Dzięki za miłe słowa wszystkim. Motywujace. Motywujące to prawda, dla mnie też, zawsze jak coś pokażesz odpalam maxa żeby coś podłubać, r e w e l a c j a btw, mam chrapkę na ten materiał metalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 bardzo ladny start, biorę popcorn, siadam w pierwszym rzędzie obok empecka i czekam na updaty. czolem pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 Hejka. jestem pod wielkim wrażeniem Podzielisz się materiałem stali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 materiał stali to odrobine przyciemniony archdesignemat z mentala w maxie 2008 ale był i we wczesniejszych wersjach:) ale jesli nie macie to prosze uprzejmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 no teraz mam więcej czasu żeby mu się przyjrzeć :) wyszło pięknie, co sam zresztą wiesz :) a może tak zamiast końcowego rendera animacja pracy silnika ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 mały up: moze jutro bedzie więcej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 :O Grubo. Pokazuj siateczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 siateczki: [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 i co ja tu robie na tym forum ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 boskie... skoro silnik jest taki to strach pomyśleć jaki będzie cały samolot :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkness87 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 hehe qba ty jak ty ale co ja tu robie :P Po prostu pięknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 jak zwykle, jak zwykle swienie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 o ku.. o kur.. ;] To mnie się już komp tnie jak wczytuje jpg-a :P Ależ tego napakowałeś, bardzo ciekawie to się zapowiada, chociaż czy przy tych dwóch exudowanych otworach na obudowie silnika (z przodu) coś się siatka nie kaszani ?? I dajesz dalej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Fajna pracka, ale czy kiedykolwiek, gdziekolwiek i jakkolwiek widziałeś samolot, co świecił się jak kozłowe j**a na wiosnę? Jeżeli wkładasz taką prace w modeling, nie niszcz wszystkiego materiałem. Poszperaj w fotkach i innych materiałach źródłowych. To nie samochód, który wyjechał z fabryki. Pozdrawiam. Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Patrząc na rendery mozna znaleźć miejsca w których siatka jest krzywa, ale za detal silnika można to pominąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 detal zabija, brawo! my chcemy jeszcze (!!!!!!!!!!!!!!!!!) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 goral_44...czy ja widziałem samolot? skąd! nigdy! a na militariach sie zupełnie nie znam:D A powaznie juz, materiał jest tylko na potrzeby prewizek, w finalnym bedzie zupełnie inny, z texturka malowania z odpowiedniego okresu, przetarciami i tym podobnymi dupersznitami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Dzięki. Mógłbyś napisać ile Poly ma na teraz scenka? Pozdrawiam. Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 ile poly = milion500sto900 ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Fajna pracka, ale czy kiedykolwiek, gdziekolwiek i jakkolwiek widziałeś samolot, co świecił się jak kozłowe j**a na wiosnę? Jeżeli wkładasz taką prace w modeling, nie niszcz wszystkiego materiałem. Poszperaj w fotkach i innych materiałach źródłowych. To nie samochód, który wyjechał z fabryki. Pozdrawiam. Waldek Oj, goral, chyba nie wiemy z kim rozmawiamy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Fajna pracka, ale czy kiedykolwiek, gdziekolwiek i jakkolwiek widziałeś samolot, co świecił się jak kozłowe j**a na wiosnę? Hehehe. To żeś troszke wyskoczył z motyką na Klimenta :) ad rem. To jest vip, a wersje cywilne najczęściej maluje się lakierem o dużym połysku żeby zmniejszyć do minimum opory. Pościgowe Me-109 (z DH Mosquito nie dawały rady) były piaskowane do gołej blachy... http://www.airfields-freeman.com/MA/GeeBee_R-2replica_96.jpg http://www.daisey-designs.com/nx13688/bugatti/bug100-15.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 bardzo zabawny wątek się robi heheheh Kliment poczytaj o samolotach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Hynol, to samolot bojowy z II wojny a nie żadna replika. Odpowiedział sam Kliment a nie wydaje mi sie że potrzebuje adwokatów do swojej pracy. Znam to co robi, ale nie robił prewizek z takim materiałem. Freedom wiem z kim rozmawiam. Marcin, pozwolisz, nie Ciebie pytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Widzę że na tym forum niektórych użytkowników się faworyzuje a niektórych j.... bo napisali co im się nie podoba. Pracka kolegi jest niezła ale jak narazie nie widzę powodów dla których niektórzy koledzy tutaj pieją wręcz z zachwytu (na tym forum są prace znacznie bardziej opływające w detal przy których Ci sami koledzy uczestniczący w tym poście nie dostają takich spazmów jak tutaj. Panowie bądźcie obiektywni. PS mi materiał prewizki też nie podszedł ale cuż nie wszystkim musi się podobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 I znowu jakaś niezdrowa atmosfera zapanowała, nawet zażartować nie można:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 coście się czepili matariału, myślę że materiał nie podlega ocenie tylko model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 eh Kliment tyle razy cie prosiłem ,przeciez ciagle o tym rozmawiamy na grupie terapeutycznej:)abys malował na rózowo dodaj troche fantazji,polotu rusz wyobraźnią ,chociaz jakis kwiatek ,kotka , -a ty ciagle na zielono i w dodatku nie w tym odcieniu:) poza tym jak zwykle rewelacja .Ale jak zrobisz leRhone110 .wtedy zapieje z zachwytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Wojtek, wciaz masz bugi w modelu. Od ostatniego update'u ich nie poprawiles. Mowie o dwoch cylindrach z przodu oslony silnika. Gdybys je poprawil, byloby fajnie :) Poza tym momentami mam wrazenie, ze nie przykladasz sie za bardzo do ulozenia/ rozlozenia siatki, turbosmooth bledow nie poprawi,moge sie mylic. Czolem. pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Hynol, to samolot bojowy z II wojny a nie żadna replika. Odpowiedział sam Kliment a nie wydaje mi sie że potrzebuje adwokatów do swojej pracy. Znam to co robi, ale nie robił prewizek z takim materiałem. Hmmm.... A samoloty w drugiej wojnie światowej to niby matowe były ;). Ja rozumiem że modelarze najczęściej stosują maty i półmaty, ale rzeczywistość to inna sprawa. Na marginesie Hs123 to maszyna międzywojenna, która jako samolot szturmowy była używana tylko do 1940 roku. Potem na wschodzie tylko, jako rozpoznanie. A już zupełnie na marginesie, Hs123 Hiszpańskich sił powietrznych był BARDZO błyszczący i na dodatek (o zgrozo) jasnoszary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 PWS-26 jakoś matowy nie jest, a przecież to nie replika: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:PWS-26.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Poza tym momentami mam wrazenie, ze nie przykladasz sie za bardzo do ulozenia/ rozlozenia siatki, turbosmooth bledow nie poprawi,moge sie mylic. pionier W sumie prawda ale w przypadku samolotów wojennych i to jeszcze dośc starych nie ma to raczej znaczenia a czasami nawet może dodać realizmu moim zdaniem. imo ok :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Listopad 2007 Autor Share Napisano 3 Listopad 2007 Pioniu- co do krzywizn jw i więcej powiem- celowo nie prostuje za bardzo krzywizn bo to nie autko z salonu AD 2007 tylko blaszanka z lat 30 zeszłego wieku. Popatrzcie na zdjęcia maszyn z tamtych czasów a sie przekonacie ze idealnie proste to one nie były. Zastanawiam sie nad potraktowaniem blach poszycia noisem nawet. Błędy powodujące widoczne bugi jednak staram sie eliminować.:) Dzięki za uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Kliment - jesteś szalony! :D Detal powala! :O Ucz mnie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Hmm.. szczerze mowiac to troche dziwia mnie te wszystkie "och" i "ach" bo model poki co ma sporo bledow. Jesli to ma byc takie mega hi poli to wydaje mi sie ze powinienes zajac sie detalami na gestrzej siatce bazowej (przynajmnen na oblych elementach). Wtedy po TS lub MS nie bedzie widac az takich kantow w miejscach wycinania detali. Powodzenia w dalszej pracy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Wojtek, doskonale wiem ze nie robisz modelu audi z 2007 tylko blaszanke z lat 30, ale jest roznica miedzy bugiem a celowym pokrzywieniem siatki w celu uzyskania efektu pogietej blachy. Wcale nie jest to takie proste i nie polega na dodaniu TS plus Noisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Listopad 2007 Autor Share Napisano 3 Listopad 2007 Piotr- Masz racje ,dziękuje ze mnie oświeciłeś w kwestii tego czym jest krzywa siatka a czym jest na niej bug, ( nie mylić z Bogiem!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi