Napisano 12 Grudzień 201212 l bardzo stylowe i charakterne postacie ;) nadawałoby się na jakąś gierke
Napisano 12 Grudzień 201212 l Chyba niedawno oglądałeś filmy Shaddy Safadi, widać pozytywne efekty :)
Napisano 13 Grudzień 201212 l Autor Marduk dzięki! ciesze sie że jesteś w miare stałym bywalcem, ciesze sie. Soulinka12 dzięki bardziej celowałem w koncepty do filmu animowanego. Bombadil chyba już wszyscy oglądali :D dzięki
Napisano 13 Grudzień 201212 l bardziej celowałem w koncepty do filmu animowanego. a planujesz coś robić w animacji? bo jak tak to chętnie bym takową zobaczyła w Twoim wykonaniu ;)
Napisano 13 Grudzień 201212 l Autor Oto samo zapytała mnie Betty na blogu :) W szkole robiłem trochę animacji 3d i ogólnie miałem sporo 3d które ciągnie mi sie do dzisiaj(praca). Chciałbym się od tego odciąć i skupić się na ilustracji i conceptart'cie dlatego dłubie cały czas swoje rzeczy w domu. Jeden achievement został odblokowany, pracuje w branży. Tylko nie na tym stanowisku na którym bym chciał, to takie mniejsze zło. ;) Niemniej jednak chętnie porobił bym przy jakiejś animacji od strony preprodukcji bo robienie tych ostatnich obrazków sprawia mi wiele frajdy. pozdrawiam!
Napisano 16 Grudzień 201212 l Autor masterstudy fragmentu obrazu sargenta plus dwa ćwiczenia z fot pod tytułem "what would jamie jones do" ;)
Napisano 28 Grudzień 201212 l ta 2 fajniejsza xdwa W pierwszej bym zmienił kolor twarzy oraz dłoni i już by była lepsza niż jej urocza kuzynka z dołu ;)
Napisano 29 Grudzień 201212 l fajne pociągnięcia pędzlem :) daje to fajną ekpresję .Pierwsza pracka jest dla mnie taka lekko surrealistyczna i to mi się podoba :) nogi tylko wydają mi się dziwnie ustawione ,ale może to tylko takie wrażenie ^^
Napisano 29 Grudzień 201212 l Autor grass slowiak dzięki! RaVirr trochę poszalałem z tym rysunkiem i rodził się w bólach w pozycji pół leżącej miedzy jednym posiłkiem a odcinkami sons of anarchy :D Soulinka12 nogi to moja bolączka od pierwszych stron tej teczki także walka trwa :D
Napisano 29 Grudzień 201212 l A mi dla odmiany bardziej podoba się Pani nr 1 - coś ma ciekawego w tej twarzy :)
Napisano 9 Styczeń 201312 l Autor pumax dzięki lisu dziękóweczka mistrzu ! :) Kalberos dzięki! chaotyczny szkic powstał juz podczas świąt z recyklingu pani z czerwoną czapeczką. Powoli się dusiła na wolnym ogniu aż do dziś. Sporo zmieniania kombinowania aż w koncu w bólach skończyłem. Eskimosiki
Napisano 9 Styczeń 201312 l Coyote bardzo lubię Twój sposób malowania :) fajna jest ta ,,szorstkość " pędzli których używasz . Brakuje mi tylko wrażenia głębi w tym lasku ,ale to takie czepianie bardziej :D pozdr
Napisano 9 Styczeń 201312 l świetny ten biały materiał naprawdę jest godnie :) . Z pani w czapeczce szkoda tyko kurwików w oczach ;)
Napisano 9 Styczeń 201312 l Praca bardzo fajna i malarska, naprawde Ci sie udala! Ale skoro jestesmy tu zeby sie rozwijac, to napisze jaki blad zauwazylem ktory odrazu rzucil mi sie w oczy. Sposob w jaki namalowales relacje dloni/luku wyglada raczej tak jakby on na nim te dlon polozyl a nie faktycznie go dzierzyl. A strzala jest krzywa i wyglada jakby ja wyciagal z tego kota, ktory znajduje sie za nim. Popraw te dwie pierdoly i wrzucaj do portfolio :)
Napisano 9 Styczeń 201312 l To na pierwszym planie to zwierz, do którego będzie strzelał? Zgadzam się z ICE :) Będzie więcej Eskimosików ?:) Podoba mi się bardzo.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Autor Soulinka12grass dzięki! Piret dzięki. eskimosów nie będzie więcej, ale będzie jeszcze jeden zimowy widoczek niebawem. Potem muszę zmienić temat bo za dużo tych śniegów :P ICE dzięki zobaczymy :) WojtekFus dzięki ale po namalowaniu tej pracy czuje sie jak bym się cofnął niż poszedł do przodu ale mamy zimę i jest ciemno więc mam skłonności do użalania się nad sobą :P
Napisano 10 Styczeń 201312 l Z użalaniem mam to samo :D Dopiero po chwili dojrzałem kota, za bardzo zlał się z tymi pakunkami.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Fajna rzecz to ostatnie, te mocne akcenty kolorystyczne robią dobrą robotę! I niebo miecie. W poprzedniej z tym żbikiem nie miałem problemu, za to zajunc mi się schował :)
Napisano 10 Styczeń 201312 l Poprzedni byl swietny, no ale w tym niestety posypala ci sie kompozycja. Do tego ta gorka bardzo konkuruje o uwage z reszta elementow, spalcowalem to na gladziku laptopa, ale chyba wystarczy jako przyklad.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Odjechany klimacik , coś było inspiracją ? czy tak po prostu nagle się pojawiło ?
Napisano 10 Styczeń 201312 l Urbanboogie- a ja myślałem, że ten kot jest taki gruby :D Jak rozumiem obaj zgadzamy się co do obecności zająca na obrazku, nasz punkt widzenia rozmija się jedynie w kwestii formalnej manifestacji jego zajęczego bytu!
Napisano 11 Styczeń 201312 l Autor urbanboogie dzięki! grass pomysł wpadł mi jakis czas temu i powoli układał mi sie w głowie nie byłem do końca pewien czy podołam bo to dość duża "scena" do namalowania. Inspiracja- mullins!
Napisano 11 Styczeń 201312 l Ostatnia podróż Sardanapala :D paleta rewelacyjna , poziom trudności faktycznie poprzeczka podniesiona. Ile To malowałeś ?
Napisano 12 Styczeń 201312 l Autor grass dzięki! co do czasu malowania naprawdę jest mi trudno powiedzieć. Pierwszy szkic powstał 17 grudnia i w połowie drogi zorientowałem się że coś nie gra z perspektywą i całą cześć tronem i ludźmi na drugim planie namalowałem zupełnie od początku. "don't be afraid to kill your darling" jak mawiał ian mccaig. Z racji tego że miałem wszystko już przemyślane w poprzedni weekend przysiadłem i całość przemalowałem poszło znacznie szybciej :). Wydaje mi się ze udało by mi się to namalować na pełnym fokusie w 8 max 12h. KaliditusZaliditey dziękóweczka!
Napisano 12 Styczeń 201312 l Autor cześć to znowu ja wróciłem z yello malowanek i przytargałem taki loot ;) modelka nam zastrajkowała wiec kolega po fachu stwierdził ze po pozuje
Napisano 13 Styczeń 201312 l Autor mój skill w oddawaniu podobieństwa i ogólnie malowaniu portretów zawsze nie był najwyższych lotów także zawsze to dobra okazja żeby namalować coś ładnego ;)
Napisano 13 Styczeń 201312 l Autor photoshop od zawsze! jak się przesiadam na coś innego to mnie drażni że mi skróty klawiszowe nie działają :D
Napisano 13 Styczeń 201312 l Buzia bardzo ladna, pomimo braku jakiejs wyraznej eskpresji, ma taki subtelny urok troche jak mona lisa. Ale barki i szyja to juz niezla abstrakcja :] Nie ma dobrze widocznych kluczowych sciegien/kosci. O jak tutaj. Edytowane 13 Styczeń 201312 l przez ICE
Napisano 16 Styczeń 201312 l Autor Kalberos dzięki ICE na fotce tez nie było niedobre grafiki wyfotoszopowały a ja głupi malowałem jak leciało meculpa :) szybkie szkice 20-30 minut z roboty w czasie obiadu/kanapki. hi-res na blogu
Napisano 16 Styczeń 201312 l Lubiem te obrazki są świetne, kolory mi się najbardziej podobają w tym wszystkim
Napisano 16 Styczeń 201312 l nie wiem co to zero robi przy timingu( zart) ale robiac dla siebie nie uzywalbym overlaya do kolorow.
Napisano 17 Styczeń 201312 l jak już wcześniej pisałam ,świetne te szkice :) fajne kompozycyjnie zwłaszcza dwa od góry po prawej ,pozdrófka
Napisano 17 Styczeń 201312 l Autor Kalberos Soulinka12 KaliditusZaliditey dzięki :)! olaf właściwie to nie używalem przy nich overlaya raczej gradient mapy i inne patenty ;) biglebowsky to bardziej nadaje sie na establishing shot do filmu niż malunek. Dzięki za odwiedziny i komentarze!
Napisano 17 Styczeń 201312 l Gradient mapa super sprawa na szybkie kolorki. Jak dla mnie ostatnie rzeczy miodek. Działaj, działaj!
Napisano 17 Styczeń 201312 l Świetny portret, zawsze coś przyjemnego. Fajnie by było zobaczyć cykl kilku portretów, w różnych ustawieniach. A ze szkiców rzeczywiście ten na dole całkiem ciekawy. Pozdrawiam
Napisano 18 Styczeń 201312 l Fajne, ale kot wyszedł taki za bardzo cartoonowy w mojej ocenie. Popracowałbym jednak nad nim, nawet nie wiem czy nie zamieniłbym go na jakiegoś małego tygryska ;)/lwa czy inne kotopodobne zwierze. k Edytowane 19 Styczeń 201312 l przez Koniu