Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2k
  • Wyświetleń 380,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Marduk dzięki! ciesze sie że jesteś w miare stałym bywalcem, ciesze sie.

Soulinka12 dzięki bardziej celowałem w koncepty do filmu animowanego.

Bombadil chyba już wszyscy oglądali :D dzięki

Napisano
bardziej celowałem w koncepty do filmu animowanego.

a planujesz coś robić w animacji? bo jak tak to chętnie bym takową zobaczyła w Twoim wykonaniu ;)

Napisano
  • Autor

Oto samo zapytała mnie Betty na blogu :)

W szkole robiłem trochę animacji 3d i ogólnie miałem sporo 3d które ciągnie mi sie do dzisiaj(praca).

Chciałbym się od tego odciąć i skupić się na ilustracji i conceptart'cie dlatego dłubie cały czas swoje rzeczy w domu. Jeden achievement został odblokowany, pracuje w branży. Tylko nie na tym stanowisku na którym bym chciał, to takie mniejsze zło. ;)

Niemniej jednak chętnie porobił bym przy jakiejś animacji od strony preprodukcji bo robienie tych ostatnich obrazków sprawia mi wiele frajdy.

pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

masterstudy fragmentu obrazu sargenta plus dwa ćwiczenia z fot pod tytułem "what would jamie jones do" ;)

sargen1.jpg

rycek1.jpg

rycek2.jpg

Napisano

ta druga fajniejsza x2 :)

Napisano

ta 2 fajniejsza xdwa

W pierwszej bym zmienił kolor twarzy oraz dłoni i już by była lepsza niż jej urocza kuzynka z dołu ;)

Napisano

fajne pociągnięcia pędzlem :) daje to fajną ekpresję .Pierwsza pracka jest dla mnie taka lekko surrealistyczna i to mi się podoba :) nogi tylko wydają mi się dziwnie ustawione ,ale może to tylko takie wrażenie ^^

Napisano
  • Autor

grass slowiak dzięki!

RaVirr trochę poszalałem z tym rysunkiem i rodził się w bólach w pozycji pół leżącej miedzy jednym posiłkiem a odcinkami sons of anarchy :D

Soulinka12 nogi to moja bolączka od pierwszych stron tej teczki także walka trwa :D

Napisano

A mi dla odmiany bardziej podoba się Pani nr 1 - coś ma ciekawego w tej twarzy :)

Napisano
  • Autor

pumax dzięki

lisu dziękóweczka mistrzu ! :)

Kalberos dzięki!

chaotyczny szkic powstał juz podczas świąt z recyklingu pani z czerwoną czapeczką. Powoli się dusiła na wolnym ogniu aż do dziś. Sporo zmieniania kombinowania aż w koncu w bólach skończyłem.

Eskimosiki

eskimo.jpg

Napisano

Coyote bardzo lubię Twój sposób malowania :) fajna jest ta ,,szorstkość " pędzli których używasz . Brakuje mi tylko wrażenia głębi w tym lasku ,ale to takie czepianie bardziej :D pozdr

Napisano

świetny ten biały materiał naprawdę jest godnie :) . Z pani w czapeczce szkoda tyko kurwików w oczach ;)

Napisano

Praca bardzo fajna i malarska, naprawde Ci sie udala!

Ale skoro jestesmy tu zeby sie rozwijac, to napisze jaki blad zauwazylem ktory odrazu rzucil mi sie w oczy.

Sposob w jaki namalowales relacje dloni/luku wyglada raczej tak jakby on na nim te dlon polozyl a nie faktycznie go dzierzyl. A strzala jest krzywa i wyglada jakby ja wyciagal z tego kota, ktory znajduje sie za nim.

Popraw te dwie pierdoly i wrzucaj do portfolio :)

Napisano

To na pierwszym planie to zwierz, do którego będzie strzelał? Zgadzam się z ICE :) Będzie więcej Eskimosików ?:) Podoba mi się bardzo.

Napisano
  • Autor

Soulinka12grass dzięki!

Piret dzięki. eskimosów nie będzie więcej, ale będzie jeszcze jeden zimowy widoczek niebawem. Potem muszę zmienić temat bo za dużo tych śniegów :P

ICE dzięki zobaczymy :)

WojtekFus dzięki ale po namalowaniu tej pracy czuje sie jak bym się cofnął niż poszedł do przodu ale mamy zimę i jest ciemno więc mam skłonności do użalania się nad sobą :P

Napisano

Z użalaniem mam to samo :D

Dopiero po chwili dojrzałem kota, za bardzo zlał się z tymi pakunkami.

Napisano

Fajna rzecz to ostatnie, te mocne akcenty kolorystyczne robią dobrą robotę! I niebo miecie. W poprzedniej z tym żbikiem nie miałem problemu, za to zajunc mi się schował :)

Napisano

Poprzedni byl swietny, no ale w tym niestety posypala ci sie kompozycja.

Do tego ta gorka bardzo konkuruje o uwage z reszta elementow, spalcowalem to na gladziku laptopa, ale chyba wystarczy jako przyklad.

2ryfrsw.jpg

Napisano

Odjechany klimacik , coś było inspiracją ? czy tak po prostu nagle się pojawiło ?

Napisano
Urbanboogie- a ja myślałem, że ten kot jest taki gruby :D

Jak rozumiem obaj zgadzamy się co do obecności zająca na obrazku, nasz punkt widzenia rozmija się jedynie w kwestii formalnej manifestacji jego zajęczego bytu!

Napisano
  • Autor

urbanboogie dzięki!

grass pomysł wpadł mi jakis czas temu i powoli układał mi sie w głowie nie byłem do końca pewien czy podołam bo to dość duża "scena" do namalowania. Inspiracja- mullins!

Napisano

Ostatnia podróż Sardanapala :D

paleta rewelacyjna , poziom trudności faktycznie poprzeczka podniesiona. Ile To malowałeś ?

Napisano
  • Autor

grass dzięki! co do czasu malowania naprawdę jest mi trudno powiedzieć. Pierwszy szkic powstał 17 grudnia i w połowie drogi zorientowałem się że coś nie gra z perspektywą i całą cześć tronem i ludźmi na drugim planie namalowałem zupełnie od początku. "don't be afraid to kill your darling" jak mawiał ian mccaig. Z racji tego że miałem wszystko już przemyślane w poprzedni weekend przysiadłem i całość przemalowałem poszło znacznie szybciej :). Wydaje mi się ze udało by mi się to namalować na pełnym fokusie w 8 max 12h.

KaliditusZaliditey dziękóweczka!

Napisano
  • Autor

cześć to znowu ja

wróciłem z yello malowanek i przytargałem taki loot ;)

modelka nam zastrajkowała wiec kolega po fachu stwierdził ze po pozuje

yello_12_01_2013.jpg

Napisano
  • Autor

mój skill w oddawaniu podobieństwa i ogólnie malowaniu portretów zawsze nie był najwyższych lotów także zawsze to dobra okazja żeby namalować coś ładnego ;)

portrait.jpg

Napisano
  • Autor

photoshop od zawsze!

jak się przesiadam na coś innego to mnie drażni że mi skróty klawiszowe nie działają :D

Napisano

Buzia bardzo ladna, pomimo braku jakiejs wyraznej eskpresji, ma taki subtelny urok troche jak mona lisa.

Ale barki i szyja to juz niezla abstrakcja :]

Nie ma dobrze widocznych kluczowych sciegien/kosci.

O jak tutaj.

Fashion-Backstage-Study-of-a-Neck-1.jpg

Edytowane przez ICE

Napisano
  • Autor

Kalberos dzięki

ICE na fotce tez nie było niedobre grafiki wyfotoszopowały a ja głupi malowałem jak leciało meculpa :)

szybkie szkice 20-30 minut z roboty w czasie obiadu/kanapki.

hi-res na blogu

735201_545870008759617_1378166545_n.jpg

Napisano

nie wiem co to zero robi przy timingu( zart) ale robiac dla siebie nie uzywalbym overlaya do kolorow.

Napisano

jak już wcześniej pisałam ,świetne te szkice :) fajne kompozycyjnie zwłaszcza dwa od góry po prawej ,pozdrófka

Napisano
  • Autor

Kalberos Soulinka12 KaliditusZaliditey dzięki :)!

olaf właściwie to nie używalem przy nich overlaya raczej gradient mapy i inne patenty ;)

biglebowsky to bardziej nadaje sie na establishing shot do filmu niż malunek. Dzięki za odwiedziny i komentarze!

Napisano

Gradient mapa super sprawa na szybkie kolorki. Jak dla mnie ostatnie rzeczy miodek. Działaj, działaj!

Napisano

Świetny portret, zawsze coś przyjemnego.

Fajnie by było zobaczyć cykl kilku portretów, w różnych ustawieniach.

A ze szkiców rzeczywiście ten na dole całkiem ciekawy.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki :)

coś nowego.

fishing.jpg

Edytowane przez Coyote

Napisano

Fajne, ale kot wyszedł taki za bardzo cartoonowy w mojej ocenie. Popracowałbym jednak nad nim, nawet nie wiem czy nie zamieniłbym go na jakiegoś małego tygryska ;)/lwa czy inne kotopodobne zwierze.

k

Edytowane przez Koniu