Soulinka12 Napisano 12 Grudzień 2012 Share Napisano 12 Grudzień 2012 bardzo stylowe i charakterne postacie ;) nadawałoby się na jakąś gierke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 12 Grudzień 2012 Share Napisano 12 Grudzień 2012 Chyba niedawno oglądałeś filmy Shaddy Safadi, widać pozytywne efekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2012 Marduk dzięki! ciesze sie że jesteś w miare stałym bywalcem, ciesze sie. Soulinka12 dzięki bardziej celowałem w koncepty do filmu animowanego. Bombadil chyba już wszyscy oglądali :D dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 bardziej celowałem w koncepty do filmu animowanego. a planujesz coś robić w animacji? bo jak tak to chętnie bym takową zobaczyła w Twoim wykonaniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2012 Oto samo zapytała mnie Betty na blogu :) W szkole robiłem trochę animacji 3d i ogólnie miałem sporo 3d które ciągnie mi sie do dzisiaj(praca). Chciałbym się od tego odciąć i skupić się na ilustracji i conceptart'cie dlatego dłubie cały czas swoje rzeczy w domu. Jeden achievement został odblokowany, pracuje w branży. Tylko nie na tym stanowisku na którym bym chciał, to takie mniejsze zło. ;) Niemniej jednak chętnie porobił bym przy jakiejś animacji od strony preprodukcji bo robienie tych ostatnich obrazków sprawia mi wiele frajdy. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2012 masterstudy fragmentu obrazu sargenta plus dwa ćwiczenia z fot pod tytułem "what would jamie jones do" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2012 dwa szkice jeden z bańki drugi z refki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 28 Grudzień 2012 Share Napisano 28 Grudzień 2012 ta druga fajniejsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 28 Grudzień 2012 Share Napisano 28 Grudzień 2012 ta druga fajniejsza x2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Grudzień 2012 Share Napisano 28 Grudzień 2012 ta 2 fajniejsza xdwa W pierwszej bym zmienił kolor twarzy oraz dłoni i już by była lepsza niż jej urocza kuzynka z dołu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 29 Grudzień 2012 Share Napisano 29 Grudzień 2012 fajne pociągnięcia pędzlem :) daje to fajną ekpresję .Pierwsza pracka jest dla mnie taka lekko surrealistyczna i to mi się podoba :) nogi tylko wydają mi się dziwnie ustawione ,ale może to tylko takie wrażenie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2012 grass slowiak dzięki! RaVirr trochę poszalałem z tym rysunkiem i rodził się w bólach w pozycji pół leżącej miedzy jednym posiłkiem a odcinkami sons of anarchy :D Soulinka12 nogi to moja bolączka od pierwszych stron tej teczki także walka trwa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 29 Grudzień 2012 Share Napisano 29 Grudzień 2012 A mi dla odmiany bardziej podoba się Pani nr 1 - coś ma ciekawego w tej twarzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Ostatnie rzeczy calkiem ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Obie są bardzo fajnie rysowane :D no i te ciekawe kolorki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2013 pumax dzięki lisu dziękóweczka mistrzu ! :) Kalberos dzięki! chaotyczny szkic powstał juz podczas świąt z recyklingu pani z czerwoną czapeczką. Powoli się dusiła na wolnym ogniu aż do dziś. Sporo zmieniania kombinowania aż w koncu w bólach skończyłem. Eskimosiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 Coyote bardzo lubię Twój sposób malowania :) fajna jest ta ,,szorstkość " pędzli których używasz . Brakuje mi tylko wrażenia głębi w tym lasku ,ale to takie czepianie bardziej :D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 świetny ten biały materiał naprawdę jest godnie :) . Z pani w czapeczce szkoda tyko kurwików w oczach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 Praca bardzo fajna i malarska, naprawde Ci sie udala! Ale skoro jestesmy tu zeby sie rozwijac, to napisze jaki blad zauwazylem ktory odrazu rzucil mi sie w oczy. Sposob w jaki namalowales relacje dloni/luku wyglada raczej tak jakby on na nim te dlon polozyl a nie faktycznie go dzierzyl. A strzala jest krzywa i wyglada jakby ja wyciagal z tego kota, ktory znajduje sie za nim. Popraw te dwie pierdoly i wrzucaj do portfolio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 To na pierwszym planie to zwierz, do którego będzie strzelał? Zgadzam się z ICE :) Będzie więcej Eskimosików ?:) Podoba mi się bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 LVL up mate! Świetna stylówka. Powiedziałbym, ruszaj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 Soulinka12grass dzięki! Piret dzięki. eskimosów nie będzie więcej, ale będzie jeszcze jeden zimowy widoczek niebawem. Potem muszę zmienić temat bo za dużo tych śniegów :P ICE dzięki zobaczymy :) WojtekFus dzięki ale po namalowaniu tej pracy czuje sie jak bym się cofnął niż poszedł do przodu ale mamy zimę i jest ciemno więc mam skłonności do użalania się nad sobą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Z użalaniem mam to samo :D Dopiero po chwili dojrzałem kota, za bardzo zlał się z tymi pakunkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 jak obiecałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Fajna rzecz to ostatnie, te mocne akcenty kolorystyczne robią dobrą robotę! I niebo miecie. W poprzedniej z tym żbikiem nie miałem problemu, za to zajunc mi się schował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Poprzedni byl swietny, no ale w tym niestety posypala ci sie kompozycja. Do tego ta gorka bardzo konkuruje o uwage z reszta elementow, spalcowalem to na gladziku laptopa, ale chyba wystarczy jako przyklad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Urbanboogie- a ja myślałem, że ten kot jest taki gruby :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Odjechany klimacik , coś było inspiracją ? czy tak po prostu nagle się pojawiło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Urbanboogie- a ja myślałem, że ten kot jest taki gruby :D Jak rozumiem obaj zgadzamy się co do obecności zająca na obrazku, nasz punkt widzenia rozmija się jedynie w kwestii formalnej manifestacji jego zajęczego bytu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2013 urbanboogie dzięki! grass pomysł wpadł mi jakis czas temu i powoli układał mi sie w głowie nie byłem do końca pewien czy podołam bo to dość duża "scena" do namalowania. Inspiracja- mullins! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Ostatnia podróż Sardanapala :D paleta rewelacyjna , poziom trudności faktycznie poprzeczka podniesiona. Ile To malowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Jest moc w tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 grass dzięki! co do czasu malowania naprawdę jest mi trudno powiedzieć. Pierwszy szkic powstał 17 grudnia i w połowie drogi zorientowałem się że coś nie gra z perspektywą i całą cześć tronem i ludźmi na drugim planie namalowałem zupełnie od początku. "don't be afraid to kill your darling" jak mawiał ian mccaig. Z racji tego że miałem wszystko już przemyślane w poprzedni weekend przysiadłem i całość przemalowałem poszło znacznie szybciej :). Wydaje mi się ze udało by mi się to namalować na pełnym fokusie w 8 max 12h. KaliditusZaliditey dziękóweczka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 cześć to znowu ja wróciłem z yello malowanek i przytargałem taki loot ;) modelka nam zastrajkowała wiec kolega po fachu stwierdził ze po pozuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2013 mój skill w oddawaniu podobieństwa i ogólnie malowaniu portretów zawsze nie był najwyższych lotów także zawsze to dobra okazja żeby namalować coś ładnego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 bardzo ładne faktury! malujesz w fotoszopie, painterze czy artrage? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2013 photoshop od zawsze! jak się przesiadam na coś innego to mnie drażni że mi skróty klawiszowe nie działają :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 Fajnie ci oczy wyszły takie delikutaśne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 (edytowane) Buzia bardzo ladna, pomimo braku jakiejs wyraznej eskpresji, ma taki subtelny urok troche jak mona lisa. Ale barki i szyja to juz niezla abstrakcja :] Nie ma dobrze widocznych kluczowych sciegien/kosci. O jak tutaj. Edytowane 13 Styczeń 2013 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2013 Kalberos dzięki ICE na fotce tez nie było niedobre grafiki wyfotoszopowały a ja głupi malowałem jak leciało meculpa :) szybkie szkice 20-30 minut z roboty w czasie obiadu/kanapki. hi-res na blogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 16 Styczeń 2013 Share Napisano 16 Styczeń 2013 Lubiem te obrazki są świetne, kolory mi się najbardziej podobają w tym wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Styczeń 2013 Share Napisano 16 Styczeń 2013 nie wiem co to zero robi przy timingu( zart) ale robiac dla siebie nie uzywalbym overlaya do kolorow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 jak już wcześniej pisałam ,świetne te szkice :) fajne kompozycyjnie zwłaszcza dwa od góry po prawej ,pozdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 Ten na dole świetny i wart rozwinięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 O tak, zwłaszcza ten na dole czesze beret. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2013 Kalberos Soulinka12 KaliditusZaliditey dzięki :)! olaf właściwie to nie używalem przy nich overlaya raczej gradient mapy i inne patenty ;) biglebowsky to bardziej nadaje sie na establishing shot do filmu niż malunek. Dzięki za odwiedziny i komentarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 Gradient mapa super sprawa na szybkie kolorki. Jak dla mnie ostatnie rzeczy miodek. Działaj, działaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 Świetny portret, zawsze coś przyjemnego. Fajnie by było zobaczyć cykl kilku portretów, w różnych ustawieniach. A ze szkiców rzeczywiście ten na dole całkiem ciekawy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 18 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2013 (edytowane) dzięki :) coś nowego. Edytowane 19 Styczeń 2013 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 18 Styczeń 2013 Share Napisano 18 Styczeń 2013 (edytowane) Fajne, ale kot wyszedł taki za bardzo cartoonowy w mojej ocenie. Popracowałbym jednak nad nim, nawet nie wiem czy nie zamieniłbym go na jakiegoś małego tygryska ;)/lwa czy inne kotopodobne zwierze. k Edytowane 19 Styczeń 2013 przez Koniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi