Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Narazie zrobiłem coś takiego (nie zwracać uwagi na jakość i brak odbić), może być?

• Odpowiedzi 234
  • Wyświetleń 15,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

No tak jak myślałem :/, a niebo waszym zdaniem jest dobre? Pytam się, bo ono jest robione przeze mnie ze znacznie zmodyfikowanej fotografii :P

Napisano
  • Autor

Znalazłem i przerobiłem lepsze zdjęcia :), zrobiłem 2 rendery, który lepszy? Oczywiście w końcowym renderze będzie MBlur na śmigłach.

Napisano

na pierwszym całkiem realistycznie wyszło, ale mi brakuje do pełni szczęścia GI i lekkich, rozmytych refleksów na blasze... (no i Mblur oczywiście)

Napisano

Niebo morze byc ale rodzaj oswietlenia samolotu moim

zdaniem nie pasoje do chmorkow. Chodzi mi dokladnie o to

ze textura tego samolotu wyglada jak by stal na ziemi a nie lecial.

(albo mi sie tylko tak wydaje :P).

A tak wogole to samolot Spox bardzo dobrze zrobiony

Napisano

MarDolF, ale gramatyki to chyba jeszcze sie nie nauczyles w tym gimnazjum :).

Lukas, hm mi sie wydaje ze 2 tlo jest lepsze. Tylko popracuj jeszcze nad oswietleniem i moze daj 3 samolociki, albo nie zrob jeden ale w duzej rozdzialce.

EDIT: popraw tez refleksy na przodzie i szybie bo nienaturalnie wyglada.

Jezeli pozwolisz? jak nie to wywale zalacznik.

[Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Pionier]

Napisano
  • Autor

No i mam dylemat.... ;), mi jednak jakoś bardziej podoba się pierwsza wersja... chyba poczekam na więcej opinii :)

Napisano

bez retuszu Pioniera 2 render jest beznadziejny:) Za to po modyfikacji w progeamie do 2d wygląda dużo lepiej od 1:)

Napisano

i slusznie, poczekaj na inne komentarze.

Ale i tak bedziesz musial poprawic refleksy :P

Napisano

Pierwsza wersja zdecydowanie lepsza. Chociaż tło (jakość tego nieba) pozostawia wiele do życznia.

Jeśli chodzi o wersje W&B vs Kolor to bardziej podoba mi sie wersja w kolorze. Oczywiscie retusz Pioniera ukrywa ubytki takie jak tekstura nieba ;).

Pozdro

Napisano

Pionier dobrze poprawia...

1 fotka dobra, ale to jeszcze nie to...Inne otoczenie.

Może takie ?? Dodaj trochę damatyzmu w scenie...szkoda, żeby takie ladne działo się marnowało...:P

PS. \"wlącz\" silniki ;) (Monition blur by się przydał...:P )

Napisano

wersja 1 fajniejsza, chociaz mozna jeszcze dopieszczac:P a co do ujecia to moze takie jake na fotce ktora zalonczyles tlumaczac ze matowy robisz?

Napisano
  • Autor

Falcrum, to zdjęcie mam na pulpicie :D, no cóż, w takim razie będę jeszcze poprawiał pierwszą wersję i może zarczucę jeszcze jedną propozycję.

Edit: Nie zapominajcie, że ujęcie jest w dużej mierze uzależnione od tła, a jednak znalezienie odpowiednich zdjęć zajęło mi dużo czasu.

[Wyedytowany dnia 4-7-04 > Lucas]

Napisano
  • Autor

A co byście powiedzieli na takie niebo?

cloud-large.jpeg

Trzebaby tylko się jeszcze kontrastem/jasnością/nasyceniem pobawić i usunąć ten odblask soczewki.

Napisano

bardzo dobre tlo. Tylko ze tutaj to by sie przydalo \"wtopic\" wiecej niz jedne B-25 H.

czekam na 1 render z tym tlem.

Napisano
  • Autor

Formacja fajnie by tu wyglądała, lecz nie wiem czy komputer wyrobi. Przy jednej maszynie przewidywany czas renderingu to coś koło 10h, dodatkowo już raz zabrakło mi pamięci więc przy 3-4 maszynach może się okazać, że ogranicza mnie sprzęt :(

Napisano

matko.. 10h?

jezeli Ci nie pociagnie na jednen raz to zrob render kazdego z osobna i potem zmontuj to w PS.

Napisano

poprzednie lepiej sie komponowalo .... ten to juz co innego.... wroc do tamtej koncepcji

Napisano

zaraz tam wracac do wczesniejszego.

Lukas, czy na tej fotce w orginale samolot byl w takim ustawieniu?. Szczerze mowiac spodziewalem sie ze umiescisz samoloty tuz nad chmurami. Dasz kamere bardziej z gory.. moze cos takiego?.

Napisano

Spróbuj ustawić samolot tak, jak proponuje Pionier. Teraz to niezbyt ciekawie wygląda:/

PS: Materiał dalej jak plastik:/ Ten spectacular wszystko psuje... Spróbuj może dać mu inny kolor - nie biały.

Napisano

Popieraz zdanie Kozia...model z takimi tekstukami bardziej ealistycznie wyglądałby na postawce, za szybą w galerii...:P

Koniecznie trzeba go lepiej oświetlić, dobrą mapę HDRI wybtać i zmienić wartości odbicia światła od poszycia samolotu...

A co do otoczenia, to te chmurki mogą być ;)

Pozdr

Napisano
  • Autor

Dobra, daję stare ujęcie i oświetlenie z nowym niebem, trochę z glossines kombinowałem ale chyba coś nie wyszło a nie chciało mi się drugi raz renderować.

Napisano

Bardzo ładny modelik, teraz postaraj się go jakoś ślicznie pokazać :).

Pod spodem moja luźna propozycja jakiegoś \"uswobodnienia\" kadru.

Pozdrawiam

b25_lucas.jpg

Napisano

Kolejny przyklad na to ze nie wszytsko trzeba robic w 3D.

Ale nie zmienia to aktu ze popracuj nad pozycja samolotu, bo jeszcze chyba nie bardzo jest ok.