Lucas Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Narazie zrobiłem coś takiego (nie zwracać uwagi na jakość i brak odbić), może być?
Pionier Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 no nie bardzo :/. Pusto, nudno i kolorystycznie nie ciekawie.
Lucas Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 No tak jak myślałem :/, a niebo waszym zdaniem jest dobre? Pytam się, bo ono jest robione przeze mnie ze znacznie zmodyfikowanej fotografii :P
Lucas Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Znalazłem i przerobiłem lepsze zdjęcia :), zrobiłem 2 rendery, który lepszy? Oczywiście w końcowym renderze będzie MBlur na śmigłach. #1
Salvator Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 na pierwszym całkiem realistycznie wyszło, ale mi brakuje do pełni szczęścia GI i lekkich, rozmytych refleksów na blasze... (no i Mblur oczywiście)
MarDolF Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Niebo morze byc ale rodzaj oswietlenia samolotu moim zdaniem nie pasoje do chmorkow. Chodzi mi dokladnie o to ze textura tego samolotu wyglada jak by stal na ziemi a nie lecial. (albo mi sie tylko tak wydaje :P). A tak wogole to samolot Spox bardzo dobrze zrobiony
Pionier Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 MarDolF, ale gramatyki to chyba jeszcze sie nie nauczyles w tym gimnazjum :). Lukas, hm mi sie wydaje ze 2 tlo jest lepsze. Tylko popracuj jeszcze nad oswietleniem i moze daj 3 samolociki, albo nie zrob jeden ale w duzej rozdzialce. EDIT: popraw tez refleksy na przodzie i szybie bo nienaturalnie wyglada. Jezeli pozwolisz? jak nie to wywale zalacznik. [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Pionier]
Lucas Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 No i mam dylemat.... ;), mi jednak jakoś bardziej podoba się pierwsza wersja... chyba poczekam na więcej opinii :)
kozioo Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 bez retuszu Pioniera 2 render jest beznadziejny:) Za to po modyfikacji w progeamie do 2d wygląda dużo lepiej od 1:)
Pionier Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 i slusznie, poczekaj na inne komentarze. Ale i tak bedziesz musial poprawic refleksy :P
MF Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Pierwsza wersja zdecydowanie lepsza. Chociaż tło (jakość tego nieba) pozostawia wiele do życznia. Jeśli chodzi o wersje W&B vs Kolor to bardziej podoba mi sie wersja w kolorze. Oczywiscie retusz Pioniera ukrywa ubytki takie jak tekstura nieba ;). Pozdro
Falcrum Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Pionier dobrze poprawia... 1 fotka dobra, ale to jeszcze nie to...Inne otoczenie. Może takie ?? Dodaj trochę damatyzmu w scenie...szkoda, żeby takie ladne działo się marnowało...:P PS. \"wlącz\" silniki ;) (Monition blur by się przydał...:P )
Gość _Kreska_ Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 wersja 1 fajniejsza, chociaz mozna jeszcze dopieszczac:P a co do ujecia to moze takie jake na fotce ktora zalonczyles tlumaczac ze matowy robisz?
Lucas Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Napisano 4 Lipiec 2004 Falcrum, to zdjęcie mam na pulpicie :D, no cóż, w takim razie będę jeszcze poprawiał pierwszą wersję i może zarczucę jeszcze jedną propozycję. Edit: Nie zapominajcie, że ujęcie jest w dużej mierze uzależnione od tła, a jednak znalezienie odpowiednich zdjęć zajęło mi dużo czasu. [Wyedytowany dnia 4-7-04 > Lucas]
Lucas Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Napisano 5 Lipiec 2004 A co byście powiedzieli na takie niebo? Trzebaby tylko się jeszcze kontrastem/jasnością/nasyceniem pobawić i usunąć ten odblask soczewki.
SomsioD Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Niebo od lucasa bardziej pasuje do tej mszyny pozdr romet
Pionier Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 bardzo dobre tlo. Tylko ze tutaj to by sie przydalo \"wtopic\" wiecej niz jedne B-25 H. czekam na 1 render z tym tlem.
Lucas Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Napisano 5 Lipiec 2004 Formacja fajnie by tu wyglądała, lecz nie wiem czy komputer wyrobi. Przy jednej maszynie przewidywany czas renderingu to coś koło 10h, dodatkowo już raz zabrakło mi pamięci więc przy 3-4 maszynach może się okazać, że ogranicza mnie sprzęt :(
Pionier Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 matko.. 10h? jezeli Ci nie pociagnie na jednen raz to zrob render kazdego z osobna i potem zmontuj to w PS.
Lucas Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Napisano 6 Lipiec 2004 Racja, tak też można :), a póki co render z nowym niebem.
Marcin Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 poprzednie lepiej sie komponowalo .... ten to juz co innego.... wroc do tamtej koncepcji
Pionier Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 zaraz tam wracac do wczesniejszego. Lukas, czy na tej fotce w orginale samolot byl w takim ustawieniu?. Szczerze mowiac spodziewalem sie ze umiescisz samoloty tuz nad chmurami. Dasz kamere bardziej z gory.. moze cos takiego?.
kozioo Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Spróbuj ustawić samolot tak, jak proponuje Pionier. Teraz to niezbyt ciekawie wygląda:/ PS: Materiał dalej jak plastik:/ Ten spectacular wszystko psuje... Spróbuj może dać mu inny kolor - nie biały.
Falcrum Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Popieraz zdanie Kozia...model z takimi tekstukami bardziej ealistycznie wyglądałby na postawce, za szybą w galerii...:P Koniecznie trzeba go lepiej oświetlić, dobrą mapę HDRI wybtać i zmienić wartości odbicia światła od poszycia samolotu... A co do otoczenia, to te chmurki mogą być ;) Pozdr
Salvator Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 reflect z glossy, hdri i próby z czajniczkami..... ;]
Lucas Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Napisano 7 Lipiec 2004 Dobra, daję stare ujęcie i oświetlenie z nowym niebem, trochę z glossines kombinowałem ale chyba coś nie wyszło a nie chciało mi się drugi raz renderować.
blood_brother Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Jeszcze tylko motion blur na smiglach by sie przydal i by bylo fajnie:) Pozdro
Lucas Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Napisano 7 Lipiec 2004 Wszystko w swoim czasie :), narazie to są i tak próbne rendery.
Gotham Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Bardzo ładny modelik, teraz postaraj się go jakoś ślicznie pokazać :). Pod spodem moja luźna propozycja jakiegoś \"uswobodnienia\" kadru. Pozdrawiam
Pionier Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Kolejny przyklad na to ze nie wszytsko trzeba robic w 3D. Ale nie zmienia to aktu ze popracuj nad pozycja samolotu, bo jeszcze chyba nie bardzo jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi