Tomala Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 (edytowane) Witam, idąc w ślady Nielota postanowiłem nagrać takiego tutka o mapowaniu postaci(będzie to superman z mini bitwy). Niestety Coś się skopało z dźwiękiem i nie zgadza się on z obrazem im bliżej końca tutoriala dlatego następne będę nagrywał góra po 10 min długości żeby nie było aż takiej rozbieżności obrazu i dźwięku. Pierwsza część mapowanie głowy czas 46 min 133mb format rmvb: http://www.sendspace.pl/file/JNHS5sap/ link do sendspace Druga część ubranie część pierwsza ubrania 16min 53mb: http://www.sendspace.pl/file/GmtfOC5U/ część druga ubrania(3 filmiki) i buty 39mb: http://www.sendspace.pl/file/CBNDcakB/ Trzecia część- pas i gatki 25mb: http://www.sendspace.pl/file/ZsPLJRwI/ Czwarta część- dłoń i peleryna 61mb: http://www.sendspace.pl/file/qfsw7o31/ Następne będę dodawał do pierwszego posta. Bardzo słaby upload mam niestety. Edit: A wszystko dzieje się w maxie + deepUV sporadycznie bo o to ludzie pytali na gg najczęściej, sorry że nie napisałem od razu. Mam nadzieję że komuś się przyda. Pozdrawiam. Edytowane 26 Czerwiec 2009 przez Tomala 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 A mozna wiecej infa? Mapowanie z uzyciem pelta, moze w automacie z wingsa? Co to jest? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 dzięki!!! może się przydać... :) Pozdro! P.s. Dobrze, jeśli będzie więcej informacji co do tutoriali... ;) jakieś bogatsze opisy... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 i zdjęcie by się przydało :) w UVlayouce robiłeś ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 niech chociaz ktos kto to sciagnal sie wypowie bo nie wiem czy sciagac kota w worku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Sorry Temporal naprawdę zaganiany dzisiaj jestem ale już dopisałem do pierwszego posta. Z peltem jest w drugiej części bo pytałeś. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Dźwięk się może kopsać przy użyciu nieodpowiedniego kodeka. Miałem też taki problem jak Ty, ale jak użyłem kodeków np. od techsmitha do przechwytywania obrazu lub natywnego z http://www.camstudio.org/ to tegoż programu to problem zniknął. Thx za tuta, zaciągam! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Levus no ja właśnie tego kodeka używam i programu camstudio tak jak w opisie o nagrywaniu tutoriali. Nie wiem może mam mikrofon z opóźnionym zapłonem, kombinuję i cały czas te opóźnienia są. Będę po prostu po kilka minut nagrywał a potem połączę a Wy oceńcie czy ten pierwszy jest znośny czy przez ten dźwięk zrobić od nowa bo to nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 O widze ze edit posta jest hmm jesli tego deepa nie jest tak zaduzo to moze zobacze co tam wyprawiasz :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 Temporal ten tutorial to nie jest tłumaczenie wszystkich funkcji unwrap uvw bo to już nie raz było. Chciałem pokazać jak to wygląda w praktyce bo naprawdę nie trzeba się bardzo wysilić żeby dobrze zmapować postać. DeepUV z tego co wiem już się od jakiegoś czasu nie rozwija ale według mnie ten programik jest bardzo pomocny i nawet największe studia graficzne go używają(np. blur albo epic games) pomimo że mają pod ręką takie narzędzia jak np. UVLayout który jest kompletnym rozwiązaniem do mapowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 No unwrapa to ja znam i wlasnie o to chodzi ze tylko jego uzywam i nie zaszkodzi nauczyc sie nowych trickow. Tak czy siak za cholere z rapida sciagnac nie moge :/ Da rade jakis inny host? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Tutoriala nie widzialem, ale dodam od siebie mala rade. Uzywajcie Roadkill'a ... kod zrippowany z blendera, bardzo prosty w uzyciu. Takie mapowanko glowy nie powinno zajac wiecej niz 5 minut... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 Temporal do pierwszej części już dodałem link do sendspace. MF wiem że można szybciej ale w tutorialu ludzie muszą wiedzieć co jest grane. Poza tym wiele osób wciąż mapuje z użyciem unwrap uvw. Pozdro. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 spoko tutek, popieram takie akcje z dźwiękiem i mówieniem co się robi bym Ci dał repa ale nie mogę :( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Sciagnalem juz z rapida i nawet dosc spoko tutorial napewno sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Tutki naprawde genialne, w koncu rozjasniles mi o co chodzi z tym cholernym unwrapem:] Ja rowniez nie moge zassac z rapida, czy daloby rade zamiescic druga czesc ubrania na innym serwie (np. jak wczesniej sendspace)? Bardzo chcialbym to ogladnac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 Edit pierwszego posta, dodałem mapowanie reszty ubrania jeszcze tylko dodam dłoń i pelerynę. Cieszę się że chociaż komuś się przydało. PLS już wrzucam na sendspace ale trochę to potrwa. A powiedz mi co Wy niektórzy macie z tym rapidshare że nie da się ściągnąć? Edit już wrzucone na sendspace. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Dzieeki serdeczne:] Wlasnie zasysam czesc 3 (pas i gatki). Natomiast w drugiej czesci ubrania (" część druga ubrania(3 filmiki) i buty 39mb") chyba jest jakis zonk, bo przynajmniej z linka do sendspace sciaga sie jakis inny krotki tutek (zabawa z jakims szescianem - 405KB ;) ) W moim przypadku z rapidem jest taki problem, ze albo czekam w kolejce z 90min, albo w ogole nie wyswietla mi strony (wyskakuje error). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 Jaaaaaa dobrze że to zauważyłeś! Akurat dzisiaj wysyłałem krótki filmik o przypisywaniu materiałów i się to zbiegło z wysyłaniem tego tutoriala o mapowaniu i oczywiście musiałem pomylić linki. Kurdę teraz znowu musisz czekać bo muszę wysłać od nowa chyba że jest jakiś sposób na wyszukanie linku do tamtego pliku. Edit: Link poprawiony. Edit#2: Zapodałem kolejną część- mapowanie dłoni i peleryny. Wszystkie linki w pierwszym poście. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 To samo mapowanie, czy wraz z robieniem tekstur? :). Masz repa Tomala, widzę że się starasz, doceniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Rep poleciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Dzięki za tutka:) +rep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 22 Kwiecień 2008 Share Napisano 22 Kwiecień 2008 tutorial bardzo przydatny, nauczył mnie parę rzeczy, szczególnie o rozstawianiu szwów na modelu. Niestety nie mogę Ci dać repa, ale powiem za to dzięki :P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumaCK Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) Oooo!! Dzięki wielkie Tomala! Odwalasz kawał dobrej roboty z tutorialami! Edit: Brakuje części: - część druga ubrania(3 filmiki) i buty 39mb - Trzecia część- pas i gatki 25mb mozna to gdzies jeszcze dostac? ;P Edytowane 18 Lipiec 2008 przez gumaCK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sfix1 Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 No a mi by się przydało wiedzieć coś o malowaniu siatki w photoshopie i exporcie do Maxa bo robie to troche na pałe a nie moge nic znaleść konkretnego, być może źle szukam... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mylek Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Moglby ktos wrzucic ta czesc o mapowaniu butow bo link z pierwszego postu nie dziala:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 odkopuje, i dołączam się do prośby Myleka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 26 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2009 Sorry bardzo tych wszystkich którzy wcześniej pisali żeby wrzucić to co wygasło. Po prostu dawno tu nie zaglądałem i nie widziałem tych postów. Linki są odświeżone w pierwszym poście, tym razem tylko do sendspace, stamtąd chyba wszyscy mogą pobierać bez problemu? Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blowy Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 dzięki wielkie za wstawkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xardas322 Napisano 2 Styczeń 2010 Share Napisano 2 Styczeń 2010 przydało by sie ponowne przezucenie tych tutkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 czy mozna prosic o odswierzenie linkow do totkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogus. Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Również bym był wdzięczny za re-upload Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiedmololbul Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Też dołączam się do prośby o reupload Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Prośba o reupload tutoriali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi