KLICEK Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2010 Zjawa dzieki dokladnie tak jak piszesz, zgadzam sie, po prostu niektore rzeczy umknely, ale fakt szelki powinny byc bardziej okrogle bardziej kartonowe, troszke sie zgubilem w calosci, a wlosy poprawilem odswiez. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 No, to jest git men, fajny klimacik ! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 Bardzo fajny model. Mam tylko 2 "ale": ubranie troche przekombinowane, zwlaszcza rekawy. Tych dwoch ostrych zmarszczek nad nosem w koncepcie nie ma i moim zdaniem do modelu one srednio pasują. Skonczona praca to chyba nie jest wiec o renderingu i takich tam sie nie wypowiadam. Ale jesli chodzi o model to bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 świetny model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 Łoo ale fajny Mario:),tylko tej skali ze wzrostem w tle brakuje...extra fajnie wyszedł.. Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 fajny fajny typek :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2010 dzieki chlopaki :) Luki napisz o renderingu tak na przyszlosc :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 a teraz Luigi hihi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Odnośnie renderingu, to ja nawet do prezentacji modelu zlikwidowałbym ten banding. Skóra jest trochę za bardzo gumowa, przypomina smoczek taki do ssania;). To goły materiał misss fast skin? Przydałoby się zmixowac go z czymś trochę bardziej matowym może? Na koncepcie on ma czerwony, błyszczący nos świadczący o przepiciu, ale tylko nos, bo zauważ że broda już trochę mniej mu się świeci. Ale to drobiazgi, bo przede wszystkim zbyt silny jest scattering. Z oczywistości to jeszcze światło przepala mu lewą stronę. W oku trochę za dużo sie dzieje, tęczówka jest zbyt duża (na koncepcie jest mniejsza) i powoduje wrażenie bałaganu połączona z dużymi odbiciami. I jeszcze przesadziłeś z glowem na tabliczce:). Tak w ogóle to czyj to koncept? Fajny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Marzec 2010 Autor Share Napisano 5 Marzec 2010 no wlasnie sam nie wiem czyj to koncept byl :) i jest faktycznie mega fajny :) spoko dzieki za rady :) znowu troszke przysiadlem w wolnej chwili i tak oto powstalo to cos w zasadzie mega speed, lacznie max 4 godzinki pracy, chociaz moge sie mylic bo to byl stosun przerywany ;) a i kolory moga walic po oczach, na 2ch monitorach jest roznie wiec juz sam nie wiem, a i sorry za zwalone aa, nie wiem czemu nie moge sobie z tym poradzic, moze ktos z was wie jak ustawic mentalowskie aa tak zeby pozniej w fotoshopie jak sie wycina alpha nie bylo zabkowania ?:) bo musialem sie bawic na okolo i w pewnym momencie dalem se siana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 6 Marzec 2010 Share Napisano 6 Marzec 2010 Extra fajny robol:D.Może tylko rękawice mogłyby byc lepsze,powinien chyba mieć takie kolorowe robocze...Ale poza tym świetny i stylowy:) pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Marzec 2010 Share Napisano 6 Marzec 2010 Kolory walą po oczach Twarz bardzo fajna, reszta chyba odwalona na bardzo szybko i to widać. Czy mu się kamizelka od środka świeci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Marzec 2010 Autor Share Napisano 7 Marzec 2010 dzieki:) tak materialy swieca od srodka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 łepek ma fajny ciałko też, rekawiczki moglyby byc ciekawsze :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Kolo przypomina mi jeden z charow z team fortress 2 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 zrobił bym mu ten młot pneumatyczny tak 2 razy większy bo na razie sprawia wrażenie że trzyma go 2 palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 8 Marzec 2010 Share Napisano 8 Marzec 2010 Klicek mam ten sam problem w mentalu, jak znajdziesz jakieś rozwiązanie to daj znać. Robol fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Marzec 2010 Share Napisano 11 Marzec 2010 imo brakuje poteznego mlota, to powinna byc mega ciezka machina, teraz wyglada jak jakis trzonek szpadla. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Marzec 2010 Autor Share Napisano 19 Marzec 2010 dzieki chlopaki :) Tomala, podobnosz duzy sampling i lanczos jako filtr pomaga, ale nie wiem jeszcze nie testowalem szbyki dud: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 fajny dud to vray czy mental (ten sss to pewnie mental) ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 łatna grzywa :) pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 co to za kadr? tam na gorze planujesz tytul dac czy odkryles w sobie sasnala? a ryj fajny, moze bys go skonczyl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 ale facjata ! czy to nie czasem hardcorowa wersja Ron'a Perlman'a ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Fajny fejs, tylko dziura po siekierze w szczęce mi nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Fajne toto, fajny shader i swiatelko, dobrze wydobywa kształty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Bardzo fajny,najfajniejsze uszy,dziura po siekierze w brodzie najmniej fajna:) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Co do problemu z krawędziami to można je przemultiplkować przez alfę (niestety ale nic mi nie wiadomo żeby photoshop miał opcję premultiply – trzeba na piechotę). Mały pliczek (cs3): http://www.sendspace.com/file/oh2py4 P.s do pełni szczęścia przydałoby się kilka razy przemultiplkować i rozmyć krawędź obiektu (żeby dodać pseudo aa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Fejs super! Charakterny, duzo fajnych napięć. W tych napięciach ekstremalnie kontrastuje z młotkowym powyżej. Co by chyba wskazywało na szeroki wachlarz mozliwości autora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Ten ostatni bardzo ładny. Trochę wygląda jak namalowany, jak to uzyskałeś? Shader, czy sposób modelowania? Czy postpro? Bardzo fajny efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Marzec 2010 Autor Share Napisano 21 Marzec 2010 misiu dokladnie w sasnala hehe ;) andy_a dzieki za progsa :) potestuje Ania to zwykly szader pozniej tylko lekko podciagniety w ps ;) dzieki chlopaki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Nastepnym razem jak sie bedziez za cos zabieral to zadzwon do mnie, tez chce to zapalic to co ty... Chyba zamierzone to bylo ze wszystkie elementy jej buziuchny sa przesadzone? Ogromne usta, nos, oczy. Nie do konca moja estetyka ale wykonanie jak zawsze u Ciebie topnotch. Walnij sobie fronta, zasluzyles;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Charakterne te Twoje buźki Klicek:) Mega. Aż chce sie odpalać Zbrusha i pracować, mmm:) Oby tak dalej dude:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 a co byscie zmienili, oprocz wszystkiego? ;) bo nie moglem sobie z ta babka poradzic jutro usiade i bede pewnie to meczyl jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 tez chcialbym miec takie zabki :D duzo czasu Ci zajely te 2 lepki ostatnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Hej, to ostatnie super! Co do poprzedniej babki to bym popracował głownie nad oczami. Powieki, zwłaszcza dolna są słabo zaznaczone, nos za duży, zbyt masywny. Usta ujdą ale to co nad ustami tam gdzie u chłopów są wąsy takie za bardzo napompowane mi się wydaje. Brwi też bym dopracował. Może delikatniejsza broda jak ma być bardziej kobieco. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Mi ta kobieta z wyrostkami na głowie kojarzy sie z neandertalczykiem,przypomina te rekonstrukcje ludzi prechistorycznych-chyba przez masywne rysy twarzy. Główka z rozdziawiona paszczą świetna:) Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Mi ta kobieta z wyrostkami na głowie kojarzy sie z neandertalczykiem,przypomina te rekonstrukcje ludzi prechistorycznych-chyba przez masywne rysy twarzy. Główka z rozdziawiona paszczą świetna:) Pozdr:) ??? Chyba z Cro-Magnon jeśli już. Prace bardzo fajne i ciekawe materiały - jak rzeźby w wosku. Ta ostatnia ziewa czy rodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Przecież ona woła swoje maluteńkie jeszcze nienarodzone dzieci: "OBIIAAAAAD" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 ??? Chyba z Cro-Magnon jeśli już. Ludzie z Cro Magnon nie różnili sie zbytnio od współczesnych,to byli juz w pełni wykształceni homo sapiens sapiens.Mi się kojarzy z neandertalką,oczywiście zalezy na jaka rekonstrukcję neandertalczyka popatrzymy,zaleznie od nastawienia artysty wyglad neandertalczyków na rekonstrukcjach waha sie od małpoluda do prawie kompletnie ludzkiego.Nie da się określić z całkowita pewnościa jak wyglądali,tkanki miękkie się nie zachowały a na podstawie czaszki można wykonać 2 zupełnie różne rekonstrukcje twarzy. Ps.Jakby ją pomalowac na brązowo to by wyszła aborygenka:D Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 To że się nie różnili to znaczy tylko w ogólnej budowie. Mimo wszystko mieli trochę grubsze kości i byli bardziej masywni. Ta postać nie przypomina Neanderthala gdyż ma podbródek, dosyć mały nos i wykształcone czoło z niezbyt dużymi łukami brwiowymi. Rzeczywiście może wyglądać jak Aborygenka ale nos ma zbyt mało zadarty. Gdyby nie oczy to mogłaby być Indianką (amerykańską). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 To że się nie różnili to znaczy tylko w ogólnej budowie. Mimo wszystko mieli trochę grubsze kości i byli bardziej masywni. Ta postać nie przypomina Neanderthala gdyż ma podbródek, dosyć mały nos i wykształcone czoło z niezbyt dużymi łukami brwiowymi. Rzeczywiście może wyglądać jak Aborygenka ale nos ma zbyt mało zadarty. Gdyby nie oczy to mogłaby być Indianką (amerykańską). Mieli grubsze kości,ale także wspólcześnie mógłbys znależć bardziej masywnych ludzi o grubszych kościach którzy bez problemu mogli by dołączyc do grupy cromanionczyków.Nie mieli zadnych cech odróżniajacych ich od ludzi współczesnych po prostu byli przystosowani do swojego środowiska,póżniejsze zmiany klimatu,dobór płciowy,dieta spowodowały większe zróżnicowanie wśród współczesnych ludzi.Z podbródkiem masz racje ma zbyt wydatny jak na neandertalkę,łuki brwiowe od biedy by przeszły.Jak mówiłem są różne rekonstrukcje,też takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Swietne te speedy, trza bedzie potrenować żeby se tak- o, na szybko machać tabletem :) Tez macham taką samą mimikę po godzinach, ale teraz trzeba będzie odczekać z wrzucaniem na forum bo będzie, że zgapiam :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Marzec 2010 Autor Share Napisano 24 Marzec 2010 Hej dzieki za pomoc i komentarze, kolejny grubas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Ej no.. tym razem to się nie postarałeś men.. wiem na co Cię stać po prostu. Speed speedem, ale takie oczywiste rzeczy jak podwójny podbródek, tłuste policzki czy kulki zamiast dziur w oczodołach.. no i trochę więcej ekspresji .. jakaś mina.. a tu tylko symptomy asymetrii w postaci pryszczy. Musisz trzymać poziom men! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Hehe skojarzył mi się z crisem z "family guya":). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 trzymasz poziom men :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Nie trzymasz poziomu men :D Z tym ostatnim. Serio poprzednie były lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 A mi się podoba ten ostatni,fajnie przesterowane proporcje.Tylko chyba dolna warga sie zweldowała w 2 miejscach z górna. Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi