rallyman Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 witam wszystkich ponownie :D moje ostatnie wypociny, rozrywka pomiędzy nauką do matury :P komentujcie, z upkami może być ciężko bo nie mam neta w tygodniu gdzyż iż mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu, ale juz niedługo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 16 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2008 brakuje jeszcze chamferków na karoserii ale to zrobie później, troszke jeszcze przy masce jest chyba niedociągnięć, tzn przy szparze, pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Moje ulubione auto, wiec nie spieprz go :) no i popraw bok bo chyba klepany byl :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Pablo: bok nie ma chamfera jeszcze więc może Ci się tak wydawać, starałem się robić prosto:P przyglądam się zdjęciom i te drzwi tak dziwnie wyglądają, jak coś jeszcze ktoś widzi to niech zaznaczy na czerwono ;) pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 krzywo krzywo krzywo :) nie będę zaznaczał gdzie bo wszędzie :) Może się jednak wysilisz i pomachasz chwile w paincie ;> chętnie bym zobaczył co Ci nie odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 No według mnie masz za gęstą siatkę, co może powodować problemy z pozbyciem się fałd. Tam gdzie zaznaczyłem na czerwono to jest wg mnie bardzo źle, a tam gdzie na żółto to trochę mniej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Kimmi: Więc wydaje mi sie ze nie przygladałes się temu samochodzikowi. Dużo się przyglądałem fotkom i gdybyś przeczytał od początku co napisałem to wiedziałbyś że bok nie ma chamfera i nie jest skończy. TYŁ: wersja Scuderia ma zamiast spojlera tak właśnie wyciągniętą dupcie :P wlot na boku też nie ma chamfera a w realu jest właśnie tak zawinięty, czerwone kółko obok nadkola to znów brak znajomości samochodu z twojej strony ale chamfera nie ma jak na całej karoserii, zderzak jest według mnie prosty, a o listwie podłogowej nie wspomne bo możnaby sie domyślić że jest nie zrobiona. Pooglądaj zdjęcia i może wtedy twoje komentarze będą bardziej pomocne. Mimo wszystko dzięki za zainteresowanie. Będe nad tym modelem pracował ale obecnie trzeba sie troche zająć matura bo niewiele czasu zostało. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Może sprecyzuję moją poprzednią wypowiedź. Nie pokazywałem miejsc które są niezgodne z oryginałem, tylko te w których powierzchnia się gnie, albo jest pofałdowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2008 lekki upek, troszke siatka poprawiona i chamfer na boku, bok jest nierówny:/ ale miałem dziś kiepski dzień i już mi sie nie chce dziś nic robić :/ ide spać:P zastanawiam się czy nie zrobic boku od nowa :/ co myślicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheCapo Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Aż sie tak nie znam ale możliwe że siatka jest za gęsta. Ale i tak model już fajnie wygląda:) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Dla mnie super:D Ale ja sie za bardzo nie znam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 witam po dość sporej maturalnej przerwie, w sumie już chwile po maturach ale jakoś się nie mogłem zebrać, mały upek, postaram się jak najszybciej skończyć ten model ale nie wiem jak mi to pójdzie ponieważ szukam pracy na wakacje :/ oto efekty, troche krzywo jest ale to już później poprawie, nie wiem jak zrobić siatke między zderzakiem a klapą bagażnika bo ma takie dziwne kształty tam, jeśli ma ktoś jakiś pomysł albo możę mi doradzić jak to zrobić to byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 najpierw popraw błędy które masz teraz a potem baw się w detale jak modelowanie siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Za ostre chamfery robisz. Siatka Ci sie w kilku miejscach kaszanie, lepiej popraw bo jak zaczniesz robić te cienkie swiatła i tym podobne to sie całkiem skaszani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 w które dokładniej ?? Za ostre chamfery robisz. Siatka Ci sie w kilku miejscach kaszanie, lepiej popraw bo jak zaczniesz robić te cienkie swiatła i tym podobne to sie całkiem skaszani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 To co czerwone za ostro a tam gdzie żółte wcale nie powinno być 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 to teraz jak to najlepiej poprawić ?? zweldować stare i zrobić nowe ?? czy jest jakiś inny sposób ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Ręcznie porozsuwać vertexy:) Ja bym przynajmniej tak zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 ja bym zrobił tył od nowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 ja tez.. dodam zebys uwazal na trójkaty po chamferach i je eliminowal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 zastanawiałem się czy całego nie zrobić od nowa :/ ale przód jeszcze nie jest najgorszy (chyba :P ). Dzięki za komentarze. ReflectVision domyślam się że to twój peugeocik w awatarze tylko nie moge go znaleźć w postach :P możesz dać linka? pozdrawiam. wieczorem się za to wezme ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 (edytowane) rallyman :) znajdziesz go w dziale motoryzacja na interii jako banner, oraz na innych potralach typu http://www.frycz.net/ . Takie "na szybciocha" a tu taka miniaturka, przy zmniejszeniu troche postrzepilo :) http://img59.imageshack.us/img59/8342/puginsigniasd2.jpg Edytowane 8 Czerwiec 2008 przez ReflectVision Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 18 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2008 ok, zaczynam od początku to cacko. Zrobiłem sobie szybki szkic na wydrukowanym blueprincie siatki. Jeśli coś się wam rzuci w oczy doradźcie od razu. lepiej wiedzieć na początku na czym się skupić i na co uważać. Mam nadzieje ze mi to troche pomoże i ułatwi. W sumie taki test, sam chciałem zobaczyć czy może to być przydatne :) prosze o komentarze i uwagi, pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Nie jestem zwolennikiem takiego planowania, dla mnie to strata czasu. Nie zaplanujesz sobie dokładnie każdego vertexa, a co dopiero po chamferach. Zobacz chociażby za tylnym słupkiem w widoku górnym, czy na szyby - wg. Twojego szkicu mają być płaskie... Improwizacja, takie jest moje zdanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 :O że też Ci się chce... :) Moim zdaniem siatkę lepiej planować na fotkach, a nie bp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 18 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2008 szyby nie są płaskie ale chyba tego nie trzeba było rysować, a chodziło mi głównie o takie miejsca przy nadkolach i ogólnie na długości na ile dzielić. Patry z tymi fotami to w sumie nie głupie ;) dobra, do maxa czas ;) Nie jestem zwolennikiem takiego planowania, dla mnie to strata czasu. Nie zaplanujesz sobie dokładnie każdego vertexa, a co dopiero po chamferach. Zobacz chociażby za tylnym słupkiem w widoku górnym, czy na szyby - wg. Twojego szkicu mają być płaskie... Improwizacja, takie jest moje zdanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 to nie mialo sensu tymbardziej ze siatka z boku nie zgadza Ci sie z ta gorna. Zobaczysz troche pocwiczysz w maxie i sie wszystko samo bedzie ukladalo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 zgadza się, siatka nie jest zbyt pomocna i tak co chwile wyskakują jakieś "zmiany" :D zacząłem od początku więc daje to co zrobiłem wczoraj, niestety nie miałem neta i nie mogłem wrzucić tego wczoraj. A teraz do klepania dalej :) pozdrawiam i dziękuje za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 zgadza się, siatka nie jest zbyt pomocna i tak co chwile wyskakują jakieś "zmiany" :D zacząłem od początku więc daje to co zrobiłem wczoraj, niestety nie miałem neta i nie mogłem wrzucić tego wczoraj. A teraz do klepania dalej :) pozdrawiam i dziękuje za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 rowki nie za duże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 tak rowki za duze, pozniej bedziez muisial je zmniejzsac :) (ps zeby sprawdzic czy Ci sie rowki zgadzaja itd mozesz na czas moddelingu reszty zrobic na tych ostrych kantach maski po 2 trojkąty , wtedy Ci sie zaokrągla i nie beda ostre :) pozniej je usuniesz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 ReflectVision: nie rozumiem troszke o co chodzi ;> odstępy faktycznie były za duże ale już poprawiłem, mały upek, nie wiem czy od razu sobie pociąć to na drzwi i reszte czy jeszcze poczekać, zrobić chamfery na krawiędziach i dopiero. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 o to :p najpierw dokoncz bok potem bedziesz rowki robic bo mogą Ci sie nie zgadzac pozniej czesci karoserii .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 (edytowane) aaaaa :D:D no to już sobie sprawdze :D thx EDIT: działa lux :D:D Edytowane 19 Czerwiec 2008 przez rallyman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 w czym modelujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 bok Ci zaczyna lekko falować :) Kolin101 cofnij się na poprzednią stronę są screeny z programu i nawet pisze na górnym pasku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 w czym modelujesz ? oczywiście max, narazie nie modeluje tylko czekam na nowego kompa :/ mam nadzieje zę szybko pójdzie i wtedy zacznie się zabawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomspec23 Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Kurcze jak wy modelujecie samochody heh mi nic po za "kosmicznie wygladajacymi kubkami" i ludkami nie wychodzi :( , a co do modelu mi sie podoba moze kiedys mi sie uda taki zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 tomspec23 modeluj modeluj :) Co do Ferrarki no modeluj dalej, tylko nie ma co pokazywac z MS poki chamferow nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 Kr3tz, co racja to racja ;) jutro jadę zamówić części i modelujemy dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 doradźcie co tu zrobić żeby ta siatka wyglądała znośnie bo nie moge patrzeć na to miejsce :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 No przeciez dobrze wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 myślisz że to przy lampach też ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Nałoż teraz meshsmooth x2 i sprawdź czy się trzyma liniii blueprintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Tak przy lampach jest oki. Tak jak wyzej - miej zawsze nalozone MS i sprawdzaj co chwile czy sie zgadza z BP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 3D CREATIVE i Pussik - dzięki za odpowiedź. Update. Komentujcie a ja się biore za wlot na drzwiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 UPDATE: wlot na drzwiach i szparki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 zrobiłem felgi i tylny zderzak, troche go musze poprawić bo wyglada jak klepany :P materiałami felg sie nie sugerujcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 Dla mnie bajera. Dajesz dalej.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2008 RaVirr: dzięki :) teścik felgi z oponą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi