Leleń Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) Witam. Pomysł: PL: Facet siedzący w fotelu, przykłada sobie pistolet do głowy, w tv ten sam gość, tyle że już "po fakcie"... Można to interpretować na rożne sposoby - tv podpowiada i kontroluje facetem, bądź też przepowiada jego przyszłość, itd... ENG: The guy sit in an armchair, attaches pistol to the head. In TV is the same guy, but "after the fact" ... This can be interpreted in many different ways, TV suggest and control the guy or tells the future ... Zycze wszystkim uzytkownikow powodzenia, a sobie zebym w koncu skonczyl jakas bitwe :P FINAL: Wersja 1200x1600 [ klik ] Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez Leleń 2
Vorek Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 witamy w bitwie :) pomysł prosty i wymowny, ale ja bym to pokazał bardziej subtelnie, z sugestią samobójstwa, bez dosłownego pokazywania go. Powodzenia.
themindfields Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 Dodaj piwo "mocny full" i będzie ferdek kiepski :D Powodzenia
Destroyer Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) właśnie Leleń kończ waść... :) tym razem musisz skończyć wakacje są i w ogóle :) powodzenia ! (ale se w tej bitwie pospamuje :D ) zdaje Ci się o zdaje -piks Edytowane 11 Lipiec 2008 przez piksar
Leleń Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Napisano 11 Lipiec 2008 Vorek zobaczymy jak sie to potoczy, czerwona krew mi tu najbardziej pasowala do szarosci panujacej w pokoju, thx :) themindfields nie lubie kiepskich, wole swiat wedlug bundych :P piotrek wiem, ale warto zaczac :D fikołek dzieki ;) tymczasem zapraszam do przesluchania sobie http://pl.youtube.com/watch?v=uGLs9E1oEf0 ^^
prrrszalony Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 ...a może tylko przewrócony fotel, na ścianie krew i wystająca z boku jakaś część ciała pokazująca, że ktoś tam leży, obok dymiąca broń? xD
Gomez Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 TYlko zrob cos z tym kadrem :) Prrrszalony dobrze mowi. Powodzenia i ukonczenia.
Leleń Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Napisano 11 Lipiec 2008 prrrszalony jaka sile odrzutu musialby miec ten pistolet zeby przewrocic fotel :O pozatym nie widze w glowie kadru w ktorym przewrocony fotel nie zaslanialby kawalka scenki swoim jednotexturowym spodem badz tylem (jedynie sluszne ujecie to bok albo przod fotela, ale wtedy bedzie widac glownego bohatera) a moze zrobic bok fotela i postac z schowana glowa za bok fotelu.. mozna tez dac fotel na 1 plan, tv na 2, bedzie tylko polowa (tylu) fotela (z lewej strony kadru), a na prawym oparciu bedzie dymiaca sie bron i opadajaca krew na podloge.. w tle zepsuty tv. hmmm jestem otwarty na propozycje :P Gomez no dzieki, kadr widze ze trzeba zmienic, monotonnosc podlogi albo sciany by zabila scene ;o
streaker Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 prrrszalony jaka sile odrzutu musialby miec ten pistolet zeby przewrocic fotel :O A może twój bohater nie miał pistoleta i musiał z obrzyna strzelać, albo shotguna albo coś podobnego ;)
Destroyer Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 streaker właśnie albo z działa przeciwlotniczgo :D
Leleń Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Napisano 12 Lipiec 2008 (edytowane) co myslicie o takim ujeciu? JmTm00 moze cos z tego: ? :P Edytowane 12 Lipiec 2008 przez Leleń
JmTm00 Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 co myslicie o takim ujeciu? h...owe :] a tak na powaznie, poszwenkuj kamere blizej fotela przez co postac bedzie bardziej wyrazna, no i chyba tv nieco blizej powinien byc (bo teraz sie dostaje zeza rozbierznego) powiekszenie postaci pomoze w odczytaniu calej sceny moom zdaniem.
Leleń Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Napisano 13 Lipiec 2008 ok zmieniamy troche kocept dariusz pomogl mi z ujeciem, cos takiego mi wyszlo, mysle ze zostawie takie, jedynie poprzesuwam o pare cm tv albo fotel albo cos :P brumugun wpadl na dobry pomysl, na 1 planie bedzie facet ktory tylko przyklada sobie pistolet do glowy, w tv bedzie ten same facet ale juz "po fakcie", mozna to interpretowac na rozne sposoby, ze tv podpowiada i kontroluje facetem, albo przepowiada przyszlosc etc. thx chlopaki ^^
mileS Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 No ten drugi koncept dużo mocniejszy , niesie ukryte znaczenie . Jak wykonanie będzie dobre , a tego się można po tobie spodziewać to masz szanse na dużo ..;]
Kr3tz Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Fotel troche pod katem ustaw, bo chlopak sie nadstawia, zeby nam pokazac, ze sie zabil ;o Powodzenia
JmTm00 Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 i jeszcze raklame tego co sie dzieje na monitorze, cos ala telezakupy ;) "take your headshot today!" :D
Leleń Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Napisano 13 Lipiec 2008 mileS dzieki ;O Kr3tz mhmm dzieki ;o JmTm00 xD Ex3 tv ktory pokazuje takie "rzeczy" mozna uznac za popsuty :P
Błazi Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Leleń, bardzo fajny koncept. Szkoda tylko, że Ty go wziąłeś, bo skończony mógłby być efektowny :P.
Destroyer Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 no teraz jest o niebo lepiej :) taki głębszy przekaz :)
piotrek Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Lelen - ty to jednak masz głowę na karku z takim pomysłem (a może brumugun?). ;)
Innos Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Coś ala "telewizja ogłupia i wprowadza w szaleństwo" Tak jakby to TV kazało mu strzelić sobie w łeb. Hmm bardzo ciekawe - chyba jedyny taki pomys z wieszaniem i strzelaniem w łeb, który według mnie jest trafiony w 10!
Leleń Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 :* taki (jeszcze wip) pryk... plazma mi tu klimatem nie pasowala
brumugun Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 rob , rob, bo sie pomysl zmarnuje ;) Pozdro & Good luck & Have fun
Leleń Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 dzieki :] wiposos fotelos (polaczylem pare styli roznych foteli, do tego dojdzie jeszcze "brudna" textura)
chveti Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Bardzo fajny telewizor oraz bardzo dziwny, nienaturalnie pogięty fotel ;)
piotrek Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Ten fotel chyba powódź 1000-lecia przeżył, że taki powyginiany.
Leleń Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Napisano 16 Lipiec 2008 tez mi sie fotel podoba :D jutro dam nowy :P
NV Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Ja bym nie robił nowego... tylko te "poduchy" zrobił od nowa mniej pogięte i tyle. Reszta modelu jest super :)
Ania Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 W złych miejscach wygięty, powinien mieć głębsze wgniecienie pod pupą
Leleń Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Napisano 17 Lipiec 2008 hmm, no dobra troche go wyprasowalem i mapowanie walnalem (textura przykladowa, pierwsza lepsza z google ;x)
happy-angel Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Widac miejsca ktorych textura jest tailowana. Wypadalo by poprawic textury albo mapowanie.
FF Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 happy-angel: (textura przykladowa, pierwsza lepsza z google ;x) Czytanie ze zrozumieniem:)
Ania Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Mapowanie bym jakoś poprawiła, żeby nie miało osi symetrii (materiał zazwyczaj ma lewą i prawą stronę, może być przecięty przez środek ale nie powinien mieć tam lustrzanego odbicia). O ile docelowa tekstura będzie miała też tego typu wzorki.
Leleń Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) widze ze nie podoba Wam sie moje mapowanie :P happy-angel textura testowa, jak juz pisalem, 100x100, bez zadnej obrobki Ania nie ma lustrzanego odbicia na mapowaniu, dalem poprostu mirrora na texturze bo byla tak mala ze chcialem ja jakas uratowac xD tu troche inna textura, ale dalej z malych kawalkow textury wiec moze byc efekt lustra jednak, jedyne "lustro" jest z tylu gdzie sie laczy fotel z 2 czesci, ale go kamera nie uchwyci) i material z texportera: Edytowane 17 Lipiec 2008 przez Leleń
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 W takim fotelu to można sobie spokojnie w łeb strzelic:D hehehehe
Leleń Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 ok zaczynamy Pana Kowalskiego, z anatomii jestem noga.. bledow ma sporo postaram sie jeszcze je poprawic :P na razie tyle
Tomala Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Nieźle się pan Kowalski w tym fotelu spasł. Na razie całkiem spoko wygląda, dajesz go dajesz.
Leleń Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 thx Tomala Pan Kowalski pracuje w znanej firmie drukarskiej. Po pracy wraca do domu i reszte dnia spedza ogladajac TV i popijajac piwko. Nie spodziewal sie jednak tego co ma nadejsc... :x jeszcze wipos, bardziej utrzymany w cartoonach niz real :P
mileS Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 ładnie , zaznaczyłem miejsce gdzie jest jakiś syf .. Nie są to czasem nie zweldowane vertexy ?
ema421 Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 jak dla mnie to masz dziury w siatce , prosciej bedze jak pokarzesz siatke
Vorek Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 (edytowane) Słabo Leleniu, słabo i myślę, że sam to widzisz. Niepotrzebnie wyszedłeś z tak gęstej siatki i zbyt siś spieszysz. Skup się raczej nad całością głowy, kształtem i bryłą, detale zostaw na koniec. Pozdrawiam Edytowane 19 Lipiec 2008 przez Vorek
Leleń Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 widze widze, myslalem nad wrzutem do sculpta tego.. troche połatałem i jeszcze ujecie, gdzie niezbyt widac sama twarz (jednak bedzie na ekranie tv)
Tomala Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Trochę podgardle z nisko mu schodzi i uszy są za wysoko a tak to wcale nie jest źle. pokaz siatkę to coś poradzimy na pewno. jak myślisz o sculptowaniu tego to może zrób ogólną, równomierną siatkę i wysculptuj głowę a topologia zajmiesz się później. Mówię Ci o wiele prościej buduje się siatkę jak masz już model, używasz polyboosta?
Leleń Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Napisano 20 Lipiec 2008 (edytowane) powiem Wam ze spiesze sie z tym facecikiem bo nie cierpie modelowac postaci ;x do konca jeszcze sporo czasu wiec zrobie go jak zrobie, pozniej reszte scenki a na samym koncu moze jeszcze bede poprawial kowalskiego :P narazie szybka textura (w sumie bez mapowania) i jeszcze szybszy brzuch, mozliwe ze bedzie mial koszule wiec ten brzuch to tylko taki soft body ;o Edytowane 20 Lipiec 2008 przez Leleń
Rekomendowane odpowiedzi