mateusz_s Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) witam, pomysł jest taki: Ładnie przedstawiony telewizor, z tych nieco starszych z wypuklym kineskopem, w jakimś ciekawym otoczeniu, pokoju, na ekranie leci film o... morzu, wodzie itp.... i właśnie esencja polega na tym na na ekranie widać spore pęknięcie z którego wydostaje się prawdziwa woda i pada ciurkiem z ekranu na stolik, dywan, podloge... edit: Biurko ma otwarte szuflady, co powoduje że wypełnia je woda, przelewa sie i tworza sie jakies wodospady. cos takiego wlasnie... --- KONIEC --- KONIEC --- KONIEC --- Tytuł: "Too Far" Opis po polsku: "Czy to wina zbyt interaktywnej telewizji? Usterki? A moze po prostu łódź nie zdążyła wyhamować? W każdym razie skutki nie należą do najprzyjemniejszych." Opis po angielsku: "Is this a fault of too interactive television? A tv malfunction? Or just maybe the boat didn't make it to stop? However the consequences are not very nice." Wersja do DRUKU: http://astanisz.superhost.pl/mateusz/tmp/too_far_BIG.jpg Wersja dla JURY: http://astanisz.superhost.pl/mateusz/tmp/too_far_MEDIUM.jpg Edytowane 24 Wrzesień 2008 przez mateusz_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 [Obrazek 01] Nastąpił nieunikniony wysyp wszelakiej maści telewizorów, więc dorzucam i swój... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Pikny model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 (edytowane) Apdejt do konceptu: Tak jak poprzednio Telewizor stoi na biurku, na ekranie coś o morzu, pęknięcie i z niego woda wypływająca ciurkiem. I teraz żeby było fajniej, stolik czy raczej biurko na ktorym stoi TV będzie miało nie domkniete szuflady do których nalała się woda, będą przepepełnione i będzie się z nich wylewać woda tworząc jakieś takie wodospady :) sory za brak wizualizacji, pisac to sobie mozna, ale jakos nie moge sie zebrac... Edytowane 22 Lipiec 2008 przez mateusz_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Znowu coś wyłazi z telewizora!! :D No ale dobrze, że tym razem nie jest to kolejny potwór czy inny dziwny stwór ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Kris_R: Tylko jakoś dużo stworów zaczyna wyłazić z TV od momentu kiedy założyłem swój temat, hmmm ciekawe ;) PS: Nie to, żebym kogoś oskarżał, bo pewnie 65% osób nieświadomie zrobiło podobny temat, tylko szkoda bo myślałem, że wymyśle coś oryginalnego a tu 2tyg później 6 prac i wszedzie coś z TV wyłazi ... ehh życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 Kris_R i NVidia: oj przepraszam, u mnie nic nie wyłazi z TV... tylko wypływa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Pomysł świetny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 [Obrazek nr 2] Maly updejt telewizora, nic szczególnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 [Obrazek nr 3] Taki tam updejt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 modeliki ładne, pomysł też ciekawy, może pomyśl jeszcze na dodaniem jakiejś łódki albo malutkiej wyspy która ma za chwilkę wypaść z tv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 [Obrazek nr 4] kolejny updejt... not much... but something :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 nieźle idzie, fajne modele, ten ostatni render to próba kadru i taki będzie w finale czy jeszcze coś zmienisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 dzieki :) kadr chyba taki bedzie, nie chce mi sie kombinowac, myslalem zeby bardziej od dolu dac, ale chyba dam spokoj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 aha tak pytam bo tytuł Z ekranu na dywan... mnie zmylił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Ładnie wszystko wygląda, kadr również dobry, oddaliłbym jednak nieco kamerę, by było trochę więcej widać - o tyle, by widoczny był choć skrawek podłogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) [Obrazek nr 5] KONCEPT-SZKIC updejt do konceptu, pomyslalem, ze fajnie jak kolo TV pojawi sie proca... potencjalna przyczyna awarii :) edit: woda, pekniecia i proca to szkice oczywiscie :) zrobione na szybko w fotoszopie Edytowane 3 Sierpień 2008 przez mateusz_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 wow, koleś nieźle to wygląda, mimo tego że muszę sobie wyobrażać że to woda nie pajęczyna - musisz jeszcze nad tym popracować. PS: przejrzałem twoje portfolio - imponujące :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 dzieki :) co do wody... to przeciez napisalem ze to TYLKO jest szkic TYLKO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 ...jest ok- ale jakos slabo czuc groze sytuacji - zalane mieszkanie ?? - i nie rozumiem po co w szkicu pokazales ta procke i dwa kamyki (?) sugerujace przyczyne dwoch pekniec w kineskopie -dopowiedzenia na maksa jak w typowych filmach dla srednio kumatych ktore powstaja w U.S.Army Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roszondas Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 To jest totalny szkic eco, nic z tego co widzisz nie będzie wyglądało w finalu ;) Tak i się wydaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 Muszę stwierdzić, że modelujesz bardzo konsekwentnie i z uporem, bardzo fajnie. Ciekawym tej scenki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 Świetne, ale jakby coś z tego ekranu zrobiło dziurę? wypływająca łudź, albo kula armatnia... byłby świetnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 prrszalony -> no tez ciekawy pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Tak, tak, posłuchaj rad kolegów lepiej i zmień kadr bo ten jest wyeksploatowany mocno, i nudny niezmiernie. Moze jednak daj kamere lekko w dół i pokaż trochę wody jak juz zalała podłoge, i jeszcze pływających marynarzy :D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 (edytowane) [Obrazek nr 6] KONCEPT-SZKIC troche inny pomysl, zaglowka rozbijajaca ekran, ale jakos nie jestem przekonany, boje sie ze moze wyjsc nieczytelnie to tez SZKIC tylko... Edytowane 8 Sierpień 2008 przez mateusz_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 to może po prostu zrób telewizor z dziurą wylewającą się wodą gdzieś dalej statek piratów z na nas lecącą kulą armatnią w tedy myślę że na pewno będzie czytelne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 [Obrazek nr 7] progres przy texturach i bibelotach. chyba deczko za ciemno sie zrobilo. na ekranie bedize oczywoscie co innego, zostaje pomysl z zaglowka przebijajaca ekran, mysle ze jak to dopracuje to wyjdzie spoko. przy finalnej kompzycji dorzuce jeszcze warstwy z ciemnym AO i jasnym AO zeby zasymulowac kurz w zakamarkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 9 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2008 [Obrazek nr 8] dalszy progres z bibelotami, juz chyba wiecej nie bede balaganil, teraz musze przygotowac obrazek na ekran tv, czyli lodke, potluc ekran i wystawic przez niego dzib lodki, potem zajme sie woda wyplywajaca... mam dziwne wrazenie ze pisze sam do siebie od jakiegos czasu... whatever... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Ja jestem zielony ale jak cie interesuje moje zdanie powinienes wyeksponowac wielkosc calego zdarzenia. Tak jakbys przedstawial nie telewizor na stole a pekajaca tamę. Maksymalne zblizenie i kamera patrzaca z dolu. Wielkie kawalki szkla z kineskopu spadajace na kamere i olbrzymie ilosci wody. Obraz znajdujacy sie na ekranie powinien byc zmapowany z fronu telewizora tak aby po kontem mozna bylo zobaczyc ze obraz jest plaski (jak sie przypatrzy widac ze kazdy punkt sklada sie z trzech kolorow) i dopiero w miejscu gdzie statek przekroczyl "granice" ekranu bedzie widać jego trzeci wymiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKOL3D Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 happy-angel: nieźle wymyśliłeś ;) Nie wiem czy koniecznie tak to przedstawić, ale na pewno inaczej niż teraz, bo póki co nuda :| Pomysł mi się podoba, ale aby to były "straszne skutki" to muszą być jakieś "ofiary"... Będę kibicować, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 [Obrazek nr 9] -SZKIC- Znowu updejt do konceptu, zamiast zaglowki bedzie lodz podwodna, wydaje mi sie masywniejsza i 'grozniejsza' od zaglowki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Dobre :] Mi sie podoba, dużo lepsze niż zwykła łódź :D Fajny efekt jak przechodzi z obrazu /wody na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0xx Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Kapitalnie to wyglada. Nie wiem czy sie nie zapedze ale : Dodaj jeszcze wode wylewajaca sie z tv ktora zlatuje na dol na szuflady i przelewa sie na ziemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 n0xx -> no tak :) taki jest cel tej grafiki od poczatku ;p tzn. ta woda przelewajaca sie przez szuflady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2008 [Obrazek nr 10] Lódź, która będzie na ekranie, i tak bedzie tylko fragment widac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Moim zdaniem przydałby się trochę inny kadr. Taki który pokazałby monumentalność całego zdarzenia. Ten kadr który pokazałeś jest trochę nijaki i słabo zaznacza "straszność" zdarzenia.. Pozdro!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2008 [Obrazek nr 11] Tak to mniej wiecej bedzie wygladac, zostało jeszcze wode dorobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anomal Napisano 12 Wrzesień 2008 Share Napisano 12 Wrzesień 2008 teraz lepiej...chociaż się zastanawiam czy nie było by jeszcze fajniej jakby ta "nadbudówka" wyszła z telewizora (albo zwiększyć przejrzystość wody)..bo jak dla mnie trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć że to łódź podwodna a nie np fragment jakiejś rakiety Myślę czy nie było by dynamiczniej gdybyś światło dał z telewizora a nie z okna...bo teraz wszystko ma tę samą "skalę ważności i dokładności" ...chociaż to też ma swój urok prozy życia.... Pozdrawiam i powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 12 Wrzesień 2008 Share Napisano 12 Wrzesień 2008 no gitara :) mi się podoba :) ale fakt światełko troszkę za jednolite = zbyt nudne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Wrzesień 2008 Share Napisano 12 Wrzesień 2008 podstrunnica jak prawdziwa. ale ten szum jest strasznie badziewny. daj mu blura i zmniejsz jego intensywność w jaśniejszych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 Bomba pomysł. :) Tylko jedna uwaga: rozsyp szkło z kineskopu po kredensie i półkach oraz oświetl dziób łodzi podwodnej ewidentnie światłem dziennym, w pokoju, bo na razie to wygląda nieco tak, jakby na łódź nadal działało światło rozproszone z głebi morza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 ekstra pomysł i wykonanie - łódź podwodna dużo lepsza od żaglówki - powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2008 (edytowane) dzieki wszystkim za cenne uwagi :) zobaczymy co z tego wyjdzie jak pojawi sie woda... myslalem tez zeby dodac w TV, tzn w tym 'programie' o łodzi jakies logo tego kanału telewizyjnego... Shogun3D-> robilem juz jedno podejscie do rozsypanego szkla, ale skoro na biurko ma padac woda nie wiem czy bedzie to widoczne, no ale sprobuje zrobic potem drugie podejscie... Edytowane 13 Wrzesień 2008 przez mateusz_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 --- KONIEC --- KONIEC --- KONIEC --- no więc niby koniec, wszelkie info, wersja do druku i jury jest w PIERWSZYM POŚCIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Kawał dobrej roboty! fajnie wyszło! Gratuluję ukończenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 tylko woda wyszła troszkę kiślowata- pewnie za dużo reflection. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadowski25 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Bo to woda z Reaktora ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 ja nie wiem o co z tą wodą chodzi bo jak dla mnie to woda w 100% naturalna :P mógłbym nawet wypić jak nie jest słona:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Nooo, wszytko git, bardzo mi sie podoba, tylko 1 ale, hehe woda cieknie jak by sie szklanka wody rozlala, wydaje mis ie ze zdecydowanie bardziej dynamicznie bylo by gdyby zrobic efekt tryskajacej wody pod ciesnieniem, to tak jak bys byl w batyskafie i rozbil szybe, woda z duza sila staralaby sie przedostac do srodka, szkoda ze nie ma tego efektu. render materialy i modele na wysokim poziomie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi