Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam,

pomysł jest taki:

Ładnie przedstawiony telewizor, z tych nieco starszych z wypuklym kineskopem, w jakimś ciekawym otoczeniu, pokoju, na ekranie leci film o... morzu, wodzie itp.... i właśnie esencja polega na tym na na ekranie widać spore pęknięcie z którego wydostaje się prawdziwa woda i pada ciurkiem z ekranu na stolik, dywan, podloge...

edit: Biurko ma otwarte szuflady, co powoduje że wypełnia je woda, przelewa sie i tworza sie jakies wodospady.

cos takiego wlasnie...

--- KONIEC --- KONIEC --- KONIEC ---

Tytuł: "Too Far"

Opis po polsku: "Czy to wina zbyt interaktywnej telewizji? Usterki? A moze po prostu łódź nie zdążyła wyhamować? W każdym razie skutki nie należą do najprzyjemniejszych."

Opis po angielsku: "Is this a fault of too interactive television? A tv malfunction? Or just maybe the boat didn't make it to stop?

However the consequences are not very nice."

Wersja do DRUKU:

http://astanisz.superhost.pl/mateusz/tmp/too_far_BIG.jpg

Wersja dla JURY:

http://astanisz.superhost.pl/mateusz/tmp/too_far_MEDIUM.jpg

too_far_MEDIUM.jpg

Edytowane przez mateusz_s
  • Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Apdejt do konceptu:

Tak jak poprzednio Telewizor stoi na biurku, na ekranie coś o morzu, pęknięcie i z niego woda wypływająca ciurkiem.

I teraz żeby było fajniej, stolik czy raczej biurko na ktorym stoi TV będzie miało nie domkniete szuflady do których nalała się woda, będą przepepełnione i będzie się z nich wylewać woda tworząc jakieś takie wodospady :)

sory za brak wizualizacji, pisac to sobie mozna, ale jakos nie moge sie zebrac...

Napisano

Kris_R: Tylko jakoś dużo stworów zaczyna wyłazić z TV od momentu kiedy założyłem swój temat, hmmm ciekawe ;)

PS: Nie to, żebym kogoś oskarżał, bo pewnie 65% osób nieświadomie zrobiło podobny temat, tylko szkoda bo myślałem, że wymyśle coś oryginalnego a tu 2tyg później 6 prac i wszedzie coś z TV wyłazi ... ehh życie.

Napisano

modeliki ładne, pomysł też ciekawy, może pomyśl jeszcze na dodaniem jakiejś łódki albo malutkiej wyspy która ma za chwilkę wypaść z tv.

Napisano

Ładnie wszystko wygląda, kadr również dobry, oddaliłbym jednak nieco kamerę, by było trochę więcej widać - o tyle, by widoczny był choć skrawek podłogi.

Napisano (edytowane)

[Obrazek nr 5] KONCEPT-SZKIC

updejt do konceptu, pomyslalem, ze fajnie jak kolo TV pojawi sie proca... potencjalna przyczyna awarii :)

edit: woda, pekniecia i proca to szkice oczywiscie :) zrobione na szybko w fotoszopie

tv_tv06.jpg

Napisano

wow, koleś nieźle to wygląda, mimo tego że muszę sobie wyobrażać że to woda nie pajęczyna - musisz jeszcze nad tym popracować.

PS: przejrzałem twoje portfolio - imponujące :D

Napisano

...jest ok- ale jakos slabo czuc groze sytuacji - zalane mieszkanie ?? - i nie rozumiem po co w szkicu pokazales ta procke i dwa kamyki (?) sugerujace przyczyne dwoch pekniec w kineskopie -dopowiedzenia na maksa jak w typowych filmach dla srednio kumatych ktore powstaja w U.S.Army

Napisano

Tak, tak, posłuchaj rad kolegów lepiej i zmień kadr bo ten jest wyeksploatowany mocno, i nudny niezmiernie. Moze jednak daj kamere lekko w dół i pokaż trochę wody jak juz zalała podłoge, i jeszcze pływających marynarzy :D ;)

Napisano (edytowane)

[Obrazek nr 6] KONCEPT-SZKIC

troche inny pomysl, zaglowka rozbijajaca ekran, ale jakos nie jestem przekonany, boje sie ze moze wyjsc nieczytelnie

to tez SZKIC tylko...

tv_tv07.jpg

Napisano

to może po prostu zrób telewizor z dziurą wylewającą się wodą gdzieś dalej statek piratów z na nas lecącą kulą armatnią w tedy myślę że na pewno będzie czytelne

Napisano

[Obrazek nr 7]

progres przy texturach i bibelotach. chyba deczko za ciemno sie zrobilo. na ekranie bedize oczywoscie co innego, zostaje pomysl z zaglowka przebijajaca ekran, mysle ze jak to dopracuje to wyjdzie spoko. przy finalnej kompzycji dorzuce jeszcze warstwy z ciemnym AO i jasnym AO zeby zasymulowac kurz w zakamarkach.

tv_tv09.jpg

Napisano

[Obrazek nr 8]

dalszy progres z bibelotami, juz chyba wiecej nie bede balaganil, teraz musze przygotowac obrazek na ekran tv, czyli lodke, potluc ekran i wystawic przez niego dzib lodki, potem zajme sie woda wyplywajaca...

mam dziwne wrazenie ze pisze sam do siebie od jakiegos czasu... whatever...

tv_tv10.jpg

Napisano

Ja jestem zielony ale jak cie interesuje moje zdanie powinienes wyeksponowac wielkosc calego zdarzenia. Tak jakbys przedstawial nie telewizor na stole a pekajaca tamę. Maksymalne zblizenie i kamera patrzaca z dolu. Wielkie kawalki szkla z kineskopu spadajace na kamere i olbrzymie ilosci wody. Obraz znajdujacy sie na ekranie powinien byc zmapowany z fronu telewizora tak aby po kontem mozna bylo zobaczyc ze obraz jest plaski (jak sie przypatrzy widac ze kazdy punkt sklada sie z trzech kolorow) i dopiero w miejscu gdzie statek przekroczyl "granice" ekranu bedzie widać jego trzeci wymiar.

Napisano

happy-angel: nieźle wymyśliłeś ;) Nie wiem czy koniecznie tak to przedstawić, ale na pewno inaczej niż teraz, bo póki co nuda :| Pomysł mi się podoba, ale aby to były "straszne skutki" to muszą być jakieś "ofiary"... Będę kibicować, pozdrawiam.

Napisano

Kapitalnie to wyglada.

Nie wiem czy sie nie zapedze ale :

Dodaj jeszcze wode wylewajaca sie z tv ktora zlatuje na dol na szuflady i przelewa sie na ziemie.

Napisano

Moim zdaniem przydałby się trochę inny kadr. Taki który pokazałby monumentalność całego zdarzenia. Ten kadr który pokazałeś jest trochę nijaki i słabo zaznacza "straszność" zdarzenia..

Pozdro!:)

Napisano

teraz lepiej...chociaż się zastanawiam czy nie było by jeszcze fajniej jakby ta "nadbudówka" wyszła z telewizora (albo zwiększyć przejrzystość wody)..bo jak dla mnie trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć że to łódź podwodna a nie np fragment jakiejś rakiety

Myślę czy nie było by dynamiczniej gdybyś światło dał z telewizora a nie z okna...bo teraz wszystko ma tę samą "skalę ważności i dokładności" ...chociaż to też ma swój urok prozy życia....

Pozdrawiam i powodzenia:)

Napisano

Bomba pomysł. :)

Tylko jedna uwaga: rozsyp szkło z kineskopu po kredensie i półkach oraz oświetl dziób łodzi podwodnej ewidentnie światłem dziennym, w pokoju, bo na razie to wygląda nieco tak, jakby na łódź nadal działało światło rozproszone z głebi morza.

Napisano (edytowane)

dzieki wszystkim za cenne uwagi :) zobaczymy co z tego wyjdzie jak pojawi sie woda...

myslalem tez zeby dodac w TV, tzn w tym 'programie' o łodzi jakies logo tego kanału telewizyjnego...

Shogun3D-> robilem juz jedno podejscie do rozsypanego szkla, ale skoro na biurko ma padac woda nie wiem czy bedzie to widoczne, no ale sprobuje zrobic potem drugie podejscie...

Napisano

Nooo, wszytko git, bardzo mi sie podoba, tylko 1 ale, hehe woda cieknie jak by sie szklanka wody rozlala, wydaje mis ie ze zdecydowanie bardziej dynamicznie bylo by gdyby zrobic efekt tryskajacej wody pod ciesnieniem, to tak jak bys byl w batyskafie i rozbil szybe, woda z duza sila staralaby sie przedostac do srodka, szkoda ze nie ma tego efektu.

render materialy i modele na wysokim poziomie.

pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności