Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Scena przedstawia smutnie wyglądający (może nawet płaczący) telewizorek z takim woreczkiem jak włóczykija :D W tle widać rodzinę która stojąc u progu drzwi swego domu przepędza pęknięty i stary telewizor.

Całość raczej konwencja pół-toon bo same postacie 100% toon (rodzinka podobna raczej do hobbitow :D) ale otoczenie postaram się zrobić realistyczne.

Edytowane przez Innos

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moze rodzinka niech wnosi 50" LCD? Chociaz nie, to banalne... ;d

Powodzenia!

Napisano
  • Autor

Dojdzie detal w ZB (rozbity kineskop i "brwi") ale narazie taki modelik wyszedł.

913f78f6c420fcad.jpg

Napisano

Pomysł Kr3tz'a z wnoszonym do domu nowiutkim LCD w tle mi się podoba. Powodzenia!

Napisano
  • Autor

Model zmapowany i poza też przygotowana :D Teraz do ZB z nim ! :D

733900967358a5b8.jpg

Napisano
  • Autor

Modelik TV skończony podobnie jak jego "akcesoria". Zamieszczam telewizorek w pozycji i miejscu, w którym będzie się znajdował na kadrze.

tvsx2.jpg

PS. Powiedzcie co i jak z kolorystyką bo ja mam jakiś sentyment (!?) do dużego kontrastu i wogóle takich przecukierkowych kolorków :D

PS2. Biały outline to efekt przyśpieszania renderu, tak żeby był gotowy w około 1 minutę. W ostatecznej pracy nie będzie tego typu "efektów".

Napisano
  • Autor

Dopracowywać to jeszcze będe ale wiesz - postproces też nie śpi :D Poza tym takiego typu pracki obejdą się bez super full wypas tex :D Ale fakt - można było je zrobić lepiej bo ja nie mam talentu do tex :D

Napisano

Bo modeliku i wstępnych tex już czuję klimat pracy , na pewno będzie ciekawie , nic tylko czekać . Pozdrawiam mileS ;]

Napisano
  • Autor

tvsa8.jpg

Praca wre - jestem chyba pierwszą osobą, która wrzuca oteksturowany model więc komentujcie misiaki!

Edytowane przez Innos

Napisano

smieszny telewizorek xD przydaly by sie jakies przyciski.

moze niech telewizor ma kompana i niech odchodzi wraz z pilotem

Napisano
  • Autor

To może niech pilot go tuli i pociesza?

Przyciski nie potrzebne jak widać, że to telewizor. Wkońcu obecnie nie wszystkie TV mają przyciski (najbardziej mnie zastanawia co się dzieje jak zgubi taka rodzinka pilota :P Mój TV ma przyciski).

Napisano

Przydałby się jeszcze sznórek przywiązujący siatke do kija.

Napisano
  • Autor

Dobra no to jedziemy dalej :D Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądać otoczenie - macie jakieś pomysły?

tvpc0.jpg

Napisano

ciekawie sie zapowiada ale wersja z pierwszymi texturkami jakos bardziej klimatyczna :)

Powodzenia !

Napisano

pomysl ciekawy, sam telewizor ma bardzo malo szczegolow, samymi texturkami nie nadrobisz raczej.

Moze np dodaj mu na "glowie" taka falbanke chawtowana z antena, bardziej popekane elementy drewniane i za nim podarzajacy pilot.

powodzenia!

Napisano

nie do końca widać że to telewizor, dodaj antenkę, jakieś przyciski i napis z marką, i twarzyczka mogła by być bardziej wypukła, i tył trochę więcej przeskaluj w stosunku do przodu

Napisano

Model Fajny, nawet bardzo, trochę brakuje jakiś charakterystycznych szczegółów, które zrobiłyby z telewizora bohatera z "krwi i kości", ale jeśli chodzi o tekstury to ja bym sobie odpuścił, bardziej popracowałbym nad samymi materiałami, zrobił je toonowe ale bez ostrych przejść - czysty materiał z lekką teksturą i nierównościami - te które proponujesz są trochę moim zdaniem za wyraziste - ale być może to tylko kwestia koncepcji, powodzenia!

Napisano
  • Autor

Dobra poprawiłem i dodałem detalu troszkę teraz chyba lepiej :D Co wy na to? Sypce pomysłami - czekam :D

tvaf4.jpg

Napisano

Model gustowny

Zastanawiam się (nie wiem czy sprawdzałeś) czy telewizor nie wyglądał by "lżej" gdyby miał dwie nogi zamiast czterech?

Napisano
  • Autor

tvpp1.jpg

Zrobię zapyziałe i brudne blokowisko i będą wnosić tą plazmę przez okno na wyciągarce, żeby było śmiesznie :D

Napisano

Sposób, w jaki telewizorek trzyma tobołek jest zupełnie niepraktyczny w przypadku, gdy jest się pozbawionym ramion...

Napisano

zgadzam się z mookiem. Może kijek powinien być w drugiej łapie i opierać się na skos przez pudło tak, że tobołek znajdował by się w tym samym miejscu co teraz.

Idea fajna

Napisano

ja bym mu dorobił jeszcze parasol dziurawy i ogólnie deszczową pogodę zrobił, będzie bardziej dramatycznie w końcu to TV :D

Napisano

....i niech ciągnie na sznurku pilota....będzie jeszcze bardziej dramatycznie

Napisano
  • Autor

tvjk6.jpg

Z tą antenką jeszcze coś wymyśle i nad resztą pomysłów też muszę się zastanowić :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności