Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Scena przedstawia smutnie wyglądający (może nawet płaczący) telewizorek z takim woreczkiem jak włóczykija :D W tle widać rodzinę która stojąc u progu drzwi swego domu przepędza pęknięty i stary telewizor.

Całość raczej konwencja pół-toon bo same postacie 100% toon (rodzinka podobna raczej do hobbitow :D) ale otoczenie postaram się zrobić realistyczne.

Edytowane przez Innos

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moze rodzinka niech wnosi 50" LCD? Chociaz nie, to banalne... ;d

Powodzenia!

Napisano
  • Autor

Dojdzie detal w ZB (rozbity kineskop i "brwi") ale narazie taki modelik wyszedł.

913f78f6c420fcad.jpg

Napisano

Pomysł Kr3tz'a z wnoszonym do domu nowiutkim LCD w tle mi się podoba. Powodzenia!

Napisano
  • Autor

Model zmapowany i poza też przygotowana :D Teraz do ZB z nim ! :D

733900967358a5b8.jpg

Napisano
  • Autor

Modelik TV skończony podobnie jak jego "akcesoria". Zamieszczam telewizorek w pozycji i miejscu, w którym będzie się znajdował na kadrze.

tvsx2.jpg

PS. Powiedzcie co i jak z kolorystyką bo ja mam jakiś sentyment (!?) do dużego kontrastu i wogóle takich przecukierkowych kolorków :D

PS2. Biały outline to efekt przyśpieszania renderu, tak żeby był gotowy w około 1 minutę. W ostatecznej pracy nie będzie tego typu "efektów".

Napisano
  • Autor

Dopracowywać to jeszcze będe ale wiesz - postproces też nie śpi :D Poza tym takiego typu pracki obejdą się bez super full wypas tex :D Ale fakt - można było je zrobić lepiej bo ja nie mam talentu do tex :D

Napisano

Bo modeliku i wstępnych tex już czuję klimat pracy , na pewno będzie ciekawie , nic tylko czekać . Pozdrawiam mileS ;]

Napisano
  • Autor

tvsa8.jpg

Praca wre - jestem chyba pierwszą osobą, która wrzuca oteksturowany model więc komentujcie misiaki!

Edytowane przez Innos

Napisano

smieszny telewizorek xD przydaly by sie jakies przyciski.

moze niech telewizor ma kompana i niech odchodzi wraz z pilotem

Napisano
  • Autor

To może niech pilot go tuli i pociesza?

Przyciski nie potrzebne jak widać, że to telewizor. Wkońcu obecnie nie wszystkie TV mają przyciski (najbardziej mnie zastanawia co się dzieje jak zgubi taka rodzinka pilota :P Mój TV ma przyciski).

Napisano

Przydałby się jeszcze sznórek przywiązujący siatke do kija.

Napisano
  • Autor

Dobra no to jedziemy dalej :D Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądać otoczenie - macie jakieś pomysły?

tvpc0.jpg

Napisano

ciekawie sie zapowiada ale wersja z pierwszymi texturkami jakos bardziej klimatyczna :)

Powodzenia !

Napisano

pomysl ciekawy, sam telewizor ma bardzo malo szczegolow, samymi texturkami nie nadrobisz raczej.

Moze np dodaj mu na "glowie" taka falbanke chawtowana z antena, bardziej popekane elementy drewniane i za nim podarzajacy pilot.

powodzenia!

Napisano

nie do końca widać że to telewizor, dodaj antenkę, jakieś przyciski i napis z marką, i twarzyczka mogła by być bardziej wypukła, i tył trochę więcej przeskaluj w stosunku do przodu

Napisano

Model Fajny, nawet bardzo, trochę brakuje jakiś charakterystycznych szczegółów, które zrobiłyby z telewizora bohatera z "krwi i kości", ale jeśli chodzi o tekstury to ja bym sobie odpuścił, bardziej popracowałbym nad samymi materiałami, zrobił je toonowe ale bez ostrych przejść - czysty materiał z lekką teksturą i nierównościami - te które proponujesz są trochę moim zdaniem za wyraziste - ale być może to tylko kwestia koncepcji, powodzenia!

Napisano
  • Autor

Dobra poprawiłem i dodałem detalu troszkę teraz chyba lepiej :D Co wy na to? Sypce pomysłami - czekam :D

tvaf4.jpg

Napisano

Model gustowny

Zastanawiam się (nie wiem czy sprawdzałeś) czy telewizor nie wyglądał by "lżej" gdyby miał dwie nogi zamiast czterech?

Napisano
  • Autor

tvpp1.jpg

Zrobię zapyziałe i brudne blokowisko i będą wnosić tą plazmę przez okno na wyciągarce, żeby było śmiesznie :D

Napisano

Sposób, w jaki telewizorek trzyma tobołek jest zupełnie niepraktyczny w przypadku, gdy jest się pozbawionym ramion...

Napisano

zgadzam się z mookiem. Może kijek powinien być w drugiej łapie i opierać się na skos przez pudło tak, że tobołek znajdował by się w tym samym miejscu co teraz.

Idea fajna

Napisano

ja bym mu dorobił jeszcze parasol dziurawy i ogólnie deszczową pogodę zrobił, będzie bardziej dramatycznie w końcu to TV :D

Napisano

....i niech ciągnie na sznurku pilota....będzie jeszcze bardziej dramatycznie

Napisano
  • Autor

tvjk6.jpg

Z tą antenką jeszcze coś wymyśle i nad resztą pomysłów też muszę się zastanowić :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.