Innos Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 (edytowane) Scena przedstawia smutnie wyglądający (może nawet płaczący) telewizorek z takim woreczkiem jak włóczykija :D W tle widać rodzinę która stojąc u progu drzwi swego domu przepędza pęknięty i stary telewizor. Całość raczej konwencja pół-toon bo same postacie 100% toon (rodzinka podobna raczej do hobbitow :D) ale otoczenie postaram się zrobić realistyczne. Edytowane 12 Lipiec 2008 przez Innos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Moze rodzinka niech wnosi 50" LCD? Chociaz nie, to banalne... ;d Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 Dojdzie detal w ZB (rozbity kineskop i "brwi") ale narazie taki modelik wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joe20 Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 trochę te ręce nie pasują... są nieco za wysoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 fajna buźka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Pomysł Kr3tz'a z wnoszonym do domu nowiutkim LCD w tle mi się podoba. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 Model zmapowany i poza też przygotowana :D Teraz do ZB z nim ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Modelik TV skończony podobnie jak jego "akcesoria". Zamieszczam telewizorek w pozycji i miejscu, w którym będzie się znajdował na kadrze. PS. Powiedzcie co i jak z kolorystyką bo ja mam jakiś sentyment (!?) do dużego kontrastu i wogóle takich przecukierkowych kolorków :D PS2. Biały outline to efekt przyśpieszania renderu, tak żeby był gotowy w około 1 minutę. W ostatecznej pracy nie będzie tego typu "efektów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 texturki bym podrasował, chyba że to robocze, to rozgrzeszam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Dopracowywać to jeszcze będe ale wiesz - postproces też nie śpi :D Poza tym takiego typu pracki obejdą się bez super full wypas tex :D Ale fakt - można było je zrobić lepiej bo ja nie mam talentu do tex :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Bo modeliku i wstępnych tex już czuję klimat pracy , na pewno będzie ciekawie , nic tylko czekać . Pozdrawiam mileS ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 (edytowane) Praca wre - jestem chyba pierwszą osobą, która wrzuca oteksturowany model więc komentujcie misiaki! Edytowane 13 Lipiec 2008 przez Innos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 smieszny telewizorek xD przydaly by sie jakies przyciski. moze niech telewizor ma kompana i niech odchodzi wraz z pilotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 To może niech pilot go tuli i pociesza? Przyciski nie potrzebne jak widać, że to telewizor. Wkońcu obecnie nie wszystkie TV mają przyciski (najbardziej mnie zastanawia co się dzieje jak zgubi taka rodzinka pilota :P Mój TV ma przyciski). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzyQ Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Przydałby się jeszcze sznórek przywiązujący siatke do kija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Dobra no to jedziemy dalej :D Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądać otoczenie - macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 fajnie jak by chciał popełnić samobójstwo, np, skok do basenu, albo wanny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 zamiast kija mogłaby być antena teleskopowa. kineskop mało kineskopowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 ciekawie sie zapowiada ale wersja z pierwszymi texturkami jakos bardziej klimatyczna :) Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 pomysl ciekawy, sam telewizor ma bardzo malo szczegolow, samymi texturkami nie nadrobisz raczej. Moze np dodaj mu na "glowie" taka falbanke chawtowana z antena, bardziej popekane elementy drewniane i za nim podarzajacy pilot. powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 nie do końca widać że to telewizor, dodaj antenkę, jakieś przyciski i napis z marką, i twarzyczka mogła by być bardziej wypukła, i tył trochę więcej przeskaluj w stosunku do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miras Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Model Fajny, nawet bardzo, trochę brakuje jakiś charakterystycznych szczegółów, które zrobiłyby z telewizora bohatera z "krwi i kości", ale jeśli chodzi o tekstury to ja bym sobie odpuścił, bardziej popracowałbym nad samymi materiałami, zrobił je toonowe ale bez ostrych przejść - czysty materiał z lekką teksturą i nierównościami - te które proponujesz są trochę moim zdaniem za wyraziste - ale być może to tylko kwestia koncepcji, powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Dobra poprawiłem i dodałem detalu troszkę teraz chyba lepiej :D Co wy na to? Sypce pomysłami - czekam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anomal Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Model gustowny Zastanawiam się (nie wiem czy sprawdzałeś) czy telewizor nie wyglądał by "lżej" gdyby miał dwie nogi zamiast czterech? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 super! o niebo lepiej teraz telewizorek wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 Zrobię zapyziałe i brudne blokowisko i będą wnosić tą plazmę przez okno na wyciągarce, żeby było śmiesznie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 hehehe xD dobra idea xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Sposób, w jaki telewizorek trzyma tobołek jest zupełnie niepraktyczny w przypadku, gdy jest się pozbawionym ramion... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farelek Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 zgadzam się z mookiem. Może kijek powinien być w drugiej łapie i opierać się na skos przez pudło tak, że tobołek znajdował by się w tym samym miejscu co teraz. Idea fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 ja bym mu dorobił jeszcze parasol dziurawy i ogólnie deszczową pogodę zrobił, będzie bardziej dramatycznie w końcu to TV :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciuciu Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 ....i niech ciągnie na sznurku pilota....będzie jeszcze bardziej dramatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 pilot na sznurku to świetny pomysł :D haha... co do braku podpórki, to może jakieś antenki wystające z boku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 Z tą antenką jeszcze coś wymyśle i nad resztą pomysłów też muszę się zastanowić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi