Joel Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Racja, za dużo softem pojechane na grzbiecie, więcej kontrastu. A portrecik zacny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 Gomez napisał, że można pokazywać na innych forach swoje postępy pracy na konkurs B-Movie więc chciałbym prosić o wskazówki, co poprawić, co wywalić itd.;) Pracuję teraz na laptopie więc przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć jak wygląda saturacja i kontrast na normalnym monitorze: Bardzo proszę o rady :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Straszny font szczególnie na górze i na dole, nie do końca czytam o co chodzi (pociag zjezdza czy wjezdza do góry?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 (edytowane) Wjeżdża do góry..ale jak widać muszę to jakoś zaakcentować..chociaż nie mam do końca pomysłu jak. Te szczególnie złe napisy to "starring..." i "unbelievable..." czy "ghost train" i "coming soon"?;) Edytowane 18 Luty 2010 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 czarny pasek u góry wchodzi na napisa ghost train, na górze i na dole ciasno, fontów tez mógłbyś jeszcze poszukać albo zrobić swoje :P ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) racja; z tymi fontami, xD heheh> malunki jak dla mnie świetne daj linka na CGforum do twojego wątku, z chęcią będę śledził twoją pracę Edytowane 19 Luty 2010 przez rosikowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Luty 2010 Autor Share Napisano 19 Luty 2010 Się poprawi te fonty :) rosikowski- lynk do tematu na sidżi tok: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?threadid=848665. Fajno, że Ci się podoba;) Takie ćwiczenie koloru na zapełnienie teczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 ty masz chyba jakiś problem:D porozmawiajmy... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 nie dokańczaj tego... porozmawiaj z Kpax`em ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Myślę że nie musisz rozmawiać z K-paxem, wystarczy że w ramach terapii namalujesz kilka robotów z czerwonymi oczami i powinno samo minąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 Pojechane ;D Robotów z czerwonymi oczami na razie nie będzie,pojawią się dopiero gdy mój stan będzie krytyczny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 Ksiądz-WIP-Póki co 2 godziny..wiem, że teraz jest niezbyt korzystny okres na pokazywanie swoich prac (cześć Omen!), ale liczę na wasze rady;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 uu fajnie;P nie chciałbym mieć takiego w swojej parafi;p ucho nie ma za bardzo wystające?? a jednak chyba nie sam nie wiem hehe;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Ksiądz-WIP-Póki co 2 godziny..wiem, że teraz jest niezbyt korzystny okres na pokazywanie swoich prac (cześć Omen!), lol =], też to zauważyłem. Priest może wyjść, spoko. Grunt żebyś o bryłkę zadbał. Ja bym jeszcze wprowadził jakiś hmm, śmieszny lub zastanawiający akcent do pracki (nie wiem, np. odwrócony znak krzyża na opłatku), i kolejna ważna (dla mnie przynajmniej) sprawa, unikałbym tego fotograficznego blura w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Ja bym się przyjrzał w księdzu: 1. Kształtowi ucha. Porównaj sobie z prawdziwym uchem np w lustrze w podobnym ustawieniu i poświęc jakąś godzinkę na naprawde dogłębne przestudiowanie go. Wiem, wiem, skąd brac na to czas... Ale masz gwrancję, że pomoże. 2. temu, jak łączą się ze sobą ogniwa łańcucha. Niektóre istnieją w tej samej przestrzeni (przenikają się) i co drugie ogniwo powinno by pod innym kątem, obecnie wszystkie są pod tym samym kątem, co byłoby niemożliwe. 3. łańcuch tworzy perfekcyjny okrąg, w rzeczywistości prawdopodobnie obejmowałby tył szyi a z przodu zwiałby trochę bardziej w dół. Nie wiem, czy jasno mówię, ale nie powinien mie kształtu koła. 4. W dłoni w sumie te same uwagi co do ucha bym miał. Pierwsze co się rzuca w oczy to grubośc palca trzymającego ciacho, jest znacznie szerszy od pozostałych. Ale pracka fajna, ma coś w sobie, ten ksiądz mi się z charakteru wydaje taki gangsta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 ja moze jeszcze odnosnie tego Cgtalkowego, szkoda ze nie zdecydowales sie lekko przygasic tych wszystkich pierdolek na podlozu, moglbys jakos podkreslic jeden element zeby widz skupial uwage np. na bohaterze, ogien strasznie odciaga wzrok bo wszedzie jest jednakowo ostry i ten dym zielony bym zmienil albo wywalil :) W ogole troche uspokoj ta prace bo oczy lataja od jednego boku do drugiego. Jak juz przygasisz pewne elementy to zaakcentuj focal, ktorym chcesz zachecic do dluzszego przyjgladania sie obrazkowi. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 (edytowane) Księdza odpuszczam na jakiś czas..a być może zacznę go całkiem od nowa bo jak teraz na niego patrzę to stracił urok. DaRoZ- z tym cgtalkowym jest o tyle problem, że nie mam na niego pomysłu..i też zastanawiam się czy nie odpuścić/namalować coś innego, bo jest sporo do poprawy..a i tak nie wiem czy po przemalowaniu coś warościowego z tego wyjdzie. Póki co trening kolorów ( około10 minut): Edytowane 1 Maj 2010 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 w olowko troche dziwne oczy ma ;p lekki zez;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 Możliwe:P Pociągowy maziaj (około 2,5 godziny ponieważ później bateria mi siadła): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Maj 2010 Autor Share Napisano 1 Maj 2010 Dorzucam stworka z ChC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 wyjątkowo duże drzewa rosną w tej krainie albo wyjątkowo małe statki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 dokończ ksiedza :D i to pociągowe też jest fajne :D potworek spoko ale za bardzo mi dinozaura przypomina. wiesz którego ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 Z dokańczaniem u mnie jest problem..bo nigdy mi się nie chce, zwłaszcza gdy nie mam pomysłu na ciąg dalszy. Tutaj postać, którą mam zamiar dokończyć (pierwsza godzinka) : Czekam na krytykę, na tym etapie jest bezcenna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 spoko! sporo sie dzieje, fajnie by było jakos ciekawie światłem zadziałac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 Dzięki Wojtek, tutaj ciąg dalszy, kolor i takie tam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Ładna praca, kiedyś grałem w morrowind i podczas ładowania gry wyświetlane były koncepty w podobnej tonacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 extra stylistycznie :), fajnie było by jeszcze troszke czytelniej zbudowac korpus i głowe do pełnej satysfakcji :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Nom - styl na plus i fajna aberracja na dole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Maj 2010 Autor Share Napisano 13 Maj 2010 Dzięki za miłe słowa:) Tutaj końcowy efekt (właściwie zmiany prawie niewidoczne na pierwszy rzut oka): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Maj 2010 Autor Share Napisano 14 Maj 2010 Szkic kolejnego ludzika: Rady w cenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 15 Maj 2010 Share Napisano 15 Maj 2010 Ravirr wydaje mi się, że masz tendencję do unikania malowania kończyn, szczególnie rąk ;). pzodrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Maj 2010 Autor Share Napisano 16 Maj 2010 Czy ja wiem.. Ostatni omackowany od początku miał być bez rączek, z kolei ten z ostatniego szkicu ma rączki.. Także jako takiej niechęci do malowania kończyn nie mam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Okej... Ale nie ma dłoni :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Maj 2010 Autor Share Napisano 19 Maj 2010 Hmm..ale nie wiem w czym problem? Tu podmalowany ludzik z poprzedniego postu, niestety gdzieś mi się zagubił szkic w dużej rozdzielczości i musiałem mazać po malutkim którego tutaj pokazałem (pomazane w pociągu, dość szybko): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Ludzika sobie smaruje na najnowszego CABa Szkic: Kolor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Brakwalo mi ciebie i tej twojej fiutonosej owieczki ;] Fajny szkicor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 Wygląda troszkę jak Bobek z Muminków, według mnie. Tylko, że łysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2010 icecold- dzięki:D Teraz mam dużo więcej czasu na pierdoły więc postaram się tutaj częściej gościć :] Owca będzie zamiatać :D Rembik- faktycznie, całkowicie niezamierzone, ale przyznaję, że podobny :P Już skończyłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 Taki szybki, krótki i stanowczy nakaz od mojej mamy ażeby namalować jakiś krajobraz w stylu konkursowej atlantydy, tyle że farbami olejnymi. Po 5 dniach mam coś takiego: Format około 90/80 cm. Kolory ze zdjęcia trochę różnią się od tych oryginalnych :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 Pierdzielnę do teczki taką fotomanipulację. Zdjęcie było moje, znak ściągnięty z neta i podmalowany. Całość zajęła mi około godziny. Inspirowane tematem ze speedpaintingu, miało być w klimacie silent hill, ale nie tak ordynarnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 Szkic, pomysł, który wpadł mi podczas jazdy rowerem. Pożeracz lasów :D : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 hehe dobre ... narysuj jeszcze siebie jak zjewasz rowerem;p fotomanipulacja tez nieźle fajny klimat wyszedł a co do oleju to chmury kremowe/pomarańczow mi sie nie zabardzo podobają powinienes dodać jescze jakiś kolor i jescze ten koniec biały u góry coś pustkawo(takie moje skromne zdanie) digartowe lepsze bo bardziej dopieszczone;p wsumie moglbys jescze tamto troche poprawić i by fajnie wyszło. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) Kpax, dzięki. Przy olejnym jeszcze się trochę napocę ;) W każdym razie naprawdę inaczej wygląda w realu. Dalszy ciąg tego szkicu nad Kpaxem: Edytowane 20 Sierpień 2010 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Szkycyk : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 5 minutowy szkic odłożony do skończenia na jutro: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Dokończone: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
^sTh. Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Przez te przebijające kreski z tła, postacie wydają się półprzezroczyste. Oprócz tego skusiłbym się jednak na nieco inną barwę, żeby ich jakoś wybić z tła delikatnie. Ale klimacik jest, ogólnie mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Szkice bardzo klimatyczne. Jednak w ostatniej pracy walor potraktowałbym, bardziej plamą niż kreską. Poza tym - wyszło monochromatycznie, jak sugeruje kolega wyżej, jakiś akcent kolorystyczny ustawiłby priorytety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Listopad 2010 Autor Share Napisano 25 Listopad 2010 Cześć. Postanowiłem zmalować coś na nowy konkurs cgtalka (Dreamscape). Z racji tego, że nie mogę tam wrzucić swojej pracy (nie wiem czy to wina akademickiego internetu czy nowego systemu, który wprowadzili) więc pokażę to tutaj. Nie wiem też czy pokazywanie pracy na ten konkurs mnie przypadkiem nie dyskwalifikuje, ale co tam..;) Tak to póki co wygląda: Praca oczywiście w toku, czekam na rady i opinie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 troche plany się spłaszczyły szczególnie na dole, a poza tym zapowiada się super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi