Cpt.Obvious Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 Boze...załosne [lol2] No moze cosik mojego ;) Nawet nie pytajcie ile to ma face\'ów:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 :D A ile tysięcy kilometrów ma ta góra ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 ile to ma face\'ów ?? [cfaniak] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 Fajny concept...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Heh, ja zaczynalem w marcu 2003 i to juz na maxie 5, wiec moze nie zaliczam sie do szanownego grona \"retro\" i hardcorowcow ze spaczona psychika przez maxa 2 (znam z opowiesci Dawida). Ogolnie dobrze mi sie zaczynalo bo od razu uslyszalem (i sprawdzilem) o editable poly i soft selection. Pierwsza pracka: A tu z testem ink n\' painta: Heh, a dzisiaj sie za samochody biore [lol2] *EDIT*: Heh i akurat opisujac poczatki zamiescilem 100 post. ach, ach, ach, az sie lezka w oku kreci :P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 26 Luty 2004 Share Napisano 26 Luty 2004 hehe cieszy mnie ze ten temat doznal reaktywacji [piwo] juz od dawna objecywalem ze zaprezentuje swoje pocztki a wiec Panie i Panowie... Moja pierwsza pracka Max 2: i kolejna nadal Max 2: nastepne dwie to juz Max 4 ostatni to moj pierwwszy czajniczek w maxie :D i jednoczesnie pierwsza pracka ktora podpisalem wlasnym nazwiskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 To ja jeszcze raz zaśmiecę ;). Hmmm, jakoś tak pamiętałem że zaraz po tamtym składzie wykonałem następny :>... Nawet pokusiłem się o kolor, wszystko to pokręcone 3D i ten odwieczny motyw kościoła :>... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Hehe :cool: to mnie zaskoczyliscie musialem zagladnac do dawno nie odwiedzaneg fragmentu mojego dysq :D A oto i przepisik: - material: standard - shader: Anisotropic - parametry: specular level: 202 glossiness: 20 anisotropy: 62 orientation: 0 - mapy: diffuse \"metal.jpg\" do pobraniatutaj i wersja bez widocznych laczen przy kilku obrazkach umieszconych obok siebie tutaj reflection Raytrace (Amount: 100) z wlaczonym \"Multiresolution Adaptive Anialiaser\" Trace Mode: Reflection i to wszytko jakby cos bylo nie tak to piszcie postaram sie pomoc :) P.S. Moze ja tego czajniczka powinienem do galerii wrzucic z podpisem: \"moj pierwszy czajniczek w Max\'ie :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 TA pracka po tygodniu nauki w maxie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 Pierwsza pracka na forum. Mini bitwa nano tech. Pamietam jak ludzie mowili mi o magii typu Gi, lumination it. Wszedzie proste bryly i wszechobecny Boolean Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Dobra...to i ja wrzucę moje stare pracki nie publikowane na forum) 1. Sam nawet nie wiem co to...:P 2. AfterBurn...no co...całkiem fajne...Hehe...:D 3. Kostki lodu...ale to sie renderowało...:P 4- Mój dawny projekt...początkowo do animacji ( którą robiłem z ARCTIC\'em...:P ), ale okazało się, że nie tak miał wyglądać model...:P 5- Hmmm..rakieta ziemia-woda...chyba ją zaraz skończę robić...:D 6- Shift...próba stworzenia postaci do animki (o tej samej nazwie...:P) To by było na tyle... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 :D haha ... no pieknie .... pokazujemy swoje poczatki ... no to ja tez wrzuce cos od siebie ... z czasow kiedy 3D studio ... to byl dla mnie jedynie tytul ksiazki z empikowych polek ... robione w bodajze w truespace 1.0 :) co za ksztalty ;) i te cienie ... pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 to juz troche pozniej ... jakies 2-3 dni o ile dobrze pamietam ... wtedy te prace robilo sie w zawrotnym tempie :) pierwsze proby enviroment mapping-u (na bilach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 oczywiscie ni moglo zabraknac pierwszych prob wymodelowania postaci ... (pierwsza zabawa z siatka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 no i pierwsza praca na zlecenie ... :) znajomego ;) logo na stronke www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 no i jeszcze jakies stare struganie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 no i na koniec 2 z ktorych bylem naprawde dumny ... i chyba do dzisiaj jestem ... :) dobre stare czasy pozdrawiam wszystkich ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 co prawda to moj aprzygoda z maxe zaczela sie jakies pol roku temu ale troch eprace mam wiec sie pochwale Pierwzsa z pierwszych (wedlug ksiazki sciagnietej z max3d.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 druga pracka zarazem moj pokoj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 3 - sala gimnastyczna w moim starym gim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 4- juz pierwsza ktoras jako tako wyszla :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 i ostania z tych mniej udanych niedokonczona, na tym koncze moja prezentacje dziekuje za uwage, nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 to ja za to mam smieszne poczatki a i tak dalej takie pracki tylko robie >> :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 ja równierz zamieszcze swoją pierwszą prace.... robiona jeszcze w maxie 2.0.... nie miałem wtedy wielkiego pojęcia o 3d wiec robiłem wszystko metodą prób i błędów. sprawdzał modyfikatory jak działaja i próbowalem wykozystać te wiedze. To były czasy.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 A to skolei moja pierwsz proba zrobienia glowy.... pamietam ile mi to czasu zajelo... tak czy siak to bylo dawno i nie prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 22 Kwiecień 2004 Share Napisano 22 Kwiecień 2004 a to moze tez jeszcze dorzuce cos takiego ... nie skonczonego ... ale z tgo co pamietam to byl pierwszy model robiony wedlug referek ... mialem plany tego budynku gdzies ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 domek z drewienka jak model ...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 dawno nie pisalem... no coz mam ostatnio coraz mniej czasu a coraz wiecej go potrzebuje... dlatego nawet nauke maxa musialem odlozyc na bok ;-( mimo wszystko wrzuce dwie pracki niepublikowane na forum - bo nie wyszly tak jak mialy - a widze ze w tym topicu wszystko jest przyjmowane ;-D... pracki sa z przed niecalych 2 miechow ale juz uwazam je za retro (to w koncu moje poczatki)... 1. czesc wiekszego projektu ktory nigdy nie powstal - skonczylo sie tylko na tym elemencie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 2. sam nie wiem co to mialo byc ;-p wyszlo jak widac i zostalo porzucone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Dobra, to pora sie pochwalic swoimi \'dokonaniami\', ech ile to lat temu bylo, az lezka mi sie w oku zakrecila:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 No tak, Bigu w domu to i stare smieci wygrzebal;) A masz gdzies swoje lepsze prace? Jak nie masz to ja mam i moge pokazac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 biglebowsky: to ty w trzyde tez robisz??? :) panie doktorze dawaj. bardzo jestem ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 nie robie, bo daleko z tym 3d nie zaszedlem, 2d to o jeden wymiar mniej wiec pewnie o jakies 33,333% mniej roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Nadejszla wiekopomna chwila;) Dostalem pozwolenie, wiec oto one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 ło matko boska, ale miales cos lepszego pokazac:) uznajmy to za exkluziw, wiecej niczego wykonanego przed 200cznym nie zapodam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 moze ale fajne jest zestawienie obrazka z tv i popielniczka. to kadry jakiejs animki? hyh no i to wyczucie kolorystyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Here we go... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 I jeszcze taki fajny pyszczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 doktorze, pograzasz mnie:) Telewizorek to byla ekhm animka, ale na zasadzie przelotu kamery wylacznie - oczywiscie nigdy nie ukonczona. Jeszcze mam kilka tuzinow pracek 3d i 2d ktore nigdy nie powinny ujrzec swiatla dziennego, ale to za jakas dekade zaprezentuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Rozumiem ze to twoje poczatki :P a moze za dziecinstwa i plasteliny cos pokaz.....hehe bo to sie zabardzo tu nienadaje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Nie no, dino i ten gostek to nie poczatki, chociaz za udane ich uznac nie sposob ( szczegolnie glowa ) To bylo na 2ga bitwe robione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 \"Wielki, Zly i Brzydki\" to byla moja ulubiona postac w Bitwie :) Szkoda, ze dalej nie pociagnales. Aha, warto podkreslic ze powyzsze 3 prace sa Biglebowskyego, a nie DuGa, bo juz mam glosy wskazujace na pomylke.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Kurcze, a chciałem zamieścić tu kilka swoich screenów, ale jak spojrzałem na rendery druga i biglebowskiego to stwierdzam, że idę dalej bawić się w piaskownicy (nawet nie chcę widzieć co teraz tworzycie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Ja sie nie zrazam mimo wszystko :P Ostatnio wygrzebalem sceny ktorych dosyc dlugo szukalem i oto sa :D Mech wykonany z samych primitivow :> (troche map brakuje, ich juz nie moglem znalezc) Tie tez :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 tie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 He he spoko chlopaki - ja mam 20 lat i dopiero zaczynam w Maxie :/ - narazie jestem na etapie o nazwie \"a jak to zrobic?!\" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Musze powiedzieć że ujeliści mnie swymi początkami odemnie brawa za odwagę, jak tylko wrócę z pracy obiecuję że i ja wysatwię swoje początki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Jako że mnie wzruszyliści postanowiłem i ja pokazać swoje początki, które oczywiście sięgają czasów 3DS for DOS.Tak naprawdę przygoda się od kumpla (KOLI) pozdrawiam, u którego zobaczyłem programik.Pamiętam jak się cieszyłem kiedy metodą prób i błędów udało mi się pierwszy raz wyrenderować 2 kreski szkoda że ich nie mam chętnie teraz tym bym się pochwali:) A taką pierwszą moją pracką był ten o to domek :) (mam nadzieję że wskoczy obrazek bo coś się tu mi kaszani) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 A to moja druga pracka zaczęta na 3D Sudio 4.0 (pod DOS-a) a skończona już na Maxie 1.2, zrobiona na P75/oc/90, 48MB-RAM-u (czas rendera 10 min) PS.Sorki za błędy w postach wyżej, i pytańko jak umieścić obrazek aby odrazu był widoczny na pościku, bo ikonka \"dodaj obraz\" wydaje się u mnie nie działać :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 musisz umiescic render na sevweze.... przypuscmy www.lycos.pl i w tedy do tej ikonki wkleic adress do www z *.jpg rendera.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi