Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 217
  • Wyświetleń 47,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Heh, ja zaczynalem w marcu 2003 i to juz na maxie 5, wiec moze nie zaliczam sie do szanownego grona \"retro\" i hardcorowcow ze spaczona psychika przez maxa 2 (znam z opowiesci Dawida).

Ogolnie dobrze mi sie zaczynalo bo od razu uslyszalem (i sprawdzilem) o editable poly i soft selection.

Pierwsza pracka:

palma!.jpg

A tu z testem ink n\' painta:

palma2!.jpg

Heh, a dzisiaj sie za samochody biore [lol2]

*EDIT*: Heh i akurat opisujac poczatki zamiescilem 100 post. ach, ach, ach, az sie lezka w oku kreci :P :D

Napisano

hehe cieszy mnie ze ten temat doznal reaktywacji [piwo] juz od dawna objecywalem ze zaprezentuje swoje pocztki a wiec Panie i Panowie...

Moja pierwsza pracka Max 2:

retro_1.jpg

i kolejna nadal Max 2:

retro_5.jpg

nastepne dwie to juz Max 4

retro_2.jpg

retro_3.jpg

ostatni to moj pierwwszy czajniczek w maxie :D i jednoczesnie pierwsza pracka ktora podpisalem wlasnym nazwiskiem

retro_4.jpg

Napisano

To ja jeszcze raz zaśmiecę ;).

Hmmm, jakoś tak pamiętałem że zaraz po tamtym składzie wykonałem następny :>... Nawet pokusiłem się o kolor, wszystko to pokręcone 3D i ten odwieczny motyw kościoła :>...

str7.jpg

Napisano

Hehe :cool: to mnie zaskoczyliscie musialem zagladnac do dawno nie odwiedzaneg fragmentu mojego dysq :D

A oto i przepisik:

- material: standard

- shader: Anisotropic

- parametry:

specular level: 202

glossiness: 20

anisotropy: 62

orientation: 0

- mapy:

diffuse \"metal.jpg\" do pobraniatutaj i wersja bez widocznych laczen przy kilku obrazkach umieszconych obok siebie tutaj

reflection Raytrace (Amount: 100) z wlaczonym \"Multiresolution Adaptive Anialiaser\" Trace Mode: Reflection

i to wszytko jakby cos bylo nie tak to piszcie postaram sie pomoc :)

P.S. Moze ja tego czajniczka powinienem do galerii wrzucic z podpisem: \"moj pierwszy czajniczek w Max\'ie :D :D :D

Napisano

Pierwsza pracka na forum. Mini bitwa nano tech.

Pamietam jak ludzie mowili mi o magii typu Gi, lumination it. Wszedzie proste bryly i wszechobecny Boolean

Napisano

Dobra...to i ja wrzucę moje stare pracki nie publikowane na forum)

1. Sam nawet nie wiem co to...:P

0.jpg

2. AfterBurn...no co...całkiem fajne...Hehe...:D

AB3.jpg

3. Kostki lodu...ale to sie renderowało...:P

Kostkilodu.jpg

4- Mój dawny projekt...początkowo do animacji ( którą robiłem z ARCTIC\'em...:P ), ale okazało się, że nie tak miał wyglądać model...:P

MINIKATEDRA2.jpg

5- Hmmm..rakieta ziemia-woda...chyba ją zaraz skończę robić...:D

SEA%20MISSILE%20-%20ALPHA%20BRAZIL%20TEST%203.jpg

6- Shift...próba stworzenia postaci do animki (o tej samej nazwie...:P)

Shift.jpg

To by było na tyle...

Pozdr

Napisano

:D haha ... no pieknie .... pokazujemy swoje poczatki ... no to ja tez wrzuce cos od siebie ... z czasow kiedy 3D studio ... to byl dla mnie jedynie tytul ksiazki z empikowych polek ... robione w bodajze w truespace 1.0 :)

co za ksztalty ;) i te cienie ... pieknie

Napisano

to juz troche pozniej ... jakies 2-3 dni o ile dobrze pamietam ... wtedy te prace robilo sie w zawrotnym tempie :) pierwsze proby enviroment mapping-u (na bilach)

Napisano

oczywiscie ni moglo zabraknac pierwszych prob wymodelowania postaci ... (pierwsza zabawa z siatka)

Napisano

no i pierwsza praca na zlecenie ... :) znajomego ;) logo na stronke www

Napisano

no i na koniec 2 z ktorych bylem naprawde dumny ... i chyba do dzisiaj jestem ... :) dobre stare czasy

pozdrawiam wszystkich ...

Napisano

co prawda to moj aprzygoda z maxe zaczela sie jakies pol roku temu ale troch eprace mam wiec sie pochwale

Pierwzsa z pierwszych (wedlug ksiazki sciagnietej z max3d.pl

Napisano

i ostania z tych mniej udanych niedokonczona, na tym koncze moja prezentacje dziekuje za uwage, nara

Napisano

ja równierz zamieszcze swoją pierwszą prace.... robiona jeszcze w maxie 2.0.... nie miałem wtedy wielkiego pojęcia o 3d wiec robiłem wszystko metodą prób i błędów. sprawdzał modyfikatory jak działaja i próbowalem wykozystać te wiedze. To były czasy.... pozdrawiam

Napisano

A to skolei moja pierwsz proba zrobienia glowy.... pamietam ile mi to czasu zajelo... tak czy siak to bylo dawno i nie prawda

Napisano

a to moze tez jeszcze dorzuce cos takiego ... nie skonczonego ... ale z tgo co pamietam to byl pierwszy model robiony wedlug referek ... mialem plany tego budynku gdzies ...

Napisano

dawno nie pisalem... no coz mam ostatnio coraz mniej czasu a coraz wiecej go potrzebuje... dlatego nawet nauke maxa musialem odlozyc na bok ;-(

mimo wszystko wrzuce dwie pracki niepublikowane na forum - bo nie wyszly tak jak mialy - a widze ze w tym topicu wszystko jest przyjmowane ;-D...

pracki sa z przed niecalych 2 miechow ale juz uwazam je za retro (to w koncu moje poczatki)...

1. czesc wiekszego projektu ktory nigdy nie powstal - skonczylo sie tylko na tym elemencie:

Napisano
  • Autor

No tak, Bigu w domu to i stare smieci wygrzebal;) A masz gdzies swoje lepsze prace? Jak nie masz to ja mam i moge pokazac:)

Napisano

nie robie, bo daleko z tym 3d nie zaszedlem, 2d to o jeden wymiar mniej wiec pewnie o jakies 33,333% mniej roboty:)

Napisano
  • Autor

Nadejszla wiekopomna chwila;) Dostalem pozwolenie, wiec oto one:

Napisano

ło matko boska, ale miales cos lepszego pokazac:) uznajmy to za exkluziw, wiecej niczego wykonanego przed 200cznym nie zapodam:)

Napisano

moze ale fajne jest zestawienie obrazka z tv i popielniczka. to kadry jakiejs animki?

hyh no i to wyczucie kolorystyczne.

Napisano

doktorze, pograzasz mnie:) Telewizorek to byla ekhm animka, ale na zasadzie przelotu kamery wylacznie - oczywiscie nigdy nie ukonczona. Jeszcze mam kilka tuzinow pracek 3d i 2d ktore nigdy nie powinny ujrzec swiatla dziennego, ale to za jakas dekade zaprezentuje:)

Napisano

Rozumiem ze to twoje poczatki :P a moze za dziecinstwa i plasteliny cos pokaz.....hehe bo to sie zabardzo tu nienadaje :P

Napisano

Nie no, dino i ten gostek to nie poczatki, chociaz za udane ich uznac nie sposob ( szczegolnie glowa ) To bylo na 2ga bitwe robione.

Napisano

\"Wielki, Zly i Brzydki\" to byla moja ulubiona postac w Bitwie :) Szkoda, ze dalej nie pociagnales.

Aha, warto podkreslic ze powyzsze 3 prace sa Biglebowskyego, a nie DuGa, bo juz mam glosy wskazujace na pomylke..

Napisano

Kurcze, a chciałem zamieścić tu kilka swoich screenów, ale jak spojrzałem na rendery druga i biglebowskiego to stwierdzam, że idę dalej bawić się w piaskownicy (nawet nie chcę widzieć co teraz tworzycie)

Napisano

Ja sie nie zrazam mimo wszystko :P

Ostatnio wygrzebalem sceny ktorych dosyc dlugo szukalem i oto sa :D

Mech wykonany z samych primitivow :> (troche map brakuje, ich juz nie moglem znalezc)

Tie tez :P

Napisano

He he spoko chlopaki - ja mam 20 lat i dopiero zaczynam w Maxie :/ - narazie jestem na etapie o nazwie \"a jak to zrobic?!\" :D

Napisano

Musze powiedzieć że ujeliści mnie swymi początkami odemnie brawa za odwagę, jak tylko wrócę z pracy obiecuję że i ja wysatwię swoje początki :)

Napisano

Jako że mnie wzruszyliści postanowiłem i ja pokazać swoje początki, które oczywiście sięgają czasów 3DS for DOS.Tak naprawdę przygoda się od kumpla (KOLI) pozdrawiam, u którego zobaczyłem programik.Pamiętam jak się cieszyłem kiedy metodą prób i błędów udało mi się pierwszy raz wyrenderować 2 kreski szkoda że ich nie mam chętnie teraz tym bym się pochwali:) A taką pierwszą moją pracką był ten o to domek :) (mam nadzieję że wskoczy obrazek bo coś się tu mi kaszani)

Napisano

A to moja druga pracka zaczęta na 3D Sudio 4.0 (pod DOS-a) a skończona już na Maxie 1.2, zrobiona na P75/oc/90, 48MB-RAM-u (czas rendera 10 min)

PS.Sorki za błędy w postach wyżej, i pytańko jak umieścić obrazek aby odrazu był widoczny na pościku, bo ikonka \"dodaj obraz\" wydaje się u mnie nie działać :(

Napisano

musisz umiescic render na sevweze.... przypuscmy www.lycos.pl i w tedy do tej ikonki wkleic adress do www z *.jpg rendera....

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.