pawiu Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Kurcze jak tu wkleic jakis obrazek? dlaczego zalacznik nie dziala?? [Wyedytowany dnia 10-7-2004 > pawiu218]
Eyescream Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 załącznik najprawdopodobniej nie działa dlatego ponieważ załącznik nie może przekraczać 100kb
Ania Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 no ja zaczelam od autocada, robiac tam aliena, wiezowce, balwana i kilka innych zeczy, i slicznego boksowatego smoka ktorego niestety juz nie mam. potem dorwalam maksa, i zachwycilam sie ze mozna robic glow i ogien, wiec zrobilam zarowke i pingwinki.
Salvator Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 wysadzenia pingwina ci nie wybaczę nigdy!
chveti Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 wysadzenia pingwina ci nie wybaczę nigdy! taaa...następny Linux forever górników i archeologów się mnoży....:P
Ania Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 wysadzenia pingwina ci nie wybaczę nigdy! bardzo sie tym martwie :-( ja go likwidowalam na kilka roznych sposobow, mam nadzieje ze skoro juz wysadzenia mi nie wybaczysz, to przynajmniej te inne. tutaj: http://www.deviantart.com/view/9567997/ i tam jeszcze mozesz kliknac na link. jest ich w sumie chyba z siedem.
Kuciel Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 ja tez cos wygrzebalem to juz z 5 lat ma jak nie wiecej wiec sie nie smiac !!!! to byly moje pierwsze skonczone pracki ze tak powiem...
Salvator Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Kuciel, pokaż troszkę wcześniejsze początki :D Ania - prześlij to do Redmont, to dostaniesz zamówienie na reklamę przeciwpingwinową :D ps. i tak ci nie wybaczę :> kocham tuxy :P
Piotr Dobosz Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 zobaczcie samochod 7004 roku:D chce ktos siatke??:)
Ania Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 kuciel, to ty chyba jestes taki geniusz od urodzenia? piotr, jak ty to zrobiles? moze napisalbys tutorial? podziwiam.
Kuciel Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 jeszcze cos znalazlem ale to juz wogole starocie :)
Kulki Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 No to ja zapodam kilka klatek z mojej pierwszej "duzej animacji" buhahahhaha! zainspirowanej ta anima z misiami kokakoli czy pepsi nie pamietam :) ps sa akcenty swiateczne.
Hatred Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 a oto moje pocztalki (nie tak stare jak wasze kieliszek z winem tak mniej wiecej z przez 12 miesiecy chyba, a kwitek z przed 7) :) zwroccie uwage na efekt fali na winie :)
KoMic Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 aaaaaaaaaaa mujas heheheheeheh HAlny jak zywy tez go robilem w maxie ale niestety moj zatonol i niewiele mozna rozpoznac: ] super model, oddaje jego wyglad tylko ze troche za bardzo zanuzony chyba?,, pozdro
Kulki Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Piotr ale twoj samochod przebija wszystko i wszystkich prawie jak slawny autobusik Gumisia;)
tweety Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 piotrek dawaj tutka każdy chce się nauczyć modelować takie cudo :D
Ufol Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 heheh, można sie troche pośmiać z tych waszych rozmów, niemniej jestem zadziwiony niektórymi prackami które uważacie za retro a ja dopiero teraz bym potrafił to zrobić a nie wiem czy by mi wyszło, chciałem tu swoje zamiecić ale moje retro to równie dobrze może być z przedwczoraj ;) bo sie maxem bawie z rok morze mniej PS: jka bede robił lepsze pracki to walne tu swoje starocie, a tak wogóle to powinien być wątek stały :P
skow Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 archangel: http://www.ephoto.republika.pl/retro_3.jpg | hehe, ladne, ale kto stawia kieliszek i spodeczek ze slodyczami na podlodze w rogu pokoju? :| :)
Salvator Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 Dopsz, to ja coś pokażę, mój pierwszy samochód, twarz i postać 3d :D może niektórzy pamiętają, pokazywałem kiedyś na forum (i byłem z tego dumny jak zwykle ;P)
Kulki Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 to ja pokaze moj pierwszy samochod:) zrobony w MAXowych NURBSach, ktore sa tak kijowe,ze nie zamierzam go skonczyc bo predzej jakis spazmow dostane...
tweety Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 heh... ja do tej pory nie mam serca do samochodów i dlatego sobie ten temat odpuściłem :D
Baton Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Co prawda ja nie siedze tak dlugo w 3D jak wiekszosc tutaj zamieszczajacych, ale pokaze jedna z moich poczatkowych "prac". Glowa ze splajnow ;)
Baton Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 A tu jeszcze fotel wykonany z tutka, lekko go zmodyfikowalem :D Ale bylem z siebie dumny ;) Naturalnie o msmooth nie bylo mowy ;o
Salvator Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Baton, twoja twarz poszła do moich inspiracji :D Ta rozpacz człowieka,obwisłe policzki ... wszystko obwisłe :D no i przy okazji brew :D a fotel to już kilka klas wyżej ;]
Baton Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Zaznaczam ze nie robilem tej twarzy z wlasnych referencji zeby nie bylo :D
La R Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 jak wszyscy to i ja, zaczynałem swoją przygode z TrueSpace 1, Serce to pierwsza praca jaka mi się podobała,a to dlatego,że podobała się mojej koleżance;D,Jajo-ooo to już był full wypas odkrycie troche lepszych narzedzi do obróbki niż paint...Lampa to już Amapi 3D, pamiętam że nie wiedziałem gdzie jest parametr odpowiedzialny za odbicia i jak głupi najpierw dawałem przezroczystość teksturze podłoża,a potem kopiowałem używając opcji mirror to co miało się odbijać (w lampie to już są rasowe odbicia;)), Świecznik to nic wielkiego,jednakże zrobie płomyków było nie lada wyzwaniem,Scena (kwiatek) z tej pracy byłem naprawde dumny to chyba moja ostatnia w Amapi 3D...
La R Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 tych to nie wiedziałem czy dawać,ale co tam i tak mnie już obśmieliście no więc moje pierwsze zetknięcie z maxem trójką Trawka z jakiegoś tutoriala (ale siano ;)), MagicznaFontanna i Lava Planet to cudowne odkrycie Video Post...a tu znalazłem jescze prace (Robo1) robioną wcześniej opisaną techniką robienia odbić :D to by chyba było na tyle...może coś jeszcze znajde
Ania Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 hm video post ci sie spodobal? najbardziej mi sie podoba ten robot z wiaderkiem na glowie
mujas Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Dzięki KoMic za słowa uznania a tak swoją drogą to Halny jak dobrze pamiętam był robiony wzorem małego modelarza,a może nawet planów modelarskich nie pamiętam za dobrze bo to było bardzo dawno temu.Gdzieś na składzie też robię kuter torpedowy oczywiście z wszystkimi szczególikami jak go skończę to wystawię Pozdrawiam
Kulki Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 moja pierwsza full wypasiona animacja;) sa akcenty swiateczne wiec ja wrzucam, zrobiona dawno temu gdy jeszcze nie wiedzialem jak wiele nie wiem:) technicznie bylo to jeszcze liczone na 486DX4 100Mhz 12 klatek/sekunde i chyba liczyl mi to z 4 dni w rozdzielczosc cos jakby 320x240. komenty mile widziane. pozdr WYJATKOWO ATRAKCYJNY BALWANEK.AVI
Yansen Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Masz racje - wyjątkowo atrakcyjny :-))) Szczególnie podoba mi się realistyczna woda w przeremblu ;-P
Rascal Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 Pierwszy krok w strone grafiki 3D zrobilem w polowie 1997 wraz z nabyciem uwczesnego pogromcy akceleratorow 3Dfx VooDoo czyli Rivy 128 firmy ELSA na jednej z plyt dolaczony do karty byl program Simply 3D produkcji nie istniejacej juz firmy Micrografix, wykonalem pewnien krajobraz wodno-skalny, calosc zajela mi caly dzien walczenia z nowym softem. Jednak jedyne co mi po niej zostalo to tylko mgliste wspomnienia, przepadla wraz z formatem dysku po jakims virusie wraz z innymi moimi danymi. Sprzet jakim dysponowalem wtedy to AMD K6 200 MHz, 32 MB EDO-RAM na plycie glownej EPOX z ukladem INTEL TX. To byla moja pierwsza i ostatnia praca w 3D az do lipca 2002 roku kiedy w moje rece wpadla Maya i powstal ten oto render ktory byl "kamieniem kilowym" jesli chodzi o uzyskany efekty w porownaniu z wczesniejszymy pracami wykonanymi na 3D Studio MAX zreszta z ktorym obcowalem okolo kilku dni i skonczylo sie na renderowniu kulek. Nie bez znaczenia byly dodatki zalaczone na plycie z Maya roznego rodzaju filmiki, making ofy i wywiady, ktore to zachecily mnie do wrocenia po dlugiej przerwie do 3D a trwala ona ponad 4.5 roku. Ostatecznie Maya mi sie tak spodobala ze zostalem przy niej do dzis, a to pierwszy work.
Kulki Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 Hej! Rascal widze, ze mamy podobna histrie:) Ja tez po prawie 6 letniej przerwie zaczolem sie rozpedzac dopiero w tym roku.
Salvator Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 .. jak większość :) pierwsze psotkanie jest bolesne, za drugim podejściem przychodzi łatwiej ;] ja miałem 3 lata przerwy :D
Kulki Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 A myslalem Salvator, ze tylko ja jestem taki glupi;)
max_1989 Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 No tak wszyscy mówią o przerwach to ja mialem też przerwę co prawda niedługą ale jednak. Trwało to miesiąc :). PS: już niedługo minie rok jak obcuje z grafiką 3d będzie to w drugim tygodniu ferii zimowych w lutym :)> .
Gość HUSKY Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 no to mnie natchneło zeby pokazac swoje pierwsze prace poszukam na płytkach i mysle ze za godzinke juz beda. Jestem pełen podziwu dla starych wyjadaczy 3d za takie poczatki.
sammael_at Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 szacun dla was :)) zwlaszcza dla tych ktorzy pracowali kiedys na tym w srodowisku dosowym :) w zasaddzie jakbym wrzucil cos z moich po czatkow, to bym mugl wrzucic jakas aktualna pracke :D bo caly czas jestem na poczatku drogi :)
Bishop Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 hehe pierwszy post i już pomyliłem działy :D.... patrzcie i oceniajcie... nie szczędźcie słów krytyki!!!
Bishop Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 jak ktoś chce wieksze rozmiary(3000x1500) :D to niech da znać....
Bishop Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 jak ktoś chce wieksze rozmiary(3000x1500) :D to niech da znać.... tornado i lezak wzorowałem na innych pracach ale tylko trochę
Robertus Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Hehe, no to ja tez sie dorzuce :) Daje linka , nie bede wklejal do topicu ------ > http://www.robart.prv.pl zapraszam do dzialu ' grafika ' , tam chronologicznie od początku , znalazlo sie nawet kilka pracek ktore zachowaly mi sie jeszcze z czasow Amigi. Aha , bylbym zapomnial. I jeszcze jedyna animacja jaka udalo mi sie doprowadzic do konca i przetrwala do dnia dzisiejszego. http://www.robart.prv.pl/wassup.avi I z gory sorki jesli beda problemy z linkami ale kochana TEPSA znow robi sobie ostatni ostatnio jaja z serwami :( Pozdro for all
Salvator Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 hehe Robertus :) łezka w oku się kręci, jak twoje prace z Amigi oglądam :D miodzio :>
Rekomendowane odpowiedzi