Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam nowy render oddaje do waszej krytyki, tym razem piękny model Maserati, czas modelingu około 2 tygodni więc bez pośpiechu, render coś około tygodnia zabawy z ustawieniami. Miłego oglądania.

Programy: 3d Max, Vray i Photoshop

7432d7e972ab1a36.jpg

Edytowane przez mrkrzysiek

• Odpowiedzi 45
  • Wyświetleń 10,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Piekne auto w niestety tylko ladnym wykonaniu. Co to za czarna od lusterka do nadkola? i to tylne kolo- czeemu?...

EDIT:

No, teraz kolo git

Edytowane przez Kr3tz

Napisano

dla mnie bomba wyczesany modeling render tez fajny ladne studio slicznie 4,9*

Mr mozna liczyc na jakies inne ujecie jaks scena gorskie uliczki i ta bryka idaca bokiem :D i pelno dymu GRID :]

dales ognia sliczna robota

Napisano

Model rzeczywiście bardzo ladny ale IMHO wyszedl taki plastikowy. Może to przez materiał felg i te bardzo zblurowane refleksy karoserii...

Napisano

nio jo Cie prosza... fantastycznie Krzychu - Brawo!!!

Świetnie wyszły zapalone światła i koła, rewelacja jak dla mnie!

PS. Qbalku tu sie nikt niebieskiego tła nie będzie czepiał bo auto nie jest czarne tylko granatowe :-P

Napisano

Jest git :) Chociaż mam wrażenie, że odbicia nie podkreślają do końca linii samochodu, wiele detali ginie w cieniu. Ale sam mam problem z poprawnym ich rozmieszczeniem więc nie będe tu za dużo plumkał ;) Czekam na inne ujęcia.

Pozdrawiam.

Napisano

Jest świetny! Mogę jedynie przyczepić się do materiału felg. Tak poza tym jest naprawdę świetny :)

Napisano

no to przepraszam, na to bym nie wpadł, żeby tak nisko umieścić miejsce na kluczyk, mój błąd :)

więc jedyne niedopatrzenie to zjedzone "u" w tytule i nie dodałem, że ode mnie 5*

Napisano

Mówiłeś że nie będziesz go nigdzie pokazywał, ale widze że podjąłeś jedyną słuszną decyzje :) Dla mnie wszystko na plus oprócz materiału felg.

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze

Kr3tz - to czarne to odbicie lusterka a koło zły obrazek wstawiłem :)

Loozack - oj ciężko panować nad odbiciami niestety :(

pitekkkk - dzięki już dodałem "u" :)

Napisano

Ekstra samochód! Mi się jednak wydaje, że te otwory obok nadkola (te obok drzwi) są jakieś krzywe :(

Napisano
nio jo Cie prosza... fantastycznie Krzychu - Brawo!!!

Świetnie wyszły zapalone światła i koła, rewelacja jak dla mnie!

PS. Qbalku tu sie nikt niebieskiego tła nie będzie czepiał bo auto nie jest czarne tylko granatowe :-P

homek - jest czarne :)

Napisano

Kawał dobrej roboty stary, znalazles wkońcu BP czy jechales z referek? :)

Pokazesz tyłeczek? :P

Napisano

Całokształt super :)

Zrób jeszcze kilka innych renderków :)

Napisano

no całkiem fajny render, zdecydowanie na plus, ładne odbicia i fajny klimat

Napisano

Nio nioo niby super a niby ble :D zalerzy jak dlugo sie patrzy :)

Z początku to szok bo noo fajny efekt...ale wróćmy do rzeczywistości..

- Felgi ble.. matowe bez reflexów sam nie wiem... takie na cynk zrobione...brakuje mi w nich troche fizyki z realizmu

- Oponki noo sam nie wiem..takie niebieskawe... fajnie pasują do reszty ale coś przekabacone...

- Ciekawi mnie że studio do okola jest w miare ''jasne'' a nie widac na drzwiach i w miejscach kolo podlorza odbicia ziemi... cos ble.. :P (widac ze na pasach skladales)

- Wnętrza lamp w miare ladne ale ta mgla mi nie pasi...cos przekabaciles

- Maska ma takiego blurach na chamferach ze wyglada jak by to byl bump niskiej jakosci bla bla bla

- Hum...maska... niby ladnie ale coś mi to się naciąga na zakurzoną bryke :)

- i uszczelka na drzwiach wyglada dziwnie.

Ogulnie rzecz muwiąć.... Fotoreal nieee napewno nie :/ ale stylizowane studio to hum... no jak się mocno naciągnie...z przymrurzeniem oka to jeszcze :)

Napisano

gratulacje za Fronta i teraz powiedz ze ty nie umiesz modelowac lub renderwoac to bedzieeee ....

rekomendacje od takich rzeznikow od carow dostajesz nie musze ich wymieniac wiec jest spoko i od innch masterow :D

pozdrowienia for all :]

Napisano
D4D4L ostatnim zdaniem ortograficznie i stylistycznie mnie zabiles ..

No ty mnie tez takimi postami :D

Napisano

You guys have some serious skills with cars here, I would like to know if it's possible did You use studio HDRI or it's all manually set, lights, reflectors, reflect maps, gradient maps etc ?

Great render anyway.

Napisano

Jedyny człowiek na forum który wiecznie nic nie potrafi i kończy z grafiką na zawsze ;)

Napisano
  • Autor

uu dzięki za fronta ale nie zasłużony,

dziękuje wszystkim za miłe komentarze

D4D4L nic na pasach nie było robione jedynie lekki glow do świateł dodałem w PS felg błyszczących nie lubię i nie będę takich robił, mgła to właśnie nie umiejętne użycie PS do glowa do reszty uwag nie wiem co napisać

fusion all is manually settings, I used vraylight

a poniżej nie planowany wcześniej render tyłu marnej jakości no ale niektórzy się go tutaj domagali

7d55cc1ea0dad169.jpg

Napisano

Ja w modelu przyczepie się do rowków, nie podobają mi się ;P

Napisano

uo panie rendery sa pro na maxa jak dla mnie! wypas auto, chce sie przejechac ;) pozdro (5*)

Napisano

trosiek, lampy sa wymodelowane z tego co wiem :)

Jedyny człowiek na forum który wiecznie nic nie potrafi i kończy z grafiką na zawsze ;)

no wlasnie !

Napisano
  • Autor

to że wygląda jak textura to dobrze czy źle :> były modelowane jak wszystko w tym aucie chyba:) poniżej siatki z max'a

754594e6df4f94e4.jpg

Napisano

tylne światła wyszły ładnie, no i ładna siatk anawet ale co te opony takei czarne mają po bokach?

Napisano

śliczny render 5*, autko wygląda piknie, siatka bjuti i tradycyjnie sejw as...hehe

Napisano

teraz widze, ze nawet wnetrze wykombinowales:) szkoda ze go nie wyeksponowales :)

Napisano

Ihmo fajne render wygląda ale model do roboty zeby był pro ... ( zobacz w okolice przednich świateł i wlotów powietrza z boku za przednim kole ) ... chcialem powiedziec ze kiedys tez wrzuce taki render

Napisano

krzychu to ty z Siedlec do Stasia w Białej dojezdzałeś?:)

BPA FRONT PZDRO

AVE BIAŁYSTOK!!!

ps.wrzuc cos od chołdzyna ,tam ładne rzeczy robisz podobno:)

Napisano
  • Autor
krzychu to ty z Siedlec do Stasia w Białej dojezdzałeś?:)

BPA FRONT PZDRO

AVE BIAŁYSTOK!!!

ps.wrzuc cos od chołdzyna ,tam ładne rzeczy robisz podobno:)

nic nie rozumiem można jaśniej?

JohnZi wnętrze to tylko prowizorka nie było warto pokazywać

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.