Napisano 13 Wrzesień 200816 l Witam nowy render oddaje do waszej krytyki, tym razem piękny model Maserati, czas modelingu około 2 tygodni więc bez pośpiechu, render coś około tygodnia zabawy z ustawieniami. Miłego oglądania. Programy: 3d Max, Vray i Photoshop Edytowane 14 Wrzesień 200816 l przez mrkrzysiek
Napisano 13 Wrzesień 200816 l Piekne auto w niestety tylko ladnym wykonaniu. Co to za czarna od lusterka do nadkola? i to tylne kolo- czeemu?... EDIT: No, teraz kolo git Edytowane 14 Wrzesień 200816 l przez Kr3tz
Napisano 13 Wrzesień 200816 l dla mnie bomba wyczesany modeling render tez fajny ladne studio slicznie 4,9* Mr mozna liczyc na jakies inne ujecie jaks scena gorskie uliczki i ta bryka idaca bokiem :D i pelno dymu GRID :] dales ognia sliczna robota
Napisano 13 Wrzesień 200816 l Kolejny raz pokazałes ze nic nie umiesz:D Dla mnie klasa...znaczy extraklasa:)
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Model rzeczywiście bardzo ladny ale IMHO wyszedl taki plastikowy. Może to przez materiał felg i te bardzo zblurowane refleksy karoserii...
Napisano 14 Wrzesień 200816 l nio jo Cie prosza... fantastycznie Krzychu - Brawo!!! Świetnie wyszły zapalone światła i koła, rewelacja jak dla mnie! PS. Qbalku tu sie nikt niebieskiego tła nie będzie czepiał bo auto nie jest czarne tylko granatowe :-P
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Jest git :) Chociaż mam wrażenie, że odbicia nie podkreślają do końca linii samochodu, wiele detali ginie w cieniu. Ale sam mam problem z poprawnym ich rozmieszczeniem więc nie będe tu za dużo plumkał ;) Czekam na inne ujęcia. Pozdrawiam.
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Jest świetny! Mogę jedynie przyczepić się do materiału felg. Tak poza tym jest naprawdę świetny :)
Napisano 14 Wrzesień 200816 l pięknie, tylko nie mogłeś poprawić tej białej kropki pod klamką w PS? :)
Napisano 14 Wrzesień 200816 l no to przepraszam, na to bym nie wpadł, żeby tak nisko umieścić miejsce na kluczyk, mój błąd :) więc jedyne niedopatrzenie to zjedzone "u" w tytule i nie dodałem, że ode mnie 5*
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Mówiłeś że nie będziesz go nigdzie pokazywał, ale widze że podjąłeś jedyną słuszną decyzje :) Dla mnie wszystko na plus oprócz materiału felg.
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Autor dzięki za komentarze Kr3tz - to czarne to odbicie lusterka a koło zły obrazek wstawiłem :) Loozack - oj ciężko panować nad odbiciami niestety :( pitekkkk - dzięki już dodałem "u" :)
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Ekstra samochód! Mi się jednak wydaje, że te otwory obok nadkola (te obok drzwi) są jakieś krzywe :(
Napisano 14 Wrzesień 200816 l nio jo Cie prosza... fantastycznie Krzychu - Brawo!!! Świetnie wyszły zapalone światła i koła, rewelacja jak dla mnie! PS. Qbalku tu sie nikt niebieskiego tła nie będzie czepiał bo auto nie jest czarne tylko granatowe :-P homek - jest czarne :)
Napisano 15 Wrzesień 200816 l Kawał dobrej roboty stary, znalazles wkońcu BP czy jechales z referek? :) Pokazesz tyłeczek? :P
Napisano 15 Wrzesień 200816 l no całkiem fajny render, zdecydowanie na plus, ładne odbicia i fajny klimat
Napisano 15 Wrzesień 200816 l No sie Krzyś szarpnal :) Slicznie slicznie i "gmin domaga sie wiecej" :)
Napisano 16 Wrzesień 200816 l Nio nioo niby super a niby ble :D zalerzy jak dlugo sie patrzy :) Z początku to szok bo noo fajny efekt...ale wróćmy do rzeczywistości.. - Felgi ble.. matowe bez reflexów sam nie wiem... takie na cynk zrobione...brakuje mi w nich troche fizyki z realizmu - Oponki noo sam nie wiem..takie niebieskawe... fajnie pasują do reszty ale coś przekabacone... - Ciekawi mnie że studio do okola jest w miare ''jasne'' a nie widac na drzwiach i w miejscach kolo podlorza odbicia ziemi... cos ble.. :P (widac ze na pasach skladales) - Wnętrza lamp w miare ladne ale ta mgla mi nie pasi...cos przekabaciles - Maska ma takiego blurach na chamferach ze wyglada jak by to byl bump niskiej jakosci bla bla bla - Hum...maska... niby ladnie ale coś mi to się naciąga na zakurzoną bryke :) - i uszczelka na drzwiach wyglada dziwnie. Ogulnie rzecz muwiąć.... Fotoreal nieee napewno nie :/ ale stylizowane studio to hum... no jak się mocno naciągnie...z przymrurzeniem oka to jeszcze :)
Napisano 16 Wrzesień 200816 l gratulacje za Fronta i teraz powiedz ze ty nie umiesz modelowac lub renderwoac to bedzieeee .... rekomendacje od takich rzeznikow od carow dostajesz nie musze ich wymieniac wiec jest spoko i od innch masterow :D pozdrowienia for all :]
Napisano 16 Wrzesień 200816 l D4D4L ostatnim zdaniem ortograficznie i stylistycznie mnie zabiles .. No ty mnie tez takimi postami :D
Napisano 16 Wrzesień 200816 l You guys have some serious skills with cars here, I would like to know if it's possible did You use studio HDRI or it's all manually set, lights, reflectors, reflect maps, gradient maps etc ? Great render anyway.
Napisano 16 Wrzesień 200816 l Jedyny człowiek na forum który wiecznie nic nie potrafi i kończy z grafiką na zawsze ;)
Napisano 16 Wrzesień 200816 l Autor uu dzięki za fronta ale nie zasłużony, dziękuje wszystkim za miłe komentarze D4D4L nic na pasach nie było robione jedynie lekki glow do świateł dodałem w PS felg błyszczących nie lubię i nie będę takich robił, mgła to właśnie nie umiejętne użycie PS do glowa do reszty uwag nie wiem co napisać fusion all is manually settings, I used vraylight a poniżej nie planowany wcześniej render tyłu marnej jakości no ale niektórzy się go tutaj domagali
Napisano 19 Wrzesień 200816 l uo panie rendery sa pro na maxa jak dla mnie! wypas auto, chce sie przejechac ;) pozdro (5*)
Napisano 19 Wrzesień 200816 l trosiek, lampy sa wymodelowane z tego co wiem :) Jedyny człowiek na forum który wiecznie nic nie potrafi i kończy z grafiką na zawsze ;) no wlasnie !
Napisano 19 Wrzesień 200816 l Autor to że wygląda jak textura to dobrze czy źle :> były modelowane jak wszystko w tym aucie chyba:) poniżej siatki z max'a
Napisano 21 Wrzesień 200816 l tylne światła wyszły ładnie, no i ładna siatk anawet ale co te opony takei czarne mają po bokach?
Napisano 21 Wrzesień 200816 l śliczny render 5*, autko wygląda piknie, siatka bjuti i tradycyjnie sejw as...hehe
Napisano 21 Wrzesień 200816 l teraz widze, ze nawet wnetrze wykombinowales:) szkoda ze go nie wyeksponowales :)
Napisano 26 Wrzesień 200816 l Ihmo fajne render wygląda ale model do roboty zeby był pro ... ( zobacz w okolice przednich świateł i wlotów powietrza z boku za przednim kole ) ... chcialem powiedziec ze kiedys tez wrzuce taki render
Napisano 26 Wrzesień 200816 l krzychu to ty z Siedlec do Stasia w Białej dojezdzałeś?:) BPA FRONT PZDRO AVE BIAŁYSTOK!!! ps.wrzuc cos od chołdzyna ,tam ładne rzeczy robisz podobno:)
Napisano 26 Wrzesień 200816 l Autor krzychu to ty z Siedlec do Stasia w Białej dojezdzałeś?:) BPA FRONT PZDRO AVE BIAŁYSTOK!!! ps.wrzuc cos od chołdzyna ,tam ładne rzeczy robisz podobno:) nic nie rozumiem można jaśniej? JohnZi wnętrze to tylko prowizorka nie było warto pokazywać