Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam nowy render oddaje do waszej krytyki, tym razem piękny model Maserati, czas modelingu około 2 tygodni więc bez pośpiechu, render coś około tygodnia zabawy z ustawieniami. Miłego oglądania.

Programy: 3d Max, Vray i Photoshop

7432d7e972ab1a36.jpg

Edytowane przez mrkrzysiek
  • Like 2
  • Odpowiedzi 45
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Piekne auto w niestety tylko ladnym wykonaniu. Co to za czarna od lusterka do nadkola? i to tylne kolo- czeemu?...

EDIT:

No, teraz kolo git

Edytowane przez Kr3tz
Napisano

dla mnie bomba wyczesany modeling render tez fajny ladne studio slicznie 4,9*

Mr mozna liczyc na jakies inne ujecie jaks scena gorskie uliczki i ta bryka idaca bokiem :D i pelno dymu GRID :]

dales ognia sliczna robota

Napisano

Model rzeczywiście bardzo ladny ale IMHO wyszedl taki plastikowy. Może to przez materiał felg i te bardzo zblurowane refleksy karoserii...

Napisano

nio jo Cie prosza... fantastycznie Krzychu - Brawo!!!

Świetnie wyszły zapalone światła i koła, rewelacja jak dla mnie!

PS. Qbalku tu sie nikt niebieskiego tła nie będzie czepiał bo auto nie jest czarne tylko granatowe :-P

Napisano

Jest git :) Chociaż mam wrażenie, że odbicia nie podkreślają do końca linii samochodu, wiele detali ginie w cieniu. Ale sam mam problem z poprawnym ich rozmieszczeniem więc nie będe tu za dużo plumkał ;) Czekam na inne ujęcia.

Pozdrawiam.

Napisano

Jest świetny! Mogę jedynie przyczepić się do materiału felg. Tak poza tym jest naprawdę świetny :)

Napisano

no to przepraszam, na to bym nie wpadł, żeby tak nisko umieścić miejsce na kluczyk, mój błąd :)

więc jedyne niedopatrzenie to zjedzone "u" w tytule i nie dodałem, że ode mnie 5*

Napisano

Mówiłeś że nie będziesz go nigdzie pokazywał, ale widze że podjąłeś jedyną słuszną decyzje :) Dla mnie wszystko na plus oprócz materiału felg.

Napisano

dzięki za komentarze

Kr3tz - to czarne to odbicie lusterka a koło zły obrazek wstawiłem :)

Loozack - oj ciężko panować nad odbiciami niestety :(

pitekkkk - dzięki już dodałem "u" :)

Napisano
nio jo Cie prosza... fantastycznie Krzychu - Brawo!!!

Świetnie wyszły zapalone światła i koła, rewelacja jak dla mnie!

PS. Qbalku tu sie nikt niebieskiego tła nie będzie czepiał bo auto nie jest czarne tylko granatowe :-P

homek - jest czarne :)

Napisano

Nio nioo niby super a niby ble :D zalerzy jak dlugo sie patrzy :)

Z początku to szok bo noo fajny efekt...ale wróćmy do rzeczywistości..

- Felgi ble.. matowe bez reflexów sam nie wiem... takie na cynk zrobione...brakuje mi w nich troche fizyki z realizmu

- Oponki noo sam nie wiem..takie niebieskawe... fajnie pasują do reszty ale coś przekabacone...

- Ciekawi mnie że studio do okola jest w miare ''jasne'' a nie widac na drzwiach i w miejscach kolo podlorza odbicia ziemi... cos ble.. :P (widac ze na pasach skladales)

- Wnętrza lamp w miare ladne ale ta mgla mi nie pasi...cos przekabaciles

- Maska ma takiego blurach na chamferach ze wyglada jak by to byl bump niskiej jakosci bla bla bla

- Hum...maska... niby ladnie ale coś mi to się naciąga na zakurzoną bryke :)

- i uszczelka na drzwiach wyglada dziwnie.

Ogulnie rzecz muwiąć.... Fotoreal nieee napewno nie :/ ale stylizowane studio to hum... no jak się mocno naciągnie...z przymrurzeniem oka to jeszcze :)

Napisano

gratulacje za Fronta i teraz powiedz ze ty nie umiesz modelowac lub renderwoac to bedzieeee ....

rekomendacje od takich rzeznikow od carow dostajesz nie musze ich wymieniac wiec jest spoko i od innch masterow :D

pozdrowienia for all :]

Napisano

You guys have some serious skills with cars here, I would like to know if it's possible did You use studio HDRI or it's all manually set, lights, reflectors, reflect maps, gradient maps etc ?

Great render anyway.

Napisano

uu dzięki za fronta ale nie zasłużony,

dziękuje wszystkim za miłe komentarze

D4D4L nic na pasach nie było robione jedynie lekki glow do świateł dodałem w PS felg błyszczących nie lubię i nie będę takich robił, mgła to właśnie nie umiejętne użycie PS do glowa do reszty uwag nie wiem co napisać

fusion all is manually settings, I used vraylight

a poniżej nie planowany wcześniej render tyłu marnej jakości no ale niektórzy się go tutaj domagali

7d55cc1ea0dad169.jpg

Napisano

Ja w modelu przyczepie się do rowków, nie podobają mi się ;P

Napisano

śliczny render 5*, autko wygląda piknie, siatka bjuti i tradycyjnie sejw as...hehe

Napisano

Ihmo fajne render wygląda ale model do roboty zeby był pro ... ( zobacz w okolice przednich świateł i wlotów powietrza z boku za przednim kole ) ... chcialem powiedziec ze kiedys tez wrzuce taki render

Napisano

krzychu to ty z Siedlec do Stasia w Białej dojezdzałeś?:)

BPA FRONT PZDRO

AVE BIAŁYSTOK!!!

ps.wrzuc cos od chołdzyna ,tam ładne rzeczy robisz podobno:)

Napisano
krzychu to ty z Siedlec do Stasia w Białej dojezdzałeś?:)

BPA FRONT PZDRO

AVE BIAŁYSTOK!!!

ps.wrzuc cos od chołdzyna ,tam ładne rzeczy robisz podobno:)

nic nie rozumiem można jaśniej?

JohnZi wnętrze to tylko prowizorka nie było warto pokazywać

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności