ZbyszekLLL Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Czesc. Zapraszam do obejrzenia kolejnego krotkiego shorta ;) Link:http://www.zbigniewlenard.home.pl/robal.rar Pozdro
Shogun 3D Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Noooo! Jedziesz. :) Co prawda lip sync taki troche na dwóję z małym plusem, ale reszta - rewelka. :) Czym robiłeś całą tą glizdowatość ruchów robala? Mam na myśli te galaretowate ruchy ciała.
ema421 Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 wszystko pierwsza klasa!!!!!!!!!!!! jaki soft ?
Tomek Kosiorek Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Czym robiłeś całą tą glizdowatość ruchów robala? Mam na myśli te galaretowate ruchy ciała. real flow i hyper matter! Fajne i to i myszka- będzie coś jeszcze?
SUPER_OkO Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Wow otorzyles nową linię produkcyjną krótkich shortów? Uwielbiam charakter twoich animek, mozna je oglądać i oglądać.. bez konca.
JmTm00 Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 nooo panie :D i o to chodzi! :D Gratuluje, naprawde fajne Pozdrawiam
PenGuin Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 heh cos mi sie wydaje ze zaczales odkopywac stosy niedokonczonych projektow z czasow Platige :) spoko, calkiem fajnie to wyglada.
Łukasz Misztela Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Witam:) Robal wygląda rasowo:) z dobrej hodowli :) fajne kolorki:)
dyb3k Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Bardzo ladny render i animacja. Ale lip sync zupelnie nie trafiony...
yoozco Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 lipsync trafiony, tylko rozjechał się podczas robienia qt :) bardzo ładnie i estetycznie :D może jakis tutorial a nie tylko słuchasz tych ochów i achów? pozdrawiam.
ZbyszekLLL Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Hej. Wlasnie. dzwiek sie rozjechal troche przy kompresji do qt. Robaczka zrobilem w maxie. Galaretowatosc ruchow ciala opedzilem kilkoma ,w sumie prostymi patentami. Flex + spring. PenGuin. Ta nie sa odkopywane niedokonczone rzeczy. Chociaz, fakt, zaczely powstalac w czasie kiedy jeszcze sleczalem w pi. pozdr Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez ZbyszekLLL .
Gość obo Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) A animka bardzo zacna :) Edytowane 17 Wrzesień 2008 przez Adek
leander Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Dobre, mozna sie niezle usmiac. Wyglada jak chec silnego odreagowania od obcowania z przeslodzonymi reklamami :) Troche szkoda tego rozjazdu dzwieku, w rybce wg mnie tez bylo minimalne przesuniecie. Chyba da sie nad tym zapanowac, inny kodec czy cos, bo szkoda takim szczegolem psuc swietne produkcje.
KICI Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Super! Ile czasu zajmuje Ci taka animacja? I czym tutaj te fajne glutki w buzi robiłeś?
ZbyszekLLL Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Napisano 17 Wrzesień 2008 Hej. Robala zamknalem w 5 tygodniach. Glutki w ryju to cloth. Te na szybie "monitora " tez. Pozdr
snajper992 Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Fajnie , że wszystko tłumaczysz jak co zrobiłes i wogle bo ja naprzykład umiem cokolwiek wymodelować, ale za animacje sie jeszcze niebiore.
Król Bólu Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Swietny pomysl, widac taki przemyslany. ZbyszekLLL intelektualista to Ty nie bedziesz, oj nie bedziesz. Król Bolu 1
belzebub Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Krolu Bolu, masz az dwie wypowiedzi na forum. Ich tematem poki co jest dosc zenujaca krytyka, na poziomie zakompleksionego gimnazjalisty. Jestem ciekaw czy potrafisz wytknac jakis konkretny blad, skrytykowac konstuktywnie, i pokazac nam jakim ty jestes "intelektualista" i "przyszloscia polski" Podejzewam jednak ze kompensujesz jakies prywatne porazki, i bedziemy tutaj jeszcze jakis czas sledzic twoje trolowe akcje.
Król Bólu Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 Belzebubie jesli dla Ciebie ilosc postow swiadczy o madrosci w nich przekazywanych to gratuluje. Dla mnie oznacza to, ze ten ludzik ma po prostu wiecej czasu. Ja mowiem tylko o tym, ze od goscia ktory ma ponad 30 lat spodziewiam sie wiecej niz scenariusz o robalu, ktorzy krzyczy mydelko fa, po prostu nic tylko boki zrywac. Jak Ciebie to rozbawilo to swietnie. Lacze sie w bolu. KB
KLICEK Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 co ma wiek do poczucia humoru ? szkoda ze forum3d umarlo :(
ZbyszekLLL Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Napisano 22 Wrzesień 2008 Rozumiem, ze wg. ciebie Krolu Bolu dowcip w filmach animowanych powinien byc przemyslany, gleboki, najlepiej odnoszacy sie do wazkich problemow spoleczno- politycznych.Taki, ktory powoduje u widza chwile zadumy... a tu zonk.Taka czarna owca. Coz, bede musial z tym jakos zyc, wiedzac ze nie sprostalem wymaganiom Twojego intelektu. buuu:(
JaxxPL Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 (edytowane) czyli co, boli cie ogolnie ze powstal taki shorcik? Edytowane 22 Wrzesień 2008 przez JaxxPL
Król Bólu Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 ZbyszkuLLL problem w tym, ze to tak naprawde nie jest dowcipne. Moze dla szostoklasisty. Jesli to jest Twoj target to nie ma sprawy. Dowcip moze byc lekki i zabawny jak na przykladowo w filmach z francuskiej szkoly Gobelins. Taka to roznica klasy. KB
leander Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Owszem, dowcip moze byc lekki i zabawny, ale na szczescie nie musi byc. Przewrotny, prowokujacy, zaczepny (dekadencki?) humor wbrew pozorom ma bardzo wymagajacy target. Szkoda, ze sie nie zalapales Królu. Ale nic straconego, mysle, ze to kwestia doswiadczenia zyciowego.
sly Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 eee... Królu...Bólu... poszerz choryzonty... znajdź w domu kasetę VHS (taka pokaźna - czarna) z wesela rodziców... może zrozumiesz czym dla nas jest MYDEŁKO FA... bo słowami tego się nie opisze.. :D Animacja nie wgniata w fotel, ale fajna galaretka jest...hihi... lektor udany. pozdrawiam.
ZbyszekLLL Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Napisano 23 Wrzesień 2008 Heh dowcip moze byc rowniez taki jak przykladowo w filmach Sroczynskiego. Takie klasyki jak film o sroce, albo Stop the war uznalbys pewnie za szczyt chamowy:) a ludzi, ktorzy uznaja jego tworczosc za niedorozwojow na poziomie szostoklasistow. Co do targetu. Animacja sprawdzila sie wysmienicie.
Traitor Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Calosc swietna, humor tez:) Fajny pomysl z tym mydelkiem.
plutko Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Rozwalil mnie ten watek. Dzien sie juz tak kiepsko zapowiadal, az tu nagle ... dziekuje. Jedno zdanie o animacji: technicznie super, sie podoba. ZbyszekLLL: poswieciles 5 tygodni pracy (czy po pracy) na ta animke. Warto bylo? W ladny sposob opowiedziales sredni zart. 50 mega i 34 sekundy zycia za nami. Mnie nie smieszy (no moze troche). Parodia konkretnej reklamy, ktora sama w sobie jest juz absurdem to dla mnie kiepski pomysl. Widzac Twojego glizdziora od razu wiadomo bylo, ze powie cos "z d. wzietego". Zero zaskoczenia. Powiedzial mydelko fa, moglby powiedziec kapitan zbik i byloby rownie (nie)smiesznie. Zreszta nazwanie tego parodia tez jest na wyrost. Wystarczy podmienic dzwiek na ace, cif czy jak to tam szlo, wstawic logo producenta i mamy pierwotna reklame. Krol Bolu zwrocil uwage na jedna rzecz. Masz mozliwosci, umiejetnosci, technike ehe i robisz ... mydelko. Nie masz tego za duzo w pracy? btw absurdalny a kiepski, bezsensowny czy tez chamski humor to dwie rozne rzeczy. leander: dekandecki... pojechales. Przewrotny, prowokujacy, zaczepny. Na pewno ogladalismy ten sam film? spoko, przynajmniej jest absurdalnie. sly: rodzice niektorych, brali slub na dlugo przed wynalezieniem kasety VHS, uwierzysz?? I na booga, czy musicie uzywac slowa target? Nie jestescie w pracy. Nikt tu niczego nie sprzedaje. Okreslenia takie jak widz, krag odbiorcow, fan chyba jeszcze istnieja.
Traitor Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 (edytowane) Bez przesady panowie. Zbyszek po prostu zrobil sobie fajna pokazowke dla przyszlych klientow ironizujac z reklam domestosa. Czy do tego celu potrzeba mega wyjechanej puenty? Ta ktora jest mysle, ze jest jak najbardziej ok. Bardziej tutaj zapewnie chodzilo o pokazanie mozliwosci technicznych niz zaglebianie sie w to co moze powiedziec robal. Edytowane 23 Wrzesień 2008 przez Traitor
KLICEK Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Traitor to jest przeciez do Artystow przez duze A zajmujacych sie na codzien tworzeniem jakze przeswietnych reklam czipsow i proszkow do prania, artyzm pelna gembo!
sly Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 plutko - racja, przepraszam... mój błąd... To się więcej nie powtórzy. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi