sicksicksick Napisano 1 Maj 2011 Autor Share Napisano 1 Maj 2011 fastfood w stylu elektro... popełniony na CRT na starej miejscoowce ;) wsumie ok 4h zablokowałem w shape'ach pare ukłdzikoowkoow "kwadracikoow" normalnie jakie to było proste.. a jednak wcześniej o tym nie pomyślałem ..chyba musze zmienić temat.. bo ten staje sie zbyt leniwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 kacc podługołikndowy :confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Ostatni jak kadr z nowego mortala :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 12 Maj 2011 Autor Share Napisano 12 Maj 2011 :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 spoko..pierwszy obrazek taki ładny, jakby nie twój ;], ale przygasił bym lekko to drzewo bo włazi na 1wszy plan, no chyba że ono jest na pierwszym;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavloksiezyc Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 post #495 naprawdę świetny! trochę przysiąść do niego jeszcze i pierwsza klasa będzie ( jak już nie jest;) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 (edytowane) Coraz ciekawsze prace Sick. Typu z maczuga ma bardzo dobra palete kolorow, a pan samuraj to chyba wiem kim inspirowany, ziomek swietnie operuje w srodtonach . Odnosnie Blazna? strzelilem szybki over, coby nakreslic swoj punkt widzenia. A teraz ide spac bo juz 5:36 -.-' EDIT: Aha mam pytanie, czy pracujesz na laptopie? Dlaczego pytam, juz mowie. W Niektorych pracach masz typowe objawy slabego kontrastu i wyblaklych kolorow. Zobacz sobie na moja wersje i porownaj ze swoja na jakims "normalnym" monitorze. Edytowane 20 Czerwiec 2011 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 http://i207.photobucket.com/albums/bb218/3nasty/sz.jpg ichigo!? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 22 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2011 ichigo? a co to ichigo :/ tak pracuje na laptopie i zbieram sie do kupna nowego .. czasami masteruje pracki na crtku[17 calowy,m hheh] na inne bazie a czasami na eizo w robocie ..ale głownie laptop wolny jak cholera ale jeszcze musze sie na nim przemęczyć ..i narazie nie planuje stacjonarki predzej cintiqu kupie niz stacjonarny na baze... podmaloowki typa nie rozumiem .. a kontrast drugie faktycznie wyglada lepiej... ale to pracka raczej zabawa z shape'ami photoshopa niz z kolorem valorem.. i resztą po prostu tworzyłem sobie shapy i przy okazji cos tam nadziabałem.. zeby nie było pustych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 zaczynam szczerze lubić te "nowe art brushe" we ps 5tce, relaxxxują lol ,nie cenzuralna nazwa pliku.... i uj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Nie odnajduje obrazka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Płaaaski trochę stwór :) I taki sztywny trochę. Fajnie by było gdybyś dodał jakoś podłoże (lekko zasugerować walorem). Znowu concept mi się podoba. Ciekawie Ci te potworki ostatnie wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 lato 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Swietnie radzisz sobie z anatomia, zazdroszcze. Masz jednak jeszcze problem z balansem/waga/punktem ciezkosci. Nie mniej jednak ostatnie 2 prace bardzo mi sie podobaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 to ja powiem inaczej (o ostatnim upie) babeczka wygląda jakby ją kołem rozciągali: szyja, biodra, nie mówiąc o piersiach, ręka za mała i jakaś taka sztywna fragmenty, detale wybitnie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2011 (edytowane) ... i tak ************* laska ma krok gaci nisko, daje to troche do jej maje'statycznej rozciągłości, a po za tym jak zwykle .. Edytowane 6 Wrzesień 2011 przez n-pigeon Wulgaryzmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 babeczka z 516 szyja mocno długa chyba że taka konwencja jakiejś fanatasy rasy(trochę do navi z avatara mi podchodzi wydłużony tułów i szyja) i noga prawa płaska biodru/ brzuch dziwnie skręcone (jak dla mnie ofc), no i trochę odcięta się wydaje od powietrza w którym się znajduje, ale nie będę się mądrzył bo mam zaległości w tym temacie ;] dawno nic nie wrzucałeś widzę że zaczynasz nadrabiać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 hehe co racja to racja ;], u wielkich to czasem było jeszcze podyktowane umiejscowieniem obrazu rzeźby itp. a ludzie są różni to fakt i nieraz się sam wkurzałem, jak mi to było wytykane (ofc jeśli nie spartoliłem konkretnie wszystkiego ;]) a wrzucać to byś mógł, chyba ze na blogu wrzucasz, ale mi tutaj wygodniej patrzec ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2011 (edytowane) jeszcze chwilka Edytowane 14 Wrzesień 2011 przez sicksicksick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 26 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 26 Wrzesień 2011 Share Napisano 26 Wrzesień 2011 u elfki proporcje poszly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 17 Październik 2011 Autor Share Napisano 17 Październik 2011 u tw. st. po. pr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 kurde.fajne to to jest. takie komiskowe sie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 proporcje jednak tragiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 tworzysz chyba nową rasę z długim tułowiem i króciutkimi rączkami, jak dla mnie brak u ciebie ostatnio solidniejszej konstrukcji rysunkowej(tzn elementy w oderwaniu od całości sa ok, ale po złożeniu do kupy trochę groteską trącą bez urazy ofc), pokryte to jest fajnym stylem (kolorem itp.) więc jescze nie jest tragicznie w odbiorze, ale na twoim miejscu wiecej bym od siebie wymagał, ostatnio stosujesz zagrania rodem z egiptu gdzie część obrazu jest en face (lub 3/4) a część z profilu co generuje nienaturalną połamana anatomię, w sumie nie wiem dlaczego nikt ci wprost tego nie napisze, ale tak mi się wydaje, (no chyba ze wszystko świadomie i w jakimś celu którego nie rozumiem) btw ten ostatni gościu wygląda jakby niósł tą rurę na głowie i próbował utrzymywać ją w równowadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Roznorodne historie opowiada twoja teczka. Przejrzalem kilka stron wstecz i tak jak sie bawisz ksztaltami, luznymi brushami to swiatlo raczej z musu wkladasz. Trawa zielona, stwor jakis ciemny, niebo niebieskie - strasznie schematyczne podejscie, ktore splyca to co ci sie uda fajnie osiagnac. Wydaje mi sie ze jesli tlo docelowo ma byc shitowate (brutalne okreslenie, ale widac ze sie nie przykladasz) to lepiej go nie dawac w ogole. No i strasznie w oczy kole wywazenie postaci. Anatomia jest w miare dobra, ale struktura na ktorej siedzi jest troche sztuczna. Np stopy i nogi tej lasii powyzej sa rownolegle, reka pod katem prostym, druga natomiast pod katem 180 stopni, na nadgarstku ma chyba jakis stabilizator a na szyi kolnierz ortopedyczny. Widac jak nic umysl scisly, a nie ma sie co tak spinac! Krotko mowiac, gdybys pozwolil sobie na staranniejsze podejscie do swoich prac to rezultaty same by przyszly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Ja bym tak sick'a ostro nie krytykował bo zaraz wam pojedzie po waszych matkach... :/ Ale i tak zgadzam się z przedmówcami, brzydka ta "anatomia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Ja bym tak sick'a ostro nie krytykował bo zaraz wam pojedzie po waszych matkach... :/ Ale i tak zgadzam się z przedmówcami, brzydka ta "anatomia". ano zauwazyłem taką tendencję do odstraszania u Sicka podziwam ogrom pracy itd. (ostatnio troszkę jakby mniej wrzuca ale mozliwe że komercyjnie więcej o wiele płodzi), ale ostatnio jak dla mnieidzie to w złym kierunku jak wyżej napisałem i dlatego postanowiłem interweniowac xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Ja bym tak sick'a ostro nie krytykował bo zaraz wam pojedzie po waszych matkach... :/ Ale i tak zgadzam się z przedmówcami, brzydka ta "anatomia". przeca już pojechał, tylko trzeba wnikliwiej skróty czytać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Ze, ze co? ze u twojej starej proporcje poszly? niee to zupelnie inny skrot ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 27 Październik 2011 Autor Share Napisano 27 Październik 2011 ostatni post mi sie podoba heh test cs6 ciekawie sie zapowiada nowy shop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Nawet nie widzialem, ze juz bete wypuscili, mozesz powiedziec, co waznego dla nas grafikow zostalo dodane/poprawione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 28 Październik 2011 Autor Share Napisano 28 Październik 2011 -nowy generyczny brush air-brush -nowy generyczny brush chalk [dynamicznie sie scierający jak "węgiel"] -nowe ustawienia brusha troche tego jest i chyba jeszcze nie wszystko działą tak do końca :p - nowy filert oil paint - nowy effekt blur [DOF] -nowe ustawienia wektorów [ jak w ilustratorze wkońcu] ale chyba znikła maska vektorowa co mi sie nie podoba ale w zamian jest edytowalna linia tzw. outline -nowy efekt layer ale jeszcze chyba nie działą do końca coś o nazwie color look up czy coś takiego..[niepmietam teraz] oo i nowy fotoszop jest czarny heeh jak nowyu spiderman tzn. są 4 prestey koloru.. narazie tyle zauważyłem tak ogólnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 te rzeczy co wymieniłeś to użyteczne raczej czy taka casualowa bzdura jak photobomb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Ten ostatni rysunek bardzo przypomina techniki tradycyjne, coś jak kredki akwarelowe. Ciekawe to i inne niż cała reszta, którą pokazywałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 RaVirr ..moze i ciekawe ale goowno warte...ostatni raz bawie sie brsuhami w phoszopie ,strata czasu [5 lat starczy hehe] emmilius ...jak dla kogo ..mi sie podoba update bardzo ,szczególnie vektory wkońcu ruszone co do tych art bruszy to ...fajna pierdoła ..fajna jest wsumie [na razie] dla mnie -,jedna rzecz - nazywa sie projekcja [ustawienia brusha];gdy właczysz tą/tę funkcję każdy stary brush mapuje sie pod tilt wacom pena i to jest kreatywnie/owocne heeh ...przynajmniej ja widze w tym potencjał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 jaki to film? :p mooj ulubiony jeden ..z serii katujekadry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 13 Listopad 2011 Autor Share Napisano 13 Listopad 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 ajj..smakowite :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 poje***ta bryła, świetne 2 ostatnie, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 15 Listopad 2011 Autor Share Napisano 15 Listopad 2011 dziek .. bazgroł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 ale tu sie duzo dzieje w teczce :) fajne te stwory Ci wychodzą, ale prezentacja stwora bez tekstury na tle z wyostrzoną teksturą jest złym pomysłem - stwór wydaje sie wtedy z gliny. babeczka z posta: #522 jest fajnie wyrenderowana, ładny detal, ale poza i anatomia leży i kwiczy. Czasem naprawde warto na początku namalować gołą postać, i dopiero potem ją ubrać. Wtedy ma się pewność że wszysystko jest ok z proporcjami i kształtami. szkoda dziubania detalu jeśli postać jako całość ma złe proporcje. nastepnym razem zanim zaczniesz renderować to upewnij się że wszystko z anatomią jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 mógłbym się zapytać jak postprodukujesz prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 22 Listopad 2011 Autor Share Napisano 22 Listopad 2011 telthona :* Nilfheim jaka postprodukcja ? postproces ..to ruchome piaski;;; zaleznie od ochoty, zazwyczaj "postporodukcje" zaczynam juz na poziomie szkicu hehe.. jesli chodzi ci o ten efekt "video" jaki wrzuciłem na te dwie przedostatnie widokoowki to process jest prosty; selekcja [all] + przesunięcie na każdym kanale o pare pixli [nietety zapodałem to tylko na postaci stąd odcinka] / jesli chodzi o przepalenia to juz bardziej na wyczucie/ warstwy różniste.. kombinuj nie ma jednej drogi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 22 Listopad 2011 Share Napisano 22 Listopad 2011 fajny ten ostatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 22 Listopad 2011 Share Napisano 22 Listopad 2011 ok, właśnieo ten efekt video mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi