comander_barnik Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 (edytowane) Witam, jestem tutaj nowy. Obserwuje sobie forum od pewnego czasu i chyba pora zebym wrzucił jakieś prace. Przygodę z Ps zacząłem z 5 miechów temu, wcześniej nawet nie tykałem kompa do niczego twórczego. Oto moje ostatnie wymysły: edit: pierwsze 5 starych prac wywaliłem żeby zmienić ikonę wątku Edytowane 4 Czerwiec 2011 przez comander_barnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 wydaje mi się, że do każdego z tych obrazków przydałby się jakiś kolorystyczny akcent (oprócz parasolek) ostatni najfajniejszy, najbardziej malarski pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 Witam Prace ciekawe, myślę że można by w nich jeszcze co nieco podciągnąć ;), natomiast bardzo Proszę, edytuj posty, oraz zmień nazwę wątku na zgodną z REGULAMINEM Forum, tj. Teczka 2D: comander_barnik - ewentualnie dodatkowy tekst .... //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 bardzo Proszę, edytuj posty, oraz zmień nazwę wątku na zgodną z REGULAMINEM Forum, tj. Teczka 2D: comander_barnik - ewentualnie dodatkowy tekst .... No dobra tylko jak :-P Aha. A jak długo przedtem pracowałeś tradycyjnymi technikami ? Masz jakieś prace tego typu ? Tak na dobrą sprawę to węglem coś ołówkiem i akrylem z 6 lat około... Tyle co w szkole coś każą martwą naturę czy postać narysować. Te s-f sprawy to od niedawna jakoś długopisem czy ołówkiem w wolnej chwili dla zabicia czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 Cytat: bardzo Proszę, edytuj posty, oraz zmień nazwę wątku na zgodną z REGULAMINEM Forum, tj. Teczka 2D: comander_barnik - ewentualnie dodatkowy tekst .... No dobra tylko jak :-P Kliknij edycje pod pierwszym postem wątku, dalej na spodzie okienka edycji, obok przycisku save, masz "wyślij (zaawansowane)", tam mozesz zedytowac nazwe wątku i minaturke ;] Prace mają potencjał, widac ze lubisz klimat postapo, gdzieniegdzie anatomia siada (koles ze snajpera ma "nibynóżki" ;P) nad kolorem mozna by popracowac (chyba ze to miało byc B&W), no ale już widac że cos z ciebie bedzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 Dobra editnąłem. Tak, prawda lubie postapo i prawie tylko do tego rysuje, a jak ma być sf to też z odrobiną apokalipsy. Barwy świadomie takie stonowane, lubie tą gamę kolorystyczną (przy parasolach bardziej poszalałem). gdzieniegdzie anatomia siada (koles ze snajpera ma "nibynóżki" ;P) Taaak, wiem o tym. Na początku były większe, ale zupełnie szkicowe. Jak zacząłem poprawiać to zknociłem sprawę i więcej do tego nie siadałem. Ogólnie to rzadko mi sie zdarza dorabiać prace jak już uznam że są wporządku (wtedy tak myślałem L-:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 Ostatnia partaninka, trzeba zacząć w końcu te enviry porządnie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2009 next, taki tam mały cykl. Maiłem 3 tyg przerwy w malowaniu przez nauke do matur i zastój twórczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Bardzo ciekawe pomysły, podobaja mi, szczegolnie te w deszczu z pierwszego posta, warto by nad nimi dłużej posiedziec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2009 No cóż ten deszcz to był speedzik. To tylko potwierdza że nad pracami nie powinno sie siedzieć długo i zastanawiać nie wiadomo ile. Miło słyszeć pozytywną krytyke od profesjonalistów. Tylko pracować dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 1 Maj 2009 Autor Share Napisano 1 Maj 2009 I następne. Nie mam siły robić jakichś full wygłaskanych szczegółowych grafik. Robibym takie gdybym musiał. Np. na zlecenie albo coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Robibym takie gdybym musiał. Np. na zlecenie albo coś. jak juz dostaniesz zlecenie to będziesz sie nieźle gimnastykował żeby wszystko wygłaskać bo nie będziesz mieć wprawy :) co do pracki całkiem spoczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 1 Maj 2009 Autor Share Napisano 1 Maj 2009 Hehe nie bój nic, mam nieco wprawy bo musiałem wykonać całą prace dyplomową w CG a terminy goniły że hej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 Hehe nie bój nic, mam nieco wprawy bo musiałem wykonać całą prace dyplomową w CG a terminy goniły że hej :D Ewentualny zleceniodawca póki co musiałby ci uwierzyć na słowo. A potencjał wg mnie jest. To trochę kwestia filozofii (uff "duże" słowo) - po co się zakłada taką teczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 2 Maj 2009 Autor Share Napisano 2 Maj 2009 (edytowane) Kolejny. Taki luźny CA. Troche może to dziwnie wyglądać, ale statek ma dziób podniesiony do góry. Użyłem pióra czarnego, ecoliny i szarych markerów. Format nieco większy niż A3. Update Długo nie było normalnej pracy (nie szkicu :D ). Ps + bambus Kilka zgrzytów jest ale nie chce zamęczyć pracy. Screen wygląda jak po blurze, tutaj normalnie Powiedzcie co sądzicie. Update o koleną prackę (3). Sami wymyślcie co przedstawia :D Jak zwykle Ps i bambus Większe: Edytowane 9 Czerwiec 2009 przez comander_barnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 Miałem z miesiąc przerwy przez matury, egzaminy na studia itd W każdym razie potem tłukłem tylko tradycyjne prace (nie będe narazie wstawiać bo zdjęcia kiepskie). Wrzucam 2 godzinny szkic z Paintera, nie mam doświadczenia z malowaniem zwierząt ale chyba nie jest aż tak źle. A odnośnie studiów to dostałem się na grafike w wawie (kurde ale jestem dumny :P ) i na Architekture na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Gratki , z dostania sie ngrafike a WA na PW...slyszalem ze cholernie trudno bylo z ta architektura w wawie... Enviro fajnie fajnie, miejscami pusto i szarawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 za szaro, to chodzi o to z niebieskimi świetlówkami na górze tak? No.. można to było zrobić lepiej, fakt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Ogolnie szarawo, miescami jest gites, ale gdzie indziej przydaly by sie wyrazny kolor. Ja mam ten sam problem z kolorami, szaro u mnie wszystko wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 oj teraz to zupełnie nie mam siły do dig paintingu powiem ci, więc raczej nic w tym nie poprawie x/ w czase wakacji zawsze mam wieelki zastój twórczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 świetne te ruiny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 Dzięki wielkie. No, nareszcie, nie pamiętam ile minęło czasu od ostatniej precyzyjnej i realistycznej pracy ale w końcu udało mi się wrócić do pracy. To z dzisiaj rano, około 5h roboty, nie korzystałem z żadnych zdjęć ani tekstur, tylko z samych pędzli, mam nadzieje że wam podejdzie. BTW, jak uploadować prace żeby były widoczne odrazu w poście a nie tylko w tej małej przeglądarce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Proponuję korzystać z darmowych hostów typu imageshack fotosik ect... lub poprzez kwadracik z górami ;), gdzie podajesz jedynie adres obrazka. //pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2009 Next, troche przerwy było ale na wakacjach strasznie trudno mi sie za cokolwiek zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 16 Sierpień 2009 Share Napisano 16 Sierpień 2009 cholera, nieźle te prace, klimatyczne, maja w sobie to coś co na mnie bardzo działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 jeśli nie masz własnego serwera to ja ostatnio obczaiłem że można zamieścić obrazek tak jak ty to robisz, następnie otworzyć go w nowym oknie, skopiować adres obrazka a potem edytować posta i dodać obrazek korzystając ze skopiowanego url. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 cholera, nieźle te prace, klimatyczne Zgadza się, szczególnie ta przedostatnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2009 Dzięki Shi, czasem się coś udaje. SBT77 - ma sie ten łeb przepełniony post-apokalipsą, dzięki :D Następne. Takie lotniskowe klimaty, troche sobie nie radziłem z tą pracą jako całością ze względu na te wszechobecne drobiazgowe mazania, ale wprawa w końcu przyjdzie. Ps + 5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Ostatnia bije na glowe wszystkie poprzednie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 "Myślałem że to OmeN" MODE [ ON | OFF ] :) A całkiem serio - fajne, ale nad tymi gaśnicami w rogu mogłeś ciut więcej posiedzieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2009 "Myślałem że to OmeN" MODE [ ON | OFF ] :) A całkiem serio - fajne, ale nad tymi gaśnicami w rogu mogłeś ciut więcej posiedzieć... OFF chociaż i do tego wiele brak :D A no mogłem posiedzieć ale już tak jakoś wyszło. Koncentracja pod koniec siadała, bo wstałem i odrazu od 9 zacząłem malować bez śniadania, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 Właśnie, można dodawać to tej teczki też tradycyjne prace? Czy dla cyyfrowych i zwykłych muszą być oddzielne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariossan Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 Możesz tutaj wrzucac. Wystarczy spojżec na teczki innych użytkowników i zobaczysz że mają zarówno prace cyfrowe jak i tradycyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 No to wrzucę kilka moich tradycyjnych robótek. Na początek szkice. Wszystkie ok 30min w porywach do godziny przy szczegółowych. Tutaj bedzie widać o wiele więcej szczegółów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 I następne, post apo tradycyjnymi na dużym formacie - koło 4h na sztuke Większe nieco: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 Plener w Toruniu, kazda też jakieś 4h Lepsze powiększenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 kontunuacja Torunia Uff to są akurat te ciekawsze, troche tego mam ale nie chce spamować :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 Mi się podoba. Jaka to technika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 Łączona. piórko, tusz atramet, akwarela, korektor..... Bardzo mi podchodzi ten sposób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 Eeee...yyy... zaskoczenie... zdziwienie... poruszenie... lekki podziw... tradycyjnie ekstra! W sumie ostatni digital też niczego sobie, pozdro szeset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 (edytowane) No to teraz coś tradycyjnie malowanego, z kolorem (sugeruje powiększyć w nowym oknie lub obejrzeć tutaj: http://www.digart.pl/zoom/4213229/Rust_Street.html) Edytowane 22 Sierpień 2009 przez comander_barnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 hej dostałeś mojego PM ?Podobnie czasami wysyłam puste... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Godzinny koncept mecha, lepiej by wyglądał w pełnym kolorze i z opuszczoną prawą ręką ale ctrl+z'ta zabrakło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 rewelka, dużo czasu ci zajmują te akwarele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2009 heh nie za wiele chyba 1,5-3h, różnie zależy od tego czy mi sie chce malować aż do końca, na ps mi więcej zajmują. a tak nawiasem zupełnie nie ma w tym akwareli xD tusz ecolina markery pióro akryl etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 fajne fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 No no, super, za robotami nie przepadam, ale z tym to bysmy sie chyba nawet polubili... ;) Lewa dolne cwiartka jedynie troche nieczytelna, ale poza tym wyglada profesjonalnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2009 dzięki wielkie mates :D Urbanboogie - u dołu nieczytelne bo nie chciałem zamordować pracy kiepskimi stopami mecha, są u mnie często wtórne a że szybko zawsze robię prace toteż nie miałem czasu na wymyślanie ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Bardzo fajne prace! Zmień miniaturkę wątku na bardziej zachęcającą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 3 Październik 2009 Autor Share Napisano 3 Październik 2009 (edytowane) Ostatnio prawie wogóle nie ruszam Ps'a bo pracuje teraz w 3d. Postanowiłem odgrzebać stary, szkic i machnąć jakiegoś godzinnego spida. Nic szczególnego ale dawno nie wstawiałem nic malarskiego. Edytowane 3 Październik 2009 przez comander_barnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi