Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem tutaj nowy. Obserwuje sobie forum od pewnego czasu i chyba pora zebym wrzucił jakieś prace. Przygodę z Ps zacząłem z 5 miechów temu, wcześniej nawet nie tykałem kompa do niczego twórczego. Oto moje ostatnie wymysły:

edit: pierwsze 5 starych prac wywaliłem żeby zmienić ikonę wątku

Edytowane przez comander_barnik

• Odpowiedzi 256
  • Wyświetleń 36,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wydaje mi się, że do każdego z tych obrazków przydałby się jakiś kolorystyczny akcent (oprócz parasolek)

ostatni najfajniejszy, najbardziej malarski

pzdr

Napisano

Witam

Prace ciekawe, myślę że można by w nich jeszcze co nieco podciągnąć ;), natomiast bardzo Proszę, edytuj posty, oraz zmień nazwę wątku na zgodną z REGULAMINEM Forum, tj. Teczka 2D: comander_barnik - ewentualnie dodatkowy tekst ....

//Pozdr.

Napisano
  • Autor
bardzo Proszę, edytuj posty, oraz zmień nazwę wątku na zgodną z REGULAMINEM Forum, tj. Teczka 2D: comander_barnik - ewentualnie dodatkowy tekst ....

No dobra tylko jak :-P

Aha. A jak długo przedtem pracowałeś tradycyjnymi technikami ? Masz jakieś prace tego typu ?

Tak na dobrą sprawę to węglem coś ołówkiem i akrylem z 6 lat około... Tyle co w szkole coś każą martwą naturę czy postać narysować. Te s-f sprawy to od niedawna jakoś długopisem czy ołówkiem w wolnej chwili dla zabicia czasu.

Napisano

Cytat:

bardzo Proszę, edytuj posty, oraz zmień nazwę wątku na zgodną z REGULAMINEM Forum, tj. Teczka 2D: comander_barnik - ewentualnie dodatkowy tekst ....

No dobra tylko jak :-P

Kliknij edycje pod pierwszym postem wątku, dalej na spodzie okienka edycji, obok przycisku save, masz "wyślij (zaawansowane)", tam mozesz zedytowac nazwe wątku i minaturke ;]

Prace mają potencjał, widac ze lubisz klimat postapo, gdzieniegdzie anatomia siada (koles ze snajpera ma "nibynóżki" ;P) nad kolorem mozna by popracowac (chyba ze to miało byc B&W), no ale już widac że cos z ciebie bedzie. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dobra editnąłem. Tak, prawda lubie postapo i prawie tylko do tego rysuje, a jak ma być sf to też z odrobiną apokalipsy. Barwy świadomie takie stonowane, lubie tą gamę kolorystyczną (przy parasolach bardziej poszalałem).

gdzieniegdzie anatomia siada (koles ze snajpera ma "nibynóżki" ;P)

Taaak, wiem o tym. Na początku były większe, ale zupełnie szkicowe. Jak zacząłem poprawiać to zknociłem sprawę i więcej do tego nie siadałem. Ogólnie to rzadko mi sie zdarza dorabiać prace jak już uznam że są wporządku (wtedy tak myślałem L-:)

Napisano

Bardzo ciekawe pomysły, podobaja mi, szczegolnie te w deszczu z pierwszego posta, warto by nad nimi dłużej posiedziec :)

Napisano
  • Autor

No cóż ten deszcz to był speedzik. To tylko potwierdza że nad pracami nie powinno sie siedzieć długo i zastanawiać nie wiadomo ile. Miło słyszeć pozytywną krytyke od profesjonalistów. Tylko pracować dalej :D

Napisano
Robibym takie gdybym musiał. Np. na zlecenie albo coś.

jak juz dostaniesz zlecenie to będziesz sie nieźle gimnastykował żeby wszystko wygłaskać bo nie będziesz mieć wprawy :)

co do pracki całkiem spoczko

Napisano
Hehe nie bój nic, mam nieco wprawy bo musiałem wykonać całą prace dyplomową w CG a terminy goniły że hej :D

Ewentualny zleceniodawca póki co musiałby ci uwierzyć na słowo. A potencjał wg mnie jest. To trochę kwestia filozofii (uff "duże" słowo) - po co się zakłada taką teczkę.

Napisano
  • Autor

Kolejny. Taki luźny CA. Troche może to dziwnie wyglądać, ale statek ma dziób podniesiony do góry. Użyłem pióra czarnego, ecoliny i szarych markerów. Format nieco większy niż A3.

Update

Długo nie było normalnej pracy (nie szkicu :D ). Ps + bambus

Kilka zgrzytów jest ale nie chce zamęczyć pracy.

Screen wygląda jak po blurze, tutaj normalnie terminal

Powiedzcie co sądzicie.

Update o koleną prackę (3). Sami wymyślcie co przedstawia :D

Jak zwykle Ps i bambus

Większe: Road to Nowhere

Napisano
  • Autor

Miałem z miesiąc przerwy przez matury, egzaminy na studia itd W każdym razie potem tłukłem tylko tradycyjne prace (nie będe narazie wstawiać bo zdjęcia kiepskie). Wrzucam 2 godzinny szkic z Paintera, nie mam doświadczenia z malowaniem zwierząt ale chyba nie jest aż tak źle.

A odnośnie studiów to dostałem się na grafike w wawie (kurde ale jestem dumny :P ) i na Architekture na PW.

Napisano

Gratki , z dostania sie ngrafike a WA na PW...slyszalem ze cholernie trudno bylo z ta architektura w wawie...

Enviro fajnie fajnie, miejscami pusto i szarawo :)

Napisano

Ogolnie szarawo, miescami jest gites, ale gdzie indziej przydaly by sie wyrazny kolor. Ja mam ten sam problem z kolorami, szaro u mnie wszystko wychodzi.

Napisano
  • Autor

oj teraz to zupełnie nie mam siły do dig paintingu powiem ci, więc raczej nic w tym nie poprawie x/ w czase wakacji zawsze mam wieelki zastój twórczy

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie.

No, nareszcie, nie pamiętam ile minęło czasu od ostatniej precyzyjnej i realistycznej pracy ale w końcu udało mi się wrócić do pracy. To z dzisiaj rano, około 5h roboty, nie korzystałem z żadnych zdjęć ani tekstur, tylko z samych pędzli, mam nadzieje że wam podejdzie.

BTW, jak uploadować prace żeby były widoczne odrazu w poście a nie tylko w tej małej przeglądarce?

Napisano

Proponuję korzystać z darmowych hostów typu imageshack fotosik ect... lub poprzez kwadracik z górami ;), gdzie podajesz jedynie adres obrazka.

//pozdr.

Napisano

cholera, nieźle te prace, klimatyczne, maja w sobie to coś co na mnie bardzo działa.

Napisano

jeśli nie masz własnego serwera to ja ostatnio obczaiłem że można zamieścić obrazek tak jak ty to robisz, następnie otworzyć go w nowym oknie, skopiować adres obrazka a potem edytować posta i dodać obrazek korzystając ze skopiowanego url.

Napisano
cholera, nieźle te prace, klimatyczne

Zgadza się, szczególnie ta przedostatnia...

Napisano
  • Autor

Dzięki Shi, czasem się coś udaje.

SBT77 - ma sie ten łeb przepełniony post-apokalipsą, dzięki :D

Następne. Takie lotniskowe klimaty, troche sobie nie radziłem z tą pracą jako całością ze względu na te wszechobecne drobiazgowe mazania, ale wprawa w końcu przyjdzie. Ps + 5h

Napisano

"Myślałem że to OmeN" MODE [ ON | OFF ] :)

A całkiem serio - fajne, ale nad tymi gaśnicami w rogu mogłeś ciut więcej posiedzieć...

Napisano
  • Autor
"Myślałem że to OmeN" MODE [ ON | OFF ] :)

A całkiem serio - fajne, ale nad tymi gaśnicami w rogu mogłeś ciut więcej posiedzieć...

OFF chociaż i do tego wiele brak :D

A no mogłem posiedzieć ale już tak jakoś wyszło. Koncentracja pod koniec siadała, bo wstałem i odrazu od 9 zacząłem malować bez śniadania, hehe

Napisano

Możesz tutaj wrzucac. Wystarczy spojżec na teczki innych użytkowników i zobaczysz że mają zarówno prace cyfrowe jak i tradycyjne

Napisano
  • Autor

No to wrzucę kilka moich tradycyjnych robótek. Na początek szkice. Wszystkie ok 30min w porywach do godziny przy szczegółowych.

Tutaj bedzie widać o wiele więcej szczegółów:

Szkic Set1

Szkic Set2

Szkic Set3

Napisano

Eeee...yyy... zaskoczenie... zdziwienie... poruszenie... lekki podziw... tradycyjnie ekstra!

W sumie ostatni digital też niczego sobie, pozdro szeset

Napisano

hej dostałeś mojego PM ?Podobnie czasami wysyłam puste...

Napisano
  • Autor

heh nie za wiele chyba 1,5-3h, różnie zależy od tego czy mi sie chce malować aż do końca, na ps mi więcej zajmują.

a tak nawiasem zupełnie nie ma w tym akwareli xD tusz ecolina markery pióro akryl etc

Napisano

No no, super, za robotami nie przepadam, ale z tym to bysmy sie chyba nawet polubili... ;) Lewa dolne cwiartka jedynie troche nieczytelna, ale poza tym wyglada profesjonalnie!

Napisano
  • Autor

dzięki wielkie mates :D

Urbanboogie - u dołu nieczytelne bo nie chciałem zamordować pracy kiepskimi stopami mecha, są u mnie często wtórne a że szybko zawsze robię prace toteż nie miałem czasu na wymyślanie ^^'

Napisano
  • Autor

Ostatnio prawie wogóle nie ruszam Ps'a bo pracuje teraz w 3d. Postanowiłem odgrzebać stary, szkic i machnąć jakiegoś godzinnego spida. Nic szczególnego ale dawno nie wstawiałem nic malarskiego.

48freelance.jpg