RA Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 (edytowane) Hej W ramach odpoczynku od robienia sof i kibli. :) Oprócz tego co jest w najbliższym czasie zrobię wszystko od kabiny kierowcy do przodu. No może z małymi wyjątkami. Tyłu i podłogi nie dotykam póki nie wyjaśni się sprawa z dyfuzorami. Niektórzy na pewno wiedzą o co chodzi, Borowczyk powtarza to co wyścig milion razy. ;) Model chcę umieścić w tunelu aerodynamicznym, więc tym na pewno będę się zajmował, gdy dwupiętrowe dyfuzory będą zalegalizowane i przyjdzie nam czekać na nowy pakiet aero. :) I tak już pewnie za dużo zrobiłem. Mapowanie, "studio", te sprawy są tymczasowe. Siatki: ...... Edytowane 30 Wrzesień 2009 przez RA 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Taka fajna fela i zasłoniłes :P niezłe siateczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 jak wyzej.. kurcze przez te wszystkie dodatki fajne detale uciekaja... wiem ze kubica ,ale moze pomyslisz nad wersja wypadkowa tzn fajny kat przy uderzeniu bolidu w bande gdzie blizej kamery oponka z detalem i inne pierdolki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 jedziesz :D:D nie moge sie doczekac az skonczysz. Pozowdzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Marcin_ps - nie rozumiem o co ci chodzi z tym Kubicą i dodatkami. :) Samochód będzie taki jaki jest w rzeczywistości. Co do scenki "uderzeniowej" to mam w głowie coś niemal identycznego umiejscowionego w Monako, ale to jest temat na inną historię, bo "tło" będzie poważną sprawą. Wszystko w swoim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 ładnie to wygląda, opona i felga fajna powodzenia w dalszych pracach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Podoba mi sie :) Fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Taka fajna fela i zasłoniłes :P niezłe siateczki. skad ja to znam kliment:p Ladny modelik, powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 RE - rozbijać Kubice o to mi chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 (edytowane) Przednie zawieszenie. No i siatki: ... Edytowane 12 Kwiecień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Fajne te rendery ale trochę mało na nich widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 no wlasnie, juz lepiej same claye robic, a nie material ala spawn:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 To jest studio do łapania nierówności na powierzchni modelu (coś jak zebra w rhino) i już nie chciało mi się tego zmieniać na poglądowe. W następnym apdejcie już będzie po Bożemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 nic nie widzeeeeeeeeee ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 no to sie narobiło...Qba nam oślepł!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Qba, są święta, może odzyskasz wzrok. ;) A macie brzydkie clay'e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Imo to tu lepiej widać czy coś jest krzywo czy nie, niż na tej maxowej zebrze z rhino ;) Ale nie wiem może się myle, przynajmniej coś widze :D Imo jest fajnie, dajesz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Nie widać, nie widać. Clay'e, do maskowania błędów nadają się idealnie. ;) Zebry nie okłamiesz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 No no, niezły detalik, czekam na więcej :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) Bardzo fajnie się zapowiada. Zajawka na karbonik :P Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez Pussik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) BMW używa felg od OZ, ale BBS'y też na pewno się zmieniły od tego czasu znacząco. I jeszcze takie coś ukierunkowujące powietrze do wlotów... Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Co to za mikro wybrzuszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Bump. Taki z nim już problem, że na jednej powierzchni prawie go nie widać, a na innej jest jak powyżej. To jest i tak sprawa na dużo później. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 bardzo dobrze ci idzie, świetny detal, moze wymodelujesz kask Kubicy i kawałek popiersia i posadzisz w środku?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 ładny model fajny detal zdecydowanie lepiej sobie radzisz z nim niż mrkrzysiek z Ferrari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Dzięki. :) Ale mrkrzysiek zrobił kawał fajnej roboty. Poza tym swoją pracą zmobilizował mnie do bmw. Co do kierowcy, to nie do tej scenki, ale w przyszłości na pewno, choć muszę przyznać, że orłem w takich sprawach (postać kierowcy), to nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Dzięki. :) Ale mrkrzysiek zrobił kawał fajnej roboty. Poza tym swoją pracą zmobilizował mnie do bmw. Co do kierowcy, to nie do tej scenki, ale w przyszłości na pewno, choć muszę przyznać, że orłem w takich sprawach (postać kierowcy), to nie jestem. no tak fajną prezentacje nawet zrobił modelu ale model w sam w sobie nic specjalnego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 ale się dzieje. możesz dawać więcej renderów w studio na update?:D na każdy można patrzeć i patrzeć. pięknie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 RA - świetnie Ci idzie. lud chce więcej renderów (i siatek) dynia - mogłeś krytykować mrkrzyśka w jego wątku (a nie robiłeś tego-przejrzałem ten wątek), więc skończ te wycieczki w jego kierunku (nie jestem jego adwokatem) i podziwiaj model RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 RA: model bardzo fajny, nie ma do czego się przyczepić :) Teraz czekam tylko na finalną scenke bo ta zapowiada się bardzo ciekwie. BTW: tak naprawde to twoje wszystkie modele są bardzo fajne więc o BMW też się martwić nie trzeba :P Dynia: Nie wiem czemu teraz jeździsz tak po mrkrzysku ale wydaje sie to troche chamskie wg. mnie bo jak już Topek zauważył w tamtym temacie nie powiedziałeś mu że jego model jest przeicętny więc wiesz. Pozatym jak model nic specjalnego to prosze pokaż mi swoje prace.Jak dla mnie aby krytykować po pierwsze trzeba mieć umiar a nie pokazaywac ile to błędów jestem w stanie znaleźć, a po drugie aby krytyka odebrana była poważnie to wypadałoby na forum pokazac jakąs swoją prace (zwłaszcza jadąc po mrkrzysku i jego pracy). No i na marginesie to widze że ogólnie do większości modeli się przyczepiasz. Sorry RA za offa ale czasem człowieka ściska kiedy czyta takie cos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 ale o co wam chodzi porównałem tylko model RA do Ferrari mrkrzyska no i BMW zdecydowanie lepiej się prezentuje ma ładny detal widać staranośc w wykonaniu i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 (edytowane) Jedziemy dalej. I taki bezsensowny widok: EDIT: Zapomniałem. Niektóre szczegóły przedniej części podłogi będę robił po jednym MS'ie wyżej, więc teraz wygląda to jak wygląda. Edytowane 15 Kwiecień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 RA- a ja mam takie naiwne pytanie...plany ci wykradł kubica czy jak to z tym jest ze takie zakamarki wiesz jak wygladają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Tylko i wyłącznie zdjęcia, dużo zdjęć. Dużo operacji na proporcjach i odnoszenie jednego wymiaru w stosunku do już istniejącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 piękności. nowy materiał jest prześliczny. te rozpływające się po modelu odbicia nadają wręcz poetycki akcent surowemu dziełu najnowocześniejszej myśli technologicznej. sorry;) szkoda tylko, że przepalona biel tak drastycznie odciąga wzrok od modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 super ci to idzie, swietny detal, sam chcialem sie wziac za ten bolid kiedy zobaczylem prace mrkrzyska, ale nie chcialo mi sie szukac zdjec zeby oddac detal, ale widze ze ty nie masz z tym najmniejszego problemu. Super ten shaderek, to v-ray ? EDIT: zamierzasz go skonczyc w starej wersji, czy bedziesz czekal teraz na nowa wersje z dyfuzorem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Tak to vray. Zrobię jeszcze kilka rzeczy wokół kabiny i samą kabinę kierowcy, i to będzie tyle na jakiś czas. Poczekam na dyfuzor, ale jeśli zmian w tym co już mam będzie za dużo, to dokończę wersję z początku sezonu. A w między czasie będę robił tunel aero. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AwakenDemon Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Może jakieś siateczki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2009 . . . . Nos ma trochę niepotrzebnych loopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 (edytowane) Fajnie to wychodzi. Tak mnie ciekawi w jaki sposób modelowałeś z przodu te rzeczy co mają czerwoną siatkę że mają ją taką dziwną ? Dołączam się do oczekujących na up'a. Edit: a tak właściwie to jak teraz patrze to nie ma tam nic dziwnego ;) Coś mi się przewidziało Edytowane 22 Kwiecień 2009 przez Oleksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 dales ostro ... moze choc Ty swoim modelem zmazesz plame z ekipy BMW :) pozdrawiam i czekam na dalsze efekty. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Masz tak na rąbane w głowie ze masakra!!!!!! SZACUN …materiał jest po prostu…uuuuuuuu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Ostatnimi niemieckimi pojazdami wywolujacymi wrazenie w Europie byly tygrysy i pantery :D bo obecne BMW niebardzo, ty RA masz szanse to zmienic, dawaj upy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Pawelkos eheh z tymi panerami i tygrysami chyba pomyliles sie o wlos obecny bolid bmw uwazany jest za czolg :) niezniszczalny i wolny jak zolw :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 fantastyczny material, lekko podpicowac tego cheackera i bedzie wygladalo jak wlokno weglowe, juz teraz wyglada jak wlokno z pewnej odleglosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Napiszy tyle o_O ps. Dużo się naoglądałeś tej F1 skoro ja nawet nie widziałem jej w tv tak dokładnie jak tutaj ;) (wiem że zdjątek korzystałeś) A ten carbonik to LUX bardziej mi się spodobał od modelu ;) Keep Going SZACUNECZEK ! Szczena opada !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Maj 2009 Autor Share Napisano 17 Maj 2009 Część nowego pakietu aero: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Maj 2009 Share Napisano 17 Maj 2009 Daje rade, szacuneczek. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Maj 2009 Share Napisano 17 Maj 2009 Nom, veros fajnos :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 za ile kupiłeś ten model od BMW?? :D Przecież to jest niesamowite... :) uwielbiam takie osoby co muszą mieć każdy szczególik, bo inaczej nie przejdzie :D keep going :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi