Napisano 18 Maj 200915 l Autor Dzięki. :) I dalej... Siatki w promocji: . . Edytowane 18 Maj 200915 l przez RA
Napisano 18 Maj 200915 l Może i te rendery nie sa zbyt miarodajne ale co tam, wyglądają super. Powodzenia.
Napisano 25 Maj 200915 l Autor Tylne skrzydło: . . Wreszcie zaczyna to wyglądać jak człowiek. :) Siatka:
Napisano 25 Maj 200915 l Uuuuu, tylne skrzydło konkret, najfajniejszy element jak dotąd:) Te łączenia na nim są wypas. Coraz bardziej mi sie to podoba.
Napisano 25 Maj 200915 l a te elementy, które dodali nie są osobno? jakoś mi się tak wydawało, że nie są połączone, z "starym skrzydłem" :) model konkret :)
Napisano 25 Maj 200915 l Autor To takie coś o szerokości 15cm w środku skrzydła? To jest połączone z dużym skrzydłem (górnym płatem) i tymi dwoma pionowymi podporami. Edytowane 25 Maj 200915 l przez RA
Napisano 25 Maj 200915 l Baaardzo fajne skrzydełko, podoba mi się też, że dbasz o optymalizację gdzie tylko możesz, rispekt ;) Pozdrawiam.
Napisano 9 Czerwiec 200915 l Dzięki. :) I dalej... a ja zwroce uwage na jedna rzecz. nie jestem pewien, ale czy przypadkiem zaciski nie sa w prawdziwym bolidzie na dole? inne zespoly takie rozwiazanie stosuja, aby obnizyc srodek ciezkosci bolidu
Napisano 9 Czerwiec 200915 l No to juz wiemy czemu BMW tak nie idzie:P A poważnie to sie podjarałem że jakiś up a tu taki fałszywy alarm
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Nie zawsze są na dole. :) nigdzie tego nie napisalem, ze wszystkie stosuja stosuje na pewno brawn gp
Napisano 10 Czerwiec 200915 l mapowanie Ci się miejscami rozjeżdża :) Model, materiał i render uber super! :) ale serio mapowanie popraw :D ;)
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor mapowanie Ci się miejscami rozjeżdża :) Model, materiał i render uber super! :) ale serio mapowanie popraw :D ;) Tu nie ma mapowania. :) No dobra, box mapping jest, ale to tak jakby nic nie było. Gdybym to teraz zmapował, to za dwa tygodnie pewnie zmieniliby dokładnie tę część, którą dopieściłem. Wtedy żyletki, wanna, i trochę ciepłej wody. ;)
Napisano 10 Czerwiec 200915 l po co zaraz zmieniac... ustal sobie na ktory GP robisz specyfikacje i jedziesz dalej:) w kazdym wyscigu cos modyfikuja, wiec idac tym tropem skonczylbys gzies w okolicach listopada, a ludzie czekaja;) pozdrawiam i wytrwalosci zycze, piekna robota!
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Tu nie ma mapowania. :) to zrób a potem popraw :P oczywiście żartuję :) świetnie idzie, jedziesz dalej! :)
Napisano 11 Czerwiec 200915 l pieknie... bardzo interesujace siatki i fajnie, ze je pokazujesz. mam nadzieje, ze jakos pokazesz te wszystkie detale w finalnych renderach.
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Autor Trochę nietypowo, samochód do góry kołami. :) Przód podłogi zrobiony. Mam nadzieję, że tak to wygląda, bo o foty takich miejsc jest niezwykle trudno. .
Napisano 12 Czerwiec 200915 l RA piekna robotka reczna :) Johny nie znasz sie to deska do prasowania ;)
Napisano 12 Czerwiec 200915 l przegiecie pauki :P ja bym nie mial tyle cierpliwosci :) bedzie pieknie
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Autor Poważnie bolidy maja jakąś drewniana część? o_O Ten materiał nazywa się Jabroc. W skrócie... jest drewnem.
Napisano 14 Czerwiec 200915 l Autor Dyfuzor i inne drobniejsze elementy. Przebudowany tył samochodu. Teraz kolej na skrzynię biegów. Siatki: .
Napisano 14 Czerwiec 200915 l Pierwszy na prawdę porządny wip od dawna, z ładnymi renderami i siatkami. 5 gwiazdek jak sie patrzy. A finał pewnie bedzie jeszcze lepszy.
Napisano 14 Czerwiec 200915 l uła... ja nie wiem.. Skąd u Was tyle cierpliwości?! podziwiam i bedę trzymać sutki za tego wipa, pozdro
Napisano 14 Czerwiec 200915 l no szalejesz bardzo dobry Wip, lobię twoje siatki chociaż nic mi nie mówią:)
Napisano 15 Czerwiec 200915 l o shit...zakrztusiłem sie herbatą...niebiańskie wg mnie ;) wątek robi się niebezpieczny... strach pomyśleć jak to się mogło skończyć... RA pracujesz dla teamu BMW... ? bravo!!! więcej... :)
Napisano 17 Czerwiec 200915 l Autor hehe, dzięki, dzięki. :) Tylne zawieszenie i takie tam: . . Siatki: . . Edytowane 17 Czerwiec 200915 l przez RA
Napisano 17 Czerwiec 200915 l Wietrze tu jakieś szpiegostwo przemysłowe :), już w wątku "F1" o tym pomyślałem jak wrzuciłeś takie duże zdjęcia. Kawał dobrej roboty.
Napisano 18 Czerwiec 200915 l nie ma tam chyba tak cienkich elementów przy zawieszeniu...to przeciez nie wytrzymałe jest... wydaje mi sie ze cos tam jest nie tak :)
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Miszcz :] Podzielisz się jak robisz te cięcia? Bo sam będę musiał w VW coś takiego zrobić. To jest bobek, cut czy jakieś inne cuda? I mniej więcej jak to robisz aby efekt był taki jak tutaj, czyli żeby rowki miały grubość etc (no tak wszystko jak u ciebie ;) )
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki. :) Miło, że się podoba. Siatki, to to: http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vrayedgestex_params.htm Rowki. Oczywiście podstawa, to w miarę gęsta siatka, wtedy nawet najbardziej wymyślne wycięcie się wybroni. Następnie robię taką "mapę" cięć: Później cut -> chamfer (mały, tu 0.25mm) -> shell lub przeciągnięcie krawędzi z wciśniętym shiftem -> extrude powstałych kantów (tu 2mm) -> chamfer tych samych krawędzi. Powstają ładne, niemal techniczne zaokrąglenia. Czyli najnormalniejsza metoda. Myślę, że większość samochodziaży na tym forum tak robi. :) Czasem można się pewnie pokusić o boolean'a, ale naprawianie bałaganu może trwać długo.
Napisano 22 Czerwiec 200915 l O fajnie, dzięki za odpowiedź :) A pokażesz render z siatką ze zbliżeniem na rowek ? (od góry, tak żeby było widać dokładniej jak tam się to wszystko układa to łatwiej zrozumiem )