RA Napisano 18 Maj 2009 Autor Share Napisano 18 Maj 2009 (edytowane) Dzięki. :) I dalej... Siatki w promocji: . . Edytowane 18 Maj 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Może i te rendery nie sa zbyt miarodajne ale co tam, wyglądają super. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 Tylne skrzydło: . . Wreszcie zaczyna to wyglądać jak człowiek. :) Siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 Uuuuu, tylne skrzydło konkret, najfajniejszy element jak dotąd:) Te łączenia na nim są wypas. Coraz bardziej mi sie to podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 ślicznie co więcej napisać można;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 a te elementy, które dodali nie są osobno? jakoś mi się tak wydawało, że nie są połączone, z "starym skrzydłem" :) model konkret :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 (edytowane) To takie coś o szerokości 15cm w środku skrzydła? To jest połączone z dużym skrzydłem (górnym płatem) i tymi dwoma pionowymi podporami. Edytowane 25 Maj 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 mmmm sam miod:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 Baaardzo fajne skrzydełko, podoba mi się też, że dbasz o optymalizację gdzie tylko możesz, rispekt ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mobii Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Dzięki. :) I dalej... a ja zwroce uwage na jedna rzecz. nie jestem pewien, ale czy przypadkiem zaciski nie sa w prawdziwym bolidzie na dole? inne zespoly takie rozwiazanie stosuja, aby obnizyc srodek ciezkosci bolidu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Nie zawsze są na dole. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 No to juz wiemy czemu BMW tak nie idzie:P A poważnie to sie podjarałem że jakiś up a tu taki fałszywy alarm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mobii Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Nie zawsze są na dole. :) nigdzie tego nie napisalem, ze wszystkie stosuja stosuje na pewno brawn gp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 hehe, Freedom Fighter, na pocieszenie masz t-cam. :) . Siatki: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 super model !a materiał rządzi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 jea, dzieki:D fajowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 mapowanie Ci się miejscami rozjeżdża :) Model, materiał i render uber super! :) ale serio mapowanie popraw :D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 ładny detal też tak chce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 mapowanie Ci się miejscami rozjeżdża :) Model, materiał i render uber super! :) ale serio mapowanie popraw :D ;) Tu nie ma mapowania. :) No dobra, box mapping jest, ale to tak jakby nic nie było. Gdybym to teraz zmapował, to za dwa tygodnie pewnie zmieniliby dokładnie tę część, którą dopieściłem. Wtedy żyletki, wanna, i trochę ciepłej wody. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 po co zaraz zmieniac... ustal sobie na ktory GP robisz specyfikacje i jedziesz dalej:) w kazdym wyscigu cos modyfikuja, wiec idac tym tropem skonczylbys gzies w okolicach listopada, a ludzie czekaja;) pozdrawiam i wytrwalosci zycze, piekna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Tu nie ma mapowania. :) to zrób a potem popraw :P oczywiście żartuję :) świetnie idzie, jedziesz dalej! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 pieknie... bardzo interesujace siatki i fajnie, ze je pokazujesz. mam nadzieje, ze jakos pokazesz te wszystkie detale w finalnych renderach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Trochę nietypowo, samochód do góry kołami. :) Przód podłogi zrobiony. Mam nadzieję, że tak to wygląda, bo o foty takich miejsc jest niezwykle trudno. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Mniam... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Jest i deska do krojenia:D Fajnie idzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Siatek zapomniałem. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Kierowca też będzie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 RA piekna robotka reczna :) Johny nie znasz sie to deska do prasowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Poważnie bolidy maja jakąś drewniana część? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 przegiecie pauki :P ja bym nie mial tyle cierpliwosci :) bedzie pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Poważnie bolidy maja jakąś drewniana część? o_O Ten materiał nazywa się Jabroc. W skrócie... jest drewnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 bosko to wygląda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Dyfuzor i inne drobniejsze elementy. Przebudowany tył samochodu. Teraz kolej na skrzynię biegów. Siatki: . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 o shit...zakrztusiłem sie herbatą...niebiańskie wg mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Pierwszy na prawdę porządny wip od dawna, z ładnymi renderami i siatkami. 5 gwiazdek jak sie patrzy. A finał pewnie bedzie jeszcze lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 uła... ja nie wiem.. Skąd u Was tyle cierpliwości?! podziwiam i bedę trzymać sutki za tego wipa, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 no szalejesz bardzo dobry Wip, lobię twoje siatki chociaż nic mi nie mówią:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 o shit...zakrztusiłem sie herbatą...niebiańskie wg mnie ;) wątek robi się niebezpieczny... strach pomyśleć jak to się mogło skończyć... RA pracujesz dla teamu BMW... ? bravo!!! więcej... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 (edytowane) hehe, dzięki, dzięki. :) Tylne zawieszenie i takie tam: . . Siatki: . . Edytowane 17 Czerwiec 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Wietrze tu jakieś szpiegostwo przemysłowe :), już w wątku "F1" o tym pomyślałem jak wrzuciłeś takie duże zdjęcia. Kawał dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 nie ma tam chyba tak cienkich elementów przy zawieszeniu...to przeciez nie wytrzymałe jest... wydaje mi sie ze cos tam jest nie tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 O jakich częściach piszesz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 sexowna siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2009 Pierwsze cięcia: . Siatki: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 przeginasz RA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 dokladnie. swietnie RA. omg poprostu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Miszcz :] Podzielisz się jak robisz te cięcia? Bo sam będę musiał w VW coś takiego zrobić. To jest bobek, cut czy jakieś inne cuda? I mniej więcej jak to robisz aby efekt był taki jak tutaj, czyli żeby rowki miały grubość etc (no tak wszystko jak u ciebie ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 miodne... ;) podzielisz sie wiedzą jak robisz render siatki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Dzięki. :) Miło, że się podoba. Siatki, to to: http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vrayedgestex_params.htm Rowki. Oczywiście podstawa, to w miarę gęsta siatka, wtedy nawet najbardziej wymyślne wycięcie się wybroni. Następnie robię taką "mapę" cięć: Później cut -> chamfer (mały, tu 0.25mm) -> shell lub przeciągnięcie krawędzi z wciśniętym shiftem -> extrude powstałych kantów (tu 2mm) -> chamfer tych samych krawędzi. Powstają ładne, niemal techniczne zaokrąglenia. Czyli najnormalniejsza metoda. Myślę, że większość samochodziaży na tym forum tak robi. :) Czasem można się pewnie pokusić o boolean'a, ale naprawianie bałaganu może trwać długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 O fajnie, dzięki za odpowiedź :) A pokażesz render z siatką ze zbliżeniem na rowek ? (od góry, tak żeby było widać dokładniej jak tam się to wszystko układa to łatwiej zrozumiem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi