emmilius Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Teraz musisz się tylko nauczyć nie pozabijać detalem tych miodnych plam =].
EthicallyChallenged Napisano 13 Luty 2011 Autor Napisano 13 Luty 2011 Dzieki wszystkim za miłe słowa i gwiazdeczki :) Niedzielne popołudnie w muzeum, tak na odchamienie.
ICE Napisano 13 Luty 2011 Napisano 13 Luty 2011 Swietne rysunki! A na miejscu tych panow postaral bym sie bardziej gdyby moje przyrodzenie mialo prezentowac sie ku chwale przyszlych pokolen ^^' HAhahaa
emmilius Napisano 13 Luty 2011 Napisano 13 Luty 2011 Prawdziwy facet ma dwa wacki. Małego do sikania i dużego na baby! Pierwszy dziad dla mnie większy. Eeee! Lepszy. Znaczy się bardziej podoba =].
Swiezy Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Genialnie wyszły szkice ;) i jak Emiliusowi, podobają mi się dziady ;d
WojtekFus Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Walorowo w porządku. Proporcjonalnie też wszystko poprawnie wyczuwasz. Mam jednak wrażenie, że boisz się kreski. Z tego robią się druty (linie o tym samym natężeniu, w wielu miejscach) przez co rysunki tracą na dynamizmie i atrakcyjności. Przed postawieniem linii zastanów się, czy ona tam tak naprawdę jest potrzebna, czy nie mówisz za dużo, a nie tyle ile wystarczy. Miałem podobny problem. Ładny progres! Pozdrawiam!
tr3buh Napisano 18 Luty 2011 Napisano 18 Luty 2011 Nie moglem sie powstrzymac ;] Powinienes oskarzyc tworcow filmu o kradziez Twojego pomyslu ;] http://uk.movies.ign.com/dor/objects/18241/i-am-number-four/images/i-am-number-four-20110127040542615.html
EthicallyChallenged Napisano 18 Luty 2011 Autor Napisano 18 Luty 2011 O___O ... Zaczynam wątpić, czy wpadanie na jakiekolwiek pomysły ma sens.
Swiezy Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Nie moglem sie powstrzymac ;] Powinienes oskarzyc tworcow filmu o kradziez Twojego pomyslu ;] http://uk.movies.ign.com/dor/objects/18241/i-am-number-four/images/i-am-number-four-20110127040542615.html A o co chodzi? bo czytam inni chyba rozumieją tylko ja nie;p
Rotcore Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 cofnij sobie kilka stron w tej teczce aż natkniesz się na ilustrację, czy koncept już nie pamiętam ale chyba nieskończone, kolesia z psychiatryka mającego nadprzyrodzone zdolności unoszącego w ten sposób właśnie policyjny samochód, podobny kadr tyle że bez laski... :P no bywa... pozdro
EthicallyChallenged Napisano 19 Luty 2011 Autor Napisano 19 Luty 2011 zajrzyj na strone 47 i 48 tej teczki
Swiezy Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Dzięki właśnie tr3buh mi wyjaśnił w pm ;d napisałem mu że filmik oglądałem,sory to fota jest. Może Ethi widziałeś tą scenę i po prostu podświadomie gdzieś skojarzyłeś ;d
emmilius Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Ogólnie to eee tam. Na upartego można by nawet gadać że pomysł był podpatrzony z X-MEN-ów. Pamiętacie jak w "Ostatnim bastionie" w scenie uwolnienia przewożonych mutantów Magneto gniótł jak sreberko od czekolady i unosił samochody? Nie pamiętam teraz czy był w filmie jakiś podobny kadr. No po prostu kurczy się ten świat nowych możliwości w CA o ile w ogóle się już nie skurczył. Mam wrażenie że jak ktoś wpada na coś nowego to zupełnie przypadkowo. Chciałbym się mylić. A tak z innej beczki przypominają mi się rozmowy ze znajomymi którzy zachwalali nowatorski pomysł filmu "Incepcja". Ale mieli miny jak im mówiłem że to też już kiedyś było, nieważne. EC - don't worry, koko-dżambo i do przodu. Pzdr brachu=].
noiprox Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 No po prostu kurczy się ten świat nowych możliwości w CA o ile w ogóle się już nie skurczył. Przypomina mi to tekst powiedziany w XVIII czy XIX wieku: "wszystko co miało zostać wynalezione, zostało wynalezione!" Mam wrażenie że jak ktoś wpada na coś nowego to zupełnie przypadkowo. Chciałbym się mylić. Zawsze tak jest, kreatywność nie przychodzi przecież na zawołanie ;)
noiprox Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 A w ogóle, EC, masz tu na pocieszenie link o Kaczorze Donaldzie, a włąściwie Incepcji ;) http://www.cracked.com/article_19021_5-amazing-things-invented-by-donald-duck-seriously.html
EthicallyChallenged Napisano 26 Luty 2011 Autor Napisano 26 Luty 2011 Zacząłem dzisiaj dłubać takie coś. Nie będę sie wgłębiał w treść, pokrótce to naukowiec na krześle o takim wymyślnym kształcie, z okien widok na dno morza. Mógłby mi ktoś doradzić, bo mi sie nie podoba ten rejon za oparciem krzesła, acz nie wiem co mam z nim począć... Z góry dzięki za komenty jakie się niewątpliwie za chwileczkę pod tym postem pojawią :]
Paweł Kaczmarczyk Napisano 26 Luty 2011 Napisano 26 Luty 2011 Hm, rejon za oparciem krzesła... perspektywa powietrzna? mgiełka światła bijąca zza okien? Jak nie bardzo sobie możesz wyobrazić daj znać to zrobię over, ale coś takiego zrobiłeś za krzesłem i nogami na dole. ;) Poza tym to fajny pomysł, podłoga wyszła super. Koleś walorowo się trochę zlewa i twarz ma złe kolory przez co wydaje się wklejona. Jeszcze się czepie niepewnej kompozycji, lepiej było dać po prostu na środku niż tak nie wiadomo jak. Ogólnie na plus ale wiem, że możesz dużo lepiej.
telthona Napisano 27 Luty 2011 Napisano 27 Luty 2011 świetna praca, świetna kompozycja i świetne kolory. ja na twoim miejscu zrobiłabym z tego po prostu fajne okno, tam za krzesłem. w sensie z jakimiś framugami, i może jakimiś rybami w tle.
EthicallyChallenged Napisano 27 Luty 2011 Autor Napisano 27 Luty 2011 Dzięki za komenty. Florian te rzeczy co napisałeś, jak twarz itp to są ledwo zaczęte i dużo sie tam zmieni, to dopiero początek. Chyba znalazłem zadowalajace rozwiązanie, co o tym myślicie?
resh Napisano 27 Luty 2011 Napisano 27 Luty 2011 imo lepiej, widać teraz aquarium i pojawiające się zwierzaki. Może zamiast zwykłych rybek dodałbyś coś innego, może większego (jakaś ośmiornica albo inny monster) , żeby lekko odwracało uwagę od profesorka (podobny do ciebie tylko, że z brodą ;) ) zdówko!
EthicallyChallenged Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 powoli do przodu, ale do konca jeszcze sporo
serio Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 Zapowiada się ciekawie. Tylko sam profesorek z racji że jest na środku musi być zajebiście zrobiony. Polecam trailer z batmana tam masz hugo strange dla inspiracji.
Swiezy Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 Serio portret w traillerze bardzo fajny, tylko rada niezbyt. Jeśli by nie korzystać z gotowych wzorców tylko obserwować otoczenie i podumać nad nim chwilę myślę że spokojnie można by stworzyć jakiś oryginalny nie kopiowany portret doktora. Chociażby pójść do szpitala czy przychodni i chwilę posiedzieć w korytarzu i obserwować lekarzy, parę szybkich szkiców i ma się gotowe referencje, oryginalne i własne. Ponadto jest to świetna praca EC i pewnie będzie z niej rozpoznawany,więc czemu nie włożyć trudu.
EthicallyChallenged Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 Hehe, dzięki za radę serio, no postaram się go zajebiście zrobić, ale w designie jestem ograniczony, bo jest to osoba żyjąca i ma byc podobna do siebie. Lecim dalej, końca nie widać
emmilius Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Twoje pracki kojarzą mi się z twórczością Henninga Ludvigsena. Na pewno znasz, na pewno widziałeś. Jakoś tak po tym ostatnim arcie mi to porównanie do głowy wpadło. On też dąży do maksymalnego detalu i często do fotorealizmu. Sam Dr Octopus fajny. Odchylona głowa do tyłu tylko robi wrażenie za krótkiej szyi. Pzdr.
EthicallyChallenged Napisano 4 Marzec 2011 Autor Napisano 4 Marzec 2011 Hehe, emmilius juz ta rozmowa kiedys byla (cofnij sie do postu 388) :] Mi sie Ludvigsen zawsze kojarzy z mackami, moze Tobie tez?
Coyote Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 odbieram tą pracke bardzo pozytywnie. Posadził bym gościa na czymś konkretnie i zostawił niech siedzi :)
emmilius Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Hehe, emmilius juz ta rozmowa kiedys byla (cofnij sie do postu 388) :] Mi sie Ludvigsen zawsze kojarzy z mackami, moze Tobie tez? Człowiek przepracowany ostatnio i się powtarza z komentami :) A Heniek faktycznie ma coś z tymi mackami.
EthicallyChallenged Napisano 4 Marzec 2011 Autor Napisano 4 Marzec 2011 No, robił sporo obrazków do Call of Cthulhu więc macki siłą rzeczy się pojawiały ;] Lipa, jutro wyjeżdżam na tydzień, zero kompa, nie zdążę dzisiaj skończyć. Będę musiał za tygla przysiąść i dociągnąć do finału. Na razie jest tak:
EthicallyChallenged Napisano 15 Marzec 2011 Autor Napisano 15 Marzec 2011 szybcior (jakies 3-4 godziny) zainspirowany smutnym losem rdzennych mieszkancow Teneryfy wybitych przez Hiszpanskich konkwistadorow
ICE Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 3-4h to juz niezbyt szybcior, ale praca calkiem fajna, tylko te kamienne urwisko na srodkowym planie jakos tak niezbyt pasuje, do tego planu, splaszczylo sie w gornej partii na krawedziach i zbyt mocno odcina od reszty.
EthicallyChallenged Napisano 27 Marzec 2011 Autor Napisano 27 Marzec 2011 Cephalord skończony. zbliżenie: Osoba na obrazku to prof PZ Myers, autor bloga pharyngula, to tak na wypadek gdyby ktoś chciał ponarzekać, że "mogłeś mu dać monokl czy coś żeby był bardziej cool". Wszystkie uwagi jak zawsze cenne, komentować! 1
nicponim Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 detal kosmicznie wydlubany, strasznie mi sie podobają przejscia tonalne, narzucilbym troche koloru z osmiornicy na ciuchy profesorka gdzie nie gdzie, zeby tak sie nie wybijał, ale pozatym to miodzio. gratzy!
Bedyk Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 solidna robota tylko 1 male ale, doktorek wygląda jakby siedział w powietrzu, wypuściłbym trochę siedzenia do przodu i dodał jakieś załamanie na materiale w tym miejscu
Swiezy Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Praca ogólnie genialna ;) i detal na siedzisku zadziwiający tylko czemu taki blur na oparciu?
Paweł Kaczmarczyk Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Wygląda jak zdjęcie, dużo referek? czy raczej z głowy? No i idą gwiazdki bo idziesz jak burza. ;)
telthona Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 kurde, stary niezła jakość :D bardzo fajna ta ilustracja z tentaklami. Świetne światło i odbicia na podłodze. ale z jakiejś przyczyny ten pan nie wydaje mi się przyjazny :P poprzedni obrazek fajny kompozycyjnie. te opuncje wyszły Ci fajnie :)
tr3buh Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Bardzo fajny obrazek, czuc troche klimatem ze starych filmow s-f z lat 60 Widze tez ze masz duza cierpliwosc do detalu.. Jedno "ale", prawa reka doktorka sprawia wrazenie jakby zrosla sie z kolanem
EthicallyChallenged Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 Dzięki ludziska. uwagi celne, komplementy milutkie. Florian P co do pytania to z refek była fota kolesia haniebnej jakości , jedna moja fota w szlafroku, kapciach i spodniach od dresu (nie, nie pokażę) i parę fotek ośmiornic. Ostani mój twór parogodzinny
emmilius Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Rzadko na forum widać lvl-upy. Oto jeden z nich. Dla mnie bomba.
nicponim Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 zbyt jednakowe 'nasilenie' detalu robisz, np. snieg na tych skalkach po prawej mogles rozbic na drobne i duze płaty,np. np. szczyty tej gory mogles przykryc sniegiem, bo teraz te kontrastujace plamki-ciemne skaly,jasny snieg -mocno przyciagaja uwage. i troche brudny kolor wyszedl;/ a pozatym samo dobro, tak trzymac! PS. takie sprawki jak snieg/skałki, dobrze wychodza jak zaznaczasz lassem/pen toolem i jedziesz po tym brushem z jakas ziarnistoscią, mozesz otrzymac wtedy ciekawe efekty. pzdr! 1
EthicallyChallenged Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 (edytowane) Dziękówa! Swoją drogą odnotowano gdzieś kiedyś jakiś lvl dwn? Fakt nicponim, już i tak pilnowałem sie żeby "posklejać" kształty ciemne i jasne w większe grupy ale widać za mało. No nic, następnym razem. A z tym brudnym kolorem to mógłbyś mi powiedzieć dokładniej? Bo chciałem, żeby była taka syfiasta, szara, fabryczna atmosfera, ale może Tobie chodziło o jakis inny brud niezależny od tejże? A tak poza tym, to Nie ***** w KAPELUSZ!!! Jak człowiek spędzi wystarczającą ilość godzin przy Red Dead Redemption i dowali na koniec 3:10 to Yuma to prędzej czy później musi sie to tak skończyć. Detalium: Edytowane 7 Kwiecień 2011 przez n-pigeon
emmilius Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 Przestań malować przez rok, odetnij się kompletnie od rysików, ołówków itp to zobaczysz co to lvl down :D, fajne ćwiczenie z kałbojem.
Ania Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 kałboj świetny, tylko tylnia ręka (dolna część, tam gdzie wchodzi w rękaw) wygląda za gruba.
Swiezy Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 No cowyboy robi wrażenie, co do Ani to faktycznie, kwestia małej negatywnej przestrzeni, chociaż przedramię w takim układzie z pewnością nie będzie tej samej szerokości co w wyprostowanej ręce, całkiem inaczej mięśnie się układają.
vrocker Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 Fajowy ten kowboj, masz oko do realistycznego renderingu.
EthicallyChallenged Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Napisano 9 Kwiecień 2011 Dzięki! Myślałem, że mi zeszło ciśnienie w temacie, ale dzisiaj widziałem Rango w kinie, więc...
Smoku Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 Ten kowboj z posta 693 strasznie mi się podoba. Wrzucisz wyższą rozdziałkę? Chętnie bym go widział u siebie na tapecie :) Pozdr.
EthicallyChallenged Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Napisano 9 Kwiecień 2011 A jaka masz rozdziałke na swoim monitorze?
Rekomendowane odpowiedzi