Łukasz Jaskólski Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 fajnie jest mimo ze te kopytka nieco kluja w oczy mozna by przesunac dziolche nieco nizej dla przeskosowania kompozycji albo inczej, jakbym ja malowal, to uwazalbym zeby nie stawiac nog postaci na tej samej wysokosci - bo to zmiejsza dynamike kompozycji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 extra super wypas tylko dół konika dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Wyśmienita prostota. Działa na wyobraźnię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 Dzieki ludzie, ten obrazek to taki szkic, pelno bledow ma, konie nawet tak nie biegaja zeby miec tylko przednia noge na gruncie. Dzieki za rade dot umiejscowienia, Lukasz. Cos w tym jest :] Dzisiaj taki fanart: Postac to braciszek Ristoro z Assassin's Creed Brotherhood, moja ulubiona z multiplayera. Przy okazji, jak ktos tez w to gra na XBL to dajcie znac, chetnie bym partyjke z kims z forum szarpnal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 No no EC ostro dajesz ;) aż miło popatrzeć, już powoli zaczyna to osiągać malarski poziom. Z uwag z mojego skromnego poziomu tylko bym rzucił to że braciszek jest nie oświetlony i zlewa się nieco z tłem, oświeciłbyś go nieco żeby wyłowić z planu,bo jest szary jak tło i backgroundowe postacie ;) plus minus jakiś za duży się wydaje, jak gigant ;d takie dziwne wrażenie. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 (edytowane) Ciekawe rzeczy tu dajesz. Nie licząc trochę dziwnie wyglądającej sylwetki konia(sprawia wrażenie jakby nie biegł, a latał) z #899 to bardzo udane - obraz pobudza wyobraźnię. #904 jest dużo bardziej dopracowane, choć na kilka rzeczy bym zwrócił uwage. Specem nie jestem, ale - wydaje mi się, że cień mnicha jest trochę za ostry względem światła, które na niego spada(a właściwie nie spada); - mógłbyś rozświetlić trochę jego postać choć fragmentarycznie - tak jak ze światłem na ścianie (plamy są naprawdę świetne!); - kierunek cieni też wydaje mi się niekonsekwentny; - dłoń strasznie odstaje względem całej postaci - tak, jak wspomniał Świeży - mnichowi chyba urosło się troszkę za dużym - subiektywnie uważam, że jakieś roślinki dodałyby życia obrazowi; niby tych dwóch panów też ma zielone elementy; ale to nie to samo. Przy okazji - ten zielony przyciąga wzrok w pracy (nie wiem czy efekt zamierzony, więc wspominam) Całościowo bardzo mi się podoba:) Edytowane 17 Lipiec 2011 przez Chasdiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 Dzieki, poprawilem i dodalem pare rzeczy, glownie walor tez byl skopany. A wydaje sie wielki, bo poziom kamery tak gdzies na wysokosci kolan, moze dlatego takie wrazenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 przebłysk geniuszu, więcej takich dawaj ;] @edit, nogi nie sa za dlugie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 pracka ostatnia rewelka! Ale apropo Twojej strony! EC! ZMIEŃ OBRAZEK WEJŚCIOWY BO ZNIECHĘCA :P Masz taki gust i cos takiego walnąć? http://fc06.deviantart.net/fs48/o/2009/200/8/7/8775d990c7e6cee1c41c5c9a3b6380ed.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 rice: Dzieki! I nie ;p Telthona: hehe, to gust sprzed 2 lat, wiec troche zmurszaly ;] Dzieki za przypomnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Fajne wykończenie masz w pracach ale musisz popracować nad anatomia bo psuje odbiór pracy . Kolesiowi poleciały proporcje i wygląda strasznie nie naturalnie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 Kolesiowi poleciały proporcje i wygląda strasznie nie naturalnie. Pozdro a konkretniej moge prosic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 teraz jest grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerYeti Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 a konkretniej moge prosic? Uploaded with ImageShack.us coś tego bardziej? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 "rice: Dzieki! I nie ;p" Oj chyba własnie tak, ten sam błąd popełniłeś w pracy z tym zbójem, nogi były sporo za długo przez co postać wydała sie za bardzo rozciągnięta. Spojrz gdzie narysowałeś pasek, głowe i jego stopy od razu załapiesz że coś z proporcjami jest nie tak. Teraz jeszcze tak patrze że jego krzyż jest jakby za nisko, i to też może psuć odbiór rozciągając postać. Pozdro @edit, hehe panzer szybszy post od mojego, ale chyba jeszcze bardziej popsułeś bo nadal cos nie gra ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 wyglada jak karzelek :] ale za to jak fajnie lewituje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 tu macie wszystko rozrysowane z liniami dla ulatwienia (kanon na 8 glow). wszystko sie zgadza, a co do krzyza to on wlasnie na takiej wysokosci ma byc, dalem link do postaci z gry, ale chyba nikt nie kliknal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 (edytowane) @up, te linie co sobie narysowałeś to wiesz... Popatrz na własny obrazek obróc go ze dwa razy odśwież oczy ;D Proporcje są zle, widze to nei tylko ja. Co do krzyża to być może jest tak na jakimś concepcie, nie neguje tego ale wyobrażenie krzyża na wysokości brzucha u duchownego (tu masz kilku) http://www.google.pl/search?q=bishop&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1372&bih=683 niestety ale nie przejdzie ;] Edytowane 17 Lipiec 2011 przez rice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 @up, te linie co sobie narysowałeś to wiesz... hehe, no nie wiem wlasnie... I jeszcze na dobra sprawe nikt mi nie pokazal gdzie konkretnie sa zle. Over mnie nie przekonuje, nie z upartosci tylko po prostu nie widze. Moze rano zobacze, nie wiem. A z tym krzyzem to nie zrozumialem co miales na mysli. Powtarzam: on tak go nosi. Kliknij w link i zobacz jak nie wierzysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 nie sluchaj tych glupot! proporcje sa spoko! obrazek jest niezly, zamiast sie nad nim rozwodzic rob nastepny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Praca jako caość naprawdę mi się podoba :D Ładna spokojna paleta kolorów. Jak wspomniał ktoś wyżej, za długie nogi i moim zdaniem twarz wygląda trochę płasko. Ładne światło na ziemi i budynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 (edytowane) Hm myślę że kwestia proporcji i kompozycji postaci ( bo jednak całą ilustrację tworzy kompozycja plam, gdzie postacie także plamą jakąś wszak są, a więc i ich proporcje są kompozycją dla samej ilustracji) mogłaby się rozwiązać za sprawą pana Loomisa: Tak jak pokazałeś proporcje mogą być jak najbardziej ok, no ale stosunek w perspektywie postaci do siebie może się nie zgadzać. Edytowane 18 Lipiec 2011 przez Swiezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Mi w sumie tylko coś z rękami nie gra. Są niby dobrze rozrysowane pod względem proporcji ale coś zachwiało odbiór. Fajnie czujesz postaci w mocno rozproszonym świetle - przekonująco to wygląda. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekS Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Tez mi sie wydawalo, ze z anatomia i proporcjami ciala jest wszystko ok, tylko koles jest olbrzymem. Nie wiem czy dobrze to rozrysowalem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2011 niedobrze. Spróbuj jeszcze raz, dajac horyzont w polowie drogi miedzy stopa a kolanem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekS Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Ok, tylko wtedy budynek nie pasuje, braciszek jest o ponad glowe wyzszy niz wejscie. Tak? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2011 (edytowane) Tajest. Nie zgadza sie linia zboiegu. Poprawie budynek pozniej, dzieki za trop. Edit: teraz jest ok o ile sie nie myle Edytowane 18 Lipiec 2011 przez EthicallyChallenged Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 do proporcji sie nie czepiam bo zalozmy ze jest to wysoki koles, chociaz over rice bardziej do mnie przemawia. mnie draznia za to postaci w tle- nie wiem dlaczego braciszek ma inny kolor twarzy niz reszta postaci w tle(one szare, on brazowaty)? same postaci wygladaja jak snopy siana, powyciagaj im rece,nogi, tak zeby bylo czuc ze to nie sa kukły a ruchome postaci. I nie 'paćkaj' ich a maznij kilkoma konkretnym plamami. Nie rozumiem tez tych splecionych dloni, kompletnie nie wiem jak to anatomicznie jest rozwiazane;] No i chlop ma plaska twarz, wydaje sie ze szerokosc gęby wynosi 10cm;p A walor jest naprawde bardzo pro, chociaz ty zawsze fajnie ogarniales sprawy zwiazane z swiatlocieniem;] pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2011 Dzieki nicpon. Tu akurat w kazdej kwestii sie zgodze. Nie wiem czy chce mi sie po raz kolejny poprawiac te rzeczy czy brac sie za nastepny obrazek... No zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 ja bym poprawił lepsze kilka konkretnych prac i mnostwo 'nie do końca zadawalających';] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2011 Poprawilem tez twarz bo byl za malo podobny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 ładnie Ci idzie to rzeźbienie postaci :) może ta kiecka na dole trochę mało foremna w formie ;) ale w ogóle bardzo ładnie. Tło jeszcze w trakcie produkcji czy zostawisz tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 poprzednia twarz duuuuuuuuuuuuzo lepsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2011 sucharek - dzieki, zostawiam tak, albowiem obrazek dla przyjemnosci malowany porzucon byc winien, kiedy przyjemnosci dostarczac przestaje. Amen. dekiel no byc moze byla sympatyczniejsza, ale podobienstwa za grosz nie bylo. Teraz tez nie za fajnie z tym podobienstwem, ale troche lepiej chociaz... Wrzucam pare roznych zebranych cwiczen, zebysta se nie mysleli, ze nic tylko gram w ACB i maluje sobie dla frajdy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 obrazek dla przyjemnosci malowany porzucon byc winien, kiedy przyjemnosci dostarczac przestaje. Amen. true! fajne szkice - leżąca pani mi się podoba z prawej pośrodku i leżący pan :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 (edytowane) przegięta jest ta dłoń z zapalniczką.... edit. w sensie ze mi sie pdoba :D Edytowane 20 Lipiec 2011 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 cwiczenia az zachecaja do ćwiczeń :] ta praca z tym (zakonnikiem) przewypaśna, ale tez mi się zdaje ze poprzednia twarz o wiele fajniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2011 przegięta jest ta dłoń z zapalniczką.... w sensie ze cos jest skopane? proporcje? walor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 koncz diabla i pokaz go w wiekszej rozdzialce, bo szykuje sie torpeda;] a dlon jest zdecydowanie za gruba, no chyba ze ta rzeba miala taki wlasnie ksztalt i proporcje. jedyny minus to to ze malujesz jak baba za przeproszeniem;p tzn nie ma tej odwagi w rysowaniu-spojrz chociazby na szkice olowkowe- kazdy cien jest do bólu wymuskany, niektore elementy mogles rozwiazac paroma machnieciami, a ty je dlubiesz wszedzie tak samo-to przeklada sie oczywiscie tez na digital, caly czas brakuje mi tego powera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 Słyszałem o tym że można sobie kupić aparat fotograficzny i nawet sam tak uczyniłem. Ale żeby kurcze swój mózg i rękę zamienić w to jakże prze-sprytne urządzenie... łapa rządzi =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2011 Słyszałem o tym że można sobie kupić aparat fotograficzny i nawet sam tak uczyniłem. Ale żeby kurcze swój mózg i rękę zamienić w to jakże prze-sprytne urządzenie... łapa rządzi =] Ta, tylko szybkosc i dokladnosc nie ta... Dzieki :) Przedstawiam desperacka probe ratowania mojego meskiego wizerunku, nadszarpnietego komentem Nicponia. Moze muscle car i troche juchy pomoze? Obrazek jest zarazem kulminacja zglebiania technik prezentowanych przez Scotta Robertsona na DVD z Gnomona. A w tle plumkali Doorsi "...there's a killer on the road...dumdudumdumdum..." 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 E tam, dziob sobie "jak baba" byleś dobrze dziobał. Po prostu jesteś perfekcjonistą i masz silną potrzebę kontroli nad tym co robisz. Ciężko raczej będzie to zmienić, a lepiej i łatwiej będzie to obrócić na swoją korzyść. Jakoś nie wierzę w jeden słuszny sposób rysowania, to taki podręcznikowy sposób widzenia świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 większego podpisu sie nie dało? :D ale pracka super. fajne to wgniecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 samochod swietny ksiadz tez, tylko kolorki troche zbyt "dull" sa...(zwlaszcza samochod) cwiczenia za to zayebiscie ci wyszly zwlaszcza reka&popielniczka.. miazga :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twi Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 Kolorki fakt blade, pozwoliłem sobie na lekki over Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 samochod spoko bardzo, wszystko fajnie ciekawe, ale podpis wali po gałach jak talala :D jakos z overem wg mnie bardziej czuc zrozniocwanie planow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 A mi sie kola nie podobaja:P wygladaja jak od jakiegos conept caru a to stare dobre camaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 fajnie malowane..ale światło jest mało 'pustynne' powinno chyba mieć większą 'energię światła odbitego' czy jak to nazwać.. np. zacienona część samochodu powinna, moim zdaniem, bardziej lecieć w czerwienie, pomarańcze etc.. w ogóle dość sprane te kolory..przydalyby się jakieś mocniejsze akcenty gdzieniegdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 ehh temat dla mnie na czasie jako świeżo upieczonego powypadkowego ;) ale malowanie jest mega -bardzo mi się podoba no poza tymi skałami z prawej (chyba że to kupa mamuta ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 Dzieki za uwagi. Kolory - fakt, mozna i tak, a na kolach sie nie znam i na furach ogolnie tez malo. Tym razem takie enviro, koncept, cokolwiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi