ognisty Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Witam, Oto scena jaką wraz z kolegą Paul'em wykonaliśmy na potrzeby jednego z naszych tutoriali. Tutorial/howto można znaleźć tu: http://forcg.com/tutorials/modeling/create-an-awesome-3d-future-city-day-1/ - modeling sceny http://forcg.com/tutorials/modeling/create-an-awesome-3d-future-city-day-2/ - matki i post 3dsMax, Vray, Photoshop 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Najssss podoba mi się ! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Rispekcik! Bardzo fajnie to wygląda! Tylko coś z horyzontem mi nie pasuje. Wygląda jakby miasto się urywało w pewnym miejscu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Świetnie to wygląda ale najbardziej podoba mi się pokazanie jak to zrobiliście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 czad na maxa stary :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fewer Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 @blinq Wiem, że horyzont jest nieco niedopracowany ;). Postaram się to naprawić w najbliższym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Jest super. No i oczywiscie dodatkowy + za tutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 ekstra wyglada ! i duzy plus za tuta :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 ognista praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Było by naprawdę super :) Sprawę psuje dość niechlujnie zrobiony post, spłaszczający cały widoczek, nie czuć głębi. Zamiast jechać overlayami po całości, trzeba było wyrenderować zetkę i pobawić się nieco z perspektywą powietrzną, jakimiś fajnymi volumami itp. Troszkę też zabrakło kontroli nad kolorystyką. Druga sprawa to kompozycja. W kadrze nic się nie dzieje, miasto jest równomierne i gładkie, budynków na horyzoncie praktycznie nie widać. Kilka mocnych punktów, jakichś mostrualnych wieżowców czy czegoś w tym stylu, dużo by tu dało. Potencjał jest, możliwości też. Chyba jednak pośpiech wziął górę :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Podoba się, ale główny model miasta sprawia wrażenie jakby był w innej perspektywie niż to co jest na dalszym planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 fajnie to wyszlo ale wg mnie moglo byc duzo lepiej: -monotonia geometrii (tu wiele trzeba siedziec aby zrozumiec jak wszystko jest powiazane z kompozycja) - 2 plan leci na leb na szyje - w ogóle nie siedzi w perspektywie - ten różowy jest serio nie do zniesienia - fog przesadzony i kompletnie źle rozmieszczony to tylko jedne z podstawowych duzych bledow. potencial jest, zostales wypunktowany zatem nastepna praca bedzie z pewnoscia duzo lepsza. zycze powodzenia i "no hard feelings" za C&C :) just giving u a hand :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2009 dzieki wszystkim za komentarze, oczywiscie sie nie obrażam za krytykę bo o to też chodzi :) na usprawiedliwienie dodać moge, że scenka ta była robiona pod tutorial bardziej, aniżeli pod how-to, nie siedzielismy nad tym przesadnie długo, chodziło o to by osiągnąć ładny efekt zbytnio się nie narabiając ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fewer Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Ajj, drugi plan był renderowany na 3 razy i jego dalszą część wyrenderowałem z kamery położonej z 5m niżej i bliżej :) Mały błąd, ale już wymieniłem najdalszą część miasta na odpowiednią perspektywę: http://img10.imageshack.us/img10/2559/finalgjh.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Ładnie ale nie idealnie. Zbyt nasycone to różowe z tyłu, i w niektórych miejscach widać niedociągnięcia, ma się wrażenie że robota była odwalona na szybko. Zwłaszcza ta kopuła nijaka, niby monument, centrum miasta, pomnik czy co, a ma jakieś brzydkie nieregularne greeble po bokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Jak widzę że ten wątek leży niezauważony a Kieraj znowu ma 10 stron to się nóż w kieszeni otwiera. Btw nie mogę dać gwiazdek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Dobra pracka. Szkoda, że ostrość nie siada na poziomie tej kopuły, tylko tak na dole, ale i tak robi wrażenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Świetny efekt, kolorystyka, pomysłowe rozwiązania (tutek). Kompozycja raczej nieudana, no i ta perspektywa. Moim zdaniem kopuła powinna znajdować się w "mocnym punkcie" kadru, od razu lepiej się ogląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 a tutaj inspiracja, jak myślę? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi