Bubu Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 (edytowane) Oj dawno nic nie wrzucalem na forum ,a w szczegolnosci do wipa ;] Mialem wogole tego nie dawac do WIP'a, ale moze to mnie zmotywuje do tego zeby to skonczyc, bo to co juz jest zrobilem juz jakis czas temu. Czyli tak jak w temacie mam zamiar sobie w wolnych chwilach dlubnac Forda Pickupa z 32'( jakiegos customa, hot rod'a) chociaz tam rocznikowo to napewno nie bedzie tylko 32 (łącznie z silnikiem, bo to to juz raczej bedzie jakis skladak na przelomie takim jak wychodzily flatheady) Ogolnie ma to byc zrobione tak, ze bedzie mozna obejrzec w nim prawie wszysto, lacznie z silnikiem rama, srodkiem, etc. Co z tego wyjdzie to sam nie wiem, ale juz dawno nic nie robilem dla siebie i tak mnie naszlo ;] Pare czesci od silnika moze sie jeszcze zmienic bo szukam refek. . Upki nie beda zbyt czesto, bo bedzie to robione pomiedzy innymi modelam :/ i odrazu mowie, ze bedzie too"pokazowka" w sensie zero spawow, etc ;] Pozdrawiam Edytowane 25 Sierpień 2009 przez Bubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 dzwonie na pogotowie! wariat! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Sprężyny w zegarach, paliwo w baku i prąd w kablach też będziesz modelował? :) Obyś miał sporo tych wolnych chwil na dłubanie bom ciekaw wielce finału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Coś mi się wydaje, że ostatnio Wip, stał się wylegarnią normalnych inaczej. Jak to kiedyś ktoś napisał " nie wiem co bierzesz ale rzuc to gówno, dobrze ci radze..." :). Coś Przepięknie Niesamowitego. Pozdrawiam. Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 jednak sie zdecydowałeś pokazać:) i dobrze bo jest na co popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolc Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 No poprostu masakra!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Ale fajnie:) kolejny piekny wip do ogladania. Jedziesz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 świetne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Nie wiem jak wy ale ja lubie takie szczegółowe modele ;) Jedno pytanie: skąd bierzesz referencje silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 czasami odnosze wrazenie ze prace w WiPie sa lepsze od Finisha :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2009 kliment woroszyłow xD nie jaraj sie ;P juz to widziales bueah ;] Matchias no raczej takich rzeczy to juz nie ;] probelm w tym, ze wlasnie tego czasu nie mam za duzo :/ goral_44 thx Freedom Fighter :D Mikolc thx GrześDuro thx Kedzior thx bueahahhaha ile jeszcze tych thx ? Houston google Temporal ja czasami tez mam takie wrazenie, ale to chyba chodzi o to, ze fajnie sie oglada jak ktos cos robi, a nie odrazu gotowa prace ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 ej, masakra, ej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 jednym słowem: istny meksyk ;) nie masz przypadkiem za dużo wolnego czasu? ;) powodzenia Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2009 jednym słowem: istny meksyk ;) nie masz przypadkiem za dużo wolnego czasu? ;) powodzenia Pozdrawiam. Jakbym mial to juz bym to skonczyl jakis tydzien temu conajmniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Tydzień xD chyba pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Bardzo fajne. Na dodatek mi temat podebrałeś. Ehhh... Trzeba będzie przejść po Bugatce do Dusenberga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Nice! Czekam na ciąg dalszy bo zapowiada się fenomenalnie ;) Pozdrawiam Blinq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2009 Free ciiiiii xD bueahahhha Hynol sry ;) Ale do tego tematu to ja juz podchodzilem jakies 3 lata ;] I jakos nigdy nie mialem odwagi zaczac ;] A czemu musisz zmienic temat ? nie zmoesz np zrobic jakiegos coupe ? Czy czegos podobnego ? blinq dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 bubu- nie samym chlebem człowiek zyje!!!! rób dalej! Hynol- dusenberg !! swietny pomysł....a moze chrysler Imperial z 32 wersja bez dachu? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 W sumie racja. Coś się pomyśli. Zresztą mam sporo tego na liście - Delahaye, Alfa Romeo 8C 2900,Aston Martin C-Type, BMW 328, Cord 810, Talbot-Lago T150-SS... Coś się znajdzie ;). Fajny pomysł z tym metalem - wygląda lepiej niż niektóre finishe jak juz ktoś zauważył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Hynol- Afa 8C jest piekna...bez dachu oczywiscie.... rób! choć cie znielubie troche bo sam miałem ją robić...ale trudno, ty zrobisz ładniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 a ja wrócę do tematu :D Bubu , Miażdżysz !! Życzę powodzenia , zapowiada się konkretnie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 I znów wszystko przez bubu ... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2009 I znów wszystko przez bubu ... ;) Buahahahah dajcie mi spokoj :D To nie bylem ja !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 na szóstym renderze są jakieś bugi w tych wgłębieniach w silniku.A tak poza tym to git. Końcowa scena będzie z otwartą maską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Zarąbiście dopracowane, widać dbałość o wymodelowanie każdej śrubki :) Pytanie: ten materiał jest już końcowy, czy przejściowo zmapowałeś wszystko tym samym? bo nawet jeśli przejściowo, to wygląda na tyle dobrze, że równie dobrze mogłoby tak zostać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2009 kliment SPESZYL FOR JU ;) jeszcze niedokonczona i chyba bede zmniejszal sama obrecz bo cos chyba za wielki rozmiar wyszedl :/ cucsoniuss to to nie problem poprawic ;) silnik bedzie widac napewno bo polowa maski bedzie wogole zdjeta ( a dokladnie boki ) Đraven to nie koncowy material, to tylko taki tam zeby pokazac model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 dzięks:) ołnujesz mi tu! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Gdzieś ty sie takich słow nauczył kliment;D Wyczesana fela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Kuba! Aleś pojechał. O Józefie!!! Nienawidzę Cię z uwielbienia!!! Powiedz tylko czy to odmiana tego ? Ode mnie też gwiazdy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2009 peter_f to bedzie bardziej cos takiego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Mniam :) to ja potem robię w wersji hotrod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Jeśli będziesz robił kierowce to nie zapomnij zrobić mu dziur w zębach trzonowych. W tamtych czasach stomatologia nie była tak zaawansowana. ;) Dziwna ta praca jest ale w tym szaleństwie jest chyba metoda. Czekam na więcej. Piękne i magiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2009 Zmienilem rozmiar felgi i troszke zmienil sie sam silnik ;]tzn lelektroniczny wtrysk paliwa? (stylizowany na stare mechaniczne ), jeszcze nie skonczone bo brakuje przewodow i paru dupereli, ale na wiecej czasu nie mialem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Pracuj, pracuj, a nie skalujesz felgi pamiętające-wiele-polowań! ;d Czekam na blaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Mistrzu nauczaj. Bardzo ładne a miło sie oglada i podnosi szczeke ze stolika. Czekam na kolejne upy. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Super bedzie model :) i te szczegoły... Super materiał jak by miedz bys podał jak uzyskac taki materiał??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 jak dla mnie coś pięknego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Akurat miedzi ten materiał nie przypomina w wcale. W sumie żadnego normalnego metalu, raczej już aluminium a jakaś dziwną powłoką galwaniczną. Tak by przypominało miedź: Miedź niezależnie od światła i wypolerowania zawsze jest jak ruda marchewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Miedź to to nie jest ale i tak materiał bardzo przyjemny w odbiorze :) Możesz się podzielić ustawieniami matriału? Model imponujący :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 No dobra niech to nie bedzie ta miedz :) ale mat bardzo mi sie podoba i jestem ciekawy parametrow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 gad demet, leżę i kwiczę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 (edytowane) No to troszke do przodu :D Ale tylko ciutke xD Prawie skonczony caly ten mechanizm wtryskowy, dodane pare srubek, i kawalek przedniego zawieszenia ;] Co do materialu tooooo hmm nawet jak wam pokaze jego parametry to zapewne sie wam nie przydadza bo ani to vray ani mental, ani zadne fryrendery czy maxwelle ;] Ale moge pokazac. Edyta: te smieszne przewody beda jeszce poprawiane bo sa troche nierowno i brakuje tam zakonczen metalowych. Dzieki za komentarze ;] Edytowane 17 Październik 2009 przez Bubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 4 Listopad 2009 Autor Share Napisano 4 Listopad 2009 I znowu troszke do przodu ;] materialy beda inne bo to co jest to i tak polowe w ps domalowane ;) A dziury na srodku tarczy beda pozniej jak zmerguje i wyskaluje to do calej reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Bomba że ciągniesz to dalej. Piękny hamul! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Model wielka klasa. I obiecaj, że skończysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 4 Listopad 2009 Autor Share Napisano 4 Listopad 2009 No mam zamiar to skonczyc ;] Tylko ciekawe ile mi to zajmie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 '......................................' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2010 Takie tam udalo mi sie w wolnej chwili dorobic ;] Wal po drugiej stronie wyglada tak samo wiec nie pokazywalem juz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 3 Styczeń 2010 Share Napisano 3 Styczeń 2010 Świetny detal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi