Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Oj dawno nic nie wrzucalem na forum ,a w szczegolnosci do wipa ;] Mialem wogole tego nie dawac do WIP'a, ale moze to mnie zmotywuje do tego zeby to skonczyc, bo to co juz jest zrobilem juz jakis czas temu.

Czyli tak jak w temacie mam zamiar sobie w wolnych chwilach dlubnac Forda Pickupa z 32'( jakiegos customa, hot rod'a) chociaz tam rocznikowo to napewno nie bedzie tylko 32 (łącznie z silnikiem, bo to to juz raczej bedzie jakis skladak na przelomie takim jak wychodzily flatheady) Ogolnie ma to byc zrobione tak, ze bedzie mozna obejrzec w nim prawie wszysto, lacznie z silnikiem rama, srodkiem, etc. Co z tego wyjdzie to sam nie wiem, ale juz dawno nic nie robilem dla siebie i tak mnie naszlo ;] Pare czesci od silnika moze sie jeszcze zmienic bo szukam refek. . Upki nie beda zbyt czesto, bo bedzie to robione pomiedzy innymi modelam :/ i odrazu mowie, ze bedzie too"pokazowka" w sensie zero spawow, etc ;]

Pozdrawiam

42083.gif

42086.gif

42087.gif

42088.gif

42089.gif

42090.gif

42091.gif

42093.gif

Edytowane przez Bubu

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 8,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sprężyny w zegarach, paliwo w baku i prąd w kablach też będziesz modelował? :)

Obyś miał sporo tych wolnych chwil na dłubanie bom ciekaw wielce finału.

Napisano

Coś mi się wydaje, że ostatnio Wip, stał się wylegarnią normalnych inaczej.

Jak to kiedyś ktoś napisał " nie wiem co bierzesz ale rzuc to gówno, dobrze ci radze..." :).

Coś Przepięknie Niesamowitego.

Pozdrawiam. Waldek

Napisano

jednak sie zdecydowałeś pokazać:) i dobrze bo jest na co popatrzeć

Napisano

Nie wiem jak wy ale ja lubie takie szczegółowe modele ;)

Jedno pytanie: skąd bierzesz referencje silnika?

Napisano
  • Autor

kliment woroszyłow xD nie jaraj sie ;P juz to widziales bueah ;]

Matchias no raczej takich rzeczy to juz nie ;] probelm w tym, ze wlasnie tego czasu nie mam za duzo :/

goral_44 thx

Freedom Fighter :D

Mikolc thx

GrześDuro thx

Kedzior thx bueahahhaha ile jeszcze tych thx ?

Houston google

Temporal ja czasami tez mam takie wrazenie, ale to chyba chodzi o to, ze fajnie sie oglada jak ktos cos robi, a nie odrazu gotowa prace ;]

Napisano

jednym słowem: istny meksyk ;)

nie masz przypadkiem za dużo wolnego czasu? ;)

powodzenia

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor
jednym słowem: istny meksyk ;)

nie masz przypadkiem za dużo wolnego czasu? ;)

powodzenia

Pozdrawiam.

Jakbym mial to juz bym to skonczyl jakis tydzien temu conajmniej ;)

Napisano

Bardzo fajne. Na dodatek mi temat podebrałeś. Ehhh... Trzeba będzie przejść po Bugatce do Dusenberga.

Napisano

Nice! Czekam na ciąg dalszy bo zapowiada się fenomenalnie ;)

Pozdrawiam

Blinq

Napisano
  • Autor

Free ciiiiii xD bueahahhha

Hynol sry ;) Ale do tego tematu to ja juz podchodzilem jakies 3 lata ;] I jakos nigdy nie mialem odwagi zaczac ;] A czemu musisz zmienic temat ? nie zmoesz np zrobic jakiegos coupe ? Czy czegos podobnego ?

blinq dzieki.

Napisano

W sumie racja. Coś się pomyśli. Zresztą mam sporo tego na liście - Delahaye, Alfa Romeo 8C 2900,Aston Martin C-Type, BMW 328, Cord 810, Talbot-Lago T150-SS... Coś się znajdzie ;).

Fajny pomysł z tym metalem - wygląda lepiej niż niektóre finishe jak juz ktoś zauważył :)

Napisano

a ja wrócę do tematu :D

Bubu , Miażdżysz !!

Życzę powodzenia , zapowiada się konkretnie !!

Napisano
  • Autor
I znów wszystko przez bubu ... ;)

Buahahahah dajcie mi spokoj :D To nie bylem ja !!

Napisano

na szóstym renderze są jakieś bugi w tych wgłębieniach w silniku.A tak poza tym to git. Końcowa scena będzie z otwartą maską?

Napisano

Zarąbiście dopracowane, widać dbałość o wymodelowanie każdej śrubki :)

Pytanie: ten materiał jest już końcowy, czy przejściowo zmapowałeś wszystko tym samym? bo nawet jeśli przejściowo, to wygląda na tyle dobrze, że równie dobrze mogłoby tak zostać :)

Napisano
  • Autor

kliment SPESZYL FOR JU ;)

jeszcze niedokonczona i chyba bede zmniejszal sama obrecz bo cos chyba za wielki rozmiar wyszedl :/

42162.gif

cucsoniuss to to nie problem poprawic ;) silnik bedzie widac napewno bo polowa maski bedzie wogole zdjeta ( a dokladnie boki )

Đraven to nie koncowy material, to tylko taki tam zeby pokazac model.

Napisano

Gdzieś ty sie takich słow nauczył kliment;D

Wyczesana fela.

Napisano

Kuba! Aleś pojechał. O Józefie!!! Nienawidzę Cię z uwielbienia!!! Powiedz tylko czy to odmiana tego ?

Ode mnie też gwiazdy!

Napisano

Jeśli będziesz robił kierowce to nie zapomnij zrobić mu dziur w zębach trzonowych. W tamtych czasach stomatologia nie była tak zaawansowana. ;)

Dziwna ta praca jest ale w tym szaleństwie jest chyba metoda. Czekam na więcej. Piękne i magiczne.

Napisano
  • Autor

Zmienilem rozmiar felgi i troszke zmienil sie sam silnik ;]tzn lelektroniczny wtrysk paliwa? (stylizowany na stare mechaniczne ), jeszcze nie skonczone bo brakuje przewodow i paru dupereli, ale na wiecej czasu nie mialem :/

42415.gif

42416.gif

Napisano

Pracuj, pracuj, a nie skalujesz felgi pamiętające-wiele-polowań! ;d Czekam na blaszki.

Napisano

Mistrzu nauczaj. Bardzo ładne a miło sie oglada i podnosi szczeke ze stolika.

Czekam na kolejne upy.

Pozdro.

Napisano

Super bedzie model :) i te szczegoły... Super materiał jak by miedz bys podał jak uzyskac taki materiał???

Napisano

Akurat miedzi ten materiał nie przypomina w wcale. W sumie żadnego normalnego metalu, raczej już aluminium a jakaś dziwną powłoką galwaniczną.

Tak by przypominało miedź:

dfgdfgdfgk.jpg

Miedź niezależnie od światła i wypolerowania zawsze jest jak ruda marchewa.

Napisano

Miedź to to nie jest ale i tak materiał bardzo przyjemny w odbiorze :) Możesz się podzielić ustawieniami matriału? Model imponujący :)

Napisano

No dobra niech to nie bedzie ta miedz :) ale mat bardzo mi sie podoba i jestem ciekawy parametrow :)

Napisano
  • Autor

No to troszke do przodu :D Ale tylko ciutke xD Prawie skonczony caly ten mechanizm wtryskowy, dodane pare srubek, i kawalek przedniego zawieszenia ;] Co do materialu tooooo hmm nawet jak wam pokaze jego parametry to zapewne sie wam nie przydadza bo ani to vray ani mental, ani zadne fryrendery czy maxwelle ;] Ale moge pokazac.

Edyta: te smieszne przewody beda jeszce poprawiane bo sa troche nierowno i brakuje tam zakonczen metalowych.

Dzieki za komentarze ;]

44579.gif

44580.gif

44581.gif

Edytowane przez Bubu

Napisano
  • Autor

I znowu troszke do przodu ;]

45718.gif

materialy beda inne bo to co jest to i tak polowe w ps domalowane ;) A dziury na srodku tarczy beda pozniej jak zmerguje i wyskaluje to do calej reszty.

Napisano
  • Autor

No mam zamiar to skonczyc ;] Tylko ciekawe ile mi to zajmie ^^

Napisano
  • Autor

Takie tam udalo mi sie w wolnej chwili dorobic ;] Wal po drugiej stronie wyglada tak samo wiec nie pokazywalem juz ;)

49126.gif

49127.gif