adek Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 W internecie pojawił się drugi trailer trzeciej już części filmu Toy Story. Zachęcam do jego obejrzenia ja. Zgodnie z zapowiedziami film będzie można zobaczyć dopiero w czerwcu 2010. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=834
Santi_Animator Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Czekałem z niecierpliwością więc nie liczcie na to że napiszę choćby jedno złe słowo ;p Ale do czerwca niestety jeszcze daleko. Cóż, zapowiada się something AWSOME ;d OSSU ;)
Lucek Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 (edytowane) Czy Toy story to nie jest taki staaary film który był hitem jak miałem ze 2 latka? Wychodzi trójka! Fajnie:) EDIT: Sorry miałem 5 latek:) Edytowane 13 Październik 2009 przez Lucek
Nezumi Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Ja juz teraz z niecierpliwoscia czekam na czesci 4, 5, 6, 7, 8, 9 i najbardziej OMG AWESOME 10! lucek91 - to ty pisklak jestes ;)
Double_G Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 (edytowane) Te kolejne filmy 3d są coraz mniej Edytowane 12 Październik 2009 przez Adek
CzAk1 Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Niom...ToyStory to już legenda. Od tego się wszystko zaczęło... Fajnie, że wydadzą trzecią część...pod warunkiem, że utrzyma poziom. Cięzko jednak będzie na to spojrzeć znów oczami 10latka :)
floo Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 stara dobra szkoła... ;) taki odgrzany kotlecik może byc nawet smaczny...
comander_barnik Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 o tak, ile to już lat minęło. Toy Story to klasyk, oby tylko było tak dobre jak poprzednie ^^
piotr kura Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Pionierskosc była wg mnie jedyną mocną stroną toy story 1. tutaj niczego takiego bym sie nie spodziewał. Mogli by czas i siły włożyć w cos ciekawszego.
Temporal Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 jeaaaaaaaaaaaaaaaaaaah autodesk jest zly!!! toy story 3 jest zle!!! ale ja jestem cool az sie nawet tym chwalic nie chce
piotr kura Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 czy nie można wyrazić swej opinii? autodesk jest zły?
Camel Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 odgrzewany kotlecik w rendermanie czy coś.. fajnie się zapowiada :) A zresztą czy Autodesk? Autodesk wykupił Majkę a podobno w niej powstały inne animówki Pixar'a :p
Kris_R Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Pewno, że w Marionette... choc jest zbudowany na strukturze Aliasa (teraz Autodesk) to jednak zupełnie inna para kaloszy. Tu fragment większej całości: Marionette is based upon alias structure but its a different thing whatsoever so is ILM's Cari (short for carricature), pdi's Emo, Rythm And Hues's Voodoo , and so on each of those are proprietary systems based upon their own needs and pipelines and u would probably get to see them only working there. and like i said, even if u had them, they would be very useless to you as an individual artist :)
the_fgdf Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 I takim to własny soft pozwala zaoszczędzić na licencjach.
Loopik Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 I takim to własny soft pozwala zaoszczędzić na licencjach. Co jak co, ale to z oszczędności chyba nie jest, bo zamiast na licencje muszą zatrudniać zespół programistów i to na pewno taniej nie wychodzi. Z drugiej strony mają narzędzie dokładnie takie jakie jest im potrzebne. Zaciekawiła mnie ta sprawa z tym Marionette? Co to w ogóle jest? Jak to wygląda? Oglądałem różne "making-of" Pixara i często na ekranach widziałem Maya, ale czytałem też, że mają jakiś własny software. To ten Marionette?
the_fgdf Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 Oczywiście nie tylko zaoszczędzić na licencjach, ale oszczędności - pieniędzy i nie tylko, to niezmiennie główny powód. I tak jak Kris wspomniał - jeśli widziałeś dużo suwaków to znaczy ze był to marionette - podobno inaczej się tam nie da.
MaxymilianMax Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 Podobno ILM ma najbardziej zaawansowany własny soft... drugie miejsce zapewne Pixar ;) .. Toy Story kolejna kinowa Animka w grafice "bajkowej" .. Wall-e był/jest najdzieją na filmy animowane w bardziej realistycznej grafice.. miodzik :)
Nezumi Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 Co za roznica - zaden z nas go (softu) najprawdopodobniej nigdy nie zobaczy :D
the_fgdf Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Abstrahując od softu jego zastosowania i dużej ilości praktycznych rzeczy do wykorzystania. Polecam materiały techniczne Pixara http://graphics.pixar.com/library odnośnie softu - Gepetto http://graphics.pixar.com/library/CartoonCollision/paper.pdf
ptaszek Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 hehe fajne :) a "up" juz leci? widzial ktos?
mrkrzysiek Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Co za roznica - zaden z nas go (softu) najprawdopodobniej nigdy nie zobaczy :D jak to nie na forum jest przynajmniej jedna osoba która go widziała:)
Rekomendowane odpowiedzi