Napisano 11 Październik 200915 l W internecie pojawił się drugi trailer trzeciej już części filmu Toy Story. Zachęcam do jego obejrzenia ja. Zgodnie z zapowiedziami film będzie można zobaczyć dopiero w czerwcu 2010. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=834
Napisano 11 Październik 200915 l Czekałem z niecierpliwością więc nie liczcie na to że napiszę choćby jedno złe słowo ;p Ale do czerwca niestety jeszcze daleko. Cóż, zapowiada się something AWSOME ;d OSSU ;)
Napisano 11 Październik 200915 l Czy Toy story to nie jest taki staaary film który był hitem jak miałem ze 2 latka? Wychodzi trójka! Fajnie:) EDIT: Sorry miałem 5 latek:) Edytowane 13 Październik 200915 l przez Lucek
Napisano 12 Październik 200915 l Ja juz teraz z niecierpliwoscia czekam na czesci 4, 5, 6, 7, 8, 9 i najbardziej OMG AWESOME 10! lucek91 - to ty pisklak jestes ;)
Napisano 12 Październik 200915 l Te kolejne filmy 3d są coraz mniej Edytowane 12 Październik 200915 l przez Adek
Napisano 12 Październik 200915 l Niom...ToyStory to już legenda. Od tego się wszystko zaczęło... Fajnie, że wydadzą trzecią część...pod warunkiem, że utrzyma poziom. Cięzko jednak będzie na to spojrzeć znów oczami 10latka :)
Napisano 12 Październik 200915 l stara dobra szkoła... ;) taki odgrzany kotlecik może byc nawet smaczny...
Napisano 12 Październik 200915 l o tak, ile to już lat minęło. Toy Story to klasyk, oby tylko było tak dobre jak poprzednie ^^
Napisano 12 Październik 200915 l Pionierskosc była wg mnie jedyną mocną stroną toy story 1. tutaj niczego takiego bym sie nie spodziewał. Mogli by czas i siły włożyć w cos ciekawszego.
Napisano 12 Październik 200915 l jeaaaaaaaaaaaaaaaaaaah autodesk jest zly!!! toy story 3 jest zle!!! ale ja jestem cool az sie nawet tym chwalic nie chce
Napisano 12 Październik 200915 l odgrzewany kotlecik w rendermanie czy coś.. fajnie się zapowiada :) A zresztą czy Autodesk? Autodesk wykupił Majkę a podobno w niej powstały inne animówki Pixar'a :p
Napisano 12 Październik 200915 l Pewno, że w Marionette... choc jest zbudowany na strukturze Aliasa (teraz Autodesk) to jednak zupełnie inna para kaloszy. Tu fragment większej całości: Marionette is based upon alias structure but its a different thing whatsoever so is ILM's Cari (short for carricature), pdi's Emo, Rythm And Hues's Voodoo , and so on each of those are proprietary systems based upon their own needs and pipelines and u would probably get to see them only working there. and like i said, even if u had them, they would be very useless to you as an individual artist :)
Napisano 13 Październik 200915 l I takim to własny soft pozwala zaoszczędzić na licencjach. Co jak co, ale to z oszczędności chyba nie jest, bo zamiast na licencje muszą zatrudniać zespół programistów i to na pewno taniej nie wychodzi. Z drugiej strony mają narzędzie dokładnie takie jakie jest im potrzebne. Zaciekawiła mnie ta sprawa z tym Marionette? Co to w ogóle jest? Jak to wygląda? Oglądałem różne "making-of" Pixara i często na ekranach widziałem Maya, ale czytałem też, że mają jakiś własny software. To ten Marionette?
Napisano 13 Październik 200915 l Oczywiście nie tylko zaoszczędzić na licencjach, ale oszczędności - pieniędzy i nie tylko, to niezmiennie główny powód. I tak jak Kris wspomniał - jeśli widziałeś dużo suwaków to znaczy ze był to marionette - podobno inaczej się tam nie da.
Napisano 13 Październik 200915 l Podobno ILM ma najbardziej zaawansowany własny soft... drugie miejsce zapewne Pixar ;) .. Toy Story kolejna kinowa Animka w grafice "bajkowej" .. Wall-e był/jest najdzieją na filmy animowane w bardziej realistycznej grafice.. miodzik :)
Napisano 13 Październik 200915 l Co za roznica - zaden z nas go (softu) najprawdopodobniej nigdy nie zobaczy :D
Napisano 14 Październik 200915 l Abstrahując od softu jego zastosowania i dużej ilości praktycznych rzeczy do wykorzystania. Polecam materiały techniczne Pixara http://graphics.pixar.com/library odnośnie softu - Gepetto http://graphics.pixar.com/library/CartoonCollision/paper.pdf
Napisano 14 Październik 200915 l Co za roznica - zaden z nas go (softu) najprawdopodobniej nigdy nie zobaczy :D jak to nie na forum jest przynajmniej jedna osoba która go widziała:)