KoMic Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 (edytowane) witac, z braku laku. I ogolnego zblazowania postanowilem wkoncu cos wykonac. Stawiam na kolejna pompatyczna, nadmuchana ideologia jak balon scena batalistyczna z udzialem Okretu cesarstwa japonskiego FUSO. remodel z 35 roku Edytowane 21 Marzec 2010 przez KoMic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Bardzo ładny detal i bardzo dobra skala elementów IMO. Tekstury też świetne. Jak zrobiłeś ten brud? To jakiś dirt material czy AO z takim kolorem? Wyglądają superaszczo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Swietnie sie zapowiada- bedzie wypas jak nic ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 18 Listopad 2009 Autor Share Napisano 18 Listopad 2009 (edytowane) Witam, peter_f--> uzywam MR, materialu Arch+Design, IMO bardzo poteznego narzedzia spod mentalow, to zabrudzenie tak jak napisales AO w kolorze ciemnobrazowym. Texy mix w PS z bazy cgtexow. Jesli przy pierwszym gunie wyglada to spoko, to juz przy drugim jest mocno przesadzone, ehhh trzeba bedzie indywidualne materialy robic: \ Soska--> hehe sie zobaczy. przy moim zlomianym zapale moze dobrne choc do cwierci: ] Dzialo nr 3, 4, 5 pozdrawiam Edytowane 7 Grudzień 2009 przez KoMic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 No ładnie KoMicu, ładnie, będe zaglądał, to nie mój kaliber co prawda ale popatrzec zawsze miło ;) trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Mógłbyś pokazać to ustawienie AO? Nigdy nie wiem który kolor zmienić. Tekstury piękne! Do tego ten bardzo subtelny bumpik albo spec! Piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 KoMic, wiem juz co mi nie pasuje tu ;) nie obraź sie ale ten materiał dla mnie to nie metal, bardziej przypomina... beton, pomalowany ale beton. A to tak łatwo zmienić, wiem ze potrafisz i dlatego o tym pisze bo aż szkoda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 zgadzam sie z klimentem - nie wyglada jak metal, ale detal robi wrazenie, caly okret odtwarzasz czy tylko jakis jego fragment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Listopad 2009 Autor Share Napisano 19 Listopad 2009 hmmmm, a tak mi sie podobal ten material chamski, nieobrobiony, prawie jak z odlewu. Ale masz racje, traci betonem, glownie przez te linie bruzd na powierzchni. wyglada jak podrapana sciana. zmienie bumpa i zobacze moze wystarczy. Dzieki Kliment peter_f--> hmmm, wieczorem jak wroce, to postaram sie pokazac screena. Na obecna chwile wyglada to tak ze. w kanale diff daje material AO(MR) tam do jednego kanalu tex podstawowa, w drugim ciemny braz. hm sample 32, ta wartosc 07 na 3. i dystans na 50mm. DOdatkowo w samym materiale Arch mam wlaczone AO, ale nie wiem czy cos mi to daje: ] M4rcus--> Stety niestety. planowwane jest tylko 1 ujecie. Ale moze cos mi odwali i zrobie caly okret. ZObacze ile bdede mial sil i checi pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Listopad 2009 Autor Share Napisano 20 Listopad 2009 (edytowane) Witac, Drobny Up. Zmienilem shader stali, zmieniony nie oznacza poprawiony: ] Dalej dodalem nity, tfu sruby, lecz slabo je widac, co oznacza ze srub wiecej nie budziet. No i poczatki z Superstruktura. pozdrawiam klasycznie od tego co kazdy lubi najbardziej, czyli wypelnienie barbet: ] proby z texturami. narazie sam metal CDN..... przynajmniej mam taka nadzieje: ] pozdr Edytowane 7 Grudzień 2009 przez KoMic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 wszelkiego rodzaju wyprowadzenia instalacji wentylacyjnej kadluba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 no wygląda jak wygląda, 5****** trza by się wziąć za tego Unwrapa w końcu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.Ch.Pasek Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Dobrze to wygląda. Bardzo mi się podoba że w pierwszej kolejności modelujesz szczegóły od razu z mapowaniem i teksturami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 indian, hehe no powinienes, to eeeaa chyba podstawa: ] J.Ch.Pasek, hehe po pewnym czasie juz nie chce mi sie samego siebie oszukiwac, ze powniej otexuje, bo doskonale wiem ze zorbie to byle jak z braku checi: ] kolejny etap SS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 wow... niezły stateczek sie szykuje! Trzymam kciuki zebys go doprowadził do konca;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Listopad 2009 Autor Share Napisano 22 Listopad 2009 goat91, hehe sie zobaczy: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 Powiedz coś więcej o scence bom ciekawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 25 Listopad 2009 Autor Share Napisano 25 Listopad 2009 ..bom ciekawy ;) bom jak bom. drewniany i malo ciekawy, ale dziekuje za uznanie: ] hehe ok koniec zartow: ] ogolny zarys jest taki Scena morska. Panoramiczny widok pogodny dzien. pancernik skadrowany od dziobu. Wszytkie dziala skierowane w srodkowa czesc kadru. No i sru. wala : ] ludzikow za wiele nie bedzie. bo glupio by to wygladalo, hehe ludziki na pokladzie i prowadzony ogien z dzial= kalaretka ludzikowa. Ale juz gdzies na SS moga sie znalesc. Dzis pewnie mozna spodziewac sie upa. strasznie mecze sie z to smieszka skosna geometria superstruktury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Listopad 2009 Autor Share Napisano 26 Listopad 2009 Witam Ehhh walka z SS trwa, sporo mam poprawek cofniec i wogole, bardzo ciezko jest mi wyczytac za 1 razem poprawny ksztalt danych czesci z planow. tymbardziej ze nie wszytko jest jednoznaczne. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 wypas bajer, swietny deta, obserwuje z ciekawoscia, z czego korzystasz z jakis szczegółowych planow, ze zdiec? skad bierzesz plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 Witam, powoli ide w gore. grigoriob, kozystam z Anatomi Pana Skulskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Dobre dobre, niedługo się zapomnisz i zrobisz cały okręt:P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2009 hehe. Niestety powoli zaczyna wymykac mi sie to spod kontroli, ehhh ale ciezko jest zrobic czesc elementow, a czesc olac jak by ich nigdy nie bylo: \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 ładnie idzie w góre ale jeszcze troche ci tego zostało. trzymam kciuki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Na szczęscie tylko trochę, ledwie 6 pięter do końca nadbudówki. Tam wyżej, jest mniej ścianek, sponsonów i kładek. Czyli najgorsze już za Tobą. Pozdrawiam i Życzę Cierpliwości. Waldek (Viktor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 4 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2009 hehe, no powoli idzie. bardzo powodli. Prace wykonczeniowe obecnych pokladow w toku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 imponujące:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 dalej do gory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Pięknie. Czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Metal, rdza nie modelowane? Jeśli tak to ujdzie... ***** :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Fajnie to segmentowo majstrujesz w górę. Wygląda równo i starannie oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 kolejny up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2009 (edytowane) Jeszcze 3 piziomy i finito: ] Edytowane 12 Grudzień 2009 przez KoMic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 Wspaniale, ale MAŁO. Więcej, więcej, więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2009 sie robi sie, ale zona zaczela roscic sobie prawa do aneksji mojego wolnego czasu: ] Tam kolo 7-8 pokladu zaczyna sie dla nie niezrozumialy etap. Dlatego postawnowilem pojechac od gory. moze wynikowo cos z tego wyjdzie. FCS artylerii na glownej pagodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Nie wiem czy Ci to pomoże ale wstawię zdjęcie superstruktury Fusiaka tyle że z kartonu. Zdjęć japończyków jest jak na lekarstwo, a czasem przy ich pogiętych konstrukcjach warto podejrzeć jak to widzieli inni - sam posiłkuje się tego typu materiałami, jak nie mam nic lepszego. Poniżej link do całej relacji - może Ci ułatwi budowę: http://www.papermodels.pl/index.php?topic=1547.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Świetnie Ci idzie, jestem pod wielkim wrażeniem! Jak Ty to wszystko ogarniasz?! Czy segemnty wsadzasz jeden na drugi, czy też wszystko wytłaczasz z jednej bryły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 Dziekuje Andrzej, link napewno bedzie mega pomocny, poniewaz tak jak napisales. Zdjec prawie nie ma a jak sa, to bardzo czesto bardzo nieczytelne. hehe, troche pech bo najbardziej brakuje mi tego poziomu na ktorym konczy sie ten model: ]. mimo ze jest to inna wersja, znacznie nowszy.obstawiam ze jest to jeden z ostatnich remodeli, sadzac po ilosci rozmieszczonego AA. Napewno sie przyda mookie, krok po kroku. 2 do przodu 1 w tyl i jakos powoli idzie: ]. Wieszkosc elementow jest oddzielnymi objektami, choc jesli gdzies widac wyrazna ciaglasc to ciagne z 1 bryly. poza tym moje zboczenie do oszczedzania poly nei pozwoliloby mi wyciagac wszytkiego z 1 boxa. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Zajrzyj do relacji z budowy tego modelu, tam jest masa zdjęć różnych faz budowy, na pewno znajdziesz ten fragment który Ci jest potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 Wspieram sie tym, pomaga rozwiazac czesc klopotow konstrukcyjnych centralna pagoda na 98% wykonana. zostaje jeszcze prawie cale wyposazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.Ch.Pasek Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Piękne***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 jakies tekstury bedziesz robic czy to ostateczny material ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 J.Ch.Pasek, Dziekowac eco, juz powoli dojzewam do swiadomosci ze trzeba zmienic material. tak wiec na 80% bedzie zmieniany/poprawiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2009 Poczatki budowania systemu FCS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2009 glowna pagoda na wykonczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Masa detalu, aż przyjemnie popatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 (edytowane) Model robi niesamowite wrażenie. Fajnie że teksturujesz. Wygląda jak jakaś futurystyczna wieża, aż poszukałam zdjęć żeby zobaczyć czy od boku coś dojdzie, ale widzę że naprawdę mieli taką wieżę na okręcie. Nie wpływa to źle na stabilność? edit: Zmienione. Myślałam że okręty to też statki. Edytowane 23 Grudzień 2009 przez Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 KoMik sorki za ofa, ale muszę. Ania BŁAGAM to OKRĘT, a nie statek. Był zbudowany w 1917 roku i po wielu przebudowach Japsy uzyskali taki efekt. Większość japońskich okretów miała przebudowane w ten sposób wieże dowodzenia. Nie posiadali doskonałych radarów i im wyżej byli obserwatorzy tym szybciej mogli wiedzieć przeciwnika, z większej odległości. KoMik, Pięknie. Oglądam z ogromną przyjemnością Twoją pracę. Brnij dalej. Pozdrawiam. Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Wow, przyjemnie się ogląda, Wieża wygląda z jakiegoś Yansa :). Aż trudno uwierzyć że takie coś naprawdę istniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Robi wrażenie, przyznaje. jakoś tu lepiej sie czuje skale tego bo na starych fotkach z odl 1,5 km to nie wygląda tak fajnie. rób rób, patrze z przyjemnościa na kolejne odsłony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi