DonJakub Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 (edytowane) Przedstawiam wam skończoną rekonstrukcję obrazu holenderskiego malarza Pietera Claesza - Breakfast with ham z 1647r. max10, mental ray, photoshop Edytowane 8 Luty 2010 przez DonJakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Nooo, bardzo ładnie to wyszło, podoba mi sie. Jedyne co to mogłes w jakims ps perspektywe pionawa zniwelować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 ja bym to czerwonym przelecial, widac ze twoja praca ma odcien oliwkowy a oryginal czerwonawy..... tak pozatym super wyszlo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Podoba mi się, mam tylko jedno zastrzeżenie: textura mięsa sprawia wrażenie iż jest ono nieświeże :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Bardzo fajne. Ogromny plus za szkło i wodę. Jedyna mocna różnica to barwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 (edytowane) no no... porwales sie na holenderski kunszt :) gdyby nie to , to powstrzymalbym sie od tej drobnej krytyki :) generalnie bardzo fajnie to zrobiles. Odwzorowanie na pierwszy rzut oka dobre. Zgadam sie ze z gama kolorow troche odbiegles i z perspektywa i miesem i innymi ale za to cala kompozycja jest w miare ok i odrazu widac co skopiowales . Niestety nie widzialem oryginalu w realu tylko w albumach... ale na moje oko to na miesie nie jest worek tylko srednio upieczona skorka:) Najbardziej lubie w tym obrazie gre swiatla i materialow. Odbicia i caustici na oryginale :) sa o wiele bardziej wyrazne (w sensie kontrastu) i zaznaczaja nie rowna powierzchnie i jest ich o wiele wiecej. To ze uzyskales odbicia szczegolnie w kielichu w podobnych miescach robi wrazenie. Moge sobie jedynie wybrazic ile czasu sie musiales tym bawic. Napewno wiele sie nauczyles. no nic... Gratki! eDIT: Mysle ze to zasluguje na front'a jak myslicie ? Edytowane 9 Luty 2010 przez staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 To ze uzyskales odbicia szczegolnie w kielichu w podobnych miescach robi wrazenie. mogę się mylić, ale czy to nie są odbicia dodane w PS, skopiowane z oryginału? Ogólnie praca zacna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 tez mi sie tak wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Bardzo ładna robota, starannie rozmieszczone elementy dbałość o szczegóły 4****. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Gdybyś tylko poprawił teksturę mięsa.. Ale mimo wszystko jest pięknie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Oryginał ma świetne kolory, twój niestety wygląda jakby ktoś malował go zbyt długo i jedzenie zrobiło się nieświeże. To płótno na mięsie uznajmy za wpadkę ale dziwię się, że wpatrując się tak długi czas na obraz popełniłeś taki błąd. Chyba że robiłeś to na szybko. Ładnie wyszło modelowanie i niektóre tekstury ale brakuje mu jeszcze mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 9 Luty 2010 Autor Share Napisano 9 Luty 2010 Dzięki za opinię i komentarze z waszej strony. Ogólnie po wyrenderowaniu zastosowałem postpro w photoshopie, więc niektóre elementy mogą być bardziej lub mniej dokładne w porównaniu do oryginału. Texturę mięsa specjalnie wykonałem w taki sposób by podkreślić i wyostrzyć całość (poprzednie wersje wyglądały sztucznie i blado ) po za tym po 3 miesiącach stania takiego mięsa zapewne pojawiły by się liczne naloty pleśni lub gnijącej tkanki :) Co do całości w założeniu miała ona być bardziej nasycona "kolorami" ale wydawało mi się to dość sztuczne. Zapewne ten obraz w realu jest już nieco wyblakły z mniej nasyconymi kolorami, więc postanowiłem dodać coś od siebie małego i nieco zmienić całość na mniej "soczystą". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Fajnie wyszło, bardzo plastycznie, upodobniłeś go dosyć grubo do oryginału. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 oryginalny pomysł na realizację 3D, jak dla mnie pełny sukces, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 bardzo fajnie wyszło ;) Dasz radę pokazać surowe 3d bez post ? ciekawi mnie ile dodałeś w szopie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 10 Luty 2010 Autor Share Napisano 10 Luty 2010 (edytowane) Dzięki za komentarze :) krzyhhh - surowego znajdziesz w dziale WIP chyba w moim przedostatnim poście. EDIT: tak sobie wszedłem na nasze forum i patrzę jakieś gwiazdki przy moim temacie :D DZIĘKI raz jeszcze WSZYSTKIM za zainteresowanie i średnią ocenę, nie przypuszczałem, że dostane jakąkolwiek ocenę. Przyznam, że mnie to podbudowało do dalszej pracy. Dzięki i pozdrawiam :) Edytowane 11 Luty 2010 przez DonJakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 zgubiłeś proporcje kielicha i dzbanuszka/cukierniczki z tyłu, a zwłaszcza klapki, która jest mocno za duża w porównaniu do otworu... poza tym bardzo elegancka kopia, pozdrawiam i gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Doskonała robota! Niesamowity finał! Kompletnie nie czuć na pierwszy rzut oka że to 3D! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi