wharp Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 mi sie bardzo podoba interpretacja tematu, ciekawe spojrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 Dawaj ...dawaj..... bardzo mi się podobają Twoje nierealne realności.... im głębiej się w to wbijesz, tym wiecej wyjdzie dobrego w Twoją stronę..... to tajemnica tworzenia........ a taka prosta.........:))). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 15 Marzec 2010 Autor Share Napisano 15 Marzec 2010 ....VII.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 pierwsze skojarzenie to zdjęcie strzelone z rączki na nk "ja i krzyż lato golgota 2010r" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 15 Marzec 2010 Autor Share Napisano 15 Marzec 2010 O a z tak ultrakatolicko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 pierwsze skojarzenie to zdjęcie strzelone z rączki na nk "ja i krzyż lato golgota 2010r" :D To moze byc Giewont rownie dobrze. Sam mam tam zdjecie z krzyzem. Ja osobiscie nie widze nic do czego moznaby sie przyczepic w tych obrazkach. Moze jakbys zrobil realistyczny landscape przy stacji "zdjecie z krzyza" to mogloby juz budzic jakies kontrowersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 O a z tak ultrakatolicko? nie bierz sobie tego co mówię zbyt poważnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 Rewelacja. To jakis aneks do wystawy bedzie, nowa wystawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 16 Marzec 2010 Autor Share Napisano 16 Marzec 2010 aneks...masz racje mam chwile na uzupełnienie " Ukrzyżowania", podkręca mnie fakt, ze idą święta wielkanocne , nigdy nie podejrzewałem siebie o taki ruch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 16 Marzec 2010 Autor Share Napisano 16 Marzec 2010 ....VIII.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 Fajnie, komiksowo! Kojarzy mi się stylistycznie z komiksem 300 Franka Millera i Lynn Varley. Ale nie wiem czemu. Może przez tę czerwień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 16 Marzec 2010 Autor Share Napisano 16 Marzec 2010 no właśnie bo jak tak sobie siedzę i maże... to różnorakie myśli mnie nachodzą, np. , że droga to taki komiks. Stacje :Ikonograficzny zapis wydarzeń ...nie pokoi mnie, że troszkę dynamika siada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 16 Marzec 2010 Autor Share Napisano 16 Marzec 2010 .....IX.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 kolejny niesamowity kadr... nie wiem gdzie Ci dynamika siada... no niestety scenariusz nie przewiduje scen walki z tego co mi wiadomo;) ogólnie niesamowite przedstawienie tematu i jak na ogół jestem bardzo sceptyczny to to mi podchodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 17 Marzec 2010 Autor Share Napisano 17 Marzec 2010 .....X...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Bardzo fajny cykl. Nietypowe kadry to Twój wyróżnik, z czasem może okazać się pułapką. Zastanawiam się ile jeszcze jesteś w stanie wynaleźć tych nietypowych kadrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 18 Marzec 2010 Autor Share Napisano 18 Marzec 2010 .....XI..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 taaakkk ^^, szczegolnie w tym ostatnim to chciales chyba zrobic na zlosc dzudzu i pokazac ze jednak go znajdziesz chocby nie wiadomo gdzie :D co by nie mowic i tak kazda raca swietna :)). Jestem ciekaw ile poswiecasz czasu na jedna taka prace? Bo chcialem sie upomniec zebyc kiedys przysiedzial przy czyms dluzej, ale biorac pod uwage twoja technike.... to i tak juz chyba jest dlugo ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 hehe niezły z ciebie oryginał. Bardzo tłusto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 Swietne sa te ujecia, podziwiam kunszt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 18 Marzec 2010 Autor Share Napisano 18 Marzec 2010 (edytowane) nowa wersja VI... Edytowane 19 Marzec 2010 przez Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Ale Cie wzielo :) Istna pasja ;) XI dla mnie troche zalatuje parodią. Moze przez spojrzenie i uklad glowy (nie widac do konca co sie dzieje z oczami), moze przez jakis brak dramatyzmu w swietle. Twarz w IX ma nieco "fraglesową" anatomie. Troche razi. Tak zwracam uwage, bo jak dla mnie te dwa obrazki troche odrywaja sie w nastroju od monumentalnej reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Mi w XI właśnie spodobał się układ głowy - jakby obserwował siebie z dystansu - jakaś Duma bije z tego gestu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 19 Marzec 2010 Autor Share Napisano 19 Marzec 2010 ..dzieki sly (lubie dystans i trzeźwość patrzenia) leander pewnie masz rację, ponieważ uciekam od fotograficznego realizmu na wszelakie sposoby,więc zagrożenia takie jakie opisujesz najczęściej czyhają na autora. Ja trzymam się jednego, unikać karykatury: karykaturalnych gestów, przedstawień etc. jak to się nie udaje to lipa, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Twarz w IX ma nieco "fraglesową" anatomie. Troche razi. Kurcze, masz rację - ale jednak jacy jesteśmy różni. Dla mnie przez to właśnie jest najlepsza z całego cyklu. Za to nowa wersja VI wydaje mi się dość... hmm... grzeczna. Nie obraź się, ale jak nie Twoja, Thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 19 Marzec 2010 Autor Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) Co za oko SBT77, szacun...więcej dodam: akademicki lanszaft (osobiście: odpust dla arystokracji). ...w oprawie młodej polski) fe .......XIII......... wyciszyłem calość Edytowane 20 Marzec 2010 przez Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 To jest rzetelna robota. Nie ma morderczej pracy fotek, filtrów i trybów mieszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Ta draperia u Ciebie jest cudowna. Godzinami mogę na nią patrzeć, aż nie chce się wierzyć ile takiej musiałeś namalować i narysować w życiu żeby tak swobodnie ją teraz kreować z wyobraźni. Cały projekt drogi krzyżowej na swój sposób ciekawy, ale nie chciałbym raczej nigdy ujrzeć takiej formy w kościele, już sztuka sakralna zbyt daleko odeszła od swery sacrum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 ....XIV.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Piękne kolory w tej bieli ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Niektore ujecia po prostu porazaja, ujecie , deformacja, ekspresja postaci.Dawno nie widzialem tak "namacalnych" rysunkow - ta twarz jak ona lezy jaki ciezar.Ocieranie twarzy takie delikatne.Te pozy takie przerysowane - wyczute.Wszystko swietnie gra swietny cykl. pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 a ja sie pytam dlaczego na glownej tego watku jeszcze nie ma? niektorzy zrobia jakis szybki wypierd i w kilka minut pojawia sie to na glownej, a tu cykl wysmienitych prac i wciaz cisza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Piękna sprawa! Złapałeś wiatr w żaglach, nie przestawaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Właśnie, jak to możliwe że to nie ma rekomendacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Taa, ode mnie *****=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 biel w ostatnim miazdzy...caly wątek robi wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Bardzo mi się podoba Twoje świeże spojrzenie na temat drogi krzyżowej. To w jakimś kościele będzie wisiało czy tylko tak "do szuflady" dziergasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peteRlo Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Jest czego pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 bardzo ładne prace ! - przez świetne zestawienia kolorów i form przebija się ... skill :) szacuneczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Piękny cykl. Mogłaby być z tego świetna wystawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 24 Listopad 2010 Autor Share Napisano 24 Listopad 2010 wczoraj coś mnie naszło i złożyłem Mękę w jednostronicowy komiks: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 O kurrrrde, ostre :) Zasłużenie dostałeś te ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 24 Listopad 2010 Autor Share Napisano 24 Listopad 2010 dzięki zastanawiam się w jakie tło ubrać całość. Może doradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 typo mi nie leży ale to już drobiazg i nie psuje odbioru. swietna seria, super kadry. EDIT: kolor jak kolor, ja bym złamał linearność kadrów na potrzeby komiksu i wiszącego na krzyżu dał, użyje tu fachowego zwrotu, w pizdu duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Ech do Twojej krechy się już przyzwyczaiłem, ale kadry i perspektywa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Nie wiem czy już wspominałem przy okazji tych prac, że mi się kojarzą z drogą krzyżową Dudy-Gracza. Z tłem nie doradzę raczej nic konstruktywnego, może klasyczna czerń? Nie wiem... A jeszcze mam pytanie z innej beczki, próbowałeś to gdzieś wystawiać/wydawać? Bo pamiętam, że stacje 12 chyba drukowałeś na płótnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 24 Listopad 2010 Autor Share Napisano 24 Listopad 2010 (edytowane) kiedys przygotowałem całość w formie ksiązeczki dla frakcji katolickiej( coś tam kombinują), tutaj przykład okładki: Uploaded with ImageShack.us a tutaj przykład strony z tekstem poety Adama Ochwanowskiego ( Adam się nie obrazi- przystawiam małą część tekstu :) ) Uploaded with ImageShack.us reszta stron ma taką sama konwencję: identyczny układ i identyczne tło Dziś jak patrzę na liternictwo z okładki to wydaje mi sie , że światło trzeba będzie poprawić. A nie pamiętam czy pokazywałem wam jak wydaliśmy tę Drogę Krzyżowa na kartkach pocztowych kolportowanych przez Vici Info w Kielcach? Sponsorzy: Muzeum narodowe w Kielcach, Charaktery, Stowarzyszenie Karskiego, Muzeum Historii Kielc , Muzeum Diecezjalne w Kielcach. Wszystko wrzuciły Vici na swoje stojaki po klubach w Kielcach. udało nam sie w Wielki Piątek 2010 to tyle Uploaded with ImageShack.us Edytowane 24 Listopad 2010 przez Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Brakuje mi w tym dziele jednego - zwienczenia pracy zmartwychwstaniem. Wykonanie super, perspektywa miazdzy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBill Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 świetne wykonanie. Najbardziej podoba mi sie kadr z ręką, świetna perspektywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 świetne, zazdroszcze wyczucia i stylu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi