Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 99
  • Wyświetleń 14,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dawaj ...dawaj..... bardzo mi się podobają Twoje nierealne realności.... im głębiej się w to wbijesz, tym wiecej wyjdzie dobrego w Twoją stronę..... to tajemnica tworzenia........ a taka prosta.........:))).

Napisano

pierwsze skojarzenie to zdjęcie strzelone z rączki na nk "ja i krzyż lato golgota 2010r" :D

Napisano
pierwsze skojarzenie to zdjęcie strzelone z rączki na nk "ja i krzyż lato golgota 2010r" :D
To moze byc Giewont rownie dobrze. Sam mam tam zdjecie z krzyzem.

Ja osobiscie nie widze nic do czego moznaby sie przyczepic w tych obrazkach. Moze jakbys zrobil realistyczny landscape przy stacji "zdjecie z krzyza" to mogloby juz budzic jakies kontrowersje.

Napisano
O a z tak ultrakatolicko?

nie bierz sobie tego co mówię zbyt poważnie :)

Napisano
  • Autor

aneks...masz racje mam chwile na uzupełnienie " Ukrzyżowania", podkręca mnie fakt, ze idą święta wielkanocne , nigdy nie podejrzewałem siebie o taki ruch

Napisano
  • Autor

no właśnie bo jak tak sobie siedzę i maże... to różnorakie myśli mnie nachodzą, np. , że droga to taki komiks. Stacje :Ikonograficzny zapis wydarzeń

...nie pokoi mnie, że troszkę dynamika siada

Napisano

kolejny niesamowity kadr... nie wiem gdzie Ci dynamika siada... no niestety scenariusz nie przewiduje scen walki z tego co mi wiadomo;)

ogólnie niesamowite przedstawienie tematu i jak na ogół jestem bardzo sceptyczny to to mi podchodzi:)

Napisano

Bardzo fajny cykl. Nietypowe kadry to Twój wyróżnik, z czasem może okazać się pułapką. Zastanawiam się ile jeszcze jesteś w stanie wynaleźć tych nietypowych kadrów.

Napisano

taaakkk ^^, szczegolnie w tym ostatnim to chciales chyba zrobic na zlosc dzudzu i pokazac ze jednak go znajdziesz chocby nie wiadomo gdzie :D co by nie mowic i tak kazda raca swietna :)). Jestem ciekaw ile poswiecasz czasu na jedna taka prace? Bo chcialem sie upomniec zebyc kiedys przysiedzial przy czyms dluzej, ale biorac pod uwage twoja technike.... to i tak juz chyba jest dlugo ^^

Napisano
  • Autor

nowa wersja VI...

1aaakompresjazpodpisemn.jpg

Edytowane przez Thx

Napisano

Ale Cie wzielo :) Istna pasja ;)

XI dla mnie troche zalatuje parodią. Moze przez spojrzenie i uklad glowy (nie widac do konca co sie dzieje z oczami), moze przez jakis brak dramatyzmu w swietle.

Twarz w IX ma nieco "fraglesową" anatomie. Troche razi.

Tak zwracam uwage, bo jak dla mnie te dwa obrazki troche odrywaja sie w nastroju od monumentalnej reszty.

Napisano

Mi w XI właśnie spodobał się układ głowy - jakby obserwował siebie z dystansu - jakaś Duma bije z tego gestu.

Napisano
  • Autor

..dzieki sly (lubie dystans i trzeźwość patrzenia)

leander pewnie masz rację, ponieważ uciekam od fotograficznego realizmu na wszelakie sposoby,więc zagrożenia takie jakie opisujesz najczęściej czyhają na autora.

Ja trzymam się jednego, unikać karykatury: karykaturalnych gestów, przedstawień etc. jak to się nie udaje to lipa,

Napisano
Twarz w IX ma nieco "fraglesową" anatomie. Troche razi.

Kurcze, masz rację - ale jednak jacy jesteśmy różni. Dla mnie przez to właśnie jest najlepsza z całego cyklu.

Za to nowa wersja VI wydaje mi się dość... hmm... grzeczna. Nie obraź się, ale jak nie Twoja, Thx.

Napisano
  • Autor

Co za oko SBT77, szacun...więcej dodam: akademicki lanszaft (osobiście: odpust dla arystokracji).

...w oprawie młodej polski) fe

.......XIII.........

skadankaxiii.jpg

5kompresjazpodpisem.jpg

wyciszyłem calość

5akompresjazpodp.jpg

Edytowane przez Thx

Napisano

Ta draperia u Ciebie jest cudowna. Godzinami mogę na nią patrzeć, aż nie chce się wierzyć ile takiej musiałeś namalować i narysować w życiu żeby tak swobodnie ją teraz kreować z wyobraźni. Cały projekt drogi krzyżowej na swój sposób ciekawy, ale nie chciałbym raczej nigdy ujrzeć takiej formy w kościele, już sztuka sakralna zbyt daleko odeszła od swery sacrum.

Napisano

Niektore ujecia po prostu porazaja, ujecie , deformacja, ekspresja postaci.Dawno nie widzialem tak "namacalnych" rysunkow - ta twarz jak ona lezy jaki ciezar.Ocieranie twarzy takie delikatne.Te pozy takie przerysowane - wyczute.Wszystko swietnie gra swietny cykl.

pzdr.

Kuba

Napisano

a ja sie pytam dlaczego na glownej tego watku jeszcze nie ma? niektorzy zrobia jakis szybki wypierd i w kilka minut pojawia sie to na glownej, a tu cykl wysmienitych prac i wciaz cisza...

Napisano

Bardzo mi się podoba Twoje świeże spojrzenie na temat drogi krzyżowej. To w jakimś kościele będzie wisiało czy tylko tak "do szuflady" dziergasz?

Napisano

bardzo ładne prace ! - przez świetne zestawienia kolorów i form przebija się ... skill :) szacuneczek

Napisano
  • Autor

dzięki zastanawiam się w jakie tło ubrać całość. Może doradzicie?

Napisano

typo mi nie leży ale to już drobiazg i nie psuje odbioru. swietna seria, super kadry.

EDIT: kolor jak kolor, ja bym złamał linearność kadrów na potrzeby komiksu i wiszącego na krzyżu dał, użyje tu fachowego zwrotu, w pizdu duże.

Napisano

Nie wiem czy już wspominałem przy okazji tych prac, że mi się kojarzą z drogą krzyżową Dudy-Gracza. Z tłem nie doradzę raczej nic konstruktywnego, może klasyczna czerń? Nie wiem... A jeszcze mam pytanie z innej beczki, próbowałeś to gdzieś wystawiać/wydawać? Bo pamiętam, że stacje 12 chyba drukowałeś na płótnie.

Napisano
  • Autor

kiedys przygotowałem całość w formie ksiązeczki dla frakcji katolickiej( coś tam kombinują), tutaj przykład okładki:

okadkad.jpg

Uploaded with ImageShack.us

a tutaj przykład strony z tekstem poety Adama Ochwanowskiego ( Adam się nie obrazi- przystawiam małą część tekstu :) )

1ztekstem.jpg

reszta stron ma taką sama konwencję: identyczny układ i identyczne tło

Dziś jak patrzę na liternictwo z okładki to wydaje mi sie , że światło trzeba będzie poprawić.

A nie pamiętam czy pokazywałem wam jak wydaliśmy tę Drogę Krzyżowa na kartkach pocztowych kolportowanych przez Vici Info w Kielcach? Sponsorzy: Muzeum narodowe w Kielcach, Charaktery, Stowarzyszenie Karskiego, Muzeum Historii Kielc , Muzeum Diecezjalne w Kielcach. Wszystko wrzuciły Vici na swoje stojaki po klubach w Kielcach. udało nam sie w Wielki Piątek 2010

44847399.jpg

to tyle

Edytowane przez Thx

Napisano

Brakuje mi w tym dziele jednego - zwienczenia pracy zmartwychwstaniem.

Wykonanie super, perspektywa miazdzy :D

Napisano

świetne wykonanie. Najbardziej podoba mi sie kadr z ręką, świetna perspektywa.