adek Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 Dzisiaj w serwisie Wykop.pl pojawiło się pewne wideo, które bardzo szybko znalazło się na głównej stronie tego serwisu. Jest to prawdopodobnie jedna z wirusowych reklam stacji TVN. W zasadzie postanowiłem napisać o tym w ramach ciekawostki. Wydaje mi się , że nie ma sensu tutaj dyskutować nad tym czy jest to wirusowe wideo, reklama. Z komentarzy na Wykopie i linków jakie się tam pojawiły można wywnioskować, iż prawdopodobnie tak. Ale trzeba przyznać, że sprytnie w nim wykorzystano "3D" i ciekaw jestem czy podobnych filmów będzie jeszcze kilka. Być może nie jest to tajemnica i ktoś na forum się do nich przyzna? :) [źródło:www.wykop.pl/link/323474/tuning-po-polsku/] Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1065
grzegerz Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 heheh niezłe. i na koniec polskie ""co to k..":D
comander_barnik Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 Nieee no toż to profesjonalna robota jak dla mnie :D Cudownie zanimowali tego fiata. Wirusowe 3D? ten termin jest mi obcy ktoś może mi naświetlić?
Pawelkos Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 fajne, ktos naprawde dal rade :D BTW co to jest wirusowe wideo ??
adek Napisano 11 Marzec 2010 Autor Napisano 11 Marzec 2010 Przyznaje się bez bicia, że to mój może nie do końca dobrze obmyślany skrót. Chodziło oczywiście o marketing wirusowy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Marketing_wirusowy [jak widać w tym przypadku ten marketing się sprawdza :)]
Gość User190 Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 no pięknie - teraz wyszło na forum na jaw, że ostry to transformer ;)
pecet Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 Pewnie akcja z autem, na którym namazany był numer telefonu do 'pięknej nieznajomej' się udała i teraz tvn kontynuuje podobne działania. Sama animacja wypas :)
plasti Napisano 11 Marzec 2010 Napisano 11 Marzec 2010 hah dobre, klasyczne tricki, kamerka w dol, zamiana wozu na cg juz zaczetej transformacji i na dodatek dzwieki robota i alarmy z transow:D:D, ładnie wyszlo!!!
imprecis Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Nie rozumiem co to ma wspólnego z TVNem ;) Jak coś to może marketing wirusowy transformersów, a nie tvnu. Jeśli o czymś nie wiem to uświadomcie mnie :)
JmTm00 Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 myślałem ze na tym filmie w inne maski będą klepać....ostatnie co bym sie spodziewał to właśnie polski-formers, slicznie wyszło!
bartolomeo Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 hehe... z tego co wiem, to timing był dosyć napięty. nieźle wyszło. ktoś wie co za firma to robiła?
vision3d Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 niezle to to jest:) niech sie ktorys przyzna do zlecenia;)
CzAk1 Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Chodzi prawdopodobnie o ramówkę TVN na wiosnę: "Lejdis", "300", "Transformers", "King Kong", "Miami Vice", "Ocean's 13", "Harry Potter i Zakon Feniksa", "Plan doskonały", "Rocky Balboa" - to tylko niektóre propozycje filmowych hitów, które będzie można obejrzeć wiosną na antenie TVN.
sly Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 He.. Bardzo ładnie. Można by jeszcze pocisnąć te dymki, odbicia, śnieg z daszku, ostatnie kroki (slide)- na grę aktorską, to już po ptokach. I tak jest prze-wypaśnie. Brawo. Jeśli to reklama to ciekawe czego - kampania społeczna przeciw subkulturze hip-hop? Czy może jingiel w nowej ramówce? (dziwi tylko że "sześćsetka" nie jest błękitna)
PLS Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Chodzi prawdopodobnie o ramówkę TVN na wiosnę: Możliwe. Do tego puścili dyskretne info, że to tvn i teraz wszyscy będą się interesować tym powiązaniem. Zrobi się internetowy szum wokół tvn'u.
bartolomeo Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 bo to jest dla tvnu. z okazji premiery transformersów. Moim zdaniem wyszło naprawdę solidnie - w tym czasie jaki na to był, naprawdę szacun :)
plasti Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 cofam slowa:D:D, samochodzik musi byc cg od poczatku, za fajnie wyszla animka:D
dziadek3D Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 ....wirusowe zaplenie opon plus rozkoszny swojski folklor.... to musi być TVN....:)))
plasti Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 w pewnym momencie widac ze realny seicol jest podlozony cg'kiem idzie to poznac po swiatlach, kole(jest bardziej wysuniete w modelu) oraz po odbiciach w karoserii, w pewnym momencie sie roznia, nie odbijaja sie sylwetki... :D 0:44 w tym momencie widac zamiane...
Pierzak Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Mi sie podoba. Fajnie wyszlo. Szkoda tylko ze miejsce w ktorym filmowaliscie jest troche szare i brzydkie ale rozumiem ze byliscie ograniczeni roznymi wzgledami. Koncowy efekt bardzo ladny :)
snowid Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 plasti: w 0:44 widac zmiane? w 0:44 filmik sie konczy :)
Traitor Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Analizujac do oporu obraz oczywiscie, ze cos sie wynajdzie. Ogladajac pierwszy, 2gi, 3ci raz watpie by ktos to zauwazyl. Robota bardzo PRO.
KLICEK Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 no jak to za pierwszym razem widac slizaganie sie traku na samym koncu animki ;) a tak to super :) wszystko mi sie podoba
Pawelkos Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 mi sie bardzo podoba i mysle ze nie ma co na sile wynajdowac drobnych uslizgow, ja chcialbym wiedziec kto to robil, ile zajelo i zobaczym making ofa
Tomasz_87 Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 owszem, jest dobre, podoba mi sie ale !! ... no wlasnie jest ale, nie ebde juz powtarzal tego co wypisaliscie ale dodam to ze postac na pcztaku rusza sie ok ale mimo to nie czuc wagi postaci, pozniej podczas biegu tzn udezenia o budynek (garaz czy co to tam bylo) nie widac zeby postac w jaki kolwiek sposob po kolizji sie poruszyla, nie drgnelo ramie ani jaka kolwiek czesc postaci, slychac bum, spada snieg ale postac biegnie jak gdyby nigdy nic, jak by nie bylo w ogole budynku o ktory zachaczyla, no i rozjezdza sie matchmoving na koncu a animacja biegu jest dziwna, nie prorporrcjonalna jak na postac, wali takimi skokami jak by nie wiem jak duza byla, no i nie czuc tez w tym momecie wagi ;/ duzy minus ale i tak calsoc jest na plus ze cos ciekawego sie robi :) wiecej nie dostrzeglem :)
kotisded Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Jak już się czepiać to ten śnieg spadający z garażu podszedł mi tak sobie, ale jak widzę była presja czasu. Jeszcze raz powiem super pomysł i realizacja. Niema co analizwować klatki po klatce. Chętnie zobaczyłbym zdjęcia z planu i screeny z produkcji :)
Gość i-riss Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 kurde runcycle moglby byc lepszy, ale spox
Kris_R Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 No proszę proszę... każdy tutaj z listy zrobiłby to dużo lepiej, szybciej, piękniej.. bez przeskoków, bez uślizgów, bez potknięć. Welcome to Poland.
Reanimator Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Hehe, Krzysiu, wlasnie dlatego nalezy przestac czytac komentarze wszelakie ;)
J|L Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 bardzo ładne moim zdaniem powinno byc dluzsze i bez cenzury
Gość i-riss Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 (edytowane) Kris, przestań:) podoba mi się animacja, i nie piszę że zrobiłbym to lepiej itp. Ale cykl biegu jest zbyt delikatny, stąpa tak jakby nie miał ciężaru. Ale jeśli wolisz to mogę napisać: jest rewelacyjnie, bez zastrzeżeń, cudowny walkcycle, OMG!. Tego właśnie oczekujesz? Nie mam zamiaru czepiać się, ale po prostu jak coś mi się mniej podoba, to nie zamierzam udawać że tego nie widziałem. Masz racje, Welcome to Poland, tylko w Polsce jeśli ktoś zwróci uwagę na jakieś niedociągnięcie, to twórcy tak reagują. Edytowane 12 Marzec 2010 przez i-riss
floo Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Kris_R jakie to prawdziwe... :) Made in Polska, system samowolka... P.s. Materiał git, oby więcej takich akcji... ;)
Tomasz_87 Napisano 26 Marzec 2010 Napisano 26 Marzec 2010 jezeli nikt tego nie napisal to powiem ze rzeczywiscie jest to zapowiedz filmu transformers ktory bedzie emitowany przez stacje tvn, wlasnie widzialem koncowke w tv i zaciekawilo mnie to ze ta koncowka jest troche inna niz ta krąząca po internecie. ten ciqeformers na koncu podskakuje i depcze autko zgniatając mu dach :)
Rekomendowane odpowiedzi