Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Tygodniowy Speedpainting 88 - Polowanie na Czarownice

Mozna to rozumiec na wiele sposob贸w, jako, 偶e zwrot na przestrzeni wiek贸w zyska艂 idiomatyczne znaczenie. Przypominam, 偶e pochodzi on od kobiet mordowanych, torturowanych, i na r贸偶ne inne malownicze sposoby prze艣ladowanych przez bogobojny lud i specjalne instytucje za wsp贸艂prac臋 z diab艂em. Wsp贸艂praca z diab艂em by艂a interpretowana na r贸偶ne sposoby, cz臋sto zale偶ne od humoru bogobojnego ludu i sytuacji socjopolitycznej.

Regulamin:

* Czas malowania: 1,5 h.

* Technika dowolna, cyfrowa b膮d藕 tradycyjna.

* Prace umieszczamy w tym w膮tku.

* D艂u偶szy bok umieszczonej pracy nie mo偶e przekroczy膰 900 px. Pe艂na rozdzielczo艣膰 w postaci linku.

* Jedna osoba mo偶e umie艣ci膰 dowoln膮 ilo艣膰 prac ale tylko jedn膮 z nich podda膰 g艂osowaniu. Prac臋 pod g艂osowanie nale偶y wskaza膰 maks. dzie艅 przed zako艅czeniem, je偶eli tak si臋 nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka zosta艂a umieszczona.

* czas sondy 3 dni.

Nagrody:

* Wyb贸r kolejnego tematu.

* Rekomendacja na stronie g艂贸wnej serwisu.

* Umieszczenie pracy w galerii.

ZAKO艃CZENIE SESJI: 1.05.2010 (sobota) godz. 23:59.

SONDA: od 2.05 do 5.05 (3 dni)

Edytowane przez EthicallyChallenged

• Odpowiedzi 59
  • Wy艣wietle艅 9,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ale to chyba ju偶 by艂o bo pami臋tam 偶e mia艂em pomys艂 ino si臋 nie wyrobi艂em... myl臋 si臋?

edit...nie myl臋 si臋 TSP #54.

Napisano
Je偶eli komu艣 temat kojarzy si臋 bardziej z motor贸wkami i ka艂achami, albo z gwiezdnymi piratami 艂upi膮cymi na obrze偶ach galaktyki to nie widz臋 przeszk贸d.

Mnie si臋 kojarzy z makaronem :]

Ale 偶arty na bok, fajny temat :)

Edit: A co, temat nie mo偶e si臋 powtarza膰 ? :P

Napisano

O, ale fajny temat, je艣li si臋 powtarza, to albo dopisa膰 dw贸jeczk臋 po temacie, albo zmieni膰 nazw臋 zachowuj膮c motyw :).

Napisano

Jak najbardziej mo偶e ale przy takiej dowolno艣ci tematu gdzie mo偶na zahaczy膰 o niemal wszystko czy偶 nie lepiej si臋gn膮膰 tam gdzie nikt nie si臋ga艂? =]

Napisano

Mo偶liwe, ale czy to, 偶e ju偶 by艂 TSP pod tytu艂em "Piraci" oznacza, 偶e temat pirat贸w i bezkresnych ocean贸w zosta艂 wyp艂ukany? :) Wydaje mi si臋, 偶e przy takiej ilo艣ci pomys艂贸w nie ma co si臋 ba膰 o powtarzalno艣膰, bo zawsze wyci艣nie si臋 co艣 nowego, martwi膰 si臋 nale偶y o warsztat :).

Napisano
Wymy艣l臋 co艣 nowego.

We藕 jakie艣 enviro zapodaj, w k贸艂ko te koncepty postaci mielimy... :P

Napisano

polowanie_na_czarownice_speed_by_yarosh.jpg

nie wysz艂o do ko艅ca tak jak planowa艂emale niech b臋dzie ;] ok. 1,2 h

Napisano

Ja tak analogowo, akwarela + cienkopis

2iuvnyp.jpg

oczywi艣cie na kompie podjaskrawi艂em kolorki i skadrowa艂em boczki (:

HD: http://i40.tinypic.com/5kgawg.jpg

Dodam jeszcze, 偶e go艣膰 wyszed艂 艂agodny przypadkiem, w zamy艣le mia艂 to by膰 prawdziwy zabijaka wiczhunter

Napisano

Mi sie bardzo twoja praca podoba. I do tego "analogowo" troch臋 nie typowo jak na speeda :p

Napisano

niestety rzadko speeduje ale temat fajny to si臋 ch臋tnie do艂膮cz臋 do bitwy :) godzina z hakiem maziania

spid.jpg

Napisano

Wi臋c zaczn臋 od tego 偶e speed mnie bardzo denerwuj臋, pocz膮wszy od tego 偶e dzie艂o ko艅cowe nigdy nie wygl膮da tak jak bym tego chcia艂, sko艅czywszy natym 偶e jak je ko艅cz臋 to zazwyczaj u艣wiadamiam sobie 偶e jest w nim wiele rzeczy zb臋dnych a kt贸re malowa艂em najd艂u偶ej w ca艂ej pracy. Poza tym wiem 偶e jak sp臋dz臋 nad prac膮 wi臋cej godzinek ni偶 1,5 to b臋dzie wygl膮da艂a lepiej, nie tylko odno艣nie og贸lnego wygl膮du lecz r贸wnie偶 kompozycji, czy samej przestawianej historii. Wi臋c teraz podszed艂em do tematu inaczej, najpierw kilka oddzielnych spid贸w kt贸re mia艂y mi pokaza膰 to co chcia艂em narysowa膰 finalnie, plus masa znalezionych referencji, oraz inspiracj臋 w postaci te艂 Franka Frezatty, 1,5h i tak z ma艂ym po艣lizgiem i wysz艂o co艣 takiego.

attachment.php?attachmentid=71647&d=1272350594

Edytowane przez Uriel

Napisano

No jak na razie to Uriel tylko trafi艂 w temat, bo wida膰 偶e to 'polowanie' a nie 'palenie na stosie' ;)

Napisano

jak dla mnie zacnie Uriel, czu膰 ten "medievalowy" klimat :)

Napisano

To m贸j pierwszy raz na speedpaintowej walce, mam nadziej臋 偶e nie jest a偶 tak 藕le :)

UBPlanet-1272371970-U10535.jpg

Napisano
To m贸j pierwszy raz na speedpaintowej walce, mam nadziej臋 偶e nie jest a偶 tak 藕le :)

Dobrze miec nadzieje :D ( pardon, wredne zarty sie mnie dzisiaj imaja )

A tu mala inspiracja w postaci nadchodzacego filmu:

http://www.seasonofthewitchfilm.com/

Edytowane przez ICE

Napisano

ice nie艂adnie ka偶dy kiedy艣 zaczyna艂, i zamiast obgadywa膰 innych pracuj膮cych wzi膮艂 by艣 si臋 sam za robot臋.

Maciek_ z t膮 nadziej膮 to nie tak, dobrze mie膰 ch臋ci tak czy inaczej im wi臋cej prac stworzysz tym sprawniej b臋d膮 ci sz艂y nast臋pne.

Napisano

Bo to z艂a kobieta by艂a... czarownica jaka艣... musia艂em z niej diabla wyp臋dzi膰 wysoki s膮dzie...

speed_04.jpg

Napisano

ch艂opaki ch艂opaki chill :] ka偶dy orze jak mo偶e :

polowanie01copy.jpg

mam nadzieje, 偶e kto艣 co艣 zobaczy w tej ciapaninie, pozdro

edit. fajne 艣wiat艂o Omen

Edytowane przez 偶贸艂ty

Napisano

Przegi臋te Omen @_@ Mega Speed.

偶贸艂ty te偶 da艂 rade.

Ojot bardzo fajnie. Hand-made jaki艣 w ko艅cu :)

Napisano

nie wiem czy na temat - pierwsze co mi sie kojarzy z polowaniem na czarownice...

ksiadz.jpg

Napisano

no to i ja sie do艂膮cz臋 ;)

strasznie speedowy ten speed wyszed艂 ;P no ale co tam ;)

z autopsji :P

polowanienaczarowniceee.jpg

Edytowane przez telthona

Napisano

EC co jak co ale pomysly masz super ;] Pozwolisz ze motyw czarownicy i samolotu kiedys sam wykorzystam? :D

Napisano

No ja cie chyba walne EC zer偶n膮艂e艣 m贸j pomys艂 prosto z g艂owy....

Poczekaj, zobaczymy kogo wariant bedzie lepszy :)

Napisano
  • Autor
EC co jak co ale pomysly masz super ;] Pozwolisz ze motyw czarownicy i samolotu kiedys sam wykorzystam? :D

Taaa... Ucieszy艂em si臋 jak g艂upi z komplementu, a dopiero dzisiaj do mnie dotar艂o, co tak naprawd臋 mia艂e艣 na my艣li. Chodzi o Tw贸j obraz 'Dogfight', nieprawda偶?

Dogfight

To nie jest m贸j szcz臋艣liwy w膮tek. Najpierw wyje偶d偶am z jak偶e unikalny tematem 'piraci' na kt贸ry ju偶 kto艣 wcze艣niej wpad艂, a potem wyskakuj臋 z oryginaln膮 kombinacj膮 'czarownica+samolot', na kt贸r膮... ju偶 kto艣 wcze艣niej wpad艂 :/

I Ty, Ortheza, te偶 na to wpad艂e艣? Nieszcz臋艣niku? Towarzyszu niedoli? Patrz, jaka ironia, jakie szcz臋艣cie masz, 偶e to ja pierwszy chwyci艂em za pi贸ro :D Stary, oszcz臋d藕 sobie zgryzoty, w tej swojej wersji namaluj lepiej helikopter ;]

Czy pomys艂 zmylenia rakiety z czujnikami ciep艂a za pomoc膮 zakl臋cia kula_ognia mog臋 wci膮偶 uwa偶ac za sw贸j, czy w tym te偶 kto艣 mnie ubieg艂? :/ Zaczynam kontemplaowac malowanie przez reszte 偶ycia butelek wina, sera i innych garnk贸w, bo teraz przy w艂asnych pomys艂ach b臋dzie mnie prze艣ladowac my艣l, 偶e kto艣 ju偶 te pomys艂y namalowa艂 wcze艣niej i lepiej.

Omen tak na powa偶nie to masz do mnie jaki艣 偶al za czarownic臋 z samolotem? Bo zapewniam 偶e Tw贸j pomys艂 w powstawaniu mojego obrazka nie gra艂 偶adnej roli, (widzia艂em Tw贸j dawno temu, jakie艣 3 lata i nie mia艂em go w g艂owie jak malowa艂em, dopiero dzisiaj mi si臋 on przypomnia艂) chocia偶 widz臋, 偶e mo偶e tre艣ciowo jest niebezpiecznie blisko? Napisz co my艣lisz.

Napisano

Ahahahahahahaha :D

EC, jak babcie w kapcie, w ogole zapomnialem o tym Dogfighcie swoim ;] Powaga mysalelm ze para F22 scigajaca czarownice na miotle byla by interesujaca scenka ktora mi przyszla do glowy po zerknieciu na twoj obrazek. Moze troche zerznieta z IronMana ale i tak by sie obronila.

A tu widze ze kolega sie niezle sam nakrecil :P

Idze weekend majowy - wez ze mnie przyklad, chwic ksiazke, zgrzewke piwa i nad jeziorko sie odstresowywac ;]

Napisano

teraz EC pomysli ze go zapraszasz :)

Ja tak jak ortheza, tez mialem taki koncept w g艂owie.

Napisano

Tak wog贸le to si臋 jako艣 nawet nazywa, to 偶e tak powiem zjawisko. Gdzie dwie osoby wpadaj膮 na ten sam pomys艂/koncept nie koniecznie w tym samym czasie ale jedno o drugim nic nie wie.

Napisano

Heh... nie pozwolili EC na temat "PIRACI" wi臋c si臋 dopu艣ci艂 piractwa na pracy Omena =].

Napisano
Niez艂e pekaesy. Teraz si臋 czuj臋 jak paranoik :)

No to mamy to pole morfogenetyczne bo ja r贸wnie偶 odebra艂em post OmeNa jako prztyk do dogfighta. Nawet rano zacz膮艂em pisa膰 posta, ale przestraszy艂em si臋 偶e kto艣 mnie postraszy w kolejnym po艣cie kapitanem oczywistym :D

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci